Canon esittelee kolme uutta RF-objektiivia, jotka tarjoavat valokuvaajille innovatiivisia ominaisuuksia. Yksi näistä objektiiveista on ensimmäinen laatuaan maailmassa.

AMSTELVEEN – 14 april 2021 – Tegelijk met de aankondiging van de ontwikkeling van de EOS R3 systeemcamera maakt Canon bekend drie nieuwe RF-lenzen te introduceren die sport- en nieuwsfotografen in staat stellen razendsnelle actiemomenten vast te leggen.

Canon RF 400 mm F2.8L IS USM (400 mm) ja Canon RF 600 mm F4L IS USM (600 mm) täydentävät Canonin EOS R -kamerajärjestelmälle kehitettyä, optisilta ominaisuuksiltaan alan johtavaa RF-objektiivien mallistoa. Nämä luonto- ja urheiluvalokuvaajille ihanteellisesti soveltuvat superteleobjektiivit ovat ensimmäiset double power drive -toiminnolla varustetut RF-sarjan objektiivit. Tämä ominaisuus mahdollistaa ennennäkemättömän nopean tarkennuksen, minkä ansiosta kuvaajat pysyvät tilanteen tasalla jopa silloin, kun nopeus on 30 kuvaa sekunnissa.


Canon RF 100 mm F2.8L MACRO IS USM -objektiivi on maailman ensimmäinen automaattisesti tarkentava makro-objektiivi 1,4-kertaisella suurennuksella. Tämä objektiivi on erittäin hyödyllinen kaikille valokuvaajille, harrastajista ammattilaisiin, jotka haluavat kehittää luovuuttaan EOS R sarjan -kameroiden ja objektiivien tarjoamilla tehokkailla ominaisuuksilla.


Canon RF 400 mm F2.8L IS USM ja Canon RF 600 mm F4L IS USM – uskomattoman nopeasti tarkentavat superteleobjektiivit


Canon RF 400 mm F2.8L IS USM - ja Canon RF 600 mm F4L IS USM -objektiivit perustuvat vastaavasti uraauurtaviin superteleobjektiiveihin EF 400 mm f/2.8L IS III USM ja EF 600 mm f/4L III USM, jotka ovat löytäneet paikkansa urheilu- ja luontovalokuvaajien keskuudessa. Vaikka nämä superteleobjektiivit pääosin vastaavatkin EF-sarjan tuotteita optisilta ja mekaanisilta ominaisuuksiltaan, ne ovat vieläkin kehittyneempiä, sillä ne hyödyntävät kaikkia vallankumouksellisen EOS R -kamerajärjestelmän ja RF-kiinnityksen tarjoamia etuja. Yhdessä Canon EOS R -kamerajärjestelmän (sekä 1,4- ja 2-kertaisten RF-telejatkeiden) kanssa nämä objektiivit tarjoavat kuvaajille uskomattoman polttovälin, erinomaisen optisen suorituskyvyn, nopean tarkennuksen, entistä kevyemmän ja vakaamman rakenteen.


Uusissa superteleobjektiiveissa on lisäksi videoiden 1/8 askeleen aukon säätö ja parannettu optinen 5,5 askeleen kuvanvakautusominaisuus. Tämän lisäksi objektiivit tukevat uusien runkojen double power drive - toimintaa, joka mahdollistaa vieläkin nopeamman automaattitarkennuksen. Tämän ansiosta kuvaajat voivat kuvata kaukana olevia kohteita ja nopeasti liikkuvaa toimintaa. Molemmissa objektiiveissa on myös kolme käsitarkennusnopeutta tarkempaa hallintaa varten. Käsitarkennus on aina käytettävissä, jolloin säätöjä voidaan tehdä vaihtamatta tilaa. Kuvaajat voivat myös tallentaa kaksi käyttöä nopeuttavaa tarkennuksen esiasetusta. Tämä säästää aikaa, kun on reagoitava nopeasti, ja mahdollistaa tarkennuksen videota kuvattaessa. Tarkennusrengasta voidaan käyttää myös säätörenkaana joidenkin EOS R -sarjan runkojen kanssa.


Fluoriitti- ja Super UD -elementtien sekä ASC- ja Super Spectra -pinnoitteiden ansiosta Canon RF 400 mm F2.8L IS USM -objektiivi tekee kuvista poikkeuksellisen tarkkoja jopa suurimmalla aukolla (f/2,8). Myös Canon RF 600 mm F4L IS USM -objektiivi minimoi vääristymät ja heijastukset jopa objektiivin suurimmalla aukolla (f/4). Suurimmalla aukolla kuvattaessa objektiivit toimivat luotettavasti hämärässä ja tukevat 5,5 askeleen kuvanvakainta, joka vähentää kameran tärähtelyä heikosti valaistuissa olosuhteissa. Nämä objektiivit ovat luotettavia ja kevyitä, ja ne on suunniteltu vastaamaan haasteeseen legendaarisen L-sarjan laadulla ja valkoisella lämpöä heijastavalla viimeistelyllä.


Canon RF 100 mm F2.8L MACRO IS USM – erinomainen makro- ja muotokuvaobjektiivi


Canon RF 100 mm F2.8L MACRO IS USM -objektiivi on todella monipuolinen uutuus, joka on erittäin hyödyllinen makro-, asetelma- ja muotokuvaukseen sekä ammattilaisille että harrastajille. Objektiivin kelluva järjestelmä ja lyhyt takatarkennus mahdollistavat keskimääräistä paremman suurennussuhteen 1:4:1, joka puolestaan mahdollistaa poikkeuksellisen tarkkojen lähikuvien ottamisen. 100 mm polttoväli f/2,8-aukolla soveltuu ihanteellisesti muotokuvaukseen.


Uskomattoman suurennuksen lisäksi objektiivi tarjoaa EF-versiosta (EF 100 mm f/2.8L Macro IS USM) poiketen myös uuden asfäärisen poikkeaman (Spherical Aberration) säätörenkaan. Valokuvaajat voivat muuttaa taustaa ja etualan bokeh-efektiä ja sumentaa kohteen taustan pehmeästi. Objektiivin 9-lamellinen maksimiaukko (f/2,8) tarjoaa kapean terävyysalueen ja kauniin bokeh-efektin. Objektiivin edistyksellinen muotoilu takaa tarkkuuden ja suuren kontrastin koko kuva-alalla. Objektiivissa on jopa 5 askeleen optinen kuvanvakain ja (CIPA-standardien mukainen) 8 askeleen yhdistetty kuvanvakain, kun sitä käytetään Canon EOS R5 - ja EOS R6 -kameroiden kanssa. Kaksi Nano USM -moottoria mahdollistavat vakaan, tarkan, nopean sekä lähes äänettömän automaattitarkennuksen. Polttovälin vaihtelua on vähennetty, mikä puolestaan tarjoaa tarkennushaarukoinnin hyödyntämisen elokuvien kuvaamisessa ja jälkituotannossa.


Uusien superteleobjektiivien myynti alkaa elokuussa 2021.


- Canon RF 400 mm F2.8L IS USM, svh. 14199 euroa
- Canon RF 600 mm F4L IS USM, svh. 15299 euroa
- Canon RF 100 mm F2.8L MACRO IS USM -objektiivin myynti alkaa heinäkuussa 2021 ja sen. svh. 1689 euroa.


Lisätietoja: Canon Oy, Olli Turtiainen, olli.turtiainen@canon.fi, p. +358 40 7716226