Vastuullisuus Canonilla

Muutamme toimintatapojamme ja pyrimme tekemään maailmasta kestävämmän niin ihmisten kuin myös maapallomme hyväksi.

Lisäksi haluamme olla vastuullinen kumppani asiakkaillemme ja auttaa heitä toteuttamaan heidän vastuullisuussitoumuksensa.

Canon Picturing a Sustainable Future
Kestävä maailma

CO2-päästöjen vähentäminen

Tavoitteemme on saavuttaa nollapäästöt vuoteen 2050 mennessä Pariisin ilmastosopimuksen mukaisesti. Tämä on mahdollista yhdenmukaisilla toimilla koko yhtiössä aina liiketoiminnoista, valmistuksesta ja kuljetuksesta tuotesuunnitteluun ja pakkauksiin.

Olemme asettaneet vuoteen 2030 mennessä saavutettavia tavoitteita ja ilmoittaneet niistä SBTi:lle (Science Based Targets Initiative).

Kiertotalous

Tavoitteenamme on olla kiertotalousyhtiö. Jokainen tuote ja materiaali suunnitellaan, valmistetaan, käytetään uudelleen, korjataan ja kierrätetään suljetussa järjestelmässä.

Innovatiivisen valmistuksen myötä suunnittelemme uusia tuotteita jätteestä ja pidennämme tuotteiden ja materiaalien käyttöikää.

20220331 MK

Koulutus- ja nuoria tukevat -ohjelmat

Nuoremmat sukupolvet ansaitsevat tulla kuulluksi yhteistä tulevaisuuttamme suunniteltaessa.

Kannustamme nuoria jakamaan tarinoitaan kuvien kautta yhdessä yhteistyökumppaneidemme sekä Canon-lähettiläiden tukemana.

Paikallisten yhteisöjen tukeminen

Kestävän toimintamme ytimessä ovat myös sellaisten hankkeiden tukeminen, jotka auttavat luomaan positiivisia sosiaalisia vaikutuksia ja ympäristövaikutuksia paikallisissa yhteisöissä.

Ota yhteyttä vastuullisuustiimiimme

Lähetä ideasi ja kysymyksesi vastuullisuustiimillemme.

Kumppanuudet ja ohjelmat

Teemme yhteistyötä asiakkaidemme sekä liiketoiminta- ja teollisuuskumppaniemme kanssa, jotta voimme yhdessä saada aikaan positiivisen ympäristövaikutuksen.

 • Pienmetsät

  Usealla paikkakunnalla Isossa-Britanniassa pienalueita muokataan niin sanotuiksi pienmetsiksi (tiny forests). Projektin aloitteen on tehnyt Earthwatch Europe, ja Canon tukee ylpeästi hanketta.

 • Coral Spawning Lab

  Coral Spawning Lab ja kansainväliset kumppanit tekevät innovatiivista korallien lisääntymiseen liittyvää tutkimusprojektia, jonka tavoitteena on edistää korallien lisääntymistä. Yhtiö haluaa kehittää maailman johtavaa tieteellistä tutkimusta, jolla on todellista ekologista hyötyä. Tutkimuksen avulla yhtiö voi pelastaa uhanalaisia koralleja ja turvata maailman koralliriuttojen selviämisen sekä kouluttaa luonnonsuojelijoita.

Tunnustus CDP:n A-listassa

 • Canon on päässyt CDP:n vuoden 2023 A-luetteloon tunnustuksena ilmastohankkeistaan. Tämä on jo kolmas kerta, kun Canon on päässyt CDP:n A-listalle – samaan on pystynyt vain 2 % arvioiduista yhtiöistä.

  CDP on kansainvälinen voittoa tavoittelematon ympäristöjärjestö, joka arvioi maailman suurimpien yrityksien ja organisaatioiden pyrkimyksiä ratkaista ympäristöongelmia.

 • Useimmille Canon-tuotteille on myönnetty Saksan valtion puolesta Blue Angel -ympäristömerkki.

 • Vuodesta 2020 lähtien ISO 14001 -sertifiointi kattaa globaalisti Canon Inc:n sekä 124 konserniyhtiötä 40 maassa (593 toimipistettä).

Lue lisää

 • ARTIKKELI

  Kestävän kehityksen ja kiertotalouden merkitys

  Tutustu siihen, miten toteutamme kestävää kehitystä ja sitoudumme vastuullisuuteen kulutuksessa, tuotannossa ja ilmastotoimissa.

  09 Jun 2021

 • Osallistu keskusteluun yhteisöpalvelukanavillamme

  OTA YHTEYTTÄ

  Ota yhteyttä

  Lähetä ideasi ja kysymyksesi vastuullisuustiimillemme.