Näe koko kuva Canonin uusilla kompakteilla ja laajakulmaisilla RF-objektiiveilla

Amstelveen, 12 juli 2022 – Canon Europe kondigt vandaag de introductie aan van twee nieuwe betaalbare full-frame RF-lenzen – de RF 24mm F1.8 MACRO IS STM, een lichtsterke f/1.8 prime-lens, en de RF 15-30mm F4.5-6.3 IS STM ultra-groothoeklens. De RF 24mm F1.8 MACRO IS STM en RF 15-30mm F4.5-6.3 IS STM zijn zeer veelzijdige lenzen en geschikt voor allerlei vormen van fotografie en vlogging. Met deze nieuwe RF-lenzen zijn gebruikers in staat hun creativiteit de volledige vrijheid te geven en elk onderwerp haarscherp vast te leggen. De RF 24mm F1.8 MACRO IS STM en RF 15-30mm F4.5-6.3 IS STM beschikken dan ook over dezelfde geavanceerde optische technologie en gebruiksvriendelijkheid voor opnamen van hoge kwaliteit, waar je dan ook bent.

Canon julkistaa tänään kaksi uutta kohtuuhintaista täyden kennon RF-objektiivia. Canon RF 24mm F1.8 MACRO IS STM on kevyt ja valovoimainen f/1.8 prime -objektiivi, jonka polttoväli on 24 mm. Canon RF 15-30mm F4.5-6.3 IS STM on puolestaan ultralaajakulmainen zoom-objektiivi, joka kattaa useita polttovälejä välillä 15–30 mm. Uudet RF-objektiivit tarjoavat optista osaamista ja erinomaista käsiteltävyyttä, ja ne takaavat terävän ja laadukkaan lopputuloksen jopa liikkeestä kuvattaessa. Monipuoliset objektiiviuutuudet sopivat sekä valokuvaajille että vloggaajille, sillä jokainen kuva ja video tallentuu luonnollisen helposti.


Canon RF 24mm F1.8 MACRO IS STM - terävä, kevyt ja laaja


RF 24mm F1.8 MACRO IS STM on kompakti ja monipuolinen laajakulmainen 24 mm:n prime-objektiivi, joka hyödyntää Canonin RF-kiinnityksen älykästä muotoilua. Nopea, kirkas ja vakautettu objektiivi suoriutuu tehokkaasti heikossakin valossa maksimiaukon ansiosta. Tuloksena on kauniin pehmeän tausta, mikä saa kuvauskohteen erottumaan terävästi. APS-C-kennokameraa käytettäessä objektiivi antaa myös tehokkaan polttovälin, joka vastaa 35 mm:n väliä.


270 gramman paino, kompakti koko ja STM-moottori mahdollistavat nopean ja hiljaisen tarkennuksen. RF 24mm F1.8 MACRO IS STM sopii täydellisesti matka- ja maisemakuvaajille, sillä kuvaaja voi vapauttaa luovuuden objektiivin 14 cm:n vähimmäistarkennusetäisyyden avulla (0,5-kertainen suurennus). Valokuvaajat ja vloggaajat voivat tarkentaa erittäin lähelle kohdetta ja tallentaa silti samalla laajempaa ympäristöä.


RF 24mm F1.8 MACRO IS STM tarjoaa erinomaisen optisen suorituskyvyn. Mukautettavan objektiivin ohjausrenkaan avulla on helppo säätää ISO-arvoa ja aukkoa sekä vaihdella AF-menetelmien välillä. Tarkennusrenkaalla varustettu malli helpottaa myös manuaalisen tarkennuksen ohjaamista. Objektiivin kanssa yhteensopivat kamerat näyttävät objektiivin tiedot ruudulla tarkennuksen tehostamiseksi. Objektiivissa on yksitoista linssielementtiä yhdeksässä ryhmässä. Haamukuvia ja heijastumia ehkäistään Super Spektra -pinnoitteella, jotta kuvasta tulee aina laadukas. Lisäksi objektiivissa on viiden askeleen optinen kuvanvakain, joka mahdollistaa jopa 6,5 askeleen vakautuksen, kun sitä käytetään yhdessä EOS R -kamerajärjestelmän rungon kanssa, jossa on kuvanvakain (IBIS).


