ASKARTELE JA TULOSTA

Paperiaskarteluhaaste 3: syksyyn ajoittuvat syntymäpäivät

Canonin paperiaskarteluhaasteiden sarjan kolmannessa osassa tutustutaan siihen, miten designer Pippa Hiscock valmisti iloisen syntymäpäiväsisustuksen.
Iso kakku ja pienemmät kuppikakut on koristeltu askarrelluilla paperikoristeilla ja asetettu sohvapöydälle valokuvarekvisiitan viereen. Taustalla roikkuu askarreltu paperibanneri.

Osana PIXMA-askarteluhaastetta olemme pyytäneet perheitä ja paperitaiteilijoita loihtimaan eri vuodenaikoihin ja juhlapäiviin sopivia askartelutöitä.

Tällä kertaa designer Pippa Hiscockin haasteena oli luoda koristeet synttäreihinsä – jotka ajoittuvat syksyyn – piristämään synkkiä ja sateisia päiviä Canon Creative Parkin mallipohjilla, Canon PIXMA -tulostimella ja omilla suosikkikuvillaan.

Erilaisia syntymäpäiville tarkoitettuja askarreltuja paperikoristeita, kuten banneri ja suuri joukko valokuvarekvisiittaa, on levitetty pöydälle saksien, leikkuulaudan ja Canon-paperipakkauksen viereen.

Paperityöhaasteensa osaksi Pippa latasi valikoiman mallipohjia bannereista valokuvarekvisiittaan. Hän pitää ajatusta kierrätettävien paperikoristeiden valmistamisesta parempana kuin kertakäyttöisen muovin ostamista.

Syntymäpäiväjuhlat ovat ikään katsomatta aina hauskoja. Vuodenajoilla on vaikutusta juhlien suunnitteluun – kesäsynttärit on paras pitää puutarhassa tai puistossa, kun taas syksyllä voi olla viisasta siirtää tilaisuus sisätiloihin, koska säät ovat hieman kylmempiä. Aikuisten syntymäpäivien ei tarvitse olla tylsiä. Vaikka ulkona sataisikin, sisällä voi pitää hauskaa omien rakkaiden kanssa. Vapauta sisäinen lapsesi ja lähde mukaan askarteluleikkiin Canon Creative Parkin avulla.

Valittavana on satoja malleja, mm. kakunkoristeita, lippurivistöjä ja hauskoja pelejä, joten teema voi olla mitä tahansa itse haluat, kunhan tekemisestä syntyy lapsen iloa. Omien juhlakoristeiden luominen on edullinen tapa sisustaa ja ainutlaatuinen tapa tehdä juhlasta omaleimainen. Paperipohjat voi sitten jälkeenpäin joko heittää roskiin tai säilyttää tulevia tapahtumia varten.

Canon Creative Park on pullollaan hauskoja mallipohjia, joista löytyy sopiva jokaiseen virstanpylvääseen – olipa kyseessä 5., 25. tai 60. syntymäpäivä. ”Syntymäpäiväaiheisten askartelutöiden löytäminen oli todella helppoa”, Pippa kertoo. ”On hienoa, että niissä kerrotaan, kuinka vaikea kukin mallipohja on ja kuinka kauan sen tekemiseen voi mennä niin, että henkilö tietää, mitä on tulossa.

”Itselleni muovittomuus on todella tärkeää, varsinkin kun kyseessä on esimerkiksi juhla. Näin voi pitää hauskaa ilman, että pitää olla huolissaan jätteistä. Osan juhlista selvinneistä askartelutöistä annoin myöhemmin naapureille niin, että ne voitaisiin käyttää toiseen kertaan ennen roskiin päätymistään.”

Pippa on paperikollaasitaiteilija ja on aina tykännyt tehdä asioita käsillään. ”Lapsena tein aina jotain kartongista”, hän kertoo. ”Siinä on jotain, joka saa minut todella keskittymään ja rentoutumaan. Lisäksi on tosi palkitsevaa, kun lopputuloksena syntyy fyysinen esine.”

”Lähdin mielelläni tähän haasteeseen, koska siinä yhdistyy monta itselleni tärkeää asiaa – askartelu, juhlien ja erityisten hetkien järjestäminen sekä kakku – kaikki ilman muovia.”

Katso, kuinka Pippa pärjäsi haasteensa kanssa. Samalla hän jakaa parhaita vinkkejään, joilla voit askarrella omia syntymäpäiväkoristeita.

Designer Pippa Hiscock hymyilee leikatessaan Canon Creative Park -sovelluksella ja Canon PIXMA -tulostimella tulostettua paperista askarreltua mallipohjaa.

Tutustu tekijään

Kuka: Pippa Hiscock

Mitä: designer sekä kodintarvikkeiden että lahjatavaroiden valmistaja

Mukana myös: Rothko-koira

Mallipohjien valitseminen

Kädessä oleva älypuhelin, jonka näytössä näkyy Creative Parkin mallipohja. Pöydällä on Canon PIXMA -tulostin.

