Canon julkistaa RF-objektiivin, jonka uskomaton polttoväli yltää 14 millimetriin asti

Amstelveen, 29 juni 2021 – Canon Europe maakt vandaag de introductie bekend van de RF 14-35mm F4L IS USM, haar wijdste RF-groothoekzoomlens tot nu toe. Deze zoomlens vult de RF-trinity van “kitbag-vriendelijke” f/4-lenzen verder aan, die liefhebbers van fotografie en professionals een veelzijdig brandpuntsbereik van gecombineerd 14-200mm bieden. Met een geruisloze AF, 5,5-stops optische beeldstabilisatie en een 14-35mm brandpuntsbereik met asferische- en UD-elementen voor kristalheldere resultaten is de RF 14-35mm F4L IS USM de perfecte lens voor landschaps- en architectuurfotografie, maar ook voor vlogging waarbij content creators een stabiel en wijd beeldveld nodig hebben.

Canon esittelee tänään RF 14–35 mm F4L IS USM -objektiivin, joka on Canonin kaikkien aikojen laajin RF-objektiivi. Uusi Zoom-objektiivi täydentää kolmen helposti mukana kulkevan, kompaktin f/4-objektiivien sarjaa. Yhdessä ne tarjoavat niin ammattilaisille kuin harrastajillekin kattavan valikoiman 14–200 millimetrin polttoväleille. RF 14–35 mm F4L IS USM -objektiivissa on hiljainen automaattitarkennus, 5,5 askeleen kuvanvakautustoiminto sekä 14–35 millimetrin polttoväli. Objektiivin asfääriset ja UD-linssielementit takaavat hupputerävät kuvat maisema- ja arkkitehtuurikuvaukseen. Vakaan ja laajan kuvakulman ansiosta se on täydellinen objektiivi sisälläntuottajille vloggaamiseen.


RF 14–35 mm F4L IS USM on osa Canonin kasvavaa, luokkansa johtavaa RF-objektiivien sarjaa, joka on suunniteltu yhteensopivaksi peilittömän, täyden kennon EOS R -kamerajärjestelmän kanssa. Innovatiivisiin EOS R -kamerajärjestelmän runkoihin yhdistettynä RF-objektiivien optinen suorituskyky on huippuluokkaa, ja se avaa sekä valo- että videokuvaajille aivan uusia mahdollisuuksia. RF-kiinnityksen ja nopean tiedonsiirron ansiosta objektiivin kanssa voidaan hyödyntää myös yhteensopivien EOS R -sarjan kameroiden yhdistelmävakainta. Tämä laajentaa kuvanvakautusta jopa 7 askeleeseen, kun objektiivia käytetään yhdessä Canon EOS R5- tai EOS R6 -kameran kanssa tehden siitä tehokkaan työkalun sekä still- että videokuvaukseen.


Kompakti objektiivi laajalla kuvakulmalla


RF 14–35 mm F4L IS USM -objektiivissa on EOS R -sarjan laaja kiinnitys, joka mahdollista laajan kuvakulman, hyvän kuvanlaadun kompaktissa paketissa. RF 14–35 mm F4L IS USM painaa vain 540 grammaa ja asettuu luontevasti kompaktien ja kevyiden RF 24–105 mm F4L IS USM- ja RF 70–200 mm F4L IS USM -objektiivien jatkoksi. Kaikissa kolmessa objektissa on 77 millimetrin suodinkierre, ja ne ovat rakenteeltaan kompakteja, minkä ansiosta ne kulkevat helposti mukana. Ne tarjoavat käyttäjilleen laajan valikoiman ominaisuuksia, jotka sopivat moniin eri olosuhteisiin – ilman, että mukana tarvitsee kantaa enää yhtä runsaasti painavaa tavaraa.


Laajan polttovälin RF 14–35 mm F4L IS USM tarjoaa valokuvaajille joustavuutta kuvata monia erilaisia kohteita, ja se soveltuu hyvin esimerkiksi maisema- ja arkkitehtuurikuvaukseen. Objektiivissa on luokkansa johtava 0,2 metrin vähimmäistarkennusetäisyys, joka mahdollistaa 0,38-kertaisen suurennuksen, takatarkennusjärjestelmän ansiosta. Tämän ansiosta RF 14–35 mm F4L IS USM on erityisen tehokas ja auttaa valokuvaajaa kuvaamaan koko kuvauskohteen ahtaammissakin tiloissa.


