Innovatiivinen Canon RF 5.2mm F2.8L DUAL FISHEYE -virtuaalitodellisuusobjektiivi, joka yksinkertaistaa ammattitasoisen 180 asteen VR-sisällön kuvaamista

AMSTELVEEN, 6 oktober 2021 – Canon Europe kondigt vandaag de nieuwste innovatie in het EOS R System aan – een baanbrekende nieuwe oplossing voor het vastleggen van virtuele realiteit die gebruik maakt van de superieure mogelijkheden van de RF-vatting. Het Canon EOS VR SYSTEM dat een nieuwe Canon RF 5.2mm F2.8L DUAL FISHEYE-lens bevat, is ontwikkeld als antwoord op de vraag naar hoogwaardige 3D VR180°-content. Nu VR-technologie steeds meer toepassing vindt in allerlei sectoren – training, reizen, sport, live evenementen en productie van documentaires – vereenvoudigt Canon’s nieuwe aanbod het hele proces van stereoscopische VR180°-registratie en post-productie. Het vermogen van het EOS VR SYSTEM om een overweldigende ervaring te creëren, plaatst kijkers in het centrum van de actie door een professionele beeldkwaliteit en een hoger niveau aan realiteit te bieden.

Canon esittelee innovatiivisen L-sarjan objektiivilla, joka on suunniteltu tekemään VR-kuvaamisesta mahdollisimman vaivatonta. Pienikokoinen  stereoskooppinen Canon RF 5.2mm F2.8L DUAL FISHEYE -objektiivi yksinkertaistaa ammattitasoisen 180 asteen VR-sisällön kuvaamista ja jälkikäsittelyä. Se  kuvaa huippulaadukasta sisältöä, joka muuttaa kuvan Canonin EOS VR -järjestelmän avulla uudenlaiseksi visuaaliseksi kokemukseksi.


Hämmästyttävän käytännöllistä 180 asteen (3D) VR-kuvaamista


Kun kuvataan stereoskooppisia 180 asteen VR-kuvia ja käytössä on täyden kennokoon Canon EOS R5 -kamera, pieni koko ja yksinkertainen kiinnitys helpottavat käyttöä.  Objektiivissa on stereoskooppinen 190 asteen kuva-ala. Kaksi pyöreää kalansilmäkuvaa synkronoidaan ja kuvataan täydellisesti vierekkäin yhdellä täyden koon kennolla, minkä jälkeen niitä voi käsitellä saumattomasti Canonin tehokkaalla EOS VR Utility -ohjelmistolla. Canon RF 5.2mm F2.8L DUAL FISHEYE -objektiivissa on kaksi täydellisesti eteenpäin suunnattua kalansilmäobjektiivia, joissa molemmissa on kaksi UD-elementtiä poikkeamien korjaamiseen. Lisäksi Canonin erityinen SWC-pinnoite vähentää haamukuvia ja heijastumia myös vastavalossa.


Canon RF 5.2mm F2.8L DUAL FISHEYE -objektiivi toimii erinomaisesti vähässä valossa suuren valovoiman (f/2,8) sekä tarkasti synkronoidun valotuksen ja hallinnan ansiosta kaksinkertaisen EMD (Electro Magnetic Diaphragm) -tekniikan avulla. Objektiivin taustapuolella on gelatiinisuodatinpidin esileikatuille ND-geeleille, joiden avulla voidaan hallita valotasoja 180 asteen VR-videotuotannoissa.


L-sarjan rakenne ja säänkestävyys


Canon RF 5.2mm F2.8L DUAL FISHEYE -objektiivi kuuluu L-sarjaan, joten se on tarkoitettu ammattikäyttöön. Se on pölyn- ja roiskeenkestävä, ja sen fluoripinnoite hylkii vettä ja likaa.


Canon RF 5.2mm F2.8L DUAL FISHEYE -objektiivin svh. on 2399 euroa ja myynnin aloitus on joulukuussa 2021.


Lisätietoja: Canon Oy, Olli Turtiainen, olli.turtiainen@canon.fi, p. +358 40 7716226