Canonille viisi TIPA 2016 -palkintoa

Johtava eurooppalaisten valokuvausalan lehtien yhdistys TIPA (Technical Image Press Association) on palkinnut Canonin viidellä parhaan tuotteen palkinnolla. TIPA-palkinnoilla palkitaan parhaat kuluneiden 12 kuukauden aikana julkaistut kuvantamistuotteet. Canon on jälleen vuonna 2016 saanut tunnustusta laajan tuotevalikoimansa teknisistä innovaatioista. Palkituissa tuotteissa on niin kuluttajille suunnattuja kompaktikameroita kuin ammattikäyttöön tarkoitettuja järjestelmäkameroitakin sekä valokuvatulostin.

Best DSLR Professional/High Res
EOS 5DS/EOS 5DS R

Best Photo/Video Professional Camera
EOS-1D X Mark II

Best Easy Compact Camera
IXUS 285 HS

Best Expert Compact Camera
PowerShot G5 X

Best Photo Printer
imagePROGRAF PRO-1000


Canon sai seuraavat palkinnot:

  • Best DSLR Professional/High Res: EOS 5DS / EOS 5DS R
  • Best Photo/Video Professional Camera: EOS-1D X Mark II
  • Best Easy Compact Camera: IXUS 285 HS
  • Best Expert Compact Camera: PowerShot G5 X
  • Best Photo Printer: imagePROGRAF PRO-1000

”Canonille on kunnia saada taas TIPA-tunnustuksia. Palkinnot ovat selkeä osoitus siitä, että Canon on sitoutunut kehittämään laadukkaita tuotteita, jotka ovat alan kehityksen kärjessä”, toteaa Steve Marshall, Canon Euroopan kuluttajatuotteiden markkinointipäällikkö. ”Kuvantamisalalla on jännittävää olla mukana. Olemme ylpeitä siitä, että voimme nostaa rimaa luomalla tuotteita, jotka innostavat ihmisiä tarkastelemaan maailmaa eri tavoilla ja pitämään hauskaa valokuvauksen parissa.” ”On hienoa, että TIPA arvostaa työtämme myöntämällä palkintoja kaikissa tuotesarjoissamme, huomioiden niin kuluttajille ja vaativille harrastajille kuin ammattilaisille suunnatut tuotteet.”

TIPA-tuomaristoon kuuluu toimittajia 27 johtavasta valokuvaus- ja kuvantamisalan lehdestä. Edustettuina on 15 maata ja viisi maanosaa. Tuomaristo kokoontuu vuosittain keskustelemaan kuvantamistuotteista aiheina mm. innovatiiviset ominaisuudet, muotoilu ja tuotteiden yleinen laatu. Näiden tekijöiden perusteella tuomaristo valitsee parhaat tuotteet ja teknologiat. TIPA-tuomaristo myönsi Canon-tuotteille seuraavat tunnustukset:

Best DSLR Professional: EOS 5DS / EOS 5DS R
Canon EOS 5DS ja EOS 5DS R (jossa on alipäästösuotimen vaikutuksia eliminoiva suodin) haastavat keskiformaatin kameroiden resoluution. Kamerat pystyvät tuottamaan täyden resoluution still-kuvia 5 kuvaa sekunnissa ja Full HD 1080p -videoita 30 kuvaa sekunnissa. Kameroissa on kaksi DIGIC 6 -prosessoria ja uusi peilin tärähtelyä vaimentava järjestelmä, jossa käytetään pienoismoottoria ja nokkia perinteisten jousten sijasta. Kameran tärähtelyä voidaan vähentää entisestään laukaisuviiveen asetuksella. Molemmissa kameroissa on 3,2 tuuman 1,04 miljoonan pisteen ClearView II -nestekidenäyttö, jonka peitto on noin 100 %, ja 150 000 pikselin RGB-IR-mittausanturi. Automaattitarkennuksen toimintaa ovat tehostamassa 61 tiheästi aseteltua tarkennuspistettä ja Canonin iTR, joka hyödyntää mittausanturilta tulevia tietoja.

