Canon Redline Challenge -valokuvakilpailu käynnistyy teemalla "A Split Second Story – kerro tarina sekunnissa”

Amstelveen, 22 augustus 2022 – Ambitieuze hobbyfotografen opgelet, Canon Europa daagt je uit om mee te doen aan de tweede editie van de Canon Redline Challenge met als thema “A Split Second Story”! De Canon Redline Challenge is een jaarlijkse fotowedstrijd voor ambitieuze hobbyfotografen om hun technische vaardigheden en creativiteit op de proef te stellen. Deelname aan deze fotowedstrijd is gratis en Canon nodigt liefhebbers van fotografie uit om dit jaar ‘A Split Second Story’ vast te leggen, waarbij precisie, een uniek perspectief en een goed gevoel voor timing van de deelnemers wordt gevraagd. Het thema geeft ambitieuze hobbyfotografen van elk genre de kans hun vaardigheden nog verder te ontwikkelen, hun creativiteit uit te dagen en hun technische kennis te testen, of dat nu het vastleggen van een gewaagde skateboardstunt is of van een dier dat op het juiste moment recht in de lens staart.

Canon juhlistaa Maailman valokuvauspäivää 19.8.2022 käynnistämällä kaikkien aikojen toisen vuosittaisen Redline Challenge -valokuvakilpailun. Redline Challenge -kilpailu on suunnattu valokuvauksen harrastajille ja osallistujat pääsevät osoittamaan luovuutensa ja loistamaan teknisillä taidoillaan. Kilpailuun osallistuminen on ilmaista, ja se kutsuu valokuvauksen nousevat tähdet vangitsemaan ”A Split Second Story” -teeman mukaisesti tarinoita sekunnin murto-osassa. Tämä vaatii osallistujilta tarkkuutta, ainutlaatuista näkökulmaa ja hyvää ajoitusta. Teema tarjoaa eri alojen kuvaajille mahdollisuuden testata taitojaan – olipa kuvauskohteena sitten kiperä rullalautailutemppu tai nopeasti ohi vilahtava villieläin.


Kilpailua isännöi maailmankuulu vloggaaja ja valokuvaaja Kai Wong. Kilpailutyöt arvostelee Canonin edustajista ja alan asiantuntijoista koostuva tuomaristo, johon kuuluu myös palkittu dokumenttivalokuvaaja ja Canon-lähettiläs Laura El-Tantawy. Lauran töitä on ollut esillä näyttelyissä eri puolilla maailmaa ja hänen kuviaan on myös julkaistu laajalti eri maiden sanoma- ja aikakauslehdissä.


Viime vuonna Canon Redline Challenge -valokuvakilpailuun tuli yhteensä yli 36 000 kuvaa ja voittajaksi nousi Piotr Skrzypiec kuvallaan Lost Highway. Pjotr kuvaa kokemustaan seuraavasti: ”Palkinnon myötä itseluottamukseni valokuvaajana kasvoi huimasti ja olen saanut todella hyvän tuntuman Canon EOS R5 -järjestelmäkameralla kuvaamiseen. Se on täydellinen kamera juuri omaan kuvaamiseeni, johon kuuluu maisemavalokuvausta, luontokuvausta ja paljon makrokuvia. Parasta kaikessa oli kuitenkin päästä kuvaamaan yhdessä Canon-lähettiläs Lorenz Holderin kanssa.”


Kilpailuun voi osallistua millä tahansa laitteella kuvatulla yhdellä kilpailutyöllä. Töitä arvioidaan niiden osoittaman teknisen kyvykkyyden, luovuuden ja niiden välittämän tunteen perusteella sekä sen perusteella, miten hyvin ne heijastelevat kilpailun teemaa. Voittaja julistetaan lokakuun alussa ja hänet palkitaan Canon EOS R5 -järjestelmäkameralla ja Canon RF 24–70 mm F2.8L IS USM -objektiivilla. Lisäksi hän saa mentoroidun toimeksiannon upean Canon-lähettilään ja dokumenttikuvaajan Laura El-Tantawyn ohjaamana.


Laura El-Tantawy kommentoi Redline Challenge -kilpailua: ”Olen innoissani tämän vuoden teemasta, sillä se liittyy läheisesti valokuvauksen syvimpään olemukseen. Valokuvaamisen tarkoitus on vangita voimakkaita tunteita, joita meillä ihmisinä on; miltä minusta tuntuu, kun katson edessäni avautuvaa hetkeä? Tuomarina etsin kuvista ennen kaikkea tarinaa. Toivon myös, että osallistujat yllättävät minut. Vielä sitäkin enemmän haluan nähdä omaperäisiä näkökulmia asioihin. Haluan nähdä maailman heidän katseensa kautta. Kaikki on jo kuvattu vähintään kerran, joten haluan nähdä kuvissa ennen kaikkea kameran takana seisovan henkilön persoonallisuuden.”


Ilmoittautuminen alkaa 19.8.2022 ja päättyy 16.9.2022.


Osallistu Canon Redline Challenge 2022 -kilpailuun: https://www.canon.fi/get-involved/redline-challenge/1 Ehdot ovat kokonaisuudessaan luettavissa täällä: https://www.canon.fi/get-involved/redline-challenge/terms-and-conditions/