Kuvaa Canonin uusilla RF-objektiiveilla kauempaa ja laajemmalla kulmalla

Canon esittelee kaksi uutta, monipuolista ja edullista RF-objektiivia, jotka on suunniteltu uuden sukupolven harrastajia ja sisällöntuottajia ajatellen. Keveissä ja kompakteissa uutuuksissa on Canonin ensimmäinen EOS R -sarjaan tarkoitettu kiinteäpolttovälinen RF 16 mm F2.8 STM -ultralaajakulmaobjektiivi sekä RF 100-400 mm F5.6-8 IS USM -telezoom-objektiivi, joka tuo kuvauskohteen lähemmäksi kuvaajaa. Monipuolinen RF 16 mm F2.8 vastaa vloggaajien kasvaviin vaatimuksiin, mutta samalla se sopii täydellisesti niin maisema-, arkkitehtuuri- kuin tähtikuvaukseenkin. RF 100-400 mm F5.6-8 IS USM tuo kaukana olevat kohteet lähemmäksi ja sopii näin ihanteellisesti urheilu- ja luontokuvaukseen.

Näiden kahden uuden objektiivin myötä Canonin EOS R -järjestelmä ottaa askeleen eteenpäin tavoitteessaan tarjota kuvantamisratkaisuja kaikkiin tarpeisiin.


Uusia polttovälejä kunnianhimoisille valokuvaajille ja sisällöntuottajille


Uudet objektiivit hyötyvät EOS R -järjestelmän halkaisijaltaan suuresta kiinnityksestä ja pienestä runkopaksuudesta, jotka mahdollistavat laadukkaat, kompaktikokoiset ja polttoväliltään uudet objektiivit. RF 16 mm F2.8 STM ja RF 100-400 mm F5.6-8 IS USM tarjoavat huippuluokan optisen suorituskyvyn hinnalla, joka on jokaisen valokuvaajan ulottuvilla. RF 16 mm F2.8 STM on kiinteäpolttovälinen objektiivi, joka on räätälöity sisällöntuottajille, jotka pystyvät täyskennoisen ultralaajakulmaobjektiivin avulla nostamaan tuotantonsa seuraavalle tasolle. RF 100-400 mm F5.6-8 IS USM -objektiivi saa harrastelijankin ottamaan ammattimaisia kuvia uskomattoman 400 mm:n zoomin avulla. Molemmat objektiivit hyödyntävät Canonin edistyneitä optisia tekniikoita, esimerkiksi Super Spectra -pinnoitetta, joka vähentää haamukuvia ja heijastuksia ja takaa näin kirkkaat ja yksityiskohtaiset kuvat. Objektiiveissa käytetään myös yhtä asfääristä linssiä erinomaisen kuvanlaadun saavuttamiseksi ja vääristymien vähentämiseksi ilman kokoa lisääviä useita linssielementtejä.


RF 16 mm F2.8 STM: Näe laajemmin


Monipuolinen RF 16 mm F2.8 STM -objektiivi tarjoaa laajan kuvakulman ja suuren aukon, ja se sopii hyvin vloggaamiseen sekä ryhmäkuviin, muotokuviin miljöössä ja arkkitehtuurikuvaukseen. RF 16 mm F2.8 STM on EOS R -järjestelmän ensimmäinen kiinteäpolttovälinen ultralaajakulmaobjektiivi, jossa on 16 mm:n polttoväli, joka tarjoaa hyvin laajan näkymän ja korostetun syvyysvaikutelman. Suurella f/2,8 -aukolla varustettu objektiivi toimii erinomaisesti myös hämäräkuvauksessa, kuten tähtivalokuvauksessa ja lyhyttä valotusaikaa käytettäessä. Vloggaajille nämä ominaisuudet mahdollistavat laadukkaiden kuvien ottamisen myös hämärässä ja kapean syväterävyysalueen luomisen jopa laajakulmakuvissa, jolloin kuvauskohteet erottuvat pehmennetystä taustasta. Kevyt kiinteäpolttovälinen objektiivi on loistava väline vloggaamiseen myös liikuttaessa. Kun halutaan kapeampi kuvakulma, kuvaaja voi yhdistää RF 16 mm F2.8 STM -objektiivin EOS R -kameroihin ja kuvata APS-C-rajaustilassa, jolloin objektiivista tulee 25,6 mm:n polttovälin objektiivi. Canonin RF 16mm F2.8 -objektiivin STM-tarkennusmoottori mahdollistaa tasaisen ja lähes äänettömän tarkennuksen videota kuvattaessa. Objektiivin 0,13 metrin tarkennusetäisyyden ansiosta valokuvaajat ja sisällöntuottajat voivat ottaa teräviä kuvia hyvinkin läheltä.


