Toteuta luova visiosi Canonin RF 135 mm F1.8L IS USM -objektiivilla ja SPEEDLITE EL-5 -salamalla

Canon julkistaa tänään kiinteäpolttovälisen RF 135 mm F1.8L IS USM teleobjektiivin, joka soveltuu erityisesti muotokuvien kuvaamiseen heikossa valossa, ja suorituskykyisen SPEEDLITE EL-2 Speedlite -salamalaitteen häiden ja tapahtumien kuvaamiseen. Suuri ja valovoimainen f/1.8-aukko ja sisäänrakennettu optinen kuvanvakain merkitsevät, että RF 135 mm F1.8L IS USM piirtää terävästi ja jättää taustan pehmeäksi, ja pidempi polttoväli mahdollistaa upeat muotokuvat. SPEEDLITE EL-5 tarjoaa saman intuitiivisen toiminnallisuuden kuin EL-1 ja edistyksellistä suorituskykyä kilpailukykyiseen hintaan, joten se on ihanteellinen lisävaruste ammattivalokuvaajille. Canon on myös ilmoittanut lisäävänsä DPP-ohjelmistoon Neural Network Image Processing -työkalun, jonka avulla valokuvaajat voivat parantaa ottamiensa kuvien laatua.

RF 135mm F1.8L IS USM

RF 135mm F1.8L IS USM

Speedlite EL-5

Speedlite EL-5

Ota erottuvia muotokuvia RF 135 mm F1.8L IS USM -objektiivilla

Suositun Canon EF 135 mm f/2L USM:n seuraaja RF 135 mm F1.8L IS USM taltioi erottuvat muotokuvat f/1.8-valovoiman, 9-lamellisen himmentimen ja 135 mm:n polttovälin yhteisvaikutuksesta. Kauniin pehmeä bokeh-tehoste sekä objektiivin kompression tuottama vaikutus kohteen piirteisiin saavat aikaan upean lopputuloksen. Itse kuvaustilanteesta tulee myös mukavampi ja rennompi kohteen ja valokuvaajan väliin jäävän lisäetäisyyden ansiosta, ja otoksista tulee luonnollisia, olipa kyseessä sitten tiukkaan rajatut kasvokuvat tai kokovartalokuvat. RF 135 mm F1.8L IS USM on ihanteellinen myös lähikuvaukseen, sillä sen 0,7 metrin lähin tarkennusetäisyys tuottaa 0,26-kertaisen suurennuksen. RF 135 mm F1.8L IS USM sisältää optisen kuvanvakaimen jopa 5,5 valotusaskelen vakautusteholla, ja teho kasvaa jopa 8 valotusaskeleeseen koordinoidulla vakautuksella , joka soveltuu ihanteellisesti heikkoon valoon tai käsivarakuvaukseen.

Canonin koko RF-objektiivimalliston tapaan myös RF 135 mm F1.8L IS USM tarjoaa poikkeuksellisen korkean kuvanlaadun koko kuva-alalla. Edistyksellinen optinen rakenne sisältää kolme UD-elementtiä, joiden ansiosta saavutetaan korkea erottelukyky, tarkka värintoisto ja alhaiset värivääristymät. RF 135 mm F1.8L IS USM -objektiivin ASC- ja Super Spectra Coating -pinnoitteet vähentävät tehokkaasti haamukuvia ja heijastumia, ja fluoripinnoite puolestaan ehkäisee objektiivin likaantumista ja takaa terävät kuvat joka otoksella.

Hyvän käsiteltävyyden ja käytettävyyden tarjoava RF 135 mm F1.8L IS USM on valokuvaajan luottotyökalu vaativissa kuvaustilanteissa, kuten häissä tai live-urheilutapahtumissa. Nano USM -moottorin ansiosta automaattitarkennus on nopea ja hiljainen, ja yhdessä Canonin Eye AF -ominaisuuden kanssa RF 135 mm F1.8L IS USM tarkentaa luotettavasti kuvauskohteen silmään ja vapauttaa valokuvaajan keskittymään kuvan sommitteluun – tästä on hyötyä erityisesti kuvattaessa kapealla syväterävyysalueella. RF 135 mm F1.8L IS USM on superteleobjektiiveja lukuun ottamatta Canonin ensimmäinen objektiivi, jossa on kaksi ohjelmoitavaa funktiopainiketta esimerkiksi tarkennuksen pysäytystä tai muita toimintoja varten. Myös säätörenkaan toimintaa voidaan mukauttaa, jolloin objektiivilla voidaan ohjata eri toimintoja, kuten valotusaikaa, aukkoa tai ISO-herkkyysarvoa. Objektiivin kiinnityksen ympärillä olevat, pölyä ja vettä hylkivät tiivisteet takaavat luotettavan toiminnan kaikissa kuvausolosuhteissa.

SPEEDLITE EL-5: Tehokas ja helppokäyttöinen salama

Ammattimaisilla ominaisuuksilla varustettu SPEEDLITE EL-5 on tehokas ja luotettava salamalaite, joka soveltuu hienosti tapahtumakuvaajille. Salamalaitteen ohjeluku on 60 ja latautumisaika lyhyt 0,1–1,2 sekuntia , joten nopeasti muuttuvien tilanteiden valaisu esimerkiksi juhlissa tai häissä on helppoa. LP-EL-litiumioniakku mahdollistaa pitkäkestoisen, jopa 85 välähdyksen sarjan täydellä teholla ja jopa 350 täysitehoista välähdystä yhdellä latauksella. Hienovaraisempaa valaistusta tarvittaessa laajennettu manuaalinen tehoasetus mahdollistaa valaistustehon laskun jopa 1 / 1 024:n osateholle.

