Ikuista elämän tärkeät hetket Canonin EOS R100 -kameralla ja RF 28mm F2.8 STM -objektiivilla

Canon julkaisee EOS R100 -kameran, jolla esimerkiksi perheen ja ystävien kanssa vietetyn laatuajan saa ikuistettua helposti ja laadukkaasti. Kevyen ja kompaktin EOS R100 -kameran 24,1 megapikselin APS-C-kenno ja Dual Pixel CMOS -automaattitarkennusjärjestelmä auttavat ottamaan upeita kuvia myös liikkeellä ollessa. Kameran lisäksi Canon lanseeraa myös RF 28mm F2.8 STM -objektiivin, RF-sarjan tähän saakka pienimmän ja kevyimmän objektiivin, sekä uuden keskiökytkentäjohdon (OC-E4A), joka on yhteensopiva monikäyttöisen salamakengän kanssa.

”Olemme erittäin iloisia lisätessämme sekä EOS R100 -kameran että RF 28mm F2.8 STM -objektiivin maailman johtavaan kamerajärjestelmään. Canon määrittelee jatkuvasti uudelleen kuvantamisen maailmaa ja osoittaa asiakaslähtöisyyden näillä uutuuksilla. EOS R100 on helppokäyttöinen ja pienikokoinen Canon EOS R -järjestelmän peilitön kamera erikoistilaisuuksien ja kestävien muistojen tallentamiseen, kun taas RF 28mm F2.8 STM -objektiivi on Canonin RF-malliston pienin ja kevyin”, sanoo Timea Slavic, Product Business Developer Canonin pohjoismaisesta yksiköstä.

s-frt_gallery

EOS R100

fsl_gallery_02

RF 28mm F2.8 STM

Ikuista hetket

EOS R100 -kamerassa on 24,1 megapikselin APS-C-kenno, joka on useita kertoja suurempi kuin huippuluokan älypuhelimissa, joten kuvanlaatukin on vastaavasti parempi. Suuren kennon ansiosta värit ja yksityiskohdat toistuvat tarkasti jopa hämärässä. Kameralla voidaan kuvata myös niin, että pääkohde korostuu luonnollisen kauniisti pehmeästä taustasta (bokeh).

EOS R100 -kamerassa on EOS R -järjestelmästä tuttu älykäs automaattitarkennus. Dual Pixel CMOS -järjestelmä tunnistaa kuvattavan kohteen nopeasti ja tarkasti ja seuraa jopa henkilöiden silmiä riippumatta siitä, käytetäänkö etsintä vai nestekidenäyttöä. Näin kamera on aina mukana siellä missä tapahtuu ja tarkentaa siihen, mikä on tärkeintä. Kun käytössä on kertatarkennus, EOS R100 -kameran kuvausnopeus on 6,5 kuvaa sekunnissa. Jatkuvalla automaattitarkennuksella kuvausnopeus on 3,5 kuvaa sekunnissa1.

Helppokäyttöinen EOS R100 tarjoaa paremman videokuvan laadun (4K/25p)2 kuin älypuhelimet tai monet peililliset järjestelmäkamerat sekä EOS R -järjestelmän edut. Kameralla voi kuvata Full HD-videota 60 kuvan sekuntinopeudella sekä 720p-videota 120 kuvan sekuntinopeudella, minkä ansiosta se soveltuu myös hidastettujen videoiden kuvaamiseen ja auttaa lisäämään luovuutta esimerkiksi lomavideoihin. Luotettava Dual Pixel CMOS -automaattitarkennus tukee kasvojentunnistusta ja katseenseurantaa myös Full HD-tarkkuudella kuvattaessa.

Päästä luovuutesi valloilleen

Perinteisiä peilijärjestelmäkameroita pienempi ja kevyempi EOS R100 painaa vain 356 grammaa3, joten se kulkee näppärästi mukana minne tahansa. Laitteesta saa helposti miellyttävän otteen, ja sen elektroninen etsin, intuitiiviset säätimet ja opastettu käyttöliittymä helpottavat kameran käyttöä. Lisäapua tarjoaa myös Creative Assist -tila, jonka avulla taustan sumennuksen, kirkkauden, kontrastin ja väritasapainon säätäminen käy helposti.

Kameraan on saatavilla erilaisia lisävarusteita, kuten innovatiivisia RF-objektiiveja, mikrofoneja ja Speedlite-salamalaitteita, jotka tarjoavat lisämahdollisuuksia toteuttaa omaa luovuutta. Kamera on yhteensopiva Canonin RF- ja RF-S-objektiivien kanssa, joten sillä voidaan myös kuvata kauempana olevia kohteita tai toteuttaa luovuutta suurella aukolla.

Sujuva liitettävyys ja sisältöjen jakaminen

Wi-Fi®-tuen sekä aina käytössä olevan Bluetooth®-yhteyden4 ansiosta kuvia ja videoita voidaan sujuvasti siirtää kamerasta älypuhelimelle Canon Camera Connect -sovelluksen avulla. Sovelluksella kameraa voidaan käyttää myös etänä ja lisäksi Bluetooth-yhteydellä kameraa on helppo ohjata kauko-ohjaimella (BR-E1) tai älypuhelimella – täydellinen ominaisuus esimerkiksi ryhmäkuvien ja -videoiden kuvaamiseen.