RF 100-400 mm F5.6-8 IS USM: Zoomaa sinne missä tapahtuu


Aloittelevalle urheilu- ja luontokuvaajalle suunniteltu telezoom-objektiivi tarjoaa joustavan 100–400 mm:n polttovälin, joka sopii erinomaisesti etäällä olevien kohteiden kuvaamiseen. Esimerkiksi jalkapallopeliä kuvattaessa RF 100-400 mm F5.6-8 IS USM antaa kuvaajalle saman uskomattoman kuvausetäisyyden pelaajien toiminnan ja tunteiden vangitsemiseen kuin ammattimaiset teleobjektiivit. Teleobjektiivitoiminnon ohella RF 100-400 mm F5.6-8 IS USM -objektiivin minimitarkennusetäisyys on 0,88 m¹ ja suurin suurennuskerroin on 0,41x², jotka mahdollistavat kohteen yksityiskohtaisen kuvaamisen läheltä. RF 100-400 mm F5.6-8 IS USM -objektiivi on varustettu 5,5 askeleen objektiivin sisäisellä kuvanvakautuksella, joka kasvaa 6 askeleeseen käytettäessä koordinoitua ohjausta kameroissa, joissa on rungon sisäinen kuvanvakautus (IBIS). Nopeutta ja tarkkuutta vaativiin tilanteisiin suunniteltu RF 100-400 mm F5.6-8 IS USM on varustettu tasaisen ja nopean tarkennuksen takaavalla Nano USM -tarkennusmoottorilla ja säätörenkaalla, jota käyttämällä kuvaaja voi suoraan säätää joko AV-, TV-, valotus- tai ISO-asetuksia. Canon EOS R -kameroiden kirkas etsin ja laajennetut ISO -ominaisuudet yhdistettynä Dual Pixel CMOS AF -tekniikkaan antavat mahdollisuuden kätevään kuvaamiseen hyödyntämällä objektiivia, joka eroaa koon, painon ja polttovälin puolesta aiemmista malleista.


Kompakti ja monipuolinen kuvaussetti


Valokuvaus- ja videoharrastajat voivat uusien objektiivien avulla rakentaa kevyen, mutta monia mahdollisuuksia avaavan kuvaussetin. Uudet RF 100-400 mm F5.6-8 IS USM ja RF 16 mm F2.8 STM -objektiivit tarjoavat useita eri polttovälejä, jotka sopivat monentyyppisen kuvaamiseen. RF 16 mm F2.8 STM on hyvin kevyt, vain 165 gramman painoinen objektiivi. Se sopii loistavasti vloggaajille, jotka haluavat kuvata materiaalia liikkeellä ollessaan, tai maisemakuvaajille, jotka haluavat helposti mukana kulkevan, mutta tehokkaan laajakulmaobjektiivin. Vain 635 g painava RF 100-400 mm F5.6-8 IS USM on objektiivi, jolla on pienestä koostaan huolimatta poikkeuksellinen teleobjektiivin polttoväli. Se on korvaamaton työkalu jokaiselle luontoharrastajalle, ja se kulkee helposti mukana pitkiäkin matkoja kuvauskohteita etsiessä.


RF 16 mm F2.8 STM -objektiivin tärkeimmät ominaisuudet:


 • Kiinteäpolttovälinen ultralaajakulmaobjektiivi, jonka polttoväli on 16 mm
 • Suuri, valovoimainen F2.8 aukko
 • Tasainen ja hiljainen STM -tarkennusmoottori
 • Paino vain 165 g
 • Minimitarkennusetäisyys 0,13 m
 • Suurin suurennuskerroin 0,26x

RF 100-400 mm F5.6-8 IS USM -objektiivin tärkeimmät ominaisuudet:


 • Joustava 100-400 mm:n polttovälialue
 • Kevyempi kuin vastaavat objektiivit, paino vain 635 g
 • 0,88 m:n minimitarkennusetäisyys 200 mm:n polttovälillä
 • Nano USM -tarkennusmoottori takaa tasaisen ja nopean tarkennuksen
 • 5,5 askeleen optinen kuvanvakain, joka on yhteensopiva kamerarungon sisäisen kuvanvakaimen (IBIS) kanssa

Canonin uusien RF-objektiivien myynti alkaa lokakuussa 2021 ja niiden suositusvähittäishinnat ovat:


 • Canon RF 16mm F2.8 STM, 369 euroa
 • Canon RF 100-400mm F5.6-8 IS USM, 799 euroa

Lisätietoja: Canon Oy, Olli Turtiainen, olli.turtiainen@canon.fi, p. +358 40 7716226