Innovatiivinen Canon RF 5.2mm F2.8L DUAL FISHEYE -virtuaalitodellisuusobjektiivi, joka yksinkertaistaa ammattitasoisen 180 asteen VR-sisällön kuvaamista

Canon esittelee innovatiivisen L-sarjan objektiivilla, joka on suunniteltu tekemään VR-kuvaamisesta mahdollisimman vaivatonta. Pienikokoinen  stereoskooppinen Canon RF 5.2mm F2.8L DUAL FISHEYE -objektiivi yksinkertaistaa ammattitasoisen 180 asteen VR-sisällön kuvaamista ja jälkikäsittelyä. Se  kuvaa huippulaadukasta sisältöä, joka muuttaa kuvan Canonin EOS VR -järjestelmän avulla uudenlaiseksi visuaaliseksi kokemukseksi.

Hämmästyttävän käytännöllistä 180 asteen (3D) VR-kuvaamista

Kun kuvataan stereoskooppisia 180 asteen VR-kuvia ja käytössä on täyden kennokoon Canon EOS R5 -kamera, pieni koko ja yksinkertainen kiinnitys helpottavat käyttöä.  Objektiivissa on stereoskooppinen 190 asteen kuva-ala. Kaksi pyöreää kalansilmäkuvaa synkronoidaan ja kuvataan täydellisesti vierekkäin yhdellä täyden koon kennolla, minkä jälkeen niitä voi käsitellä saumattomasti Canonin tehokkaalla EOS VR Utility -ohjelmistolla. Canon RF 5.2mm F2.8L DUAL FISHEYE -objektiivissa on kaksi täydellisesti eteenpäin suunnattua kalansilmäobjektiivia, joissa molemmissa on kaksi UD-elementtiä poikkeamien korjaamiseen. Lisäksi Canonin erityinen SWC-pinnoite vähentää haamukuvia ja heijastumia myös vastavalossa.

Canon RF 5.2mm F2.8L DUAL FISHEYE -objektiivi toimii erinomaisesti vähässä valossa suuren valovoiman (f/2,8) sekä tarkasti synkronoidun valotuksen ja hallinnan ansiosta kaksinkertaisen EMD (Electro Magnetic Diaphragm) -tekniikan avulla. Objektiivin taustapuolella on gelatiinisuodatinpidin esileikatuille ND-geeleille, joiden avulla voidaan hallita valotasoja 180 asteen VR-videotuotannoissa.

L-sarjan rakenne ja säänkestävyys

Canon RF 5.2mm F2.8L DUAL FISHEYE -objektiivi kuuluu L-sarjaan, joten se on tarkoitettu ammattikäyttöön. Se on pölyn- ja roiskeenkestävä, ja sen fluoripinnoite hylkii vettä ja likaa.

Canon RF 5.2mm F2.8L DUAL FISHEYE -objektiivin svh. on 2399 euroa ja myynnin aloitus on joulukuussa 2021.

Lisätietoja: Canon Oy, Olli Turtiainen, olli.turtiainen@canon.fi, p. +358 40 7716226