Automaattitarkennus vangitsee jopa kilpa-autot ja moottoripyörät – Canon EOS R3 on huippunopea ja erittäin suorituskykyinen täyden kennon peilitön kamera

Amstelveen, 2 juni 2021 – Na de eerste ontwikkelingsaankondiging van de EOS R3 – Canon haar nieuwste, krachtige en snelle systeemcamera voor professionals – zijn vandaag meer details bekendgemaakt die bevestigen dat deze camera een nieuw tijdperk inluidt voor sport-, natuur- en nieuwsfotografen. Canon’s doel is het onmogelijke te bereiken en deze camera vormt daarop geen uitzondering. Vandaag zijn nieuwe specificaties bekendgemaakt waaruit blijkt dat de EOS R3 het volgen van een onderwerp naar een hoger niveau tilt door AF-tracking toe te voegen voor autosport, waaronder raceauto’s en racemotoren. Daarnaast kan de EOS R3 oversampled 4K-video opnemen – ideaal voor filmmakers.

Canon on ilmoittanut kehittävänsä uutta, äärimmäisen suorituskykyistä, nopeaa ja peilitöntä ammattilaiskameraa ja paljastaa tänään Canon EOS R3 -kamerasta uusia yksityiskohtia. Julkaistava kamera merkitsee urheilu-, luonto- ja uutisvalokuvaajille uutta aikakautta.


Canon tuo markkinoille uusia innovaatioita eikä uusi EOS R3 -järjestelmäkamera ole tässä suhteessa poikkeus. Kameran kohteenseurantaominaisuudet ovat omaa luokkaansa. Niihin sisältyy muun muassa jatkuva automaattitarkennus kilpa-autojen ja moottoripyörien seurantaan. Tämän lisäksi Canon EOS R3 on ihanteellinen kameravalinta myös videokuvaajille, sillä kameralla voi kuvata ylinäytteistettyä (oversampled) 4K-tason videota.


Kamerassa yhdistyvät huippuluokan suorituskyky ja Canonin innovatiivisesta EOS R -kamerajärjestelmästä tuttu kuvanlaatu. RF-objektiivikiinnitys mahdollistaa vieläkin nopeamman automaattitarkennuksen ja kameran ja objektiivin välinen viestintä on nopeaa. Kamera optinen suorituskyky on erinomainen, ja se avaa kuvaajille aivan uusia työskentelymahdollisuuksia. Sen avulla urheilu-, luonto- ja uutiskuvaajat voivat vangita ohikiitäviä hetkiä ennennäkemättömällä tavalla.


Tarkat ja terävät kuvat liikkuvista kohteista helposti ja nopeasti


Canonin Dual Pixel XMOS AF -tekniikan ansiosta nopeasti liikkuvia kohteita kuvaavat ammattilaiset hyötyvät jatkuvasta tarkennuksesta, kun kuvataan RAW-kuvaa 30 kuvan kuvataajuudella. Canonin EOS R5 - ja EOS R6 -kameroista tutut ihmisten ja eläinten, mukaan lukien lintujen kuvaamiseen käytettävä jatkuva automaattitarkennustekniikka on viety uudelle alueelle – moottoriurheilun kuvaamiseen. Canon EOS R3:n tarkennus tunnistaa ja seuraa kilpa-autoja ja moottoripyöriä. Edes valon puute ei heikennä kuvauskokemusta, sillä tarkennus toimii myös jopa -7EV valotason olosuhteissa.i


Kamera hyödyntää Canonin ainutlaatuista katseohjaustekniikkaa (Eye Control AF), jonka avulla kuvaaja voi valita automaattisen tarkennuksen kohteen silmänsä avulla. Sen avulla tilanteisiin pystyy reagoimaan nopeasti ja vangitsemaan entistä luovempia otoksia. Hämärässä ympäristössä voi hyödyntää jopa kahdeksan askeleen vakautusta yhdistettynä Canonin vallankumouksellisen kuvanvakaintekniikkaan.ii Kameran kennovakautus (IBIS) mukautuu saumattomasti moniin RF-objektiiveihin sisäänrakennetun optisen kuvanvakaimen toimintaan. Näin kameralla voi kuvata käsivaralla silloinkin, kun on hämärää, tai käytetään pitkää valotusaikaa liikkuvien kohteiden tarkoitukselliseen sumentamiseen.


Korkealaatuisia RAW-kuvia 30 kuvaa sekunnissa


Canon EOS R3 -kameran sydän on uusi taustavalaistu, pinottu CMOS-kenno (stacked VSI CMOS), joka toimii yhdessä Canonin erittäin suorituskykyisen DIGIC X -kuvaprosessorin kanssa. Canon vahvistaa, että kamera pystyy tallentamaan laadukasta RAW-kuvaa jopa 30 kuvaa sekunnissa jatkuvalla automaattitarkennuksella ja -valotuksella. Kameran uusi, huippunopea sensori nostaa sähköisen sulkimen toiminnot aivan uudelle tasolle. Yhdessä ulkoisen Speedlite-salamalaitteen kanssa se mahdollistaa salaman synkronoinnin ja vähentää rolling shutter -vääristymiä nopeasti liikkuvia kohteita kuvatessa.


