Vapauta luovuutesi: hallitse still-kuvia ja liikettä nopealla EOS R6 Mark II -kameralla

Canon julkistaa tänään EOS R6 Mark II:n, uraauurtavan EOS R -järjestelmän kaikkien aikojen nopeimman täyden kennokoon peilittömän kameramallin: tarjolla on sarjakuvaus 40 kuvaa sekunnissa, hämärässäkin erittäin tarkasti toimiva automaattitarkennus ja 6K RAW / 4K UHD -videotallennus – kaikki tämä RF-kiinnityksellä varustetussa rungossa. EOS R6 Mark II on hybridisisällöntuottajille suunnatun sarjan uusin malli, joka hyödyntää RF-kiinnityksen vahvoja perusteita, ja se nostaa Canon EOS R6 kameran asettaman riman entistäkin korkeammalle. Uudet askelmerkit still-kuvaukseen ja videotallennukseen asettava malli on ainutlaatuinen yhdistelmä suorituskykyä, henkeäsalpaavaa nopeutta, vakautta ja ammattimaisia videokuvausominaisuuksia.

EOS R6 Mark II

EOS R6 Mark II

Ensiluokkainen terävyys

EOS R6 Mark II hyödyntää DIGIC X -sarjan prosessoritekniikkaa – joka on myös EOS R5:n, EOS R6:n ja ammattilaisille suunnatun EOS-1D X Mark III:n ydin – mutta sen rinnalla on nyt uusi 24,2 megapikselin CMOS-kenno ja uuden sukupolven Dual Pixel CMOS AF II, jolla saavutetaan ennennäkemättömän nopea ja luotettava tarkennus.

EOS R6 Mark II kykenee seuraamaan kohteita ja pitämään ne terävinä niiden liikkuessa kuva-alueella. Kehittyneen syväoppivan keinoälyn ansiosta kamera tunnistaa ihmiset, ajoneuvot – uutena ominaisuutena myös lentokoneet ja junat – ja eläimet, sisältäen myös hevoset ja seeprat . Tunnistettavan kohteen tyyppi voidaan valita valikosta tai antaa se uuden Auto-toiminnon ratkaistavaksi kuvaustilanteen mukaan. Kehittyneen silmäntunnistuksen avulla käyttäjät voivat määrittää, kumpaan silmään (vasen tai oikea) kamera ensisijaisesti tarkentaa, ja jos silmiä ei havaita, EOS R6 Mark II tarkentaa sen sijaan kuva-alalla oleviin kasvoihin. Ja vaikka henkilö kääntyisi hetkeksi poispäin, hänen päänsä seuranta jatkuu, ja jos pää häviää näkyvistä, kamera alkaa seurata kehoa.

EOS R6 Mark II tarjoaa maailman tehokkaimman kuvanvakaimen, jonka suorituskyky on jopa 8 valotusaskelta. Sekä optista että rungonsisäistä kuvanvakautusta hyödyntävä järjestelmä mahdollistaa pitkät valotukset käsivaralta, ja lopputuloksena syntyy tärähtämätön ja terävä kuva. Nyt valokuvaaja voi vangita tunnelman kaikissa olosuhteissa, sillä kamera tarkentaa jopa -6,5 EV:n valossa , ja suurin herkkyysasetus on jopa ISO 102 400.

Uuden sukupolven nopeus EOS R -järjestelmään

Uusia nopeusennätyksiä rikkova EOS R6 Mark II on Canonin tähän saakka nopein EOS-malli . Kameran sarjakuvausnopeus on jopa 40 kuvaa sekunnissa – valittavissa on myös 20 ja 5 kuvan sekuntinopeus elektronisella sulkimella – ja mekaanisesti jopa 12 kuvaa sekunnissa, joten voit taltioida ohikiitäviä hetkiä, joita ihmissilmä tuskin havaitsee. EOS R6 -malliin verrattuna myös Rolling shutter -ilmiö on huomattavasti vähäisempi uuden kennon ansiosta, joten nopeasti liikkuvat kohteet saadaan pysäytetyksi kameran elektronisella sulkimella.

EOS R6 Mark II pysyy myös ajan tasalla valokuvaajien tarpeiden kanssa ja tallentaa toimintaa jo ennen kuvaamisen käynnistymistä ½ sekunnin esikuvauspuskurilla RAW Burst -tilassa – tästä on hyötyä erityisesti kuvattaessa arvaamattomia kohteita tennispelaajista aina taaperoihin. RAW Burst -tila kuvaa yhtäjaksoisesti 30 kuvan sekuntinopeudella jopa 191 kuvaa ja tallentaa jokaisen kuvan yksittäiseen CR3-tiedostoon, kaikki jatkuvalla automaattitarkennuksella. Yksittäisiä kuvia voidaan poimia helposti tästä kuvasarjasta Canon Digital Photo Professional -ohjelmistolla tai kameransisäisesti, ja tallentaa ne edelleen yksittäisiksi JPEG-, HEIF- tai RAW-tiedostoiksi.

