KUVANTAMISRATKAISUT

3D-fotogrammetria

3D-fotogrammetriassa valokuvista tehdään mittauksia, joiden ansiosta voidaan helposti ja nopeasti skannata, muokata ja toisintaa fyysisiä kohteita.
3D-Photogrammetry-Sample-and-Hold-lifestyle_01

Canonin 3D-fotogrammetriaratkaisut

Canonin maailmankuulu EOS-järjestelmä auttaa kehittämään 3D-fotogrammetriaa entistä tarkemmaksi ja kustannustehokkaammaksi. Fotogrammetrialla on useita erilaisia käyttökohteita monilla eri toimialoilla – ja se tarjoaa niille merkittäviä hyötyjä.

 • Massamukautukset

  Suunnittelijat voivat luoda mukautettuja malleja, jotka avaavat heille lähes rajattomasti uusia mahdollisuuksia. Media- ja viihdealan yritykset puolestaan voivat toisintaa fyysisiä esineitä tai vaikka kokonaisia rakennuksia.

 • Uusia kustannustehokkaita ominaisuuksia

  Monimutkaisia tuotteita voidaan valmistaa massatuotantona tai toisintaa ilman mittavia alkuinvestointeja ja kustannustehokkaammin kuin perinteisillä menetelmillä.

 • Tuotteet markkinoille nopeammin

  Lyhyempien suunnittelu-, käsittely- ja tuotantosyklien ansiosta valmistajat voivat toimittaa tuotteet markkinoille entistä nopeammin.

 • Toimitusketjun tehostaminen

  Tuotanto lähempänä asiakkaita tarkoittaa pienempiä varastoja, vähemmän pakkausjätettä ja nopeampia toimituksia.

PROSESSI

Näin se toimii

3D-fotogrammetriassa valokuvista tehdään mittauksia, joiden ansiosta voidaan helposti ja nopeasti skannata, muokata ja toisintaa fyysisiä kohteita. Prosessissa saadaan tarkat mittaustulokset fyysisten kohteiden pintarakenteesta, jolloin niistä voidaan luoda digitaalisia 2D- ja 3D-malleja.

Paljon käyttömahdollisuuksia

3D-fotogrammetriaa voidaan käyttää monin eri tavoin, kuten tuotannon hallinnassa, vianetsinnässä, laaduntarkastuksessa ja dokumentoinnissa. Käyttökohteet voivat olla pieniä tai suuria esineitä, ihmisiä, rakennuksia, lentokoneita tai jopa maa-ainesta.

Ota kohteesta useita kuvia

Jotta kohteesta saadaan tarkat mittaustiedot, siitä otetaan useita kuvia kaikista kuvakulmista. Kuvat yhdistetään ja niistä luodaan vaaka- ja pystysuuntainen malli.

Kuvaa usealla kameralla

Ota samaan aikaan kuvia usealla eri kameralla, jotka on kiinnitetty eri puolille kuvauskohdetta.

Yksinkertaisen tehokas jälkikäsittely

Järjestelmä luo kuvista tarvitsemasi mallinnuksen. Erikoisohjelmistoilla voidaan verrata eri kuvien pikseleitä ja kuvakulmia. Lopputuloksena syntyy 3D-malli kuvauskohteesta.

3D-Photograhmetry-Sample-and-Hold-lifestyle

Haluamme auttaa yritystäsi

Tutustu teollisuuden ja kaupan toimialoihin, joissa Canonin 3D-fotogrammetriaratkaisut voivat tehostaa liiketoimintaa.

 • Valmistus

  Fotogrammetriaa voidaan hyödyntää valmistusprosessin eri vaiheissa, kuten törmäys- ja stressitestauksessa. Sen avulla voidaan mitata ja arvioida esimerkiksi prototyypin kestävyyttä.

 • Ideointi ja tuotekehitys

  Fyysisen kohteen hahmontaminen kolmiulotteiseksi kuvaksi on keskeinen osa suunnitteluprosessia. Sen ansiosta suunnittelijat voivat tehdä suuriakin muutoksia ilman, että prototyyppiä tarvitsee mallintaa uudelleen fyysisesti.

 • Suunnittelu ja tuotanto

  Kun halutaan välttää seisokit tuotannossa ja pysyä budjetin rajoissa, 3D-fotogrammetria auttaa suunnittelijoita tekemään tarvittavat testit paikan päällä hyödyntämällä tuotteesta kerättyjä mittaustietoja.

 • 3D-mallinnus

  Fotogrammetrialla voidaan tehdä erittäin tarkkoja ja realistisia valokuvamalleja rakennuksista, arkeologisista kohteista ja jopa kokonaisista kulttuurimaisemista.

 • Yksityinen ja julkinen sektori

  Julkishallinto ja yritykset voivat hyödyntää 3D-fotogrammetriaa monin eri tavoin, kuten kaupunkisuunnittelussa, liikennesuunnittelussa ja muissa infrastruktuurin kehittämiseen liittyvissä tehtävissä.

 • Vähittäismyynti

  3D-fotogrammetrian avulla voidaan valmistaa asiakkaita houkuttelevia myyntipistetuotteita, kuten mallinukkeja, myymäläkylttejä ja jopa lisättyä todellisuutta.

