Canonin ensimmäinen Nordic Filmmaker on ruotsalainen Margarita Sheremet

Canon esitteli marraskuussa 2019 täysin uudenlaisen lyhytelokuvafestivaalin ja -kilpailun, 15 Second Film Festivalin. Sen tavoitteena oli innostaa pohjoismaalaisia sisällöntuottajia ja videoharrastajia kertomaan mielenkiintoinen tarina vain viidessätoista sekunnissa ja juhlistaa samalla videokerronnan ilosanomaa.


Kilpailun pääpalkintoina olivat peilitön, täyden kennon Canon EOS R -kamera ja RF 24-105mm -objektiivi sekä Canon Nordic Filmmaker -titteli. Kilpailun voittaja, ruotsalainen Margarita Sheremet on maailman ensimmäinen titteliä kantava henkilö, sillä Canon Nordic Photographer -ohjelman kuvaajat edustavat pääosin perinteistä valokuvausta. Kilpailun myötä haluttiin myös tuoda esille se, että Canonin teknologioilla on mahdollista kuvata myös korkealaatuisia videoita huippulaatuisten valokuvien lisäksi. Voittajan valitsi kokenut elokuva-alan huipuista koostettu raati tanskalaisen päätuomarin Pernille Rose Grønkjærin johdolla.


Margarita Sheremetin Moments-voittovideon taustalla toimivat inspiraationlähteinä lainaus Virginia Woolfilta, tunne hetkien ohikiitävyydestä sekä hiljattain tehty matka Kaliforniaan. Pian 25 vuotta täyttävä freelance-kuvaaja inspiroituu näiden lisäksi myös musiikista, elokuvista, kirjoista, muodista ja lapsuudestaan.


Sheremet on ollut erityisen innostunut uudesta kamerastaan ja sen ainutlaatuisista teknisistä ominaisuuksista, kuten nopeudesta. Hän odottaa malttamattomana tulevaisuutta ja yhteistyön muotoutumista Canonin kanssa. ”Uudessa Canon EOS R -kamerassani etenkin laatu on tehnyt minuun suuren vaikutuksen. En ole ennen omistanut täyden kennon kameraa. Yllätyn positiivisesti joka kuvaa ottaessani, ja jo nyt tiedän, etten tule kyllästymään kameraan pian. Canon-yhteistyöltä odotan erityisesti sitä, että pääsemme yhdessä avaamaan oven liikkuvan kuvan ihmeelliseen maailmaan”, Sheremet toteaa.


Lisätietoja: https://www.canon.fi/get-inspired/stories/canon-nordic-filmmaker-margarita-sheremet/