Canon esittelee ulkokäyttöön tarkoitetun, ammattitason Canon CR-X300 PTZ-kameran

Amstelveen, 19 januari 2022 – Canon Europe kondigt vandaag de uitbreiding aan van haar productlijn met camerasystemen voor beeldregistratie op afstand en introduceert de CR-X300, een kleine, robuuste PTZ-camera. De CR-X300 is ideaal voor outdoor productie-teams en maakt deel uit van Canon’s huidige serie PTZ-camera’s, waaronder de CR-N500, CR-N300 en CR-X500. De camera biedt hoogwaardige 4K-videobeelden compatibiliteit met diverse IP-protocollen om zo tegemoet te komen aan de groeiende vraag naar productie op afstand. De CR-X300 is een duurzame en milieuvriendelijke camera die ideaal is voor buitenopnamen – vooral wanneer budgetten en ruimte beperkt zijn.

Canon on esitellyt aiemmin tänä vuonna uuden sukupolven PTZ-kameroita ja etähallintaratkaisuja. Nyt mallisto vahvistuu, sillä Canon esittelee ulkokäyttöön tarkoitetun, kestävän ammattitason Canon CR-X300 -kameran. Tämä PTZ-kamera tallentaa 4K UHD -kuvaa huonoissakin sääolosuhteissa. Kameran kompakti säänkestävä runko, 1/2,3 tuuman CMOS-kenno, 20x optinen zoom sekä IP-ohjaus- ja striimaustoiminnot takaavat huippuluokan suorituskyvyn kaikissa sääolosuhteissa IP65-luokituksen mukaisesti (-15°...+40 °C).


4K- ja Full HD -kuvanlaatu, striimaus ja liitännät


1/2,3 tuuman 4K/UHD CMOS -kenno ja DIGIC DV6 -kuvaprosessori tallentavat huipputarkkaa kuvaa jopa 4K 30P -tarkkuudella ja 4:2:2/10-bittisenä. Videokuvaa voi toistaa Enhanced Full HD -laatuisena 4K-ylinäytteistyksen ansiosta. CR-X300-kamera yhdistää huipputarkan kontrastitarkennuksen ja nopean vaihe-eron tunnistavan automaattitarkennuksen, joten tarkennus kuvauskohteeseen onnistuu nopeasti ja tarkasti heikossakin valaistuksessa.


CR-X300-kamera tarjoaa käyttöön 6G SDI- ja HDMI-lähdöt, PoE++- ja verkkoliitännän, jotka tukevat useita eri protokollia, kuten Canon XC, RTP/RTSP, RTMP/RTMPS ja NDI|HX sekä tavalliset hallinta- ja striimausprotokollat.


Helppokäyttöiset ja tarkat säädöt, kestävä runko 


CR-X300-kameran panorointi, kallistus ja zoomaus – jopa 0,3 astetta sekunnissa – voidaan tehdä samanaikaisesti myös esimääritetyissä kuvaustiloissa. Kameraa voidaan käyttää yhdessä Canonin RC-IP100-ohjaimen, etähallintasovelluksen ja valikoitujen kolmannen osapuolen lisävarusteiden kanssa . IP65-luokituksen vesi- ja pölysuojaus sekä suolavettä hylkivä suojus mahdollistavat kuvaamisen vaihtelevissa lämpötiloissa ja sateessa (ilmankosteus 90 %). Säänkestävän rungon sisäinen puhdistin parantaa käytettävyyttä entisestään.


Canon CR-X300 kameran myynti alkaa maaliskuussa 2022 ja sen. svh. 12500 euroa.


Lisätietoja: Canon Oy, Olli Turtiainen, olli.turtiainen@canon.fi, p. +358 40 7716226