Arvostetut suomalaisvalokuvaajat Meeri Koutaniemi ja Iiris Sjöblad liittyvät Canon EMEAn lähettiläiden joukkoon

Meeri Koutaniemi ja Iiris Sjoblad

Canon Euroopan, Lähi-Idän ja Afrikan (Canon EMEA) lähettiläsohjelma perustettiin vuonna 2008. Vuosien kuluessa ohjelma on kasvanut yhdeksi alan vaikutusvaltaisimmista verkostoista, joka tuo yhteen valokuvaajia, videokuvaajia ja elokuvantekijöitä eri maista ja tarjoaa näille tilaisuuden jakaa tietoja ja oppeja laajemmalle alan yhteisölle. Tänä vuonna ohjelmaan on saatu mukaan enemmän uusia tulokkaita kuin kolmeen vuoteen: joukkoon liittyy jopa 62 uutta monialaista ammattilaista.

Alan huippuasiantuntijoista koostuva asiantuntijaraati tutustuu kaikkiin hakijoihin ja tekee lopulliset kuvaajavalinnat. Tänä vuonna painotettiin erityisesti osallistujien mahdollisuuksia edistää ohjelman tavoitteita. Näihin tavoitteisiin lukeutuvat muun muassa Canonin ja alan ammattilaisyhteisön välisten suhteiden rakentaminen sekä inspiraation, tuen ja koulutusresurssien tarjoaminen eri välineitä hyödyntäville visuaalisille tarinankertojille näiden osaamistasosta riippumatta. Tämän tavoitteen saavuttamiseen tarvitaan nimenomaan tuoreita taiteilijapuheenvuoroja. Siksi ohjelman uudet suomalaistulokkaat ovatkin erityisen tervetullut lisä lähettiläiden riveihin.

Meeri Koutaniemi on suomalainen valokuvaaja, journalisti ja dokumentaristi. Koutaniemi on syntynyt Kuusamossa. Tällä hetkellä hänellä on koti sekä Suomessa että Mallorcalla. Koutaniemi tunnetaan erityisesti rohkeana ihmisoikeuksien puolestapuhujana. Hänen työnsä kantavia teemoja ovat identiteetti, aktivismi ja integriteetti. Koutaniemi on useaan kertaan palkittu ihmisläheisestä kuvajournalismistaan niin Suomessa kuin ulkomailla. Hän on dokumentoinut yksilöiden ja yhteisöjen sisua ja selviytymistaisteluita yhteensä yli 70 maassa. ”On valtava kunnia olla mukana Canon Ambassador -ohjelmassa. Muistan haaveilleeni siitä ensimmäistä kertaa aloittaessani valokuvauksen, joten unelman käyminen toteen tuntuu erityisen hyvältä. Odotan seuraavilta vuosilta inspiroivaa ja antoisaa yhteistyötä, oman kuvakielen kehittymistä sekä uusia kansainvälisiä verkostoitumismahdollisuuksia.”

Iiris Sjöblad on freelance-elokuvantekijä ja valokuvaaja, joka työskentelee muun muassa ohjaajana ja kuvaajana. Sjöbladin tuotantoon kuuluu sekä dokumenttielokuvia, lyhytelokuvia että mainoselokuvia. Hänen valokuvaportfolioonsa lukeutuu julkisuuden henkilöiden muotokuvia, vaikuttavia kuvajournalistisia otoksia, mukaansatempaavia mainoksia sekä henkilökohtaisia projekteja, joissa hän syventyy erityisesti ympäröivän maailman kauneuteen. Sjöblad kommentoi ohjelmaan pääsyään seuraavasti: ”On uskomattoman hienoa ja inspiroivaa olla mukana Canon Ambassador -ohjelmassa, ja odotan jo innolla pääseväni kokeilemaan Canon RF 800 mm:n f/11 IS STM -objektiivia. Aion ottaa sen mukaan seuraavalle matkalleni lumiseen Suomen Lappiin, jossa toivon pääseväni kuvaamaan alueen eläimiä ja revontulia. Minusta tuntuu, että tämän objektiivin avulla saan kuvattua taivaita ja pohjoismaista luontoa juuri sillä tavalla, josta olen aina haaveillut."

Lue lisää suomalaisista Canon-lähettiläistä alla olevista linkeistä:

Meeri Koutaniemi

Kotisivut: https://www.meerikoutaniemi.com/

Instagram: @meerikoutaniemi

Iiris Sjöblad

Kotisivut: https://iirissjoblad.com/

Instagram: @iirissjoblad

Canon EMEAn lähettiläsohjelma

Eturivin visuaalisia tarinankertojia juhlistava Canon EMEAn lähettiläsohjelma tuo yhteen moninaisen joukon alan ammattilaisia aina kansainvälisesti tunnustetuista valokuva- ja videotaiteilijoista, kuvajournalisteihin ja nouseviin kuvaajiin, joilla on jo tarinankerronnan taito hyppysissään.

Lisätietoja verkkosivuiltamme: www.canon.fi/pro/ambassadors/.