Canon esittelee uuden PTZ-kameran tasokkaaseen TV-tuotantoon

Amstelveen, 7 september 2022 – Canon kondigt vandaag de introductie aan van de CR-N700 – een 4K 60P 4:2:2 10-bits PTZ-camera met 12G-SDI-connectiviteit, ontworpen voor professionele broadcast- producties, studio’s en voor registratie van live evenementen. De CR-N700 bouwt voort op Canon’s ervaring binnen de broadcastwereld en is uitgerust met de intelligente AF-functionaliteit van populaire professionele videocamera’s zoals de EOS C70 en XF605 voor nauwkeurig scherpstellen over het gehele pan-, tilt- en zoombereik. Met een groot aantal krachtige functies breidt deze nieuwe camera het PTZ-portfolio van Canon verder uit en is het een PTZ-model voor alle mogelijke producties en technische vereisten.


Canon julkaisee tänään CR-N700-kameran, joka on 10-bittinen 12G-SDI-liitännällä varustettu 4K 60P 4:2:2 PTZ -kamera. CR-N700 on suunniteltu ammattimaiseen TV-lähetystoimintaan, studiokäyttöön ja live-tuotantoon. Canonin lähetystoimintaan suunniteltujen tuotteiden valikoimaa täydentävässä CR-N700-kamerassa yhdistyy suosittujen EOS C70- ja XF605-videokameroiden älykäs automaattitarkennus sekä erittäin tarkka tarkennus, joka toimii niin panoroinnissa, kallistuksessa kuin zoomauksessakin. Tämä monia tehokkaita ominaisuuksia sisältävä PTZ-kamera soveltuu kaikenlaisiin tuotantoihin ja täyttää kaikenlaiset tekniset vaatimukset.


CR-N700 -kameran, joka on 10-bittinen 12G-SDI-liitännällä varustettu 4K 60P 4:2:2 PTZ -kamera. CR-N700 on suunniteltu ammattimaiseen TV-lähetystoimintaan, studiokäyttöön ja live-tuotantoon. Canonin lähetystoimintaan suunniteltujen tuotteiden valikoimaa täydentävässä CR-N700-kamerassa yhdistyy suosittujen EOS C70- ja XF605-videokameroiden älykäs automaattitarkennus sekä erittäin tarkka tarkennus, joka toimii niin panoroinnissa, kallistuksessa kuin zoomauksessakin. Tämä monia tehokkaita ominaisuuksia sisältävä PTZ-kamera soveltuu kaikenlaisiin tuotantoihin ja täyttää monenlaiset tekniset vaatimukset.


Lähetystasoista laatua helposti


Jotta CR-N700 täyttäsi TV-tuotannon tämänhetkiset vaatimukset, siinä on 1 tuuman CMOS-kenno ja DIGIC DV7 -prosessori, jotka tuottavat 10-bittisen 4K 60P 4:2:2 UHD -kuvan. Koska CR-N700 mahdollistaa suuriresoluutioisen materiaalin lähettämisen, sisällöntuottajat voivat striimata 4K 60P -kuvaa (over IP), joka soveltuu sekä tavanomaiseen että live-tuotantoon. Kuvanlaadusta tekee ensiluokkaisen tehokas objektiivi, joka mahdollistaa 15-kertaisen optisen zoomauksen sekä 30-kertaisen zoomauksen FHD-tarkkuudella. Kun tähän lisätään vielä Canonin kuvanvakain, kuva pysyy todella vakaana jopa kauempaa kuvattaessa. Nämä ominaisuudet soveltuvat ihanteellisesti tilanteisiin, joissa kuvaajat haluavat kuvata kohdetta läheltä mutta huomaamattomasti. Lisäksi CR-N700-kamerassa on yötila ja sisäänrakennettu infrapunasuodatin, jotka mahdollistavat kuvaamisen lähes pimeässä. HDR PQ- ja HDR HLG -muodoissa on puolestaan mahdollista tallentaa laadukasta kuvaa kaikenlaisissa valaistusolosuhteissa. Canonin uudenlaisen CR-N700-PTZ-kameran Dual Pixel CMOS AF -automaattitarkennus ja edistyksellinen EOS iTR AF X -ominaisuus mahdollistavat nopean, älykkään ja erittäin tarkan tarkennuksen. Tämä syväoppimista hyödyntävä automaattitarkennus tarkentaa kuvattavan henkilön päähän ja seuraa henkilöä myös silloin, kun tämä liikkuu tai kääntää kasvonsa poispäin kamerasta. Eye Detection AF -ominaisuus tarkentaa kuvattavan henkilön pupilleihin samalla kun Face Priority AF tarjoaa mahdollisuuden priorisoida tietty kuvattava henkilö. Tästä on huomattavaa hyötyä silloin, kun kamera seuraa tiettyä kohdetta keskeytyksettä.


