Canon esittelee uuden CR-N100 4K -PTZ-kameran ja ammattilaiskäyttöön tarkoitetun RC-IP1000-PTZ-ohjaimen

Canon on tänään julkistanut uuden sisätiloihin suunnitellun CR-N100 4K-PTZ-kameran, joka on Canonin kuudes laadukasta videokuvaa tallentava PTZ-kameramalli, joka soveltuu myös osaksi useamman kameran kokonaisuuksia. Uuden PTZ-kameran lisäksi Canon julkisti uuden, niin ikään ammattilaiskäyttöön suunnatun RC-IP1000-PTZ-ohjaimen, joka soveltuu etenkin TV- ja live-tuotantoihin. Canon julkaisee myös uuden monikameratuotantoon suunnitellun sovelluksen, joka helpottaa useamman PTZ-kameran samanaikaista hallintaa.

CR-N100

CR-N100

RC-IP1000

RC-IP1000

CR-N100 laajentaa Canonin etäohjattavien kameroiden valikoimaa entisestään. Asiakkaille on tarjolla laaja valikoima tuotteita, jotka soveltuvat useisiin eri tarkoituksiin aina ammattivideotuotannosta yritysten, julkishallinnon tai oppilaitosten käyttöön.

CR-N100

CR-N100 -kamera on hintaansa nähden monipuolinen ja tuottaa laadukasta jälkeä. CR-N100:ssa on 1/2.3-tyyppinen 4K:n CMOS-kenno, DIGIC DV6 -prosessori ja tehokas 20x optinen zoom-objektiivi. Nämä ominaisuudet takaavat yksityiskohtaisen 4K UHD -kuvanlaadun ja mahdollistavat myös ylinäytteistetyn (over sampled) HD-videokuvan tallentamisen. Etäkokoukset, -luennot, -seminaarit ja muut etätapahtumat ovat viime vuosina yleistyneet, minkä myötä myös livestriimaus- ja videokuvausteknologioiden kysyntä on kasvanut.

CR-N100-kamerassa on neljä erilaista valmista valotustilaa: muotokuvaus, urheilukuvaus, hämäräkuvaus ja spotlight-kuvaus (Portrait, Sports, Low-light ja Spotlight). Niiden avulla kuvattavat kohteet on entistä helpompi ikuistaa edullisessa valossa. Hybridiautomaattitarkennusjärjestelmä hyödyntää sekä ulkoiseen vaiheentunnistukseen perustuvaa että Contrast AF- automaattitarkennusta. Niiden avulla kuvaajan on helppo tarkentaa haluamaansa kohteeseen myös hämärässä.

CR-N100 on yhteensopiva Canonin Auto Tracking -sovelluksen1 kanssa. Sovellus tekee tarkentamisesta entistäkin joustavampaa: sen ansiosta kameran voi asettaa tarkentamaan ja seuraamaan automaattisesti esimerkiksi esiintyjiä. Kamera tukee myös monikameratuotantoon suunniteltua sovellusta, jonka avulla usean kameran asetuksia voidaan hallita samanaikaisesti ja jonka ansiosta kameroiden hallinta ja ylläpito on entistäkin helpompaa. Sovelluksen avulla käyttäjä voi hallita samanaikaisesti jopa 200 kameraa, joten se tehostaa huomattavasti suuremman kokoluokan projektityöskentelyä esimerkiksi yrityksissä, julkishallinnossa tai oppilaitoksissa. Näiden ominaisuuksien ansiosta kamera tarjoaa hintaansa nähden uskomattoman laadukkaan lopputuloksen, jonka saavuttamisesta automaatio tekee vieläkin vaivattomampaa.

CR-N100-kameran tärkeimmät ominaisuudet:

- Todella laadukas 4K 30P -videokuva
- 20x optinen zoom-objektiivi, jonka polttoväli on 29,3 m–601 mm (35 mm:n kinovastaavuus)
- Hybridiautomaattitarkennus, kasvojentunnistus ja -seuranta
- Älykäs automaattinen kohteenseuranta1
- Sisäänrakennettu monipuolinen protokollatuki, ml. Canon XC2, RTMP3/RTMPS, RTP/RTSP, NDI|HX4 ja SRT5, suoraan laitteen mukana HDMI- ja USB-C-liitännät
- Lisätyökaluihin lukeutuvat mm. kameranhakutyökalu, etäohjaussovellus ja webkamera-ajuri

RC-IP1000

RC-IP1000 on ammattilaiskäyttöön suunniteltu PTZ-ohjain monipuolisilla ominaisuuksilla, jotka varmistavat, että kamerankäyttäjä saa ikuistettua jokaisen hetken laadukkaaksi kuvaksi. Se on siis täydellinen valinta studio- ja TV-tuotantotiimeille.

