Canonin uusi digitaalinen inkjet-etikettipainokone – LabelStream LS2000

Canon julkaisee uuden, inkjet-teknologialla toimivan Canon LabelStream LS2000 -etikettipainokoneen, jonka nopeus on 40 metriä minuutissa. Uusi painokone on ensimmäisenä tutustuttavissa Japanin Yokohamassa pidettävässä Canon Expo -tapahtumassa (19.–20.10.2023). Teolliseen etikettien digipainamiseen suunnitellussa LabelStream LS2000 -painokoneessa uudet, innovatiiviset teknologiat yhdistyvät vakiintuneisiin Canon-teknologiaratkaisuihin. LabelStream LS2000 on Canonin ensimmäinen vesipohjaisia musteita käyttävä etikettipainokone, ja sillä voidaan painaa viidellä värillä (CMYK + valkoinen) itseliimautuville materiaaleille sekä paperille ja kalvolle. Lisäksi uuden mustesarjan musteet suunnitellaan täyttävän elintarviketurvallisuusstandardien vaatimukset. LS2000-painokoneen lanseerauksen myötä Canonin digitaalisten etikettipainokoneiden valikoima palvelee entistä laajemmin yrityksiä, jotka valmistavat etikettejä esimerkiksi juomia, elintarvikkeita, hygieniatuotteita, taloustarvikkeita, elektroniikkatuotteita sekä tilaustyönä tehtäviä kustomoituja tuotteita varten.

  • Uusi digitaalinen Canon LabelStream LS2000 -etikettipainokone

  • Canon LabelStream LS2000 -painokone on varustettu Canonin uusilla tulostuspäillä ja vesipohjaisilla polymeerimusteilla

  • Digitaalisella Canon LabelStream LS2000 -painokoneella voidaan painaa jopa 340 mm:n leveydellä

Vesipohjaisia musteita käyttävä LabelStream LS2000 on ihanteellinen valinta etikettejä valmistaville yrityksille, jotka etsivät luotettavaa, tuottavaa ja monipuolista digitaalista inkjet-painokonetta. Lisäksi koneella on mahdollista tuottaa erilaisia tarraetikettejä tavanomaista pienemmissä erissä ja lyhyemmässä ajassa. Alan toimijoiden pitää pystyä vastaamaan nopeasti esimerkiksi niihin haasteisiin, joita tuotevalikoimien kasvaminen, uudet pakkausinnovaatiot ja alati muuttuvat tuotantoketjut tuovat mukanaan. Saksassa järjestettävillä drupa 2024 -messuilla vierailevat pääsevät Euroopassa ensimmäisten joukossa ihastelemaan uuden LabelStream LS2000 -painokoneen monipuolisuutta Canonin osastolla (halli 8A, osasto B41).

Uusi tulostuspääteknologia takaa etikettituotannon laadun ja luotettavuuden

LabelStream LS2000 on inkjet-teknologialla toimiva viiden värin (CMYK + valkoinen) etikettipainokone, jonka nopeus on jopa 40 metriä minuutissa ja painopinnan enimmäisleveys 340 mm. Painokoneessa on uusi 2400x1200 DPI:n tulostuspää, jonka erityisen mekanismin ansiosta muste kiertää tarkasti kaikkien suuttimien kärkiin. Tämä ehkäisee suuttimien tukkeutumisesta aiheutuvia toimintahäiriöitä ja pidentää siten tulostuspään käyttöikää. Jotta kone toimisi luotettavasti ja painojälki olisi tasaista, tulostuspään kunnossapito ja laadunvalvonta sekä värien mittaus ja säätö on automatisoitu. Digitaalinen ohjausjärjestelmä puolestaan mahdollistaa työnkulkuja sujuvoittavien ohjelmistojen hyödyntämisen ja siten myös toiminnan tehostamisen.

Innovatiivinen, elintarviketurvallinen musteteknologia mahdollistaa monipuoliset käyttösovellukset.

LabelStream LS2000 -painokoneessa käytettävät uudet musteet ovat vesipohjaisia polymeerimusteita, jotka Canon on kehittänyt erityisesti uutta tulostuspäätä varten. Uudet pigmenttimusteet tuottavat erittäin laajan väriavaruuden. Lisäksi mustetta syötetään painomateriaalin pinnalle vain hyvin ohut kerros, mikä vähentää huomattavasti valon siroamista ja takaa, että värit toistuvat todella tarkasti. Valkoinen muste kuuluu mustesarjaan vakoina ja mahdollistaa painamisen esimerkiksi läpinäkyvälle kalvolle. Lisäksi sillä voidaan tuottaa erittäin peittävä valkoinen pinta, jonka päälle voidaan painaa muilla musteilla, kun halutaan tuottaa värikkäitä ja tarkkoja painotuotteita. Moneen eri käyttöön soveltuva LabelStream LS2000 on suunniteltu täyttämään lisäksi useiden elintarviketurvallisuusstandardien vaatimukset.

Nopeasti etikettejä monenlaisille materiaaleille

Esimerkiksi elintarvikepakkauksissa ja muissa päivittäistavaroissa käytettäviä etikettejä pitäisi usein pystyä tuottamaan nopeasti ja pienissä erissä tuotteiden lyhyen elinkaaren vuoksi. LabelStream LS2000 soveltuukin erinomaisesti tähän tarkoitukseen, sillä sen nopeus on jopa 40 metriä minuutissa. Tällä uudella etikettipainokoneella voidaan painaa useille erilaisille materiaaleille, kuten päällystetyille tai synteettiselle materiaalille ja kalvolle (ml. lämmönkestoltaan heikompi kalvo), minkä ansiosta koneella voidaan tuottaa erilaisia etikettejä mitä erilaisimpiin tarkoituksiin. Koska suihkutettava mustekerros on todella ohut, myös pintakuvioidut painomateriaalit säilyttävät alkuperäisen tuntunsa ja ulkonäkönsä.

Jennifer Kolloczek, EMEA Planning, Marketing & Innovation Senior Director, Production Print, Canon Europe: ”Samalla, kun etikettien kysyntä kasvaa, niitä tuottavat yritykset kohtaavat uusia haasteita ja heidän odotetaan esimerkiksi tuottavan lyhyempiä painosarjoja ja laadukkaita etikettejä tarvepohjaisesti. Juuri näihin tarpeisiin pyritään vastaamaan digitaalisen painoteknologian avulla. Canonin ensimmäinen vesipohjaisia musteita käyttävä inkjet-painokone LabelStream LS2000 tarjoaa etikettejä valmistaville yrityksille tuotantovarmuutta ja nopeutta, jota tarvitaan asiakkaiden vaatimusten täyttämiseen. Tämä monipuolinen ja elintarviketurvallisuusstandardien mukainen kone tarjoaakin etikettien valmistajille mahdollisuuden laajentaa tarjontaansa.”

LabelStream LS2000 on saatavilla EMEA-alueella vuoden 2025 alussa. Tuotteesta julkaistaan lisätietoa myöhemmin.