Ensiluokkaiset liitäntämahdollisuudet ja yksinkertaiset työnkulut


Aivan kuten muukin Canonin PTZ-kameramallisto, myös CR-N700 tukee useita protokollia, jotta se voidaan sulauttaa saumattomaksi osaksi olemassa olevia työnkulkuja. CR-N700 soveltuu monenlaisiin TV-tuotantoihin, sillä se tukee laadukkaan 4K -striimauksen mahdollistavia SRT- ja NDI|HX -protokollia samalla kun FreeD-protokolla mahdollistaa virtuaalituotantoon integroimisen. Näiden protokollien avulla on mahdollista luoda useiden kameroiden kokoonpanoja monenlaisiin tarpeisiin. Canonin XC-protokolla puolestaan mahdollistaa CR-N700-kameran yhdistämisen Canonin EOS-elokuvakameroihin (esim. EOS C500 Mark II ja EOS C300 Mark III) tai ammattilaistasoisiin videokameroihin (esim. XF605 ), kun tavoitteena on luoda poikkeuksellisen monipuolinen kokoonpano. Kameran näkymä on jopa mahdollista yhdenmukaistaa Canonin muiden kameroiden näkymien kanssa Canon Log 3 -ominaisuuden ja Wide Dynamic Range -kuva-asetusten avulla.


Monipuolisiin liitäntävaihtoehtoihin lukeutuvat 12G-SDI, 3G-SDI ja HDMI tai IP (PoE++), jotka mahdollistavat laadukkaiden 4K 60P -videoiden sujuvan lähetyksen. Lisäksi CR-N700 sisältää kaksi XLR-äänituloa sekä GEN-LOCK-liitännän.


Parannettu hallinta


Canonin uusin PTZ-kamera toimii yhtä intuitiivisesti kuin muutkin PTZ-mallistot kamerat. Edistyksellisen mekanismin avulla kameraa voidaan liikuttaa todella hitaasti ja tarkasti (0,1°/s), mikä puolestaan mahdollistaa elokuvalliset kohtaukset. Koska kamera on yhteensopiva Canonin RC-IP100-ohjaimen, Remote Camera Control Application -ohjainten sekä tiettyjen kolmannen osapuolen ohjainten kanssa, sen voi vaivattomasti yhdistää olemassa oleviin tuotantokokoonpanoihin. CR-N700-kameran rajaustoiminto mahdollistaa kahden eri syötteen ottamisen yhdestä PTZ-kamerasta. Kuvasta voidaan valita kiinnostava alue, joka lähetetään erillisenä syötteenä FHD-kuvanlaadulla. Tämä ominaisuus on erityisen hyödyllinen kun käytössä rajallinen määrä PTZ-kameroita.


CR-N700-kameran tärkeimmät ominaisuudet:


  • 1 tuuman CMOS-kenno, DIGIC DV7 -prosessori, 10-bittinen 4K 60P 4:2:2 UHD -kuva
  • 15-kertainen optinen zoom (30-kertainen zoomaus FHD-tarkkuudella)
  • Dual Pixel AF ja iTR AF X -ominaisuus
  • Useita protokollia, mukaan lukien NDI|HX, SRT, FreeD, RTMP(S), RTP, RTSP, vakiomuotoinen viestintäprotokolla ja Canon XC
  • Entistä parempi liitettävyys 12G-SDI-liitännän ansiosta

Canon CR-N700 -kameran suositushinta (sis. alv) on 11 199,00 € ja sen myynti alkaa joulukuussa 2022.


Lisätietoja: Canon Oy, Olli Turtiainen, olli.turtiainen@canon.fi, p. +358 40 7716226