Canon-tuotteiden tietoturvan huomioiminen

Internetin ja langattomien lähiverkkoyhteyksien käytön lisääntymisen myötä verkkoon voi nykyään liittää monenlaisia elektronisia laitteita, ja monia toimintoja voi käyttää verkkoyhteydellä.

Verkkoon liitettyjen laitteiden käytössä voi kuitenkin olla tietoturvaongelmia, ja ne voivat olla alttiita luvattomalle käytölle.

Ongelmien ehkäisemiseksi laitteisiin on määritettävä oikeat asetukset ja niitä on käytettävä suojatussa ympäristössä.

Haluamme varmistaa, että asiakkaamme voivat käyttää Canonin tuotteita turvallisesti, ja siksi suosittelemme tuotteidemme käyttäjille seuraavia suojaustoimia.

1. Järjestelmänvalvojan käyttäjätunnuksen ja salasanan luominen

Varmista Canon-tuotteen tietoturva käyttämällä järjestelmänvalvojan käyttäjätunnusta ja salasanaa. Järjestelmänvalvojat voivat rajoittaa monitoimitulostimen käyttöä sekä määrittää, mitkä toiminnot ovat saatavilla kullekin käyttäjälle. Näin voidaan estää laitteen luvaton käyttö sekä suojata laitteessa olevia tietoja.

2. Yksityisen IP-osoitteen käyttäminen

Määritä tulostimelle yksityinen (sisäinen) IP-osoite tulostimen asennuksen yhteydessä. Näin voit hallita paremmin laitteen käyttöä. Jos laitteen IP-osoite määritetään julkiseksi (ulkoiseksi), laitteen internetiä ja toimintoja voi ehkä käyttää myös luvatta.

3. Palomuurin asentaminen (käyttämällä esimerkiksi reititintä)

Tarkista reitittimen/palomuurin määritykset asentaessasi Canon-tuotteen sisäiseen verkkoon tai kotiverkkoon. Näin voit varmistaa, ettei laitetta voi havaita verkosta käsin (ellei näin ollut tarkoitettu). Jos käytät kiinteää yhteyttä, varmista, että johto on asetettu sisäiseen porttiin. Jos käytät yrityksen omaa verkkoa, ota yhteyttä verkon järjestelmänvalvojaan.

4. Yhteyksien salaus

Jos Canon-laitteesi tukee salausta, suosittelemme salausasetusten käyttöönottoa. Näin voidaan varmistaa, että laitteen ja tulostimen välinen tiedonsiirto pysyy salattuna. Tämä tarkoittaa, että laitteiden välisen tiedonsiirron yhteyskäytäntönä on https tai vastaava.

Ilmoita tietoturvaongelmasta

Jos tiedossasi on Canon-tuotetta, -järjestelmää tai -palvelua koskeva tietoturvaongelma, kerro siitä meille.

Ota yhteyttä

Jos olet havainnut Canon-tuotetta koskevan tietoturvaongelman tai haluat ilmoittaa tilanteesta, jossa tietoturva on vaarantunut, lähetä sähköpostia osoitteeseen product-security@canon-europe.com. Kirjoita yksityiskohtainen yhteenveto tietoturvaongelmasta ja mainitse tuotteen täsmällinen nimi, ohjelmistoversio ja ongelman tyyppi. Anna myös sähköpostiosoite ja puhelinnumero, joihin voimme ottaa yhteyttä, jos tarvitsemme lisätietoja.

Muut kuin tietoturvaan liittyvät tukikyselyt

Tämä sähköpostiosoite on tarkoitettu vain tietoturvaongelmista ilmoittamiseen. Jos tarvitset apua muihin ongelmiin, käy tukisivuillamme.

Suhtaudumme tietoturvaongelmiin vakavasti ja pyrimme korjaamaan vahvistettavissa olevat ongelmat nopeasti. Jotkin tuotteemme ovat kuitenkin erittäin monimutkaisia, ja niiden päivittäminen voi viedä aikaa. Kun saamme asianmukaisesti ilmoitetun tiedon todellisesta ongelmasta, pyrimme parhaamme mukaan vastaamaan sähköpostiviestiin, tutkimaan ongelman ja korjaamaan sen mahdollisimman pian.