Canon toimii kumppanina YK:n #Act4SDGs-viikolla

Canon tekee yhteistyötä Yhdistyneiden Kansakuntien kanssa ja osallistuu maailmanlaajuiseen #Act4SDGs-viikkoon 17.–28.9. Canon on sitoutunut toimimaan YK:n kestävän kehityksen tavoitteiden (SDG) saavuttamiseksi ja on mukana YK:n Turning Point Dialogue -haastattelusarjassa keskustelemassa tarinankerronnan voimasta, joka ohjaa ja innostaa seuraavaa sukupolvea aktiivisiksi muutoksentekijöiksi.

Vuonna 2017 lanseerattu Global Week to #Act4SDGs on suunniteltu kääntämään katse hetkeksi pois vallitsevista globaaleista apatian ja fatalismin kertomuksista ja keskittymään sen sijaan positiivisiin viesteihin, jotka voivat edistää muutosta. Viikon tavoitteena on inspiroida erilaisten aktiviteettien, kuten työpajojen ja paneelikeskustelujen avulla, ja lisätä siten tietoisuutta vastuullisuuden eteen tehtävästä työstä ja kannustamalla myös muita ottamaan osaa työhön.


Canon kannustaa kumppaniyhteisöjään ympäri maailmaa mukaan jakamaan viestiä sosiaalisessa mediassa ja kertomaan paikallisista aloitteista, jotka ajavat eteenpäin positiivista muutosta. #Act4SDGs 2021 -tapahtuman tavoitteena on innostaa vähintään 100 miljoonaa ihmistä ryhtymään yksilöllisiin ja kollektiivisiin SDG-toimiin, ja kokonaistavoitteena on saada käynnistettyä miljardi toimea vuoteen 2030 mennessä.


Global Week to #Act4SDGs -tapahtuma sisältää YK:n Turning Point Dialogue -haastattelusarjan, joka koostuu lyhyistä haastatteluista, joissa muutoksentekijät tuovat esiin ajatuksiaan maailmaamme vaikuttavista tärkeistä kysymyksistä. Osana tätä Jeanine El Moughrabi, Canon Engagement Lead for Developing Nations, ja Sam Powers, Lens on Live Project:n perustaja, osallistuvat paneeliin, jossa keskustellaan nuorten vaikutusmahdollisuuksien lisäämisestä visuaalisen tarinankerronnan avulla, sekä puhutaan panelistien työstä Canonin nuorten ohjelman parissa Kongon demokraattisessa tasavallassa.


Canonin nuorten ohjelman, Young People Programin (YPP) tavoitteena on valistaa nuoria visuaalisen tarinankerronnan voimasta ja antaa mahdollisuus luoda kestävää muutosta erilaisten hankkeiden kautta. Kongon Young People Program nimeltään Operation Goma työskentelee 16–24-vuotiaiden opiskelijoiden kanssa. Ryhmään kuuluu maansisäisiä pakolaisia, orpoja ja äärimmäisessä köyhyydessä eläviä. Kuuden kuukauden aikana paikallisen yhteisön opettajat järjestävät kuusi kurssia, joihin lukeutuu muun muassa valokuvausta, tietokonelukutaitoa ja yrittäjyyttä. Näiden taitojen ja viestintäosaamisen avulla pyritään antamaan nuorille mahdollisuus toimia muutoksentekijöinä ja kannustamaan myös muita muutokseen heidän omissa yhteisöissään.


YK:n ja Canonin keskustelutilaisuus ”Turning it for youth empowerment through visual storytelling” on katsottavissa osoitteessa https://act4sdgs.org/.


Lisätietoa: https://www.canon-europe.com/press-centre/press-releases/2021/09/unweek2021/