LUOVIA TIETOISUUSTAITOJA

Ilmaise itseäsi tulosteilla: kanna sydäntäsi hihassasi

Liity mukaan mielenterveyskeskusteluun ja vapauta luovuutesi näiden tyylikkäiden ja inspiroivien kuvien avulla.
Canon-tulostin tulostaa paperiarkkia, jossa on kolme sydänkuviota. Tulostimen ympärillä on värikyniä, siirtopaperipakkaus ja valkoinen T-paita, jossa on sydänpainatus.

Kun tunnet olosi surulliseksi, ystävien ja perheen kanssa puhuminen voi auttaa. Mutta tiedämme, että joskus on vaikea pyytää apua. Kahden johtavan kuvittajan, Ricardo Cavolon ja Agathe Sorletin, luova projektimme voi auttaa sinua tässä. Osoita, että tarvitset hellää huolenpitoa – tai että olet halukas auttamaan muita, jotka tarvitsevat sitä – käyttämällä asusteita, joihin on painettu näiden kahden kuvittajan kauniita sydänkuvioita. Ne eivät ole pelkkä kaunis koriste, vaan niillä on myös tärkeä merkitys, sillä ne lähettävät hienovaraisen viestin maailmalle, että suhtaudu avoimin mielin hyvinvoinnista puhumiseen.

Barcelonassa asuvan Ricardo on saanut inspiraationsa monimutkaisiin ja kaleidoskooppimaisiin värillisiin kuviinsa kansantaiteesta ja tatuointikulttuurista. Hänen taidettaan on esillä valtavina seinämaalauksina ympäri maailmaa aina Ranskasta Hong Kongiin, ja hänen kuvituksiaan löytyy myös kirjojen sivuilta ja tarot-korteista.

Ranskan Bordeaux’ssa asuvalla Agathella on tyylillisesti yksinkertaisempi lähestymistapa. Hänen lämpimiä ja nokkelia viivapiirroksia ovat tilanneet muun muassa The New Yorker, The New York Times, Yoplait ja WWF.

Ricardo ja Agathe kertovat kuvistaan ja siitä, miten niitä voi käyttää luovuuden tukemiseen ja yhteyden luomiseen muiden kanssa mielenterveyteen ja hyvinvointiin liittyvissä asioissa.

Valitse haluamasi kuva

Värikäs kuva päällekkäin menevästä naisesta ja kolmesta sydänkuviosta. Naisen pään ympärillä lentää lintuja, joiden siivissä on silmiä.

”Sydänsymboli on täydellinen valinta, sillä käytän sitä paljon työssäni”, sanoo espanjalainen taiteilija ja kuvittaja Ricardo Cavolo. Hän tuotti kampanjaa varten toisiinsa yhdistettyjen kuvioiden sarjan, joka kertoo aikajärjestyksessä etenevän tarinan. ”Sain ajatuksen kronologian luomisesta, sillä sairastuin masennukseen muutama vuosi sitten ja tiedän, että tämä on erittäin tärkeä prosessi.” © Ricardo Cavolo

Kuva suuresta vaaleanpunaisesta sydämestä, joka halaa pientä naista.

”Nykypäivänä monet asiat tapahtuvat virtuaalimaailmassa ja kuvaruuduilla”, sanoo ranskalainen taiteilija Agathe Sorlet. ”Virtuaalimaailman kuvien tulostaminen ”todelliseen” maailmaan voi olla meille todella hyväksi, kun voimme luoda uudelleen yhteyden todellisuuteen ja nykyhetkeen sekä saada uuden käsityksen piirustuksista.” © Agathe Sorlet

Sekä Ricardo että Agathe valitsivat sydämen lähtökohdakseen.

”Sydän on mielenterveydestä puhumisen symboli. Se edustaa tarvetta jakaa käsillä olevaa tilannetta jonkun kanssa, oli se sitten ystävä tai perheenjäsen”, Ricardo kertoo. ”Jokainen kuvituksistani edustaa askelta tällä matkalla. Ensimmäinen yhtä henkilöä esittävä kuva kertoo päätöksestä, että tarvitset juttukaveria – tämä on kaikkein vaikein ja tärkein askel. Toisessa kuvassa on kyse jonkun kanssa puhumisesta, ja kolmas kuva käsittelee sitä, että voit saada apua keneltä tahansa sinua rakastavalta henkilöltä.”

Agathe halusi, että hänen kuvansa tuntuisivat ”lohduttavilta ja rakkaudentäyteisiltä ja auttaisivat käsittelemään mielenterveyteen ja yksinäisyyteen liittyviä aiheita myönteisesti”. Jokainen kuva esittää rakkauden ja jakamisen tuomaa iloa”, hän selittää. ”Halusin kuvata naispuolisen hahmon, jolla on suuri sydän, koska sydän voi symboloida monenlaista rakkautta – rakkautta, jota saat perheeltä, ystäviltä, rakkaalta tai lemmikiltä, mutta myös itseltäsi.

