Canonille tunnustusta Quocircan Sustainability Leaders -raportissa

Quocirca on nimennyt Canon Euroopan yhdeksi alan johtavista toimijoista vuosittaisessa Sustainability Leaders Report 2023 -raportissa. Quocircan raportti on arvostettu markkina-analyysi, joka tarkastelee tulostuslaitteiden ja -palvelujen toimittajien hiilidioksidipäästöjen vähentämiseen tähtääviä toimia. Raportti nostaa esiin erityisesti Canonin vastuullisuusstrategian ja -vision, jotka tukevat yhtiön päästövähennyspyrkimyksiä.

Sustainability competition 4 - Owl in tree

Raportissa korostetaan erityisesti Canonin jo toteuttamia vastuullisuuteen liittyviä toimenpiteitä, kuten sen kunnianhimoisia nollapäästötavoitteita ja erilaisia aloitteita, jotka tehostavat toimitusketjujen toimintaa. Raportissa mainitaan myös, että Canon huomioi vastuullisuuden tuotteidensa elinkaaren hallinnassa suunnittelemalla mahdollisimman kompakteja, kevyitä ja energiatehokkaita tuotteita. Canon kehittää myös parhaillaan kierrätysohjelmia, jotka tukevat sen asiakkaiden omia vastuullisuustavoitteita. 

Quocircan raportissa Canon tunnustetaan markkinajohtajaksi muun muassa seuraavien aloitteiden ansiosta:

Kunnostetut ja uudelleenvalmistetut tuotteet: imageRUNNER ADVANCE ES -monitoimilaitteet valmistetaan vähintään 90-prosenttisesti uusiomateriaaleista, joka osoittaa, että Canon on markkinoiden johtava toimija tällä alalla. Quocirca mainitsee myös Canonin viisi kansainvälistä kierrätystehdasta, joihin lukeutuu myös Saksassa sijaitseva tuotteiden kunnostukseen ja uudelleenvalmistukseen erikoistunut tehdas.  Raportissa todetaan, että vuodesta 2008 lähtien Canonilla on kierrätetty yhteensä 44 343 tonnia muovijätettä sekä lajiteltu yhteensä 35 216 tonnia tuotteita ja tuotteiden osia suoraan uudelleenkäyttöön.

Canon EQ80 Giessen 34 copy

Kierrätys: Canonin ensimmäiset kierrätysohjelmat käynnistyivät jo yli 30 vuotta sitten, ja niitä kehitetään jatkuvasti. Canon ottaa myös vastaan käytettyjä laitteita, joiden vastuullisesta hävittämisestä ja kierrättämisestä se huolehtii asiakkaidensa puolesta. Quocircan raportissa näitä pidetään erityisinä vahvuuksina. Canon on onnistunut kierrättämään noin 454 000 tonnia mustekasetteja yhteensä 24 maassa ja alueella. Yhtiö sai tunnustusta myös jätemääränsä vähentämisestä, kuten tavoitteesta laskea kaatopaikkajätteen määrä nollaan ja sitä, että se kierrättää nykyisin 97 % jätteistään. Canon pyrkii myös vähentämään pakkausmateriaalijätettä ja luopumaan kertakäyttömuovista sekä polystyreenista.

Toimitusketju: Canon osallistuu useisiin erilaisiin aloitteisiin, joilla se pyrkii ylläpitämään ja kehittämään toimitusketjujaan ja hankintastandardejaan. Se tekee esimerkiksi yhteistyötä toimittajien kanssa kasvihuonekaasupäästöjen vähentämiseen tähtäävien tiedepohjaisten tavoitteiden määrittämiseksi ja saavuttamiseksi.

Digitalisaatio: Canon tarjoaa laajan valikoiman digitalisaatiota edistäviä ratkaisuja, kuten tulostusympäristön hallinta, monipaikkatyöskentely ja pilvipohjaiset työnkulkuratkaisut. Ne auttavat yrityksiä optimoimaan työprosessejaan sekä hallitsemaan paremmin esimerkiksi toimistotulostusta ja laitteiden käyttöä. Canon tarjoaa myös vastuullisuutta tukevia kartoituspalveluja, jotka auttavat asiakkaita löytämään liiketoiminnan työnkulkujen pullonkaulat ja pääsemään niistä eroon.

”On uskomattoman hienoa, että Quocirca nimesi meidät raportissaan yhdeksi alan johtavista toimijoista. Raportti nostaa esiin, miten tärkeää vastuullisuus on Canonille ja on hieno tunnustus niistä toimista, joita olemme jo tehneet koko konsernin päästöjen vähentämiseksi. Pyrimme myös jatkossa yhä vahvemmin saavuttamaan nollapäästötavoitteemme. Yhtenä YK:n Global Compact -aloitteen allekirjoittajista Canon on sitoutunut myös YK:n vuoden 2030 kestävän kehityksen tavoitteisiin”, toteaa Canon Europen Digital Printing & Solutions -liiketoiminnan johtaja Hiro Imamura.

Haluatko tietää lisää siitä, miten Canon pyrkii yrityksenä toimimaan entistä vastuullisemmin? Lue lisää Canonin vastuullisuudesta täältä