Canon RF 15-30mm F4.5-6.3 IS STM – laajempia näkymiä


RF 15-30mm F4.5-6.3 IS STM -objektiivissa on uskomaton 15–30 mm:n polttoväli, joka sopii täydellisesti matkojen, maisemien tai videoiden kuvaamiseen. Tämän ultralaajakulmaobjektiivin avulla valokuvaajat ja vloggaajat pystyvät tallentamaan kuvauskohteiden koko kontekstin ja mittakaavan, kuten rakennukset ja luonnonmaisemat. Objektiivissa on 5,5 askeleen optinen kuvanvakain, joka mahdollistaa pidemmät suljinajat manuaalikuvauksessa ja slick-videoissa. Jopa 7 askeleen vakautus onnistuu, kun sitä käytetään yhdessä EOS R -kamerajärjestelmän rungon kanssa, jossa on kuvanvakain (IBIS). Tien päällä kuvaamiseen täydellisesti sopiva RF 15-30mm F4.5-6.3 IS STM painaa vain 390 g ja on rakenteeltaan vankka ja kompakti. Objektiivissa on STM-tarkennusmoottori ja sillä voi tarkentaa silmänräpäyksessä nopeasti liikkuviin kohteisiin. Poikkeuksellisen hiljainen STM-moottori soveltuu hyvin myös videokuvaukseen, tuoden ammattimaiset kuvaustyökalut videokuvaajien ja sisällöntuottajien ulottuville.


Monipuolisessa RF 15-30mm F4.5-6.3 IS STM -objektiivissa on myös upeat makro-ominaisuudet. Kuvaaja pääsee tutkimaan maailmaa kosketusetäisyydeltä manuaalisella tarkennuksella ja tallentamaan kuvauskohteet kaikkine yksityiskohtineen objektiivin 0,52-kertaisen suurennuksen ansiostai. RF 15-30mm F4.5-6.3 IS STM -objektiivin uudessa optisessa suunnittelussa on asfääriset linssielementit sekä pinnoitteet, jotka tallentavat jokaisen yksityiskohdan. Yhdistetyn tarkennuksen ja objektiivin ohjausrenkaan avulla käyttäjät voivat muokata asetuksia irrottamatta katsettaan kohteesta.


Kehittynyt tekniikka lisää luovaa vapautta


Hienostuneesti suunniteltuun RF-mallistoon kuuluvat RF 24mm F1.8 MACRO IS STM - ja RF 15-30mm F4.5-6.3 IS STM -objektiivit sisältävät edistyksellistä teknologiaa kevyessä ja helposti mukana kulkevassa koossa. RF 24mm F1.8 MACRO IS STM -objektiivin laajakulmainen ja nopea aukko mahdollistavaa korkealaatuisten still-kuvien ja videoiden kuvaamisen myös hämärässä. Objektiivi on täydellinen niille, jotka haluavat tutkia ympäröivää maailmaa kiinteän polttovälin objektiivin takaaman laadun avulla. Kuvaamiseen luovaa vapautta etsiville RF 15-30mm F4.5-6.3 IS STM -objektiivi tarjoaa erittäin laajan zoomausalueen ja hyvät lähitarkennusominaisuudet, joilla objektiivi tallentaa kaiken laajoista maisemista aina pieniin yksityiskohtiin.


Lisätietoja RF 24mm F1.8 MACRO IS STM - ja RF 15-30mm F4.5-6.3 IS STM -objektiiveista tuotesivuilla:
https://www.canon.fi/lenses/rf-24mm-f1-8-macro-is-stm/
https://www.canon.fi/lenses/rf-15-30mm-f4-5-6-3-is-stm/


RF 24mm F1.8 MACRO IS STM:n tärkeimmät ominaisuudet:


 • Kompakti 24 mm:n prime-objektiivi
 • Suuri aukko f/1.8
 • Viiden askeleen optinen kuvanvakain (CIPA-standardit)
 • Jopa 6,5 askeleen kuvanvakain valituilla EOS R -kamerajärjestelmän rungoilla (CIPA-standardit)
 • Kompakti ja kevyt: paino vain 270 g
 • Nopea ja lähes äänetön STM-moottori
 • Pienin mahdollinen tarkennusetäisyys 14 cm 0,5-kertaisella suurennuksella

RF 15-30mm F4.5-6.3 IS STM:n tärkeimmät ominaisuudet:


 • Ultralaajakulmainen zoom-objektiivi, jonka polttoväli on 15–30 mm
 • 5,5 askeleen optinen kuvanvakain (CIPA-standardit)
 • Jopa 7 askeleen kuvanvakain valituilla EOS R -kamerajärjestelmän rungoilla (CIPA-standardit)
 • Kompakti ja kevyt: paino vain 390 g
 • Nopea ja lähes äänetön STM-moottori
 • Korkein suurennuskerroin 0.52xi

Verolliset suositusvähittäishinnat ovat


 • Canon RF 24mm F1.8 MACRO IS STM: 819 euroa
 • Canon RF 15-30mm F4.5-6.3 IS STM: 759 euroa

Myynnin aloitus


 • Canon RF 24mm F1.8 MACRO IS STM: elokuu 2022
 • Canon RF 15-30mm F4.5-6.3 IS STM: syyskuu 2022

Lisätietoja: Canon Oy, Olli Turtiainen, olli.turtiainen@canon.fi, p. +358 40 7716226