Herätä kuvat eloon

Canon-tulostin on pöydällä, ja se tulostaa paperiarkkia, jossa on sydänkuvioita. Tulostimen vieressä näkyy käsivarsi, joka silittää siirtokuvaa valkoiselle T-paidalle.

”Toivon, että sydämiä sisältävien asusteiden käyttöä pidetään hyödyllisenä vuorovaikutukselle ja että niitä käyttävät ihmiset tuntevat olonsa vahvemmiksi ja halukkaammiksi huolehtimaan mielenterveydestään”, Ricardo sanoo.

Valitse ja lataa ensin yksi tai useampi sydänkuvio. Sitten tarvitset vain seuraavat varusteet:Maksuttomalla Canon PRINT -sovelluksella voit yhdistää puhelimesi suoraan Wi-Fi-yhteensopivan Canon PIXMA TS7450 -sarjan tulostimeen. Siirtopaperi on A4-kokoista, joten voit tulostaa yhden suuren kuvion tai muutaman pienen mielesi mukaan. Canon Easy-PhotoPrint Editor -sovelluksella voit helposti sommitella useamman kuvion yhdelle sivulle.

Kun olet tulostanut kuvan oikealle siirtopaperille, leikkaa se tarkasti viivoja pitkin, sillä kaikki ylimääräinen paperi näkyy siirtokuvassa. Aseta T-paita tai muu tekstiili silityslaudalle ja valitse, mihin kohtaan haluat kuvan laittaa. Irrota tämän jälkeen taustapaperi ja asettele siirtopaperi kankaalle. Laita siirtokuvapaketin mukana tullut pergamenttipaperi kuvan päälle ja silitä. Irrota lopuksi pergamentti, ja kuva on valmis!

Lue oppaamme siirtopaperin käyttämisestä tekstiileihin tai vie kuvat seuraavalle tasolle lisäämällä tulosteeseen kirjontakuvioita.

Voit jakaa näitä kuvia ystävillesi ja perheellesi ja kertoa, että ne viestittävät halukkuudesta keskustella mistä tahansa mieltäsi painavasta, pelottavasta tai huolestuttavasta asiasta.

”Voit käyttää sydämiä merkkeinä, jotka osoittavat, missä vaiheessa prosessia olet”, Ricardo ehdottaa. ”Jakaminen on projektin paras osa. Taiteessa on kyse yhteydestä toisiin ihmisiin. Tämä on loistava tapa sen toteuttamiseen.”

Vapauta luovuutesi

Kuva suuresta sydämestä, joka syö pientä hymyilevää naista.

Canon PIXMA TS7450 -sarja on erittäin hyödyllinen tämän tyyppisille projekteille, koska sarjan tulostimet pystyvät todella herättämään projektit henkiin”, Agathe sanoo. ”Toivon, että ihmiset tuntevat iloa ja rakkautta nähdessään kuvani ja kokevat olonsa vähemmän yksinäisiksi.”

Nainen istuu rentona tuolilla ja lukee tietoisuustaitoja käsittelevää kirjaa. Hänellä on yllään valkoinen T-paita, jossa on kolme sydänkuviota.

”Olen todella iloinen, että kuvituksiani voidaan käyttää tosielämässä”, Agathe sanoo. ”Uskon, että se tuo projektiin lisää lämpöä.” © Agathe Sorlet

Luovuudessa on monia hyviä puolia, oli kyse sitten valokuvauksesta tai kirjoittamisesta. Ensinnäkin se pakottaa hidastamaan ja elämään hetkessä sekä unohtamaan arkipäiväisestä elämästä ja työstä johtuvan stressin.

”Olen onnellinen aina, kun saan tehdä taidetta. Pitää vain miettiä, kuinka paljon energiaa käytän siihen ja millä tavalla”, Ricardo sanoo. Hän kärsi työuupumuksesta paiskittuaan liikaa töitä, ja sitä seurasi vuoden kuluttua masennus. Aloitettuaan terapian hän on kuitenkin löytänyt elämässään paremman tasapainon.

”Piirtämisellä on ollut – ja on yhä – suuri merkitys jokapäiväiselle hyvinvoinnilleni ja mielenterveydelleni”, Agathe kertoo. ”Pohjimmiltaan se auttaa minua ilmaisemaan tunteita, joita en muuten pystyisi ilmaisemaan. Jaan suurimman osan piirustuksistani sosiaalisessa mediassa, mutta pidän myös kuvitettuja henkilökohtaisia päiväkirjoja, joihin voin purkaa tiettyjä tunteita, ahdistusta ja pelkoja.”

