Canonin suurkuvatulostuksen uutuudet julkaistiin Fespa 2022 -messuilla

Canon on julkistanut Fespa 2022 -messuilla kolme Euroopassa lanseerattavaa tuotetta:

• FLXfinish+ – ainutlaatuinen UVgel-ominaisuus, jonka ansiosta asiakkaat voivat tuottaa yhdellä mustesarjalla ja tulostuskerralla niin kiiltäviä, mattapintaisia kuin molempia yhdisteleviä suurkuvatulosteita


• Arizona 6100 Mark II – Arizona-sarjan nopein tasotulostin


• PRISMA XL Suite – työnkulkua tehostava ohjelmisto, jonka avulla suurkuvatulosteita suunnittelevat ja tuottavat toimijat voivat luoda ainutlaatuisia ja inspiroivia tuotteita


FLXfinish+ – yksi klikkaus, kaksi viimeistelyä yhdessä tulosteessa


Canonin suurkuvatulostukseen suunnitellun, rullalta rullalle -teknologiaa hyödyntävän Colorado-sarjan tuotteet tarjoavat asiakkaille mahdollisuuden toteuttaa samalla mustesarjalla sekä samettisia mattapintoja että upeita kiiltäviä viimeistelyjä. Julkistimme FESPA 2022 -messuilla uusimman lisäyksen Colorado-sarjaan: FLXfinish+-ominaisuuden. FLXfinish+ tarjoaa ainutlaatuisen mahdollisuuden tuottaa yhdellä klikkauksella tulosteita, joissa voi olla sekoitettuna sekä kiiltäviä että mattapintoja.


Kun tulostuspalvelujen tarjoajat voivat yhdellä tulostuskerralla tuottaa niin kiiltäviä kuin mattapintojakin, he voivat viedä monet tuotteistaan aivan uudelle tasolle: brändien myyntipisteet ja myymälämainokset saadaan erottumaan joukosta, etiketeille ja tarroille voidaan loihtia uutta ilmettä kohdennetulla kiillolla ja sisustustuotteisiin saadaan lisättyä upeita tehosteita.


Patentoidun UVgel-teknologian ansiosta kaikki tämä on mahdollista ilman, että tulostuksessa täytyy käyttää ylimääräistä lakkayksikköä tai tulostustarvikkeita. Lisäksi kaikki hoituu yksivaiheisella, täysin automatisoidulla prosessilla, joten laitetta voidaan käyttää ilman valvontaa ja ylimääräisiä kustannuksia.


FLXfinish+ löytyy vakio-ominaisuutena kaikissa Colorado 1650 -tuotteissa ja lisävarusteena Colorado 1630 -tuotteille. Lisäksi ominaisuus voidaan päivittää kaikkiin asiakkaiden olemassa oleviin 1630- ja 1650-laitteisiin, mikä tukee Canonin lupausta tarjota asiakkailleen pitkäikäisiä sijoituskohteita.


Uusi Arizona 6100 Mark II – Arizona-sarjan nopein tasotulostin


Arizona-tuoteperheen tuorein jäsen, Arizona 6100 Mark II, on luotettava ja helposti integroitava huippuluokan tasotulostin, joka on suunniteltu suurten suurkuvatulostusvolyymien tuottamiseen. Arizona 6100 Mark II on maailman johtavan Arizona-sarjan nopein tasotulostin: laitteen tulostusnopeus on jopa 220 m²/h, minkä ansiosta se soveltuu erityisen hyvin toimijoille, joiden tulostusvolyymi on vuodessa 20 000 – 300 000 m².


Arizona 6100 Mark II -sarjaan kuuluu kaksi eri mallia. Näistä ensimmäinen on Arizona 6100 XTS Mark II, joka on suunniteltu erityisesti laajasti erilaisia tulostusmateriaaleja hyödyntäville toimijoille, sillä laitteella voidaan tulostaa lähes mille tahansa jäykälle materiaalille. Koska tämä laitemalli on varustettu erikseen hallittavilla imualueilla, asiakkaat voivat tulostaa samanaikaisesti ja keskeytyksettä useammalle kappaleelle, erikoisenmuotoisille materiaaleille sekä vaiheittain ja porrastetusti.


Toinen malleista on Arizona 6100 XTHF Mark II, joka hyödyntää Arizona High-FLOW -teknologiaa. Tämä malli on kehitetty erityisesti suurkuvatulosteita tarjoaville toimijoille sekä kirjapainoille, jotka tulostavat kuvia haastavammille materiaaleille, kuten huokoiselle aaltopahville tai helposti vääntyvälle vanerille – tällaiset materiaalit kun eivät välttämättä asetu tiiviisti paikoilleen. Arizona High-FLOW -teknologia kuitenkin varmistaa, että tulostusmateriaali pysyy napakasti paikoillaan, sillä se on 15 kertaa tehokkaampi kuin Arizona XTS -mallin imujärjestelmä.