Canonin pienin ja kevyin kiinteäpolttovälinen RF-objektiivi

RF 28mm F2.8 STM on todella kevyt ja kompakti täyden kennokoon kiinteäpolttovälinen pannukakkuobjektiivi. Se on suunniteltu täydelliseksi kumppaniksi hiljattain lanseeratun EOS R8 -kameran kaltaisille laitteille. Koska objektiivi mahtuu helposti mihin tahansa varustelaukkuun ja soveltuu runkotulpan sijasta käytettäväksi, se on ihanteellinen valinta esimerkiksi matka- ja katukuvaukseen.

Monipuolisen polttovälinsä (28 mm) ja suuren enimmäisaukkonsa (F2.8) ansiosta tämä objektiivi sopi hyvin erilaisiin kuvaustilanteisiin. Suuri aukko mahdollistaa hämärässä kuvaamisen ja tuottaa lyhyen terävyysalueen. Näin objektiivilla voidaan ottaa kuvia, joissa tausta on sumennettu ja kuvattava kohde erottuu selkeästi. RF 28mm F2.8 STM -objektiivissa on yhdistetty säätö- ja tarkennusrengas, jonka avulla käyttäjien on helppo säätää asetuksia ja vaihtaa nopeasti käsitarkennukseen. Lisäksi STM-moottori mahdollistaa hiljaisen automaattitarkennuksen ja kohteen vaihtamisen pehmeästi.

Canonin EOS R -järjestelmän kameran ja RF-objektiivin yhdistelmä tarjoaa useita erilaisia kuvanlaatua parantavia ominaisuuksia aloittelevien valo- ja videokuvaajien tueksi. Objektiivin kolme, muotoilultaan erityistä, muovista asfääristä tarkkuuslinssielementtiä mahdollistavat objektiivin pienen koon, koska se sisältää vain pienen määrän linssielementtejä.

Todella kompakti, kevyt ja kohtuuhintainen RF 28mm F2.8 STM laajentaa Canon EOS R -järjestelmään yhteensopivien kiinteäpolttovälisten objektiivien valikoimaa, johon kuuluvat myös
• RF 16mm F2.8 STM
• RF 24mm F1.8 MACRO IS STM
• RF 35mm F1.8 MACRO IS STM
• RF 50mm F1.8 STM
• RF 85mm F2 MACRO IS STM

Lisää joustavuutta Canonin uudella keskiökytkentäjohdolla

Keskiökytkentäjohto (OC-E4A) on Canonin useiden EOS R -järjestelmän kameroiden varusteluun kuuluvan monikäyttöisen lisävarusteluistin kanssa yhteensopiva ja sen avulla kameraan voidaan kytkeä myös jokin uusista lisävarusteista ilman, että se täytyy kiinnittää suoraan lisävarusteluistiin. Tällä tavoin monikäyttöisiä lisävarusteita, kuten Speedlite-salamalaitteita, voidaan käyttää erillään kamerasta, kun halutaan parantaa valaistusta pystysuunnassa kuvattaessa sekä välttää varjoja ja vähentää punasilmäisyyttä. Lisäksi se antaa virtaa lisävarusteille, kuten mikrofoneille, ja on suunniteltu niin, että kameroissa voidaan käyttää erittäin laajakulmaista RF 5.2mm F2.8L DUAL FISHEYE -objektiivia.

EOS R100 -kameran tärkeimmät ominaisuudet:

• 24,1 megapikselin APS-C-kenno
• Kohteen tunnistava Dual Pixel CMOS -automaattitarkennus
• 4K-video (rajaus, 25p)
• Full HD 60 fps:n nopeudella ja 720p 120 fps:n5 nopeudella
• Elektroninen etsin
• Kompakti ja kevyt runko

RF 28mm F2.8 STM -objektiivin tärkeimmät ominaisuudet:

• Ohut ja kevyt
• Edullinen kiinteäpolttovälinen laajakulmaobjektiivi
• Monipuolinen 28 mm:n polttoväli
• Suuri F2.8-enimmäisaukko
• Älykkäät ominaisuudet kuvanlaadun parantamiseen

Suositusvähittäishinnat (sis. alv)

• Canon EOS R100 + RF-S 18–45MM IS STM -objektiivi, 749 euroa
• Canon EOS R100 + RF-S 18–45MM IS STM + RF-S 55-210MM F5-7.1 IS STM -objektiivit, 989 euroa
• Canon RF 28mm F2.8 STM -objektiivi, 389 euroa

Myynnin aloitus

• Canon EOS R100: kesäkuu
• Canon RF 28mm F2.8 STM: heinäkuu

Lisätietoja: Canon Oy, Olli Turtiainen, olli.turtiainen@canon.fi, p. +358 40 7716226

  1. Kun jatkuvaa tarkennusta käytetään hiljaisessa suljintilassa, RAW-tiedostoihin käytetään 12-bittistä A/D-muunninta.
  2. Kun kuvan tarkkuus on 3840x2160, kuva rajataan kennon keskikohdan ympäriltä.
  3. Pelkkä runko.
  4. Laite hyödyntää Bluetooth® Low Energy -teknologiaa. Bluetooth®-sanamerkki ja -logot ovat Bluetooth SIG, Inc:n rekisteröityjä tavaramerkkejä, joita Canon Europe Ltd. käyttää lisenssillä. Muut tuotemerkit ja -nimet ovat omistajiensa omaisuutta. Wi-Fi® on Wi-Fi Alliancen rekisteröity tavaramerkki. Bluetooth®-sanamerkki ja -logot ovat Bluetooth SIG, Inc:n rekisteröityjä tavaramerkkejä, joita Canon Inc. käyttää lisenssillä. Muut tuotemerkit ja -nimet ovat omistajiensa omaisuutta.
  5. Automaattitarkennus ei ole käytössä tallennuksen aikana.