Älä lopeta nyt

Kuva naisesta, jota monet pienet sydämet halaavat. Naisen keho on kokonaan sydänten peitossa ja vain hänen hymyilevät kasvonsa näkyvät sydänten yllä.

Agathen kuvissa olevat sydämet edustavat monenlaista rakkautta aina perhe- ja ystävänrakkaudesta eläin- ja itserakkauteen. © Agathe Sorlet

Sydänkuvio, jossa on useita hymyileviä aurinkoja sekä kasvoja, joilla jokaisella on kaksi silmäparia.

Ricardo suunnittelee pääasiassa digitaalisessa muodossa olevia kuvia. ”On ollut tyydyttävää työskennellä siirtokuvien parissa, pystyä tulostamaan kuvat kotona ja nähdä työ lopullisessa muodossaan”, hän sanoo. © Ricardo Cavolo

Matkasi käsitöiden parissa ei tarvitse alkaa ja loppua tähän projektiin. Miksi et antaisi Ricardon ja Agathen kuvien inspiroida sinua suunnittelemaan ja tulostamaan omatekemiä kuviasi? Voit jopa käyttää kuvioiden tulostamisessa samaa tekniikkaa kuin kirjonnassa. Kuten Agathe sanoo: ”Piirtäminen ei vaadi kuvittajan koulutusta. Kaikki voivat luoda uutta, ja se on todella hyödyllistä jokaisen hyvinvoinnille ja mielenterveydelle.”

Canon PIXMA -tulostimen avulla voit päästää mielikuvituksesi valloilleen. ”Kun teknologiaa voi hyödyntää kotona, voit työstää ideaa, tulostaa aikaansaannoksesi ja nähdä työsi lopullisessa muodossaan”, Ricardo kertoo.

Projektin lopettamisen ei tarvitse myöskään tarkoittaa keskustelun tyrehtymistä. ”Mielenterveys ei ole negatiivinen asia – kyse on meidän jokaisen terveydestä”, Ricardo sanoo. ”Meidän on päästävä irti ajatuksesta, että aihe on tabu, ja varmistettava, että tulevaisuudessa voimme puhua siitä vapaasti.”


Tutustu käsityövinkkeihin ja -ohjeisiin Pinterest-sivuillamme.Teksti: Rachel Segal Hamilton

*Vaalean kankaan silitettävät siirtokuvat LF-101 yhteensopivuus: PRO-100/PRO-100S, TS-sarja (paitsi TS31xx-sarja/TS20x-sarja), TR-sarja (paitsi TR45xx-sarja), MG77xx-sarja/MG75xx-sarja/MG68xx-sarja/MG67xx-sarja/MG57xx-sarja/MG56xx-sarja/MG36xx-sarja, iX68xx-sarja

Tumman kankaan silitettävät siirtokuvat DF-101 yhteensopivuus: PRO-100/PRO-100S, TS-sarja (paitsi TS31xx-sarja/TS20x-sarja), TR-sarja (paitsi TR45xx-sarja), G-sarja (paitsi GM40xx-sarja/GM20xx-sarja), MG77xx-sarja/MG75xx-sarja/MG67xx-sarja, iP87xx-sarja/iX68xx-sarja

Vastaavat tuotteet

Aiheeseen liittyvät artikkelit

 • Black Canon PIXMA printer with a colouring printout and print paper on a desk.

  LUOVIA TIETOISUUSTAITOJA

  Vähennä stressiä

  Näytämme pari helppoa tapaa paineiden vähentämiseen joka päivä.

 • Valkoinen paita, johon on painettu kukkakuvio ja jonka vieressä on Canonin siirtokuvapakkaus.

  LUOVAA TULOSTUSTA

  Tulosta kirjontakuvioita

  Koristele vaatteitasi tai luo seinätaidetta tulostamalla omia kirjontakuvioitasi.

 • Henkilö kirjoittaa leikekirjaan, jonka sivut on täytetty valokuvilla ja tarroilla.

  LUOVAA TULOSTUSTA

  Ilmaise itseäsi luovalla päiväkirjalla

  Päiväkirjan pitäminen voi antaa luovuudelle siivet ja edistää mielenterveyttä.

 • Seinäkoriste, joka on tehty trooppisista lehdistä, jotka on leikattu värikkäistä vaaleanpunaisen ja vihreän sävyisistä papereista ja tropiikkiaiheisista tulosteista.

  LUOVAA TULOSTUSTA

  Helppoja luonnonläheisiä koristeita

  Luo kotiisi rauhoittavia tiloja yhdistämällä luonto ja suunnittelu.