Tallenna ylinäytteistettyä (oversampled) 4K- ja RAW-videota


Huipputason still-kuvausominaisuuksien lisäksi kamera on hyvä valinta myös niille kuvaajille, jotka tarvitsevat korkealaatuista videokuvaa. Kamera tallentaa ylinäytteistettyä 4K-videota tai RAW-videota sisäisesti muistikortille. Canon Log 3 tarjoaa enemmän dynaamista liikkumavaraa ja paremmat värimäärittelymahdollisuudet. Huomionarvoista on, että kamera tuo still-kuvissa käytetyn kohteentunnistuksen myös videokuvaajien saataville. Näin videokuvaajat voivat pitää huolen siitä, että nopeastikin liikkuvat kohteet näkyvät aina tarkasti.


Rakennettu ammattilaisille


Canon EOS R3 -järjestelmäkamera on suunniteltu kestämään ammattitason käyttöä: kameran runko tullaan valmistamaan magnesiumseoksesta ja kameran pölyn- ja säänkestävyys tulee olemaan samaa luokkaa kuin Canonin legendaarisessa EOS-1D X-sarjan malleissa. Kamerassa on kaksi korttipaikkaa, joiden avulla kuvat voidaan tallentaa joko SD- tai CFexpress-muistikortille. Kameran virtalähteenä tulee olemaan suurikapasiteettinen, Canonin EOS-1D X Mark III -kameroista tuttu LP-E19-akku. Sen ansiosta ammattilaiset voivat käyttää samoja akkuja useammissa eri kameroissa. Kamerassa tulee olemaan sekä monitoimi- että älyohjain, jotta laitteen käyttö olisi mahdollisimman intuitiivista. Kameran rungon kolmen mukautettavan valintakiekon ja RF-objektiivien säätörenkaiden ansiosta valotusaikaa, aukkoa ja valotustapaa voidaan säätää helposti kameran ollessa vielä silmällä ilman, että kuvaamista tarvitsee keskeyttää. Canon EOS R3 -kamerassa tulee olemaan myös kääntyvä kosketusnäyttö, joka mahdollistaa kuvaamisen entistä luovemmin.


Huippuluokan liitännät


Koska kamera on tarkoitettu uutis- ja urheilukuvauksen huippuammattilaisille, hyvät yhteydet ovat olennainen osa sen käytettävyyttä. Kamerassa tulee olemaan sekä sisäänrakennettu kiinteä LAN-Liitäntä että 5 GHz Wi-Fiiii, jonka avulla laite muodostaa yhteyden tietokoneverkkoihin, kannettaviin tietokoneisiin tai mobiililaitteisiin. Näin kuvien jakaminen sujuu nopeasti ja helposti. Canon EOS R3 tulee olemaan myös yhteensopiva Canon Mobile File Transfer -sovelluksen kanssa. Lisäksi kamerassa tulee olemaan uusi lisävarustekenkä, joka mahdollistaa tiedonsiirron ja uusien lisävarusteiden virransyötön, kun ne kiinnitetään kameraan.


Tänään (2.6.2021) ilmoitetut Canon EOS R3 -järjestelmäkameran tärkeimmät ominaisuudet ovat:


  •  Canonin kehittämä uusi pinottu, taustavalaistu CMOS-kenno
  •  30 kuvaa sekunnissa jatkuvalla automaattitarkennuksella ja -valotuksella
  •  Automaattitarkennus ihmisiin, eläimiin (mukaan lukien linnut) ja moottoriurheilukohteisiin (kilpa-autot ja -moottoripyörät)
  •  Mahdollisuus tallentaa ylinäytteistettyä 4K- tai RAW-videota sisäisesti, Canon Log 3
  •  Tarkennuspisteen valinta katseohjaustoiminnolla
  •  Tarkentaa jopa -7EV valotasoilla i
  •  Dual Pixel CMOS -automaattitarkennus
  •  EOS-1D-sarjan pölyn- ja säänkestävyys

Lisätietoja: Canon Oy, Olli Turtiainen, olli.turtiainen@canon.fi, p. +358 40 7716226i Vain f/1.2-objektiivilla otetut stillkuvat, lukuun ottamatta Defocus Smoothing (DS) -pinnoitettuja RF-objektiiveja, käyttäen keskitarkennuspistettä ja One-Shot-automaattitarkennusta huoneenlämmössä sekä ISO-herkkyyden ollessa 100
ii Perustuu CIPA-standardiin. Mittauksessa käytetty RF 24–105 mm F4 L IS USM, mitattu kallistus- ja pituussuunnissa 105 mm polttovälillä.
iii Vain 5 GHz Wi-Fi -yhteensopivat mallit. Tekniset tiedot voivat vaihdella maasta ja alueesta riippuen