Oululaiset nuoret pohtivat kestävän kehityksen periaatteita Canonin Young People -ohjelman kuvallisen tarinankerronnan työpajassa

Canonin Euroopan laajuinen nuorille suunnattu kuvallisen tarinankerronnan ohjelma, Young People Programme, on siirtynyt uuteen vaiheeseen. Tämänvuotiseen ohjelmaan sisältyy joukko interaktiivisia työpajoja nuorille opiskelijoille, joissa heitä kannustetaan ottamaan valokuvia tai videoita aiheista, jotka liittyvät kansainvälisiin kestävän kehityksen tavoitteisiin (SDG), ja ilmaisemaan näkemyksiään muutoksen tarpeesta. Tavoitteena on osoittaa visuaalisen tarinankerron voima ja samalla lisätä tietoisuutta 17 kestävän kehityksen tavoitteesta, jotka on luotu köyhyyden poistamiseksi, maapallon suojelemiseksi ja vaurauden saavuttamiseksi kaikille ihmisille.

ElmeriHekkala_IMG_0554.jpg
ElmeriHekkala_IMG_0577.jpg
Emilia_IMG_9290.jpg
Enni-Lotta_Kela_2407.jpg
Frames_F94I1592.jpg
Frames_F94I1634.jpg
Frames_F94I1694.jpg
Frames_F94I1779.jpg
Frames_F94I1792.jpg
Frames_F94I1855.jpg
SaaraSiekkinen_IMG_9283.jpg
SaaraSiekkinen_IMG_9328.jpg
YK:n Euroopan suurlähettilään ja tavoiteohjelmasta YK:ssa vastaavan Xavier Longanin mukaan nuorten ääni ja heidän sitouttamisensa on ratkaisevan tärkeää, jotta kestävän kehityksen tavoitteet toteutuisivat vuoteen 2030 mennessä. ”Uskomme, että tämä ohjelma inspiroi luovuuteen, lisää tietoisuutta tavoitteiden tärkeydestä ja kannustaa ihmisiä toimimaan” hän kuvaa.

Canonin ohjelman puitteissa noin 20 Oulun Lyseon 16-18 -vuotiasta lukiolaista on perehtynyt vastuulliseen kuvaamiseen, kamera- ja kuvaustekniikkaan, kuvamuokkaukseen ja kestävän kehityksen tavoitteisiin niin luonnossa kuin kaupungissakin. Nuoret ovat valinneet parhaita kuviaan ja kirjoittaneet tarinan kuvaan tai tunnelmaan liittyen. Projektin kuvista sekä tarinoista on pystytetty julkinen valokuvanäyttely Oulun Yliopiston Tellus-kahvilaan, jossa näyttelyyn voi tutustua marraskuun ajan. Lisäksi järjestetään digitaalinen näyttely Oulun kaupungin ympäristötalon näyttötauluilla.

Canon Suomen yhteistyökumppanina on toiminut valokuvaaja Harri Tarvainen, joka on hoitanut päävastuun kurssin vetämisestä ja opetuksesta. Anja Karppinen YK:n kehitysohjelma UNDP:stä on tutustuttanut nuoret kestävän kehityksen tavoitteisiin ja videokuvaaja Olli Luoma-aho on kuvannut hetkiä videolle itse projektin aikana. Lisäksi projektin ovat mahdollistaneet Oulun kaupunki ja Oulun yliopisto.

Canon Euroopan kestävästä kehityksestä ja vastuullisuudesta vastaava johtaja Stuart Pooren mukaan Young People Programme on yksi monista Canonin EMEA-alueella käynnissä olevista kestävän kehityksen hankkeista, joiden tarkoitus on osoittaa sitoutumisemme Kyosei-yritysfilosofiaan: elämme ja työskentelemme yhdessä yhteisen hyvän eteen.

Canon Eurooppa on toteuttanut visuaalisia kerrontatyöpajoja nuorille vuodesta 2015 lähtien ja tähän mennessä 14 maassa eri puolilla Eurooppaa on järjestetty tapahtumia, joihin on osallistunut yli 1100 opiskelijaa.

Tutustu näyttelyyn: Oulun yliopisto, Tellus Innovation Arenan kahvila, Pentti Kaiteran katu 1, Linnanmaa. Näyttely on avattu 4.11. ja on avoinna marraskuun ajan. http://www.oulu.fi/tellusarena/

Lisätietoa ohjelmasta ja projektista: Päivi Kahelin etunimi.sukunimi@canon.fi

Lisätietoja

Kuvia ohjelmasta