Ensiesittelyssä Canon EOS R50 -kamera, joka on suunniteltu vastaamaan sisällöntuottajien tarpeisiin

Canon julkaisee tänään EOS R -järjestelmän uusimman tulokkaan, EOS R50 -kameran. Uusi kamera on täydellinen vaihtoehto sisällöntuottajille, jotka haluavat siirtyä mobiilikuvaamisesta eteenpäin. Uusi kamera kuvaa 4K-laatuista videota vaikuttavalla äänenlaadulla ja ottaa tarkkoja kuvia. Laite on todella monipuolinen ja täyttää käyttäjän kaikki kuvaustarpeet. Kameran helppokäyttöinen käyttöliittymä, selkeä ja ergonominen muotoilu sekä uudet huippuluokan automaattitilat varmistavat, että otokset ovat aina ammattilaistasoisia. EOS R50 on täydellinen vaihtoehto sisällöntuottajille, jotka haluavat ottaa kuvauksesta enemmän irti ja kuvata laadukasta videomateriaalia. Samanaikaisesti Canon julkaisee myös kompaktin RF-S 55–210 mm / F5–7.1 IS STM -teleobjektiivin, joka on suunniteltu erityisesti APS-kennokoon EOS R -järjestelmän kameroille.

EOS R50

EOS R50

Kuvaa helposti

EOS R50 on kevytrakenteinen ja käteen sopiva, joten se on helppo ottaa mukaan mihin vain. Kääntyvän kosketusnäytön ansiosta kuvia voidaan ottaa kuvia mistä kulmasta tahansa – yläperspektiivistä, alaperspektiivistä tai kamera käännettynä itseä kohti vloggausta tai selfieiden kuvaamiseen. Kosketusnäytön käyttöliittymä, sähköinen etsin ja hallintatyökalujen yksinkertaistettu asettelu varmistavat, että kameran käyttö sujuu intuitiivisesti.

Creative Assist -aputoiminto tarjoaa käyttäjälle automaattisesti ihanteellisia asetuksia eri tilanteisiin, kun taas luova haarukointi antaa useita eri sommitteluvaihtoehtoja jokaiseen kuvaan. Tämän ansiosta EOS R50 sopii käyttäjille, jotka ovat vasta tutustumassa peilittömiin kameroihin, ja jotka haluavat kartuttaa taitojaan omaan tahtiinsa.

Luo ammattilaistasoisia sisältöjä

Korkean resoluution 24,2-megapikselinen APS-C-kenno mahdollistaa terävyysalueen tehokkaan hallinnan, tarkat valokuvat näyttävällä bokeh-efektillä sekä 6K-tarkkuudesta ylinäytteistetyn 4K/30p UHD -videon kuvaamisen. Kameran tarkennushaarukoitujen kuvien pinoamisominaisuus takaa, että läheltäkin kuvattavat kohteet tallentuvat tarkasti. Laite myös vähentää automaattisesti kuvien kohinaa ja hallitsee kirkkaimpien kohtien voimakkuutta yökuvaustilassa sekä syventää kontrastia, kun dynaaminen alue on laaja.

EOS R50 -kamera päästää kuvaajan luovuuden valloilleen ja mahdollistaa entistä enemmän. Automaattisen Dual Pixel CMOS Auto Focus II -tarkennusominaisuuden ansiosta kamera tunnistaa ihmiset, eläimet ja ajoneuvot ja tarkentaa nopeasti liikkuviinkin kohteisiin. Kuvaus sujuu keskeytyksettä 12 kuvan sekuntinopeudella ensimmäisellä sähköisellä sulkimen verholla ja 15 kuvan sekuntinopeudella sähköisellä sulkimella.

Kamera on valmis mihin tahansa, sillä sen kanssa voidaan käyttää RF/RF-S-objektiiveja ja sovittimen avulla myös EF-objektiiveja. Valinnanvaraa riittää aina superlaajakulmaobjektiiveista superteleobjektiiveihin ja monipuolisista zoom-objektiiveista kiinteisiin objektiiveihin, joten EOS R50 tarjoaa käyttäjälleen monia keinoja toteuttaa taiteellista näkemystään.

Kameran monitoimisen varusteluistin ansiosta vloggarit voivat yhdistää siihen helposti erilaisia oheislaitteita, kuten ulkoisen mikrofonin, jonka vähentää taustamelun kuulumista. Varusteluistin kiinnittyvät lisävarusteet saavat virtansa kamerasta, joten sisällöntuotanto onnistuu myös tien päällä, vaikka tietyn laitteen laturi olisi jäänyt kotiin.