Vastaa kysyntään kehittyneillä video-ominaisuuksilla

EOS R6 Mark II on luokkansa ainoa kamera, jolla voidaan kuvata 4K 60p UHD -tarkkuudella kennon koko leveyttä hyödyntäen, samanaikaisesti Dual Pixel CMOS AF II -tarkennusta käyttäen. Kaikki 4K-kuvanopeudet muodostetaan ylinäytteistämällä (oversampling) kennon 6K-tarkkuutta, minkä ansiosta kuvanlaatu on ensiluokkainen. Vieläkin parempaa suorituskykyä tarvitseville EOS R6 Mark II tarjoaa mahdollisuuden 6K RAW -tasoisen videokuvan tallennukseen Atomos Ninja V+ -tallentimella ProRes RAW -muodossa kameran HDMI-lähtöliitännän kautta. Tämä tallennusmuoto tarjoaa enemmän yksityiskohtia sekä mahdollisuuden säätää eri parametreja, kuten valkotasapainoa, jälkikäsittelyn yhteydessä.

Kuvaajat voivat aktivoida videon esitallennustilan 3 tai 5 sekunniksi, ja kun toiminto on päällä, videota striimataan jatkuvasti valmiustilassa olevan kameran kautta, mikä mahdollistaa toiminnan taltioinnin valmiustilassa jo ennen kuin edes painetaan tallennuspainiketta.

EOS R6 Mark II:ssa on parannettu piiriarkkitehtuuri, joka mahdollistaa pidemmät tallennusajat. Ylinäytteistettyä (oversampled) 4K 60p -materiaalia voidaan tallentaa yli 40 minuuttia tai 4k 30p -materiaalia jopa 6 tuntia – ilman aiempaa 29,59 minuutin tallennusaikarajoitetta. Kapasiteetti riippuu ympäristön lämpötilasta, muistikortin vapaasta tilasta ja akun varaustilanteesta.

Innovatiivinen EOS R6 Mark II antaa sisällöntuottajille ja elokuvantekijöille mahdollisuuden taltioida uusimpien vaatimusten mukaisia stillkuvia ja liikkuvaa kuvaa, minkä lisäksi se tuottaa uskomattoman laadukasta hidastettua videota automaattitarkennuksella ja Full HD -laadulla jopa 179,82 kuvan sekuntinopeudella. Valotuksen säätöä videokuvauksen aikana helpottaa False colour -toiminto, josta on hyötyä sellaisissa valaistusolosuhteissa, jotka tyypillisesti johtavat kuvan huippuvalojen ylivalottumiseen. HDR PQ -tuki sekä Canonin suosittu Canon Log 3 tarjoavat sisällöntuottajille mahdollisuuden taltioida henkeäsalpaavaa ja todenmukaista videokuvaa sekä laajentaa ilmaisuaan, joka johdattelee katsojan syvemmälle sisältöön. Kun EOS R6 Mark II -kameraa käytetään yhteensopivien objektiivien kanssa , se hyödyntää tarkennuksen hengityksen (focus breathing) korjausta, joka kompensoi kuvakulman muuttumista tarkennettaessa ja tarjoaa elokuvamaisen lopputuloksen.

Älykkäät yhteysominaisuudet sisällön jakamiseen

Päivitetyn Bluetooth v.5:n ja Wi-Fi:n (5 GHz) ansiosta EOS R6 Mark II muodostaa vaivatta yhteyden älypuhelimeen ja verkkoihin tiedostojen nopeaa jakamista ja FTP/FTPS/SFTP-tiedonsiirtoa varten – tämä helpottaa sisältöjen muokkaamista ja jakamista myös tien päällä. Kameraa voidaan myös kauko-ohjata Camera Connect- ja EOS Utility -sovelluksilla yhdistämällä se PC- tai Mac-tietokoneeseen tai älypuhelimeen Wi-Fi-yhteyden tai nopean USB-C-yhteyden kautta. Kuvaajille ja sisällöntuottajille sisällön jakaminen on yhtä tärkeää kuin itse kuvien ja videoiden taltiointi – EOS R6 Mark II tukee kuvatiedostojen automaattista siirtoa image.canon-pilvipalveluun kuvien vaivatonta jakamista ja tulostamista varten.