Arizona 6100 Mark II -tuotteiden uusimmista teknologisista innovaatioista hyötyvät etenkin asiakkaat, jotka haluavat tehostaa tuotantoaan automaation avulla. Tulevaisuuden tarpeisiinkin vastaavien, Application Programming Interface (API,) automaatioon suunniteltujen ohjelmointirajapintojen  avulla käyttäjät voivat helposti integroida laitteen esimerkiksi kolmannen osapuolen raportointijärjestelmään ja luoda tuottavuutta tehostavan end-to-end-työnkulun.


PRISMA XL Suite – suuriin suunnitelmiin


Menestyneiden, tulostamisen työnkulkuja sujuvoittavien PRISMA-sarjan sovellustuotteiden jatkoksi olemme julkistaneet myös PRISMA XL Suite -ohjelmistopaketin, jonka avulla suurkuvatulosteita suunnittelevat ja tuottavat toimijat voivat tarjota lisäarvoa tuottavia tulosteita. Ohjelmistopaketti mahdollistaa monimutkaisten töiden automatisoinnin ja maksimoi samalla asiakkaan laitteiden käyttöasteen.


PRISMA XL Suite -ohjelmistopaketti:


  • PRISMAguide XL, Arizona Xpert -sovelluksen seuraaja, saatavilla myös Canonin rullalta rullalle -teknologiaa hyödyntäviin Colorado-tulostimiin. PRISMAguide XL on tehokas ja helppokäyttöinen suunnitteluun ja työnkulkujen automatisointiin kehitetty ohjelmistosovellus, joka automatisoi tulostustiedostojen valmistelun ja yksinkertaistaa esivalmistusprosessia. Näin tulostustiedostot saadaan kerralla valmiiksi. Tämä intuitiivinen ohjelmisto tallentaa asetukset ”reseptiksi”, jonka avulla tulevien töiden esivalmistus käy nopeammin ja helpommin, mikä puolestaan tehostaa tuotantoa pitkällä aikavälillä.
  • PRISMA remote app: tarjoaa asiakkaille mahdollisuuden pitää rullalta rullalle -teknologiaa hyödyntävät Colorado-tulostimensa käynnissä 24/7, sillä se mahdollistaa laitteiden etävalvonnan ja lähettää ilmoituksia tarvittavista ylläpitotoimenpiteistä.
  • PRISMAservice: uusi pilvipohjainen alusta, jonka avulla Arizona- ja Colorado-tulostimia käyttäville asiakkaille voidaan tarjota tukea entistäkin nopeammin ja tehokkaammin. PRISMAservice on saatavilla myös kumppaneille, jotka huolehtivat laitteiden huollosta ja ylläpidosta kentällä.

Mathew Faulkner, EMEA Director, Marketing and Innovation, Wide Format Printing Group, Canon Europe: ”Suurkuvatulosteita tarjoavien toimijoiden ja kirjapainojen on voitava reagoida nopeasti muuttuviin kulutussuuntauksiin, kuten lisääntyneeseen kustomoinnin tarpeeseen ja tilaustuotannon kysyntään. Lisäksi heidän on varmistettava, että näytteiden ja yksittäisten tulosteiden kustomointi on taloudellisesti kannattavaa. Asiakkaamme pyrkivät jatkuvasti tarjoamaan omille asiakkailleen lisäarvoa sekä ’sitä jotain’, jolla nämä voivat erottua massasta. Samalla toimitusaikapaineet edellyttävät yhä voimakkaammin ympärivuorokautista tuotantoa pienemmällä työntekijämäärällä, minkä vuoksi asiakkaidemme on automatisoitava työnkulkuja älykkäiden teknologisten ratkaisujen avulla.”


”Siksi olemmekin julkistaneet FESPA 2022 -messuilla nämä kolme uutta Euroopassa lanseerattavaa tuotetta. Tavoitteenamme on, että asiakkaamme voivat Colorado-sarjan FLXfinish+-ominaisuuden, Arizona 6100 Mark II -tuotteiden seuraavan sukupolven teknologian ja PRISMA XL Suite -ohjelmistopaketin avulla löytää uusia liiketoimintamahdollisuuksia, tuottaa helposti kaupallisesti kannattavia tuotteita sekä saada liiketoimintansa menestymään nyt ja tulevaisuudessa.”