Yhdistä ja jaa sisältöjä saumattomasti

Kamera tarjoaa kunnianhimoisille sisällöntuottajille mahdollisuuden rikkoa rajoja keskittyen kuvauskohteeseen. Wi-Fi®- ja Bluetooth®-yhteensopivuuden1 ansiosta valokuvia ja videoita voidaan siirtää Camera Connect -sovelluksen kautta ja niiden jakaminen ja etäkuvaaminen käyvät silmänräpäyksessä. Näiden ominaisuuksien ansiosta laite on täydellinen valinta esimerkiksi vloggaamiseen tai ryhmäkuviin. Bluetooth-yhteys mahdollistaa myös laitteen etäohjauksen BR-E1-kaukosäätimellä tai älypuhelimella. EOS R50 -kameraa voidaan käyttää webbikamerana UVC/UAC-yhteyden ja USB-liitännän avulla. Käyttäjän ei tarvitse ladata uusia ohjelmistoja, vaan hän pääsee välittömästi nauttimaan ammattilaistason livestriimauksesta ja videoneuvotteluista.

Canon on myös uudistanut image.canon-palveluaan. Palvelu on nyt entistä useampien käyttäjien saatavilla, ja se tukee Adobe® Lightroomin® videonmuokkaustoimintoja sekä erilaisten yhteensopivien palveluiden, kuten Frame.io:n ja Google Photo -tilien2, yrityskäyttöä.

Täydellinen zoom-objektiivi tien päälle

Kompakti ja monipuolinen RF-S 55–210 mm / F5–7.1 IS STM -zoom-objektiivi suurentaa kohteen jopa 3,8-kertaiseksi. Tämän ansiosta se sopii oivasti kauempana sijaitsevien kohteiden kuvaamiseen tai muotokuvien ottamiseen bokeh-efektillä. Objektiivin kuvanvakaimen ansiosta kuvat pysyvät terävinä myös ilman jalustaa, ja STM-tarkennusmekanismin ansiosta kamera tarkentaa kohteeseen hiljaa ja automaattisesti – täydellinen ominaisuus videokuvaukseen. RF-S 55–210 mm / F5–7.1 IS STM -objektiivi on täydellinen valinta matkakohteiden, urheilutapahtumien tai lemmikkieläinten kuvaamiseen, ja se onkin suunniteltu nimenomaan taitojensa kartuttamisesta kiinnostuneiden ja kokeilunhaluisten käyttäjien tarpeita silmällä pitäen. Se on hyvä lisä kuvaajalle, jolla on EOS R50 -kamera sekä RF-S 18–45 mm / F4.5–6.3 IS STM -objektiivi.

EOS R50 -kameran tärkeimmät ominaisuudet

• 24,2 megapikselin APS-C-kenno
• Uudet huipputason automaattitilat
• Dual Pixel CMOS Auto Focus II -automaattitarkennus
• 3-tuumainen kääntyvä kosketusnäyttö
• 6K-tarkkuudesta ylinäytteistetty 4K/30p UHD -video

RF-S 55–210 mm / F5–7.1 IS STM -objektiivin tärkeimmät ominaisuudet

• RF-S-telezoom-objektiivi (noin 3,8x), vastaa 88–336 mm:n teleobjektiivia täydellä kennokoolla
• Uusi, asfääristä PMo-linssiä hyödyntävä optiikka
• Lähikuvaus 0,28x suurennuksella
• Optinen kuvanvakain – 4,5 askeleen kuvanvakain (CIPA-standardi), sisäänrakennettu kuvanvakain (IBIS) – 7 askeleen kuvanvakain

Kameran myynti alkaa maaliskuussa ja sen suositusvähittäishinnat (sis. alv) ovat:
Canon EOS R50 body,   879 euroa
Canon EOS R50 + RF-S 18-45MM F4.5-6.3 IS STM,   1009 euroa
Canon EOS R50 + RF-S 18-45MM F4.5-6.3 IS STM + RF-S 55-210mm F5-7.1 IS STM,   1219 euroa

Lisätietoja: Canon Oy, Olli Turtiainen, olli.turtiainen@canon.fi, p. +358 40 7716226

  1. Laite hyödyntää Bluetooth® Low Energy -teknologiaa. Bluetooth®-sanamerkki ja -logot ovat Bluetooth SIG, Inc:n rekisteröityjä tavaramerkkejä, joita Canon Europe Ltd. käyttää lisenssillä. Muut tuotemerkit ja -nimet ovat omistajiensa omaisuutta. Wi-Fi® on Wi-Fi Alliancen rekisteröity tavaramerkki. Bluetooth®-sanamerkki ja -logot ovat Bluetooth SIG, Inc:n rekisteröityjä tavaramerkkejä, joita Canon Inc. käyttää lisenssillä. Muut tuotemerkit ja -nimet ovat omistajiensa omaisuutta.
  2. Google Play ja Android ovat Google LLC:n tavaramerkkejä.