Alan johtava, tulevaisuuden kuvaajille suunnattu ajatushautomomo - haku vuoden 2022 Canon Student Development Programme -ohjelmaan on käynnistynyt

Amstelveen, 28 maart 2022 – Canon Europe lanceert haar prestigieuze Canon Student Development Programme 2022. Het programma, dat nu voor de zesde keer wordt georganiseerd, biedt studenten directe, waardevolle toegang tot ervaren professionals uit de fotografie-industrie en de mogelijkheid om inspirerende evenementen bij te wonen. Het educatieve programma duurt zes tot twaalf maanden, afhankelijk van de vooruitgang die de student boekt tijdens het proces, en is opgezet om de volgende generatie fotojournalisten een optimale start te geven. Door een peer-to-peer netwerk voor visual storytellers te creëren, introduceert het programma een intensieve samenwerking tussen internationale experts en studenten.

  • Ohjelma tarjoaa alaa opiskeleville tai aloitteleville ammattikuvaajille tilaisuuden esitellä töitään, vaihtaa ajatuksia alan tunnustettujen asiantuntijoiden kanssa ja saada heiltä palautetta sekä osallistua alan keskeisiin tapahtumiin.
  • Yhteensä 100 opiskelijaa pääsee tunnettujen ammattilaisvalokuvaajien mentoroitavaksi. Mentoreihin lukeutuvat esimerkiksi Nobelin rauhanpalkinnon saanut valokuvaaja Finbarr O’Reilly, National Geographic Explorerin ja VII Photo Agencyn jäsen Anush Babajanyan, palkittu dokumenttikuvaaja ja kirjailija Laura El-Tantawy sekä Magnum-kuvatoimiston ylistetty valokuvaaja Jérôme Sessini, jonka karuja, kaunistelemattomia kuvia julkaistaan jatkuvasti maailman arvostetuimmissa uutisjulkaisuissa.
  • Kolmekymmentä opiskelijaa saa tilaisuuden osallistua uransa kannalta merkittävään viisipäiväiseen Canon-työpajaan sekä Ranskan Perpignanissa järjestettävään Visa pour l’Image -tapahtumaan, joka on yksi maailman johtavista kuvajournalismin festivaaleista.
  • Viisi parasta kutsutaan osallistumaan eksklusiiviseen Canonin sponsoroimaan Hamburg Portfolio Review -tapahtumaan. Lisäksi ohjelman parhaat opiskelijat saavat mentorin tuekseen kuuden kuukauden ajaksi, ja heille annetaan 2 000 euron apuraha sekä laadukkaita Canon-tuotteita.
  • Haku ohjelmaan on käynnistynyt Euroopassa, Lähi-idässä ja Afrikassa. Hakuaika päättyy 29.4.2022.

Canon EMEA käynnistää vuoden 2022 arvostetun Canon Student Development Programme -ohjelmansa. Nyt kuudetta kertaa järjestettävä alan johtava opiskelijoille suunnattu ajatushautomo tarjoaa osallistujille tilaisuuden päästä vaihtamaan ajatuksia kokeneiden alan ammattilaisten kanssa sekä osallistumaan alan keskeisiin tapahtumiin. Koulutusohjelma kestää puolesta vuodesta vuoteen mentoroitavan edistymisestä riippuen, ja sen tarkoituksena on auttaa tulevia kuvajournalisteja hiomaan taitojaan. Ohjelma luo näille nuorille visuaalisten tarinoiden kertojille vertaisverkoston ja tarjoaa heidän tuekseen kansainvälisiä asiantuntijoita. Mentoroitavat saavat alan ammattilaisilta tietoa ja inspiraatiota, jota he tarvitsevat päästäkseen alkuun urallaan. Ohjelmaan voivat hakea Euroopassa, Lähi-idässä ja Afrikassa asuvat opiskelijat ja harjoittelijat. Tarjolla on lisäksi rajoitettu määrä paikkoja alan ammattilaisten suosittelemille henkilöille. Hakemukset käsittelee AFP-, Getty Images- ja Reuters-kuvatoimistojen toimittajista koostuva paneeli, joka valitsee mukaa 100 lupaavinta nuorta tarinankertojaa. Hakuaika on avoinna 29.4.2022 saakka.


Tulevaisuuden urat luodaan 1:1-mentoroinnilla


Jokainen ohjelmaan valituista sadasta opiskelijasta saa kumppanikseen yhden ohjelman asiantuntijamentoreista. Kesä- ja heinäkuun aikana opiskelijoilla on mentorinsa kanssa kolme virtuaalista tapaamista, joissa keskitytään portfolion ja projektiselosteen hiomiseen. Tarkoituksena on ennen kaikkea tutustuttaa opiskelijat erilaisiin muokkausvaihtoehtoihin ja uusiin keinoihin, joiden avulla he voivat kehittää kerronnallisia taitojaan sekä löytää oman kuvaustyylinsä.