Ohjain on suunniteltu täydentämään Canonin huippulaadukkaita lähetyskäyttöön suunnattuja PTZ-kameramalleja, ja sen IP- ja sarjaliikenneyhteensopivuus mahdollistavat PTZ-kameroiden etähallinnan. Erityisen sisääntulojen monitoroinnin ansiosta käyttäjät voivat tarkastella kamerasyötettä ohjaimen 7-tuumaiselta LCD-näytöltä ilman, että laitteita tarvitsee erikseen kytkeä ulkoiseen näyttöön.

Ohjain on kehitetty TV-yhtiöiden tarpeisiin, ja laadukkaan käyttöliittymän ja ergonomisen ohjaussauvan ansiosta sen käyttö on sujuvaa ja miellyttävää. RC-IP1000 on varustettu suurella LCD-kosketusnäytöllä, joka mahdollistaa eri kamera-asetusten intuitiivisen säätämisen ja helpottaa esimerkiksi tarkennuspisteiden määritystä. Monipuolisen ohjaimen 12G-SDI- ja HDMI-liitännät tukevat jopa 60P:n 4K-kuvaa ja mahdollistaa jopa 200 kameran samanaikaisen hallinnan IP-yhteyden kautta, ilman erillistä tietokonetta.

RC-IP1000-ohjaimen tärkeimmät ominaisuudet:

- IIP-video ja sisääntulon monitorointi (jopa 200 kameraa)
- Usean kameran hallinta ilman tietokonetta ohjaimelta
- HDMI-lähtö, 12G-SDI-I/O-liitäntä, RJ45-sarjaliitäntä, LAN/POE+-liitäntä, kaksi USB-liitäntää ja kaksi 25-pinnistä GPIO D-Sub -kanavaa
- 7-tuumainen monikäyttöinen LCD-kosketusnäyttö
- Ergonominen ohjaussauva ja zoomauksen säätö tarkalla keinukytkimellä
- Monikamerajärjestelmän hallinta mahdollistaa kameroiden ryhmittelyn ja asetusten säädön ryhmätasolla
- Helppokäyttöiset valikot nuolinäppäimillä
- Huipputason esiasetustoiminnot ja seurannan hallinta – hallinnoi toista kameraa vaivatta seurannan aikana

Matthew Koshy Canon Europen tuotemarkkinoinnista: ”Tämä uusi tuote tarjoaa käyttäjille saumattoman yhdistelmän innovaatioita ja monipuolisia ominaisuuksia. Se laajentaa tuotevalikoimaamme ja avaa kuvaajille kokonaan uusia mahdollisuuksia kameroiden dynaamiseen ja tarkkaan hallintaan. CR-N100:n liike on sujuvaa ja tasaista, ja sen kuvanlaatu on hintaan nähden huipputasoa. Suunnitellessamme uutta mallia pyrimme nimenomaan laajentamaan yritys- ja koulutussektorille sopivien tuotteiden valikoimaa. RC-IP1000-ohjain puolestaan mahdollistaa ammattilaistason työnkulut ja auttaa alan osaajia nostamaan livetuotantonsa aivan uudelle tasolle.”

Uudet tuotteet ovat nähtävillä Amsterdamin RAI-tapahtumakeskuksessa järjestettävässä IBC 2023 -konferenssissa 15.–18.9.2023.

Suositusvähittäishinnat (sis. alv)

-              Canon CR-N100, 2479 euroa
-              Canon RC-IP1000, 6329 euroa

Myynnin aloitus

-              Canon CR-N100, lokakuu 2023
-              Canon RC-IP1000, joulukuu 2023

Lisätietoja: Canon Oy, Olli Turtiainen, olli.turtiainen@canon.fi, p. +358 40 7716226

  1. Auto Tracking -sovellus (RA-AT001) edellyttää maksullista lisenssiä.
  2. Canonin oma, laajennettu IP-yhteys, joka on suunniteltu Canonin videotuotantolaitteiden ohjaamiseen.
  3. Reaaliaikainen viestintäprotokolla. Protokolla, joka tukee videokuvan ja äänen livestriimausta ja toistoa. Yhdysvaltalaisen Adobe Inc:n kehittämä.
  4. Protokolla, joka tukee IP-verkkoja käyttäviä livevideonhallinnan työnkulkuja. Yhdysvaltalaisen NewTek Inc:n kehittämä. NDI on NewTek, Inc:n rekisteröity tavaramerkki Yhdysvalloissa ja muissa maissa.
  5. SRT, Secure Reliable Transport. Avoimen lähdekoodin videolähetysprotokolla, jonka on kehittänyt Haivision ja jota tukee SRT Alliance.