Canonin ensimmäinen monitoimisella salamakengällä varustettu Speedlite on yhteensopiva uusimpien EOS R -kameramallien kanssa , SPEEDLITE EL-5 -salamalaitteen kullatut kontaktipinnat varmistavat luotettavan yhteyden ja paremman tiedonsiirron kameran kanssa. SPEEDLITE EL-5:ssä on tehokas passiivinen jäähdytysjärjestelmä, joka haihduttaa lämmön nopeammin ja mahdollistaa luotettavan toiminnan myös pitkäkestoisessa salamakuvauksessa. Pöly- ja sääsuojatun rakenteen ansiosta kuvaaja voi luottaa kalustoonsa myös hankalissa sääolosuhteissa kuvattaessa.

Ammattimaisia työnkulkuja varten suunniteltu SPEEDLITE EL-5 tarjoaa useita ominaisuuksia, kuten jopa 15:n Speedlite-salamalaitteen langattoman radio-ohjauksen ja Camera Link -toiminnon, jonka avulla valokuvaaja voi laukaista Speedlite-salamoihin liitetyt erilliset kamerat. Dual White LED -valo toimii ohjausvalona tai automaattitarkennuksen apuvalona ja auttaa heikossa valossa tapahtuvaa tarkennusta. Mukautetun salamatilan (C.Flash) avulla käyttäjät voivat tallentaa haluamansa salama-asetukset (C1, C2, C3) Speedlite-salamaan ja myös linkittää ne kameran mukautettuihin kuvaustiloihin , jotka toimivat esivalinnan tavoin ja nopeuttavat työnkulkuja haastavammissa ympäristöissä. SPEEDLITE EL-5:ssä on sama intuitiivinen muotoilu ja valikkojärjestelmä kuin EL-1:ssä, ja monitoimiohjaimen ja painikkeiden asettelu on myös tuttu aiemmasta mallista. EL-5:ssä on uusi (Flash) Menu Direct -painike, jolla Speedlite-asetusvalikko avautuu nopeasti kamerassa.

DPP-pilviominaisuuspäivitys

Canon on myös vahvistanut ja kehittänyt edistyneille valokuvaajille tarkoitettua Digital Photo Professional -ohjelmistoaan lisäämällä siihen uuden, maksulliseen tilauspalveluun perustuvan Neural Network Image Processing -työkalun, joka parantaa kuvanlaatua pilvitekniikan ja Canonin edistyneen keinoälytekniikan avulla. Kuvaajat voivat näin vähentää kuvien kohinaa ja palauttaa yksityiskohtia ja terävyyttä, mikä ei aiemmin ollut mahdollista näin korkeilla ISO-herkkyyksillä, sekä parantaa väritoistoa ja hyödyntää objektiivien mallikohtaista optimointia.

Tänään julkaistaan myös täyden kennokoon peilitön EOS R6 Mark II, joka tarjoaa hybridisisällöntuottajille innovatiivisia tapoja toteuttaa luovuuttaan – ilman kompromisseja ja kuvausaiheesta riippumatta. EOS R6 Mark II mahdollistaa sarjakuvauksen 40 kuvan sekuntinopeudella, ja Canon Dual Pixel CMOS AF -automaattitarkennus pystyy tunnistamaan ja seuraamaan useampia kohteita rikkoen näin nopeusennätyksiä. Tämä todellinen hybridikamera pystyy myös taltioimaan ensiluokkaista ylinäytteistettyä (oversampled) 4K 60p -videota tai 6K RAW -videota.

RF 135 mm F1.8L IS USM -objektiivin tärkeimmät ominaisuudet:

• Valovoimainen f/1.8-aukko 9-lamellisella pyöreällä himmentimellä
• 135 mm:n polttoväli
• 5,5 valotusaskeleen vakautusteho (8 valotusaskelta yhdessä runkovakaimen kanssa)
• Edistyksellinen optinen rakenne, jossa on kolme UD-elementtiä, ASC ja Super Spectra Coating -pinnoite
• Nopea ja hiljainen automaattitarkennus Nano USM -moottorin ansiosta

SPEEDLITE EL-5 -salamalaitteen tärkeimmät ominaisuudet:

• Ohjeluku 60, yhdysrakenteinen ohjausvalo
• Nopea latautumisaika 0,1–1,2 sekuntia
• Ladattava LP-EL-litiumioniakku
• Ensimmäinen Canon Speedlite, jossa on monikäyttöinen lisävarusteluisti
• Jopa 15 Speedlite-salamalaitteen langaton radio-ohjaus

Verolliset suositusvähittäishinnat ovat:

- Canon RF 135mm F1.8L IS USM -objektiivi: 2939 euroa
- Canon Speedlite EL-5 -salama: 599 euroa

Myynnin aloitus:

- Canon RF 135mm F1.8L IS USM -objektiivi: tammikuu 2023
- Canon Speedlite EL-5 -salama: maaliskuu 2023

Lisätietoja: Canon Oy, Olli Turtiainen, olli.turtiainen@canon.fi, p. +358 40 7716226