Näiden tapaamisten perusteella mentorit nimeävät mielestään parhaat ehdokkaat, minkä jälkeen riippumaton paneeli valitsee 30 opiskelijaa, jotka jatkavat eteenpäin ohjelman seuraaviin vaiheisiin. Finbarr O’Reilly, ohjelman mentori ja Canon-lähettiläs, toteaa: ”Ohjelma tarjoaa opiskelijoille hienon tilaisuuden oppia alan parhailta osaajilta. Canon Student Development Programme -ohjelma tarjoaa uraansa aloitteleville valokuvaajille mahdollisuuden vaihtaa ajatuksia erittäin kokeneiden kuvajournalistien kanssa. Ohjelman aikana ammattilaiset kertovat opiskelijoille, mitä ovat oppineet työskenneltyään alalla vuosikymmeniä ja antavat vinkkejä ja tietoa tekniikoista, joita he hyödyntävät omassa visuaalisessa tarinankerronnassaan. Opiskelijat pääsevät tutustumaan ideoinnin, tutkimuksen, konseptoinnin ja toteutuksen eri vaiheisiin sekä siihen, miten kuvat muokataan ja jaetaan toimittajille sekä suurelle yleisölle. Luovaan työskentelyyn liittyvien taitojen lisäksi opiskelijoille opetetaan myös jonkin verran liiketoimintaan liittyviä asioita, kuten sitä, miten he voivat markkinoida ja tuoda esiin osaamistaan.”


Käytännönläheisiä työpajoja ja portfolioiden arviointia


Ohjelman 30 parasta opiskelijaa kutsutaan Canonin arvostettuun työpajaan, joka pidetään ennen Ranskan Perpignanissa järjestettävää Visa pour l’Image -tapahtumaa. Visa pour l’Image on yksi maailman johtavista kuvajournalismin festivaaleista. Työpajassa opiskelijat pääsevät tiiviissä yhteistyössä vaihtamaan ideoita, rakentamaan suhteita ja kehittämään osaamistaan. Opiskelijat osallistuvat erilaisille arvostettujen valokuvaajien pitämille luennoille ja käytännönläheisiin työpajoihin. Yksi opettajista on Canon-lähettiläs Paolo Verzone, joka pitää oppitunnin muotokuvauksessa käytettävistä valaistustekniikoista. Toiseksi viimeisenä päivänä opiskelijat osallistuvat ryhmänä tilaisuuteen, jossa arvioidaan heidän portfolioitaan. Tilaisuuden vetäjinä toimivat arvostetut alan asiantuntijat, kuten Benoit Baume (Fisheye), Chiara Bardelli Nonino (Vogue Italia) sekä Fiona Shields (The Guardian). Tämä tarjoaa opiskelijoille uskomattoman tilaisuuden esitellä töitään ja saada niistä vertaispalautetta eksklusiivisen ryhmäkeskustelun aikana. Viimeisenä päivänä opiskelijat osallistuvat Visa pour l’Image -festivaalin ensimmäiseen tapahtumapäivään ja tutustuvat festivaalin tarjontaan.


Hamburg Portfolio Review


Ohjelman viimeisessä vaiheessa viisi finalistia osallistuu Hampurissa Euroopan uusimpaan osaamisen kehittämiseen tarkoitettuun Hamburg Portfolio Review -tapahtumaan. Kolmipäiväisen matkan aikana finaaliviisikko osallistuu neljään eri portfolioarviointiin. Lisäksi heidän töitään esitellään tapahtumassa, ja he pääsevät osallistumaan useisiin eksklusiivisiin mediatapahtumiin, joissa he voivat keskustella alan keskeisten toimijoiden kanssa. Opiskelijoiden mentorointi jatkuu seuraavat kuusi kuukautta, jonka aikana he saavat myös 2 000 euron apurahan sekä laadukkaita Canon-tuotteita luovien pyrkimystensä tueksi.


Ohjelma järjestettiin ensimmäisen kerran vuonna 2017, minkä jälkeen siihen on osallistunut yli 1 000 opiskelijaa. Ohjelma on johtanut todellisiin menestystarinoihin, kun moni siihen osallistuneista lahjakkuuksista on sittemmin luonut upean uran. Ohjelmaan on aiempina vuosina osallistunut esimerkiksi Ksenia Kuleshova (2017), joka on nykyään menestyvä kuvajournalisti. Hän kuvaa säännöllisesti esimerkiksi The New York Timesin ja The Wall Street Journalin kaltaisille julkaisuille. Aiempien vuosien osallistujiin kuuluu myös Michele Spatari (2018), palkittu dokumenttikuvaaja ja AFP:n uutiskuvaaja, joka on tallentanut kuviksi lähihistorian merkittävimpiä tapahtumia, joihin lukeutuu myös koronapandemia. Ohjelmaan osallistumisen jälkeen kumpikin kuvaaja on valittu mukaan Canon Euroopan lähettiläs-ohjelmaan.


Lue lisää vuoden 2022 Canon Student Development Programme -ohjelmasta: https://www.canon.fi/get-involved/student-development-programme/


Lisätietoja: Canon Oy, Olli Turtiainen, olli.turtiainen@canon.fi, p. +358 40 7716226


Ohjelman ehdot ovat kokonaisuudessaan luettavissa sivulla: https://www.canon.fi/get-involved/student-development-programme/terms-and-conditions/