Canon Creative Park toimii älypuhelimella, tabletilla tai kannettavalla tietokoneella, ja sivustosta löytyy satoja mallipohjia, joilla juhlat saa aina näyttämään pirteiltä ja hauskoilta. Etsi ideoita tai löydä haluamasi nopeasti tekemällä avainsanahakuja.

Syntymäpäiväjuhlaansa varten Pippa päätti etsiä Canon Creative Parkista avainsanoilla ”birthday” ja ”party”, ja hänen onnistui löytää suuri määrä näyttäviä mallipohjia. ”Halusin seinälle ison koristeen niin, että meillä olisi mukava tausta hauskoille kuville, joten ’happy birthday’ -seppele ja valokuvarekvisiitta olivat ilmeinen valinta”, Pippa sanoo.

Isommat osat lajiteltuaan Pippa siirtyi yksityiskohtiin, ja mitä on syntymäpäivä ilman kakkua? ”Totta kai pitää olla kakku, jonka koristeena pikkulippujen rivistö oli täydellinen”, hän jatkaa. ”Nämä piti vain leikata irti, taittaa ja liimata nyöriin, minkä jälkeen lippurivistön voi joko ripustaa seinälle tai sitoa kakkua varten puisiin vartaisiin.”

Ensimmäistä kertaa asiaa lähestyviä Pippa neuvoo valitsemaan aluksi muutamia kivalta näyttäviä mutta yksinkertaisia koristeita, kuten seppeleen tai nimibannerin, ja katsomaan jokaisen mallipohjan vaikeusasteen. ”Syntymäpäiväbannerin lippurivistön tapaiset jutut tekevät juhlissa suuren vaikutuksen ja ovat todella helppotekoisia”, hän sanoo.

Mallipohjien tulostaminen

Canon Creative Park -mallipohjan printti tulee ulos Canonin PIXMA-tulostimesta.

Vaikka Pippa käytti tilansa sisustamiseen ja valokuvarekvisiitan luomiseen useita erilaisia mallipohjia koko juhlan ajan, erityisen innokas hän oli luomaan jotain suurta, jolla olisi välitön vaikutus. Tämä ”happy birthday” -banneri oli helppo leikata ja yhdistää narulla.

Käsipari tekee taiveuraa Canon Creative Park -mallipohjaan ennen sen taittamista.

Osa malleista on monimutkaisempia kuin toiset. Jos askartelet paperitöitä perheen kanssa, tarjolla on paljon helppoja malleja, jotka vanhemmat voivat leikata ja pikkulapset helposti koota, kun taas vanhemmat lapset ja aikuiset voivat jatkaa haastavammista malleista.

”Osa mallipohjista oli nopeita ja helppoja, kun taas osa vei enemmän aikaa ja vaati enemmän keskittymistä, mutta kaikkien tekeminen oli kivaa”, Pippa kertoo. ”Oli tosi kivaa askarrella ja ottaa kuppi teetä, ja lopputuloksena sain juhliin pari oikein värikästä koristetta.”

Pippa liitti Canon PIXMA tulostimen kodin Wi-Fi-verkkoon ja muodosti yhteyden älypuhelimella ja Canon Creative Park -sovelluksella. Näin hän saattoi vain etsiä mieleisiään mallipohjia ja tulostaa ne sitten napsauttamalla.

Tulostettuaan valitsemansa mallipohjat Pippa leikkasi kaikki mallit irti pohjistaan. Seuraavana oli ratkaisevan tärkeä paperimallien taittamista edeltävä taiveurien tekeminen. Näin varmistetaan, että lopputuloksesta tulee vahva ja tukeva. Kun mallipohjiin on ensin tehty taiveurat ja mallit tämän jälkeen taitettu, loput osat liimataan yhteen annettujen ohjeiden mukaan. Muista antaa paperitöiden kuivua kokonaan ennen niiden käyttämistä koristeina.

Koristeiden kokoaminen

Olkapään yli otettu näkymä Pippasta, joka leikkaa Canon Glossy Photo Paperille tulostettua kasvokuvaansa.

Pippa leikkasi kuvat itsestään ja Rothko-koirastaan ja kiinnitti ne hammastikkuihin. Creative Park -mallipohjia voi myös käyttää antamaan persoonallista sävyä hauskaan piknikretkeen tai illallisjuhlien kattauksen koristeluun.

Käsi asettaa varrastikkua, jossa on kuva Pippan päästä, kuppikakun päälle.

Ison-Britannian Bristolissa asuva Pippa työskentelee pääasiassa kotoa käsin kumppaninaan kotitoimiston Rothko. Hän tulosti valokuvan Rothkosta ja omista kasvoistaan Canon Plus Glossy II -valokuvapaperille ja kiinnitti ne hammastikkuihin biohajoavalla teipillä ennen kuppikakkuihin laittamista.

