Uusi tulokas Canonin erittäin menestyneiden B3 inkjet-painokoneiden sarjaan: varioPRINT iX1700

Tuotantokäyttöön suunniteltujen inkjet-painokoneiden johtava valmistaja Canon julkaisee uuden Canon varioPRINT iX1700 -mustesuihkupainokoneen, jolla voidaan tuottaa 170 A4-arkkia minuutissa. Uusi painokone on ensimmäisenä tutustuttavissa Japanin Yokohamassa pidettävässä Canon Expo -tapahtumassa (19.–20.10.2023). Kone on suunniteltu vaativaan kaupalliseen painamiseen ja sillä voidaan tuottaa suuria volyymeja tasaisen laadukkaita painotuotteita. Uusi painokone on vaikuttava yhdistelmä Canonin upouusia ja jo hyväksi havaittuja teknologiaratkaisuja. Saksassa järjestettävillä drupa 2024 -messuilla vierailevat pääsevät Euroopassa ensimmäisten joukossa tutustumaan uuden varioPRINT iX1700 -painokoneen ominaisuuksiin Canonin osastolla (halli 8A, osasto B41).

varioPRINT iX1700_LeftCG_07

Uusi Canon varioPRINT iX1700 on arkkisyöttöinen inkjet-painokone. Painokoneella voidaan tuottaa jopa 170 A4-arkkia tai 73 B3-arkkia minuutissa. varioPRINT iX1700 -painokoneessa on Canonin hiljattain kehittämä uusi tulostuspää ja mustesarja.

Mogami_FrontCG_01.jpg
Mogami_RightCG_13

Suunniteltu vaativaan kaupallisen painamisen käyttöön

Canon haluaa auttaa asiakkaitaan pysymään mukana printti-alan murroksessa tarjoamalla entistä automatisoidumpia digitaalisia painokoneita, joilla voidaan tuottaa myös piensarjaisia painoksia ja pysyä jatkuvasti tiukentuneissa toimitusaikatauluissa. Upouusi B3-sarjan varioPRINT iX1700 inkjet-painokone on Canon Japanin, Saksan ja Alankomaiden tutkimus- ja tuotekehitysyksiköiden yhteistyön tulos. Uudella painokoneella voidaan tuottaa jopa 170 A4-arkkia minuutissa, joten sen painovolyymialue sijoittuu Canonin toner-pohjaisen lippulaivatuotteen, imagePRESS V1350 -painokoneen, ja varioPRINT iX2100/3200 inkjet-painokoneen välimaastoon. Kone siis täydentää hienosti Canonin vaativaan tuotantokäyttöön suunniteltujen laitteiden valikoimaa.

Innovatiivinen tulostuspää ja musteteknologia takaavat lopputuotteiden laadukkuuden

varioPRINT iX1700 -painokoneessa on innovatiivinen, tarkka 2400x1200 DPI:n tulostuspää ja uusi mustesarja, minkä ansiosta sillä voidaan tuottaa laadukkaita painotuotteita, kuten markkinointimateriaaleja, kirjoja ja tasokkaita yritysten viestintämateriaaleja. Uudet vesipohjaiset polymeerimusteet tarjoavat erittäin laajan väriavaruuden. Muste suihkutetaan painomateriaalille materiaalipinnan esikäsittelyaineen jälkeen, mikä auttaa kiinnittämään pigmentit materiaaliin hyvin ohuena kerroksena. Näin värit toistuvat tarkasti ilman, että painomateriaalin luonnollinen pintakuvio peittyy. Kone tarjoaa siten mahdollisuuden käyttää painomateriaaleja, joita tavallisesti tuotetaan vain offset-painokoneilla. Uusi kohdistuksen korjaava automaatiomekanismi puolestaan korjaa tarvittaessa arkin asennon nopeasti ja takaa siten, että kuva kohdistuu arkille aina oikein.

Tuottava ja luotettava

Tällä monipuolisella ja nopealla painokoneella voidaan tuottaa jopa 170 A4-arkkia tai 73 B3-arkkia minuutissa. Tuottavuuden maksimoimiseksi tulostuspään ylläpito ja laadunvalvonta on automatisoitu. Lisäksi tulostuspäässä on mekanismi, jonka ansiosta muste kiertää tarkasti kaikkien suuttimien kärkiin ja painojälki pysyy aina tasalaatuisena. Koska Canon on kehittänyt uusien musteiden koostumuksen uutta tulostuspäätä varten ja ilma-alisteinen arkkien syöttöjärjestelmä takaa luotettavan painomateriaalien syötön, varioPRINT iX1700 -painokoneen kanssa voidaan käyttää erittäin laajasti erityyppisiä materiaaleja. Jotta varioPRINT iX1700 -painokoneen käyttö olisi mahdollisimman helppoa, laiteoperaattorit ja huoltoteknikot pääsevät siihen käsiksi suoraan laitteen etuosasta. Koneen toimintatila on taas helppo tarkastaa siinä olevan ikkunan kautta. Painokoneen digitaalisen PRISMAsync-ohjausjärjestelmän ansiosta konetta voidaan käyttää sujuvasti esimerkiksi Canonin työnkulkua tehostavien PRISMA-ohjelmistojen kanssa. Koneen erittäin havainnollinen käyttöliittymä ja automaatio-ominaisuudet tehostavat toimintaa entisestään.

Jennifer Kolloczek, European Planning, Marketing & Innovation Senior Director, Production Print, Canon Europe: ”Eri puolille maailmaa on asennettu jo yli 600 Canonin tuotantokäyttöön suunniteltua arkkisyötteistä inkjet-painokonetta, ja alan johtavana toimijana ja luotettavana kumppanina Canon pyrkii jatkuvasti tarjoamaan asiakkailleen innovatiivisia ja edistyksellisiä inkjet-ratkaisuja. Odotamme innolla, että pääsemme lisäämään tämän painokoneen valikoimaamme ja tarjoamaan sen myötä entistä useammille painopalvelujen tarjoajille mahdollisuuden tehostaa toimintaansa, parantaa painotuotteidensa laatua ja vastata asiakkaidensa tarpeisiin entistäkin nopeammin ja joustavammin. Kaupallisen painamisen käyttöön soveltuva varioPRINT iX1700 tarjoaa nämä kaikki edut ja auttaa graafisenalan toimijoita laajentamaan palveluvalikoimaansa, kasvattamaan liiketoimintaa ja säilyttämään kilpailukykynsä.”

Uusi varioPRINT iX1700 -painokone on saatavilla EMEA-alueella vuonna 2025. Tuotteesta julkaistaan lisätietoa myöhemmin.