Uusi Truthmark-palvelu pyrkii vähentämään valokuvien väärinkäyttöä

Äskettäin julkisuuteen tuli vanha kokoelma valokuvia tyhjistä norjalaisista sairaaloista. Sillä pyrittiin vahvistamaan valheellista tarinaa, jonka mukaan COVID-19-epidemiaa ei ollut koko maassa. Uuden Truthmark-palvelun tavoitteena on rakentaa maailmanlaajuinen tietokanta, jossa valokuvaajat voivat liittää kuviinsa niiden todelliset tarinat – samalla varmistaen, että totuus pysyy kuvien mukana. Valokuvaajat eri puolilla maailmaa toivottavat tämän hankkeen tervetulleeksi.


Ammattivalokuvaajien kuvien takana on aina jokin tarina. Kertomus ajasta, paikasta ja tilanteesta, jossa se on kuvattu. Valokuvaajat ovat kuitenkin yhä enemmän huolissaan siitä, että heidän kuviaan käytetään väärässä kontekstissa, kertomassa jotakin aivan muuta tarinaa. Canonin pohjoismainen Imaging Technologies & Communications -yksikkö on kantavia voimia uudessa Truthmark-palvelussa, jonka tavoitteena on kertoa kuvien todelliset tarinat – ja varmistaa, että tarina myös säilyy kuvan mukana.


”Kuvien käyttö vääriin tarkoituksiin on nykyään liian helppoa, ja se on valokuvaajalle äärimmäisen turhauttavaa – siksi yritämme jatkuvasti taistella sitä vastaan. Haluamme varmistaa, että kuvia käytetään oikein ja tavalla, johon olemme ne tarkoittaneet”, moninkertaisesti palkittu freelance-kuvajournalisti ja Canon Ambassador Ivor Prickett sanoo.


Canon Nordic haluaa auttaa valokuvaajia eri puolilla maailmaa suojaamaan totuutta ja on tätä varten julkaissut uuden Truthmark-palvelun. Truthmark on valokuvatietokanta, joka kertoo kuvaan liittyvän todellisen tarinan – riippumatta siitä, missä ja miten kuvaa käytetään eri medioissa, sisäisissä esityksissä tai kotitekoisissa valokuvamuokkauksissa. Nyt totuus seuraa valokuvan mukana.


”Me Canonilla tapaamme usein valokuvaajia, jotka ovat kokeneet samaa kuin Ivor Prickett. Haluamme lopettaa kuvien väärinkäytön tekaistujen tarinoiden levittämiseen. Maailma tarvitsee totuutta juuri nyt kipeämmin kuin koskaan – ja siihen Truthmark pyrkii”, Canon Imaging Technologies & Communications -yksikön Pohjoismaiden ja Baltian markkinointijohtaja Jenni Lindström kertoo.


Turvataan totuus, kuva kerrallaan


Uuden Truthmark-palvelun tavoitteena on vähentää valokuvien väärinkäyttöä kaikkialla maailmassa. Canon Nordicin kehittämän selainpohjaisen huijausten tunnistustyökalun avulla valokuvaajat ja videojournalistit voivat helposti liittää kuviinsa niiden todellisen tarinan ja varustaa sen digitaalisella sormenjäljellään. Yleisö voi etsiä kuvan tietokannasta ja lukea kuvan takana olevan todellisen tarinan.


Valokuvaajat voivat helposti brändätä valokuvansa verkkotyökalun kautta:


1. Siirry osoitteeseen truthmark.pictures.
2. Luo itsellesi tili.
3. Vedä ja pudota haluamasi valokuva ja kirjoita sen todellinen tarina.
4. Kuva lisätään tietokantaan varustettuna yksilöivällä digitaalisella sormenjäljellä, jonka avulla käyttäjät voivat varmistaa sen taustalla olevan todellisen tarinan.


Truthmark-palvelu osoitteessa https://truthmark.pictures/


Lisätietoja:


Marie Elbæk, Grey Public, Copenhagen: marie.elbaek@gre nby.com/ +45 60 21 25 42 Jenni Lindström, Pohjoismaiden ja Baltian markkinointijohtaja, Canon Imaging Technologies & Communications: jenni.lindstrom@canon.fi/ +358 40 574 0669