Canon esittelee kaksi uutta RF-objektiivia, joista toinen on maailman pisimmän polttovälin automaattitarkennusobjektiivi peilittömiin kameroihin

Amstelveen, 24 februari 2022 – Canon Europe maakt vandaag de introductie bekend van twee nieuwe supertelelenzen, de RF 800mm F5.6L IS USM en de RF 1200mm F8L IS USM. Deze lenzen verleggen de grenzen van het RF-lensportfolio en bieden professionele fotografen nieuwe mogelijkheden om onderwerpen vanaf grote afstand vast te leggen. Naast een indrukwekkende brandpuntsafstand van 800mm en 1200mm – ’s werelds langste brandpuntafstand bij een AF-lens voor systeemcamera’s1 – hebben deze lenzen een intelligent design dat ze in staat stelt superieure optische prestaties en draagbaarheid te bereiken. Met de krachtige optische beeldstabilisator en grote diafragma’s ondersteunen deze hoogwaardige RF-lenzen uit de L-serie een grote verscheidenheid aan onderwerpen – van sport en natuur tot journalistiek en bewaking – met een camera/lenscombinatie waarmee de actie van veraf met haarscherpe details is vast te leggen. Zelfs onder zeer uitzonderlijke omstandigheden.

Canon esittelee kaksi uutta superteleobjektiivia: RF 800mm F5.6L IS USM ja RF 1200mm F8L IS USM. Nämä uudet objektiivit laajentavat RF-objektiivimallistoa entisestään, ja niiden suurennuskyky mahdollistaa ainutlaatuiset kaukokuvausominaisuudet. Hämmästyttävien 800 mm:n ja 1 200 mm:n polttovälien – maailman pisimmät automaattitarkennusobjektiivien polttovälit peilittömille kameroille¹ – ja älykkään rakenteensa ansiosta nämä objektiivit tarjoavat uskomattoman optisen suorituskyvyn ja liikuteltavuuden. Tehokkaalla optisella kuvanvakaimella ja suurella aukolla varustetut huippuluokan RF-objektiivit sopivat monenlaisiin kuvaustarkoituksiin urheilu- ja luontokuvauksesta uutisten kuvaamiseen ja viranomaiskäyttöön. Objektiivit mahdollistavat tapahtumien yksityiskohtaisen taltioimisen pitkän matkan päästä haasteellisissa olosuhteissa.


Pitkä kuvausetäisyys kannettavalla objektiivilla


RF 800mm F5.6L IS USM- ja RF 1200mm F8L IS USM -objektiivien myötä Canon on luonut vertaansa vailla olevan superteleobjektiivivalikoiman, joka tarjoaa lisää valinnanvaraa ja täyttää ammattivalokuvaajien vaatimukset. Uudet objektiivit laajentavat RF-objektiivimalliston tarjoamia mahdollisuuksia 800 mm:n ja 1200 mm:n teleobjektiiveilla, jotka ovat markkinoiden pisimmät polttovälit kaukoputkia lukuun ottamatta. Objektiivit tarjoavat uskomattoman pitkän kuvausetäisyyden, mutta polttovälin voi vieläpä kaksinkertaistaa yhdistämällä objektiiveihin RF 1.4x- tai RF 2x -telelisäkkeen, joita käytettäessä automaattitarkennus- ja kuvanvakainominaisuudet toimivat. RF 1200mm F8L IS USM -objektiivin kanssa on mahdollista kuvata yksityiskohtaisesti jopa yli 400 metrin päässä olevia kohteita.


Uuden älykkäästi suunnitellun optisen järjestelmän ansiosta Canon on pystynyt toteuttamaan nämä uskomattomat polttovälit perinteisiä superteleobjektiiveja pienemmässä ja kevyemmässä rakenteessa. Huomattavasti vastaavia EF-objektiiveja pienempi RF 800mm F5.6L IS USM on Canonin kevyin ja lyhyin 800 mm:n L-sarjan objektiivi ja painaa vain 3,1 kg. RF 1200mm F8L IS USM puolestaan on kokoluokassaan kaikkien aikojen pienin¹ objektiivi. Se painaa 3,34 kg – vain viidesosan edeltäjänsä EF 1200mm f/5.6L USM -objektiivin painosta – ja on sitä 13 kg kevyempi ja 30 cm lyhyempi.


Optinen suorituskyky vailla vertaa


Sekä RF 800mm F5.6L IS USM että RF 1200mm F8L IS USM tekevät varmasti vaikutuksen. Yhdessä tehokkaan kuvanvakaimen kanssa RF 800mm F5.6L IS USM tarjoaa jopa 4.5 askeleen ja RF 1200mm F8L IS USM jopa 4 askeleen kuvanvakautuksen, mikä vähentää tärinää ja tuottaa teräviä ja yksityiskohtaisia kuvia. 800 mm:n objektiivissa on lisäksi tälle polttovälille suurikokoinen, enimmillään f/5.6 aukko, joka tarjoaa erinomaisen suorituskyvyn ja kuvanlaadun. Kummassakin mallissa on 9-lamellinen pyöreä himmenninaukko, joka liikkuu tarvittaessa 1/8 askelin. Se takaa sujuvamman siirtymisen aukkojen välillä videotallennuksen aikana.