Pippa teki hauskoja, persoonallisia lipputikkuja kuppikakkuihin käyttämällä valokuvia. Tämä on tosi hyvä tapa tehdä juhlasta ainutkertainen. Tämän voi tehdä myös kihlajaisjuhliin käyttämällä kihlaparin valokuvia tai mieleisiään lomakuvia tai lemmikkien muotokuvia. ”Olen tehnyt koristeita kuppikakkuihin ennenkin, mutta en ole käyttänyt siihen valokuvia”, hän sanoo. ”Oli tosi kivaa etsiä vieraiden kuvia tulostettavaksi.” Hän myös suosittelee niiden tekemistä ystävien kanssa illalla niin, että kukin voi valita itsestään mieleisensä valokuvan.

Pippa tulosti suosikkikuvansa PIXMA-tulostimella Canon Plus Glossy II -valokuvapaperille, leikkasi niistä hahmot ja kiinnitti valokuvat hammastikkuihin biohajoavalla teipillä. Kuvista voi tehdä kaksipuoleisia tulostamalla niistä kaksi kopiota tai kirjoittamalla kääntöpuolelle hauskan viestin tai henkilön nimen.

Eikä saa unohtaa, että Canon Creative Park -sovelluksessa olemassa oleviin malleihin on helppo lisätä omaa persoonallista tyyliä lisäämällä niihin piirustuksia tai myös nauhan, mitä vain mieleen juolahtaa. ”Synttärilippurivistä sai helposti omannäköisen valitsemalla ripustamiseen ihanan kirkkaan neonnauhan”, Pippa kertoo.

Ystävien kanssa voi myös kokoontua tekemään kotitekoisia lahjoja, tai jos asian haluaa viedä aivan uudelle tasolle, voi kokeilla mutkikkaiden taidepaperitöiden rakentamista malleista.

Juhla alkakoon!

Neljä henkilöä hymyilee poseeratessaan Canon Creative Parkin ja PIXMA-tulostimen avulla luoduilla itsetehdyllä kuvausrekvisiitalla.

Pippa ja ystävät tekivät sekä käyttivät juhlissaan syntymäpäivien kuvausrekvisiittaa, mutta itse voit valita Canon Creative Parkista vaikka kuvausrekvisiittaa, jonka aiheena on urheilu tai festivaalit.

Pippalla ystävineen oli hauskat syntymäpäiväjuhlat. ”Meillä oli hauskaa, ja päädyimme ottamaan hauskoja valokuva-automaateista saatavia paperikuvia muistuttavia kuvia käyttämällä rekvisiittaa ja naamioita”, hän sanoo.

Kaikki tykkäsivät myös omista valokuvistaan tehdyistä lipputikuista. Näistä tehtiin pieniä ainutkertaisia juhlalahjoja, joita voi hyvin käyttää uudelleen muissa juhlissa. ”Kuppikakkujen valokuvatikut naurattivat kaikkia, ja juhlien jälkeen annoin jokaiselle oman kakun kotiin vietäväksi”, hän sanoo.

Pippa sanoo aikovansa tehdä lisää töitä Canon Creative Park -mallipohjista. ”Askarteluprojektit olivat hauskoja, ja päädyin tekemään hiukan epätavallisempia ja persoonallisempia koristeita paljon halvemmalla kuin jos olisin ostanut ne valmiita”, hän kertoo. ”Ja se, että niitä voidaan myöhemmin kierrättää, tekee asiasta vielä paremman!”

Creative Parkin avulla syntymäpäiväjuhlien suunnittelu ja järjestäminen voi olla sekä hauskaa että luovaa toimintaa perheen ja ystävien kanssa ikään katsomatta. Loppujen lopuksi ihminen on juuri niin vanha kuin kokee olevansa, joten mene eteenpäin – tutustu Creative Parkiin ja vapauta sisäinen lapsesi.

Jos pidät askartelutöiden ja sisustamisen yhdistämisestä tavalla, jossa ei käytetä muovia, niin pidä silmällä Canonin viimeistä paperitöiden askarteluhaastetta, joka keskittyy talven juhlakauteen, ja katso mitä saat aikaan tänä vuonna Creative Park -mallipohjilla. Uusia ideoita löydät Canonin Pinterest-sivulta, ja muista jakaa luomuksesi käyttämällä aihetunnistetta #MadeWithPixma!

Canon-kamera Canon PIXMA -tulostimen päällä. Taustalla näkyy valokuvia.

CANON CLUB

Ainutlaatuinen yhteisö sisällöntuottajille. Inspiraatiota, jäsenetuja, tukipalveluita ja paljon muuta. Liittyminen on helppoa. Hanki Canon-tuote. Rekisteröidy. Liity Canon Clubiin.
Tamzin Wilks

Vastaavat tuotteet

Aiheeseen liittyvät artikkelit