 • Media-, elokuva- ja viihdeala

  Elokuva-, tv- ja pelialalla käytettävät erikoistehosteet perustuvat 3D-fotogrammetriaan. Sen ansiosta voidaan luoda monimutkaisia ja erittäin realistisia visuaalisia kokemuksia.

 • Arkkitehtuuri ja kulttuuriperintö

  Historiallisten rakennusten ja asuinalueiden toisintamiseen tarvitaan paikan päällä otettuja kuvia, jotka tuodaan karttaohjelmistoon. Näin saadaan aikaan todentuntuisia kuvia siitä, miltä historiallinen kohde on voinut näyttää kauan sitten.

 • Puolustus- ja turvallisuusala

  Ilma- ja merikartat ovat tärkeä osa puolustusalan suunnittelutyötä. 3D-fotogrammetria auttaa puolustusvoimia myös joukkojen siirtojen suunnittelussa ja vihollisen toiminnan ennakoinnissa.

 • Miksi Canon?

  Canon on johtanut kuvatekniikka-alaa jo 80 vuoden ajan. Canon suunnittelee, kehittää ja valmistaa digikameroita, objektiiveja, lisävarusteita ja kaapeleita sekä ohjelmistoja, joita tarvitaan kameroiden hallintaan. Tämä yhdistelmä tekee Canonista alan johtavan valmistajan. Canon on luonut kattavan järjestelmänsä täysin itse ja tarjoaa sitä kautta käyttöösi huippuluokan asiantuntemuksensa.

  • Laaja tuotevalikoima

   Canonilla on markkinoiden paras valikoima kameroita ja objektiiveja kaikissa hintaluokissa huipputarkoista peilittömistä kameroista perinteisiin järjestelmäkameroihin.

  • Huippuluokan kuvanlaatu

   Canon on kuvantamisen edelläkävijä, jonka edistyksellinen optinen tekniikka tuottaa huippuluokan kuvanlaadun, luotettavan tarkennuksen, todentuntuiset värit ja korkean resoluution.

  • Tarkkoja kuvia joka kerta

   Canonin kamerat ja objektiivit on suunniteltu tuottamaan huipputarkkoja kuvia ja videoita – jokaisella käyttökerralla. Edistykselliset laitteet tarjoavat useita huippuominaisuuksia, kuten laukaisimen automaattinen hallinta ja kuvakennojen uskomaton värintoistokyky.

  • Ei käyttökatkoksia

   Canon tarjoaa huippuluokan tuotteidensa lisäksi laajan valikoiman palveluita, joihin kuuluvat erilaiset tuotekoulutukset, varalaitepalvelu ja huoltopalvelut.

  Vastaavat tuotteet

  Valitse Canonin laajasta valikoimasta käyttötarkoitukseen parhaiten sopiva digitaalinen järjestelmäkamera tai peilitön kamera sekä yhteensopiva objektiivi. Canon tarjoaa käyttöösi kaikki korkealaatuisessa 3D-fotogrammetriassa tarvittavat työkalut.

 • Järjestelmäkamerat

  EOS 2000D

  Upeat 24,1 megapikselin kuvat ja Full HD -videot. Laajenna luovuutesi rajoja tällä hauskalla ja helppokäyttöisellä järjestelmäkameralla.
 • Peilittömät kamerat

  EOS R5

  Unohda kaikki mitä luulet tietäväsi peilittömistä kameroista. EOS R5 -kameran poikkeukselliset ominaisuudet mullistavat tapasi ottaa valokuvia ja tallentaa videoita.
 • Järjestelmäkamerat

  EOS 90D

  Monipuolisella digitaalisella järjestelmäkameralla voit kuvata entistä nopeammin ja ottaa upeita 32,5 megapikselin kuvia.
 • Järjestelmäkamerat

  EOS 850D

  Varmista luova hallinta kuvaamalla yksityiskohtaisia kuvia ja upeita 4K-videoita kevyellä, yhteysominaisuuksia tukevalla digitaalisella järjestelmäkameralla, joka inspiroi ja kannustaa.
 • Objektiivit järjestelmäkameroihin

  EF 40mm f/2.8 STM

  Pienikokoinen ja valovoimainen litteä objektiivi sopii erinomaisesti matkoille ja yleiskäyttöön.
 • Objektiivit järjestelmäkameroihin

  EF 85mm f/1.8 USM

  Valovoimainen, kirkas ja nopea objektiivi
 • Objektiivit järjestelmäkameroihin

  EF 50mm f/1.8 STM

  Edullinen f/1,8-valovoiman STM-objektiivi yleiskäyttöön, heikkoon valaistukseen ja muotokuvaukseen.
 • Objektiivit järjestelmäkameroihin

  EF 50mm f/1.4 USM

  Laadukas f/1,4-valovoiman USM-objektiivi yleiskäyttöön, heikkoon valaistukseen ja muotokuvaukseen.
 • Vakio-objektiivi

  RF 50mm F1.8 STM

  Pienikokoinen, hiljainen ja kevyt 50 mm:n kiinteäpolttovälinen RF-objektiivi, jossa on suuri f/1.8-aukko, sopii täydellisesti luovan visiosi toteuttamiseen.
 • TARVITSETKO APUA?

  Haluatko lisätietoja tästä ratkaisusta?

  Aiheeseen liittyvät artikkelit