EOS R6 Mark II -kameraa voidaan käyttää webbikamerana PC- ja Mac-tietokoneiden videopuhelusovelluksissa, kuten Skype, Zoom ja Teams, ilman lisäohjelmistojen asennusvaatimusta. Tämä plug-and-play-ominaisuus hyödyntää USB Video Class (UVC) - ja USB Audio Class (UAC) -standardeja, jotka on sisäänrakennettu Windows- ja MacOS-käyttöjärjestelmiin. Kamera tarjoaa tavallisia webbikameroita paremman kuvanlaadun, ja lopputuloksena on ammattimaisempi vaikutelma videopuheluissa.

Lisää luovuutta sisällöntuottajille

Nykyiset EOS- ja EOS R -järjestelmien käyttäjät tuntevat EOS R6 Mark II:n omakseen tutun ergonomian ansiosta, joka mahdollistaa kameran toimintojen saumattoman käytön. EOS R6 Mark II:n monikäyttöinen salamakenkä uuden sukupolven liitännällä tukee uutta lisävarustesarjaa, johon kuuluu muun muassa äskettäin julkistettu SPEEDLITE EL-5. Näitä lisävarusteita voidaan käyttää ilman johtoja ja joissakin tapauksissa myös ilman akkuja.

Sen runko on tuttua ja kestävää Canon-laatua, ja se kestää haasteellisiakin sääolosuhteita. Erottelukykyinen, 3,69 miljoonan kuvapisteen sähköinen etsin tuottaa terävän kuvan valokuvia tai videoita kuvattaessa, sillä sen virkistystaajuus on 120 kuvaa sekunnissa. Tämän ohella EOS R6 Mark II sisältää EOS R3 -mallista tutun OVF View Assist -toiminnon, joka muodostaa luonnollisen kuvan ja säilyttää yksityiskohdat varjoissa ja huippuvaloissa sekä hyvän näkyvyyden tummemmilla alueilla ja sävyliu’uissa. EOS R6 Mark II on myös yhteensopiva EOS R6 -mallista tuttujen LP-E6-akkujen ja akkukahvan kanssa, mutta etuna on noin 50 % pidempi toiminta-aika LCD-näyttöä käytettäessä.

Canon Camera Connect -sovellus

EOS R6 Mark II:n ohella Canon julkistaa päivitetyn Camera Connect -sovelluksen, jolla on uusi raikas ilme sekä parannettu liitettävyys ja helppo käytettävyys. Päivityksen (V.3) myötä sovelluksesta tulee keskitetty portaali, jonka kautta käyttäjät voivat helposti linkittyä muihin Canon-ohjelmistoihin ja palveluihin, kuten tulostussovellukseen tai image.canon-pilvipalveluun. Sovelluksen avulla Canon-käyttäjät voivat liittää kameransa älypuhelimeen tai tablettiin, jota voidaan käyttää kauko-ohjaimena tai kuvien hienosäätöön, lataukseen tai jakamiseen tien päällä, sekä jopa laiteohjelmistopäivitysten lataamiseksi kameraan .

Tänään julkistetaan myös RF 135 mm F1.8L IS USM kiinteäpolttovälinen teleobjektiivi, joka soveltuu erityisesti muotokuvien kuvaamiseen heikossa valossa, ja suorituskykyinen SPEEDLITE EL-5 -salama, joka soveltuu erinomaisesti esimerkiksi häiden ja tapahtumien kuvaamiseen.

EOS R6 Mark II:n tärkeimmät ominaisuudet:

• Dual Pixel CMOS AF II -automaattitarkennus
• Elektroninen suljin 40 kuvan ja mekaaninen suljin 12 kuvan sekuntinopeudella
• Esikuvauksen RAW-sarjakuvaustila 30 kuvan sekuntinopeudella
• Rungonsisäinen kuvanvakain 8 valotusaskeleen vakautusteholla
• 24,2 megapikselin kenno

Canon EOS R6 Mark II -kameran myynti alkaa joulukuussa 2022 ja verolliset suositusvähittäishinnat ovat:

- Canon EOS R6 Mark II (runko): 3099 euroa
- Canon EOS R6 Mark II + RF24-105 F4 L IS USM -objektiivi: 4499 euroa
- Canon EOS R6 Mark II + RF24-105 F4-7.1 IS STM -objektiivi: 3499 euroa
Lisätietoja: Canon Oy, Olli Turtiainen, olli.turtiainen@canon.fi, p. +358 40 7716226