Canon on avannut apurahojen haun kuvajournalisteille, apurahojen saajat julkistetaan Visa pour l’Image 2022 -festivaaleilla

Canon etsii ammattivalokuvaajia ja elokuvantekijöitä, joiden työt erottuvat muista ilmaisuvoimallaan. Tarinankerrontaa kuvajournalismin keinoin juhlistava Canon Female Photojournalist Grant -apuraha myönnetään naispuoliselle kuvajournalistille ensiluokkaisesta työstä kuvajournalismin saralla. Canon Video Grant -apuraha on puolestaan suunnattu henkilöille, jotka nostavat dokumenttielokuvissaan esiin sosiaalisesti, taloudellisesti tai kulttuurisesti merkittäviä aiheita. Canon tekee apurahaprosessissa yhteistyötä maailman johtavan Visa pour l’Image -kuvajournalismifestivaalin kanssa. Apurahat tarjoavat palkituille ammattilaisille näkyvyyttä sekä rahoituksen, jonka turvin he voivat jatkaa tärkeää työtään. Voittajat julkistetaan tämän vuoden Visa pour l’image -festivaaleilla. Festivaali järjestetään syyskuussa Ranskan Perpignanissa, ja voittajien työt asetetaan näytteille seuraavan vuoden festivaaleilla.

Canon Video Grant -apuraha

Nyt kolmatta kertaa myönnettävä vuosittainen Canon Video Grant -apuraha juhlistaa dokumentaarista videota. Apuraha myönnetään tunnustuksena parhaalle uudelle dokumentintekijälle. Voittajan valitsee kesäkuussa valokuvausalan ammattilaisista koostuva tuomaristo, ja voittajalle myönnetään 8 000 euron apuraha sekä valikoima Canon-tuotteita käytettäväksi dokumentin teossa. Kilpailutöiden arvostelussa kiinnitetään huomiota erityisesti projektin esitystapaan, merkityksellisyyteen ja omaperäisyyteen.

Viime vuoden voittaja Camille Millerand käytti saamansa rahoituksen The Invisibles -elokuvaprojektinsa toteuttamiseen. Projekti kertoo laittomista työläisistä, jotka vaikuttavat merkittävästi Ranskan talouteen. Millerand sai projektia varten käyttöönsä myös Canonin videokuvauslaitteet ja hänen dokumenttinsa esitetään vuoden 2022 festivaaleilla.

Canon Female Photojournalist Grant -apuraha 

Jo 22. kertaa jaettava vuosittainen Canonin ja Images Evidencen Canon Female Photojournalist Grant -apuraha myönnetään huipputason kuvaajanaiselle tunnustuksena hänen saavutuksistaan kuvajournalismin saralla. Voittaja saa 8 000 euron apurahan vuoden mittaiselle projektille, jonka on määrä valmistua ennen seuraavan vuoden näyttelyä.

Vuoden 2021 voittaja Acacia Johnson toteutti apurahan turvin Alaskan harvaan asutuilla alueilla työskentelevistä lentäjistä kertovan projektinsa To Know The Earth from Above: The Bush Pilots Connecting Rural Alaska.  Tällä hetkellä vain 20 prosenttia Alaskan alueista on saavutettavissa maanteitse. Kymmenet sen syrjäisimmistä yhteisöistä, joista pääosa koostuu Alaskan alkuperäisväestöstä, ovat ruoan, sairaanhoidon ja hätäkuljetusten osalta täysin riippuvaisia näistä lentäjistä. Apurahan avulla Anchoragesta kotoisin oleva Johnson saattoi kertoa näiden yhteisöjen tarinan. Projekti koostui suurista muotokuvista, joissa lentäjät oli kuvattu koneidensa kanssa, sekä Alaskan maisemissa lentävistä koneista otetuista ilmakuvista. Johnson esittelee töitään Visa pour l’Image 2022 -festivaaleilla.

Vuoden 2021 apurahan voittaja Acacia Johnson: ”Oli kunnia vastaanottaa vuoden 2021 Canon Female Photojournalist Grant -apuraha. Apurahan ansiosta olen voinut käyttää aikaa, luovuutta ja energiaa hitaampitempoiseen, syvällisempään projektiin, jonka toivon jäävän pysyväksi muistomerkiksi sille yhteisölle, josta olen kotoisin. Jos epäröit vielä, kannustan sinua ehdottomasti hakemaan apurahaa – se voi muuttaa urasi täysin. Minulle se tarjosi mahdollisuuden toteuttaa projekti, josta olin unelmoinut jo pitkään.”

Molempien apurahojen haku on nyt auki. Hakuaika päättyy 17.5.2022.

Lisätietoa Canon Female Photojournalist Grant -apurahasta:
www.visapourlimage.com/en/festival/awards-and-grants/bourse-canon-de-la-femme-photojournaliste.

Lisätietoa Canon Video Grant -apurahasta:
www.visapourlimage.com/en/festival/awards-and-grants/bourse-canon-du-documentaire-video-court-metrage.