Objektiivin älykkään rakenteen lisäksi RF-mallisto hyötyy Canonin alan johtavasta optisesta teknologiasta. Fluoriitti-, Super UD- ja UD-elementeillä varustetut RF 800mm F5.6L IS USM ja RF 1200mm F8L IS USM tarjoavat virheettömän kuvantarkkuuden ja erinomaisen kromaattisten poikkeamien korjauksen. ASC-pinnoitteet yhdessä objektiivin parannetun rakenteen kanssa vähentävät haamukuvia ja heijastuksia. Huolimatta objektiivien lisäoptiikasta Canon on pystynyt lyhentämään tarkennusetäisyydet luokkansa parhaisiin arvoihin: 2,6 metriin 800mm F5.6L IS USM -objektiivilla – alle puolet 800mm f/5.6 -objektiivin etäisyydestä – ja 4,3 metriin RF 1200mm F8L IS USM -objektiivilla. Tämän ansiosta kohteita voi seurata hyvin laajalla etäisyysalueella.


Nauti EOS R -järjestelmän tehosta


Supertelekuvausominaisuuksiensa ja keveytensä ansiosta nämä objektiivit ovat täydellinen kumppani EOS R3 -rungolle – Canonin urheilu- ja luontokuvauksen voimanpesälle. Yhdessä EOS R3:n kanssa RF 800mm F5.6L IS USM ja RF 1200mm F8L IS USM voivat käyttää kameran automaattitarkennusta ja seurata kohteita jopa 30 kuvan sekuntinopeudella. Rengasmallisen USM-moottorin, nopean prosessorin ja optimoitujen automaattitarkennusalgoritmien ansiosta objektiivien automaattitarkennus on nopea mutta hiljainen eli soveltuu erinomaisesti nopeasti liikkuvien eläinten kuvaamiseen. Mukautettavat automaattitarkennuksen pysäytyspainikkeet antavat valokuvaajalle lisää mahdollisuuksia hallita tarkennusta. Koska objektiivit ovat osa RF-mallistoa, valokuvaajat voivat hyödyntää samoja lisävarusteita, kuten suodattimia ja vastavalosuojia, joustavasti kaikissa malleissa.


Vankka, ammattilaistason rakenne


RF 800mm F5.6L IS USM ja RF 1200mm F8L IS USM on tehty kestämään erilaisia kuvausolosuhteita, aina korkeista lämpötiloista märkiin tai pölyisiin ympäristöihin. Kiinnitysten, kytkimien ja tarkennusrenkaiden rakenne on pöly- ja roiskevesitiivis, mikä estää lian ja veden pääsyn objektiivin sisään. Etummainen linssielementti on käsitelty fluoriittipinnoitteella rasvan, veden ja lian tarttumisen estämiseksi. RF 800mm F5.6L IS USM ja RF 1200mm F8L IS USM -objektiivit on varustettu tehokkaalla infrapunalämpösäteilyä heijastavalla pinnoitteella, mikä mahdollistaa pitkät kuvausajat korkeissakin lämpötiloissa. Tämä valkoinen pinnoite tarjoaa erinomaisen UV-suojan ja auttaa alentamaan objektiivin rungon lämpötilaa optisen laadun säilyttämiseksi.


Canonin huippusuunnittelun ja objektiivien edistyksellisen optisen rakenteen ansiosta RF 800mm F5.6L IS USM ja RF 1200mm F8L IS USM tarjoavat tinkimätöntä suorituskykyä kaikissa olosuhteissa ja mahdollistavat entistä kauempana olevien kohteiden kuvaamisen.


RF 800mm F5.6L IS USM -objektiivin tärkeimmät ominaisuudet:


 • 800 mm:n superteleobjektiivi
 • Kompaktikokoinen objektiivi, jonka suurin halkaisija x pituus on 163 x 432 mm
 • Paino 3,14 kg
 • Suuri f/5,6 aukko
 • 4,5 askeleen kuvanvakain
 • Pöly- ja roiskevesitiivis rakenne
 • Vähimmäistarkennusetäisyys 2,6 m

RF 1200mm F8L IS USM -objektiivin tärkeimmät ominaisuudet:


 • 1 200 mm:n superteleobjektiivi
 • Kompaktikokoinen objektiivi, jonka suurin halkaisija x pituus on 168 x 537 mm
 • Paino 3,34 kg
 • 4 askeleen kuvanvakain
 • Pöly- ja roiskevesitiivis rakenne
 • Vähimmäistarkennusetäisyys 4,3 m

Suositushinnat (sis. alv):


 • Canon RF 800mm F5.6L IS USM -objektiivi: 21699 euroa
 • Canon RF 1200mm F8L IS USM -objektiivi: 25499 euroa

Objektiivien myynti alkaa toukokuussa 2022.


Lisätietoja: Canon Oy, Olli Turtiainen, olli.turtiainen@canon.fi, p. +358 40 7716226