Canon on palkittu kuudella EISA Awards 2020-2021 -tunnustuksella!

Amstelveen, 20 augustus 2020 – Canon stelt de norm in technische innovatie en optische perfectie en wordt daarvoor opnieuw bekroond met zes prestigieuze onderscheidingen door de Expert Imaging and Sound Association (EISA). Ondanks de onverwachte, wereldwijde uitdagingen van dit jaar, heeft Canon vastgehouden aan haar belofte om producten te introduceren die bestaande grenzen verleggen en nieuwe mogelijkheden openen voor zowel fotografen als filmmakers.

Vuonna 1982 perustettu EISA, the Expert Imaging and Sound Association, edustaa 55 valokuvaus-, video-, kotiteatteri-, äänentoistolaite- ja mobiilialan erikoislehteä maailmanlaajuisesti 29 maasta. Kansainvälisesti tunnetut EISA-palkinnot juhlistavat kulutuselektroniikan huipputuotteita, joissa yhdistyvät teknologia, laatu sekä halutuimmat ominaisuudet luokassaan. Suomalainen Kamera-lehti edustaa Suomea EISA-palkintoraadissa.


EISA:n asiantuntijaraati kertoo, että tämän vuoden haasteista huolimatta Canon on esitellyt ennennäkemättömiä tuotteita, jotka avaavat uusia mahdollisuuksia valokuvaajille ja elokuvantekijöille. EISA Awards -tunnustuksen saavat seuraavat Canon-tuotteet.


EISA CAMERA INNOVATION 2020-2021: Canon EOS R5


”Ensimmäisenä peilittömänä kamerana, joka yltää 8K-videon tallennukseen, oli Canon EOS R5 ylivoimainen ehdokas tämän vuoden kamera-innovaatioksi. Tämä epätavallinen valokuvaus/videokamera kykenee vaikuttavaan 4K-tallennukseen 120 valotuksella sekunnissa, ja valottamaan 45 MP valokuvia aina 20 valotusta sekunnissa. Kuvanvakaaja on tehokkuudessaan maailmanennätystasoa.


Korkean resoluution sähköinen etsin, vapaasti kääntyvä takanäyttö ja ammattitason säädöt, sekä lisävaruste-akkukahva, jossa on ammattitason Wi-Fi- ja Ethernet-liitettävyys, ovat lupausta täydellisestä joka paikan työkalusta vaativille valokuvaajille ja videokuvaajille.”


EISA PROFESSIONAL CAMERA 2020-2021: Canon EOS-1D X Mark III


”Canon on tehnyt merkittävän työn uudistaessaan huipputason digitaalisen peilikameransa, joka on tarkoitettu uutistoimistoille, urheilukuvaajille ja eläinkuvaukseen. Canon EOS-1D X Mark III tarjoaa terävimmän kärjen teknologiaa, kuten 191 mittauspisteen tarkennusjärjestelmän, joka täyttää ammattimaisen urheilukuvaajan vaatimukset partakoneenterävillä toimintakuvilla.


Video-ominaisuudet ovat nekin hyvin kehittyneitä, kuten 5,5K sisäinen tallennus 12-bittisenä RAW-tiedostona.


Sisäänrakennettujen, edistyneiden liitäntämahdollisuuksiensa ansiosta on EOS-1D X Mark III räätälöity viiveettömään kuvien julkistamiseen uutistoimistojen kautta.”


EISA APS-C CAMERA 2020-2021: Canon EOS 90D


“EOS 90D -kameran myötä Canon todistaa, että peilillisen digijärjestelmäkameran tarina ei ole ohi. Sen 32,5 MP kenno tuottaa ennätyksellisen resoluution APS-C -kameroiden sarjassa, ja sen Dual Pixel CMOS -automaattitarkennus varmistaa nopean ja täsmällisen tarkennuksen elävää etsinkuvaa ja videotallennusta käytettäessä. Muita edistyneitä ominaisuuksia ovat äänetön sähköinen suljin, jonka avulla saadaan äärimmäisen lyhyet valotusajat aina 1/16 000 sekuntiin asti. EOS 90D tallentaa 4K-videota koko kennon leveydeltä, ja Full HD -tallennuksella sen hidastettu kuvaustapa yltää 120 valotukseen sekunnissa. Kosketusnäytön saranointi ja sen kääntelymahdollisuudet viimeistelevät tämän erinomaisen kameran.”


EISA LENS OF THE YEAR 2020-2021: Canon RF 70-200mm F2.8L IS USM


Canon RF 70-200mm F2.8L IS USM nostaa ammattimaisten telezoom-objektiivien laadun uudelle tasolle, ja on tähän mennessä Canonin paras. Sen kokonaan uusiksi suunniteltu kompakti rakenne on räätälöity Canon R-sarjan peilittömään järjestelmään, ja yhdessä uuden optisen suunnittelun kanssa se tuottaa vaikuttavaa kuvanlaatua. Se on tiivistetty hyvin torjumaan pölyä ja roiskeita, jolloin sitä voi käyttää haastavissa olosuhteissa. Lisäksi, objektiivissa on erittäin tehokas 5 aukon kuvanvakaaja. Se on ilman pienintäkään epäilystä paras objektiivi jonka EISA:n tuomaristo on testannut kuluneena vuonna.”


EISA STANDARD ZOOM LENS 2020-2021: Canon RF 24-70mm F2.8L IS USM


”Monelle ammattimaiselle valokuvaajalle on 24-70mm f/2,8 objektiivi se työjuhta, jota ilman ei tule toimeen. RF 24-70mm F2.8L IS USM -objektiivissa yhdistyvät iso valovoima ja sisäänrakennettu 5 aukon kuvanvakaaja. Sen kuvanlaatu on erinomainen läpi koko polttovälialueen, ja optiset vääristymät ovat poikkeuksellisen lieviä. Meluton Nano USM -moottori varmistaa nopean ja täsmällisen automaattitarkennuksen, minkä johdosta se on täydellinen videokuvaukseen siinä missä valokuvaamiseenkin. RF 24-70mm F2.8L IS USM on tukevaa, sääsuojattua laatua, ja siinä on vettä ja rasvaa hylkivä fluoriinipäällyste etu- ja takalinssissä.”


EISA LENS INNOVATION 2020-2021: Canon RF 600mm & 800mm F11 IS STM


”Nämä kaksi innovatiivista ultra-teleobjektiivia ovat verrattoman kevyitä, kiitos uudenlaisen konstruktion, jossa yhdistyvät erikoiselementit ja pienehkö valovoima, ja kokonaan ilman himmennintä. Niiden rungot ovat kokoon painuvaa rakennetta, minkä ansiosta ne ovat kuljetusasennossaan huomattavan lyhyitä. Lisäksi, kuvanvakaajan ansiosta niitä voi käyttää käsivaralta kuvaamiseen ilman jalustan tukea. Yhdessä nämä ominaisuudet merkitsevät Canonin peilittömien kameroiden käyttäjille liikuteltavuutta, huokeata hintaa ja ulottuvuutta, jotka olivat aikaisemmin vain croppikennoisten kameroiden maailmaa. Tämän tuloksena nämä objektiivit tulevat varmuudella olemaan suosittuja sellaisten aiheiden kanssa kuin eläin- ja urheilukuvaus tai vaikka ilmakuvaus.”


Nämä tunnustukset kertovat Canonin valokuvausalan kokemuksesta ja optisesta osaamisesta. Canonin tuotekehityksen lähtökohtana on asiakkaiden kuunteleminen ja sitoutuminen tutkimukseen ja tuotekehitykseen.