Huippuluokan optista suorituskykyä


RF 14–35 mm F4L IS USM -objektiivissa on huippuluokan optinen rakenne, joka muodostuu kolmesta erittäin matalan dispersion (UD) ja kolmesta asfäärisestä linssielementistä. Näistä elementeistä yksi on yhdistelmä asfääristä ja UD-linssielementtiä, jossa on hyödynnetty Canonin 50 vuoden kokemusta asfääristen linssien käytöstä järjestelmäkameroissa. Canon on investoinut laajasti objektiivien suunnitteluun ja huipputarkkaan valmistustekniikkaan, joiden mahdollistama ei-pallomainen pinta kerää valoa yhteen pisteeseen ja vähentää vääristymiä taaten yhtä huipputerävän kuvanlaadun kuin Canonin kiitetyt huippuobjektiivit. Nämä elementit varmistavat huippuluokan terävyyden koko kuvassa. Oikean terävyyden saavuttaminen on erityisen haastavaa laajakulmaobjektiivien kanssa työskennellessä, sillä niitä käyttäessä sfääristen poikkeamien riski kasvaa huomattavasti. Canonin edistyneet SWC (subwawelength coating)- ja ASC (air sphere coating) -pinnoitteet ehkäisevät haamukuvia sekä heijastuksia ja takaavat aina erinomaisen tarkkuuden ja kontrastit.


Luotettavaa ammattitason suorituskykyä video- ja valokuvaukseen


RF 14–35 mm F4L IS USM -objektiivissa yhdistyvät L-sarjan laitteiden parhaat ominaisuudet. Se tarjoaa tasaista ja tarkkaa suorituskykyä sekä video- että valokuvaajille. Objektiivin takatarkennus paitsi mahdollistaa sen lähitarkennuksen, myös vähentää tarkennuksen hengitystä (focus breathing) alle kolmasosaan EF 16–35 mm f/4L IS USM -objektiiviin verrattuna. Nano USM -moottori takaa nopean, sujuvan ja hiljaisen automaattitarkennuksen samalla, kun kiinteä laajakulmainen f/4-aukko pysyy vakiona kaikilla polttoväleillä. Näin varmistetaan, etteivät valotusaika tai ISO-arvot muutu zoomattaessakaan. Lisäksi RF 14–35 mm F4L IS USM on varustettu 5,5 askeleen kuvanvakaimella, jonka laajuus kasvaa yhdessä EOS R5- ja EOS R6 -kameroiden kanssa käytettynä jopa 7 askeleeseen. Objektiivi onkin korvaamaton työkalu EOS R -sarjan kameroita käyttäville videokuvaajille, sillä se mahdollistaa vakaan videokuvauksen ja käsivaralla kuvaamisen myös pitkillä valotusajoilla.


RF 14–35 mm F4L IS USM -objektiivissa on säätörengas, jonka ansiosta käyttäjät pääsevät helposti käsiksi laitteen TV-, AV- ja ISO-asetuksiin ilman, että heidän tarvitsee nostaa silmäänsä etsimeltä tai selata läpi eri valikkoja. Se ja käsitarkennusrengas kestävät L-sarjasta tuttuun tapaan säätä ja kolhuja. Niiden ansiosta valo- ja videokuvaajat voivat kuvata huoletta missä tahansa olosuhteissa.


Lisätietoja Canonin asfäärisestä objektiivitekniikasta löydät osoitteesta https://global.canon/fi/news/2021/20210527.html


RF 14-35 mm F4L IS USM -objektiivin tärkeimmät ominaisuudet:


- Korkealaatuinen, erittäin laaja 14–35 millimetrin polttoväli


-Kiinteä f/4-aukko mahdollistaa kuvaamisen myös hämärässä


- Kolme asfääristä ja kolme UD-linssielementtiä, joista yksi yhdistää molempia tekniikoita, takaavat korkean kuvantarkkuuden koko kuvassa


- 5,5 askeleen optinen kuvanvakain, yhdessä sisäänrakennetun kuvanvakaimen (IBIS) kanssa jopa 7 askeleen vakaus


- Nano USM -moottori takaa nopean, sujuvan ja hiljaisen käytön luoden täydelliset edellytykset videokuvausta varten


- Säätörenkaan avulla pääset suoraan käsiksi TV-/AV-/ISO-asetuksiin


- Pienin mahdollinen tarkennusetäisyys 0,2 metriä 0,38-kertaisella suurennuksella


- SWC (sub wavelength structure coating)- ja ASC (air sphere coating) -pinnoitteet vähentävät heijastuksia ja haamukuvia


Canon RF 14–35 mm F4L IS USM -objektiivin myynti alkaa syyskuussa ja sen. svh. on 1960 euroa.


Lisätietoja: Canon Oy, Olli Turtiainen, olli.turtiainen@canon.fi, p. +358 40 7716226