Best Photo/Video Professional Camera: EOS-1D X Mark II
EOS-1D X Mark II -kamerassa on uusi 20,2 megapikselin 35 mm:n täysikokoinen Canonin CMOS-kenno, jonka myötä jatkuva kuvausnopeus on jopa 14 kuvaa sekunnissa ja elävää etsinkuvaa käytettäessä jopa 16 kuvaa sekunnissa. Kaksi DIGIC 6+ -prosessoria mahdollistavat jopa 170 RAW-kuvan siirron ja rajattoman määrän JPEG-kuvia sarjaa kohti. Dual Pixel CMOS AF -tekniikan ansiosta kameralla pystyy kuvaamaan myös 4K-resoluutioista 60p- ja Full HD 120p -videota. Lisävarusteena saatavan langattoman lähettimen kanssa käytettynä kamera tukee uutta suurinopeuksista IEEE 802.11ac -standardia. Parannettu etsimessä tapahtuva 61 pisteen automaattitarkennus ja parannettu jatkuvan AI Servo II+ -tarkennuksen ennakoiva tarkennusalgoritmi parantavat tarkennuksen nopeutta ja tarkkuutta.

Best Easy Compact Camera: IXUS 285 HS
Canon valmistaa taskukokoisia ja monipuolisia kompaktikameroita, jotka tarjoavat paljon enemmän ominaisuuksia ja paremman kuvanlaadun kuin kamerapuhelimet. IXUS 285 HS -kamerassa on kolmen tuuman nestekidenäyttö ja 12x optinen zoom-objektiivi, jossa on yhdysrakenteinen optinen kuvanvakain. Yhteydenmuodostus on helppoa Wi-Fi-painikkeella ja NFC-toiminnolla. 20,2 megapikselin CMOS-kenno ja DIGIC 4+ -prosessori tuottavat erinomaisen kuvanlaadun, myös heikossa valaistuksessa. Kameralla voi tallentaa 1080p Full HD -videota ja luoda highlight reel -tehosteen.

Best Expert Compact Camera: PowerShot G5 X
G5 X on 20,2 megapikselin kamera, jossa on 1,0 tuuman herkkä CMOS-kenno ja DIGIC 6 -prosessori. Näiden ansiosta stillkuvausnopeus on lähes 6 kuvaa/s ja videotallennus tapahtuu Full HD -laadulla. 24–100 mm:n objektiivin (kinofilmivastaavuus) suurin valovoima on f/1,8, joka on telepäässäkin f/2,8. Ominaisuuksiin kuuluvat myös 9-lamellinen himmenninaukko ja noin 5 cm:n lyhin tarkennusetäisyys. 2,36 miljoonan pisteen elektronisen etsimen peitto on 100 %, ja sen virkistystaajuus on jopa 120 kuvaa sekunnissa. Sisäänrakennettu silmätunnistin kytkee käytön elektronisesta etsimestä kolmen tuuman kääntyvään kosketusnestekidenäyttöön. Kameran salamakenkä on yhteensopiva kaikkien EOS-järjestelmän Speedlite-salamalaitteiden kanssa.

Best Photo Printer: imagePROGRAF PRO-1000
Canonin huipputason PRO-1000-ammattilaistulostimen ominaisuuksia ovat mm. pöytälaitteen helppokäyttöisyys, 17 tuuman leveä arkkitulostus, 11 väriä (sekä Chroma Optimizer) ja LUCIA PRO -musteet. Musteet syötetään FINE-tulostuspään kautta sylinterimäisellä värinsyöttöjärjestelmällä, joka tekee tulostuksesta entistä nopeampaa ja luotettavampaa. Tulostimessa käytetään uudenlaista fotomustaa mustetta. Lisäksi foto- ja mattamusta syötetään omia kanavia pitkin, joten mustetta ei tarvitse vaihtaa paperia vaihdettaessa. Imutekniikalla toimiva paperinsyöttöjärjestelmä pitää paperin tasaisena tulostuksen aikana, joten mustepisarat sijoittuvat tarkasti kaikenpainoisille ja -tyyppisille papereille.