Ensimmäiset yksityiskohdat nopeasta ja herkästi reagoivasta Canon EOS R3 -kamerasta on kerrottu – uusi peilitön kamera sopii ammattitason urheilu- ja uutiskuvaamiseen

AMSTELVEEN, 14 april 2021 – Canon kondigt vandaag de ontwikkeling aan van de EOS R3 – haar razendsnelle en responsieve systeemcamera voor professionals. De EOS R3 heeft een revolutionair ontwerp en zal professionele sport- en nieuwsfotografen in staat stellen aan uitdagende eisen in hun werkomgeving te voldoen – om die zelfs te overtreffen in snelheid en prestaties. Met kenmerken die bekend zijn van Canon’s spiegelreflex- en systeemcamera’s, is ook de EOS R3 een echte hybride ‘next generation’ camera voor de sport- en nieuwsfotograaf, van nu en van morgen. Daarnaast kondigt Canon drie nieuwe innovatieve RF-lenzen aan en een nieuwe app voor het delen van bestanden.

Canon kertoo kehittävänsä uutta, huippunopeaa ja herkästi reagoivaa peilitöntä Canon EOS R3 -järjestelmäkameraa. Sen uraauurtava suunnittelu antaa ammattikuvaajille työkalut vastata tehtäviensä haasteisiin nopeasti ja tehokkaasti. Aiemmin sekä Canonin peilikameroissa että peilittömissä kameroissa nähdyt ominaisuudet tekevät uutuudesta todellisen uuden sukupolven hybridikameran, joka sopii niin nykyisille kuin tulevillekin urheilu- ja uutiskuvaajille.


Tulevassa Canon EOS R3 -kamerassa on Canonin kehittämä uusi, pinottu BSI CMOS -kenno ja tehokas DIGIC X -kuvaprosessori. Kameran kuvausnopeus on jopa 30 kuvaa sekunnissa jatkuvalla automaattitarkennuksella ja -valotuksella, ja sen ominaisuuksiin lukeutuvat myös silmien, pään ja kehon tunnistus sekä uusi, uraauurtava katseohjattuautomaattitarkennus. Se on ihanteellinen kamera valokuvaajille, jotka haluavat sekä korkealaatuisia stillkuvia että videokuvaa erittäin nopeasti liikkuvista kohteista.


Mullistavan EOS R -kamerajärjestelmän pohjalta kehitetty Canon EOS R3 on varustettu ainutlaatuisella RF-kiinnityksellä, ja Canonin innovatiivisiin RF-objektiiveihin yhdistettynä se tulee sisältämään ominaisuuksia, joita mikään muu kamerajärjestelmä ei ole tähän asti voinut tarjota.


Nämä viisi asiaa kannattaa tietää uudesta Canon EOS R3 -järjestelmäkamerasta:


Korkeaa laatua huippunopeudella


Canon EOS R3 on ensimmäinen EOS-sarjan kamera, jossa on Canonin kehittämä uusi täyden koon pinottu BSI CMOS -kenno. Tämän ja tehokkaan DIGIC X -kuvaprosessorin ansiosta ammattilaiset pystyvät valokuvaamaan ja videokuvaamaan nopeasti liikkuvia kohteita entistä paremmin. Elektronisen sulkimen ansiosta kuvaajat voivat kuvata 30 kuvaa sekunnissa jatkuvalla automaattitarkennuksella ja -valotuksella ja vain minimaalisilla vääristymillä. Siksi kamera onkin täydellinen vaihtoehto urheilukuvaajille, joiden haasteena on ikuistaa tapahtumat vain sekunnin murto-osassa.


Vaikuttavaa tarkkuutta tilannekuviin


Huippunopean tarkennuksen ansiosta ammattilaiset voivat testata luovuuden rajoja ja keskittyä nopeaan toimintaan. Uuden sukupolven Dual Pixel CMOS -automaattitarkennus pystyy seuraamaan silmien, päiden ja kehojen nopeita liikkeitä, minkä vuoksi Canon EOS R3 pystyy ikuistamaan pienimmätkin yksityiskohdat vain sekunnin murto-osassa. Lisäksi Canon kertoo, että kameran jatkuvaan automaattitarkennukseen tullaan lisäämään vielä uusi kohde, josta tiedotetaan myöhempänä ajankohtana.


Hallitse automaattitarkennusta omin silmin


Canon EOS R3 -järjestelmäkamerassa käytetään uutta ja paranneltua tekniikkaa, joka nähtiin ensimmäisen kerran Canonin EOS 5 -kamerassa. Canon EOS R3 on ensimmäinen EOS-sarjan digitaalikamera, jossa on vallankumouksellinen katseohjattuautomaattitarkennus. Sen avulla valokuvaajat voivat valita ja liikuttaa automaattitarkennuspistettä etsimen kautta silmänliikkeillään. Tämän intuitiivisen ominaisuuden ansiosta ammattilaiset voivat käyttää automaattitarkennusta luontevasti ja nopeasti. Toiminto nopeuttaa tarkennusta monitoimiohjaimen tai -painikkeen käyttöön verrattuna, ja siksi se onkin täydellinen työkalu valokuvaajille, jotka haluavat ikuistaa tärkeän kohteen nopeasti.


Ammattilaistason rakenne


Canonin EOS-1D-sarjan inspiroima runko mahdollistaa erittäin intuitiivisen kameranhallinnan vaativimmissakin tilanteissa. Ammattilaiset voivat odottaa kameralta Canonin legendaarisen EOS-1 sarjan runkojen tasoista kestävyyttä ja pöly- ja kosteussuojausta. Siinä on myös sama integroitu kahva, jota EOS-1D-sarjan käyttäjät rakastavat. Canon EOS R3 -kameralla ammattilaiset voivat luottavaisin mielin jatkaa kuvaamista olosuhteista riippumatta – olivatpa he sitten kentän laidalla, sisällä tai ulkona, lumessa tai auringonpaisteessa.


Nopeampaa tiedonsiirtoa – esittelyssä Canonin uusi Mobile File Transfer -sovellus


Canon EOS R3 on täysin yhteensopiva Canonin Mobile File Transfer -mobiilisovelluksen kanssa. Sovellus tarjoaa uuden tavan siirtää kuvia ja nopeuttaa työnkulkua tien päällä. Se toimii matkapuhelinverkossa, joten kiinteitä lähiverkkolaitteita ei tarvita.


Canon julkaisee kesäkuussa Applen App Storessa Mobile File Transfer -sovelluksen iOS-version 1.2, joka on yhteensopiva Canonin EOS-1D X Mark III-, EOS R5- ja EOS R6 -mallien kanssa. Myös Android-tuki on tulossa.


Jos haluat tuoreimmat Canon EOS R3 -kameran päivitykset suoraan sähköpostiisi, tilaa Canonin uutiskirje.


14.4.2021 julkaistut EOS R3 -kameran tärkeimmät ominaisuudet ovat:


  • Uusi, Canonin kehittämä pinottu BSI CMOS -kenno
  • 30 kuvaa sekunnissa jatkuvalla automaattitarkennuksella ja -valotuksella
  • katseohjattuautomaattitarkennus
  • Pään- ja silmientunnistus
  • Dual Pixel CMOS -automaattitarkennus
  • EOS 1D-sarjan säänkestävyys