LUOVAA TULOSTUSTA

Herätä luovat askarteluprojektisi eloon SELPHY Photo Layout -sovelluksella

Askartelutaiteilija ja bloggaaja Emma Jewell näyttää, miten Canon SELPHY Photo Layout -sovelluksen avulla luodaan säihkyviä projekteja.
Käsi ottaa arkin, jossa on värikkäitä kuvia, Canon SELPHY CP1300 -tulostimesta, jonka ympärillä on helmiä, kaulakoruja ja värikaavio.

Askartelutaiteilija Emma Jewell on luonteeltaankin kimalteleva. Niin Instagram-tilillään, jonka askartelun inspiraationlähteet hohtavat sateenkaaren väreissä, kuin kuukausittaisessa Craft and Cocktail Club -kerhossaankin Emma esittelee intoaan valmistaa kaikenlaista – varsinkin, jos niissä voi käyttää glitteriä.

"Uskon, että kaikilla on kädentaitoja, heidän pitää vain saada selville, mikä se on", Emma sanoo. Hänellä on oma askartelubrändi, Sassy Crafting, ja hän ryhtyi freelance-askartelijaksi viisi vuotta sitten.

Emma rakastaa värejä, glitteriä ja "asioiden laittamista sateenkaarijärjestykseen". Hän otti vastaan haasteen esitellä, kuinka hauskaa Canon SELPHY Photo Layout -sovelluksen käyttäminen voi olla. Sen lisäksi, että voit luoda sovelluksessa mielenkiintoisia valokuvasommitelmia, sitä voi myös käyttää luovana taide- ja suunnittelutyökaluna, jossa voi lisätä suodattimia, tekstiä, leimoja ja kuvia. Se sopii erinomaisesti leikekirjojen valmistamiseen ja hauskoihin valokuvaprojekteihin. Ja kun olet tyytyväinen luomukseesi, kannettavalla Canon SELPHY CP1300 Wi-Fi-valokuvatulostimella voit tulostaa valokuvamontaasisi saman tien.

Tässä Emma näyttää, miksi maksuton Canon SELPHY Photo Layout -kollaasisovellus ja Canon SELPHY CP1300 -minivalokuvatulostin ovat täydellinen luova askarteluyhdistelmä.

1. Ideoiden kerääminen

Helmiä ja kaulakoruja ja paperiarkki, jossa on kuvia helmikaulakoruista ja rannekoruista.

Emma on blogannut vuodesta 2014 ja tuottanut sisältöä sellaisille brändeille kuin Hobbycraft, Cricut ja Trimcraft. Hän tekee mieluummin ainutlaatuisia luomuksiaan itse kuin ostaa jotain geneerisiä tuotteita kaupasta.

"Rakastan skräppäystä ja vaatteiden räätälöintiä", sanoo Emma, joka keräsi ideoita askarteluprojekteihinsa SELPHY Photo Layout -sovelluksella. "Keräsin inspiraatiota – erilaisia malleja ja värejä – farkkuihin, joita halusin muokata, ideoita värikkääseen seinätaideteokseen, kirjailtuun meikkipussiin, jossa on paljetteja, sekä koruihin, joissa on kelmiä ja ketju 90-luvulta.

"Kerään ideoita kaikkialta, myös Pinterestistä. Halusin tehdä jotain farkuista ja kukista, joten etsin päivänkakkaroita. Käytin sovellusta kaiken kokoamiseen ja suunnitelman toimimisen tarkistamiseen."

2. Inspiroivien ideoiden muokkaaminen

Kankainen päivänkakkara, paperi, jossa on kuvia päivänkakkaroista, ja kuvafarkuista ja päiväkakkaroista valkoisella pinnalla.

Sovelluksen Combination (Yhdistelmä) -asetteluvalinnan avulla voit tehdä järjestellä erikokoisia kuvia, ja Emma käyttääkin tätä vaihtoehtoa luodessaan päivänkakkaroista valokuvakollaasin farkkujensa räätälöintiä varten.

Kankainen päivänkakkara, paperi, jossa on kuvia päivänkakkaroista, ja kuvafarkuista ja päiväkakkaroista violetilla pinnalla Canon SELPHY CP1300 -tulostimen vieressä.

SELPHY Photo Layout -sovelluksessa on runsaasti vaihtoehtoja suodattimien, leimojen, tekstin ja kuvien lisäämiseen hauskoihin kuvakollaaseihisi.

SELPHY Photo Layout -sovelluksessa on kuusi asetteluvaihtoehto:

Select & Print (Valitse ja tulosta): tässä luodaan yksi kuva.

N-up (N kuvaa): paperi jaetaan kahteen, neljään tai kahdeksaan samankokoiseen kuvaan sivua kohti.

Shuffle (Satunnainen): kuvista, joilla on eri kuvasuhteet, luodaan automaattisesti kollaasi.

Bookmark (Kirjanmerkki): tässä luodaan kaksi pitkittäistä asettelua.

Combination (Yhdistelmä): järjestää yhteen erikokoiset kuvat, jotka voi leikata irti tulostuksen jälkeen.

Label (Tarra): voit luoda kuvistasi neliönmuotoisia tai pieniä tarroja.


Jos olet ladannut sovelluksen uusimman version, voit luoda kaksi erilaista Bookmark (Kirjanmerkki) -asettelua kahden samanlaisen sijaan. Tarjolla on nyt parannettu värivalikoima teksteihin ja grafiikkaan sekä mukautettu pinnoitetehoste, joka saa jotkin alueet näyttämään muita kiiltävämmiltä, mikä avaa mielenkiintoisia luovia mahdollisuuksia.

Emma käytti useita asetteluja lajitellessaan ideoitaan. "Joihinkin lisäsin tekstiä ja toisiin tarroja", hän kertoo. "Lisäsin kukkatarroja farkkuihin nähdäkseni, miltä ne näyttäisivät. Sovelluksessa voin myös lisätä joihinkin osioihin pilkullisen taustan", Emma selittää. "Käytin kolmea kuvaa ja pilkullista aluetta, joka tarkoitti sitä, että voisin halutessani lisätä muistiinpanoja."

3. Mallien tulostaminen

Värikkäitä askartelumateriaaleja ja tulosteita Canon SELPHY CP1300 -tulostimen ympärillä.

Emma pitää väreistä ja kimalteesta, ja hänen värikkäät mallinsa sopivat täydellisesti tulostettaviksi Canon SELPHY CP1300 -tulostimella, jolla erilaisten korttikokoisten tulosteiden tuottaminen käy vaivatta.

Canon SELPHY CP1300 -tulostimesta tulostaa paperiarkkia, jossa on neljä erilaista kimaltavaa kuviota.

Apple AirPrintin kanssa yhteensopiva Canon SELPHY CP1300 tekee hauskojen tauluille ja seinille ripustettavien kuvien luomisesta helppoa.

Emman tulosteet, joiden tekeminen oli kannettavan Canon SELPHY CP1300 -valokuvatulostimen ansiosta nopeaa ja helppoa, vastasivat hänelle ominaista eloisaa tyyliä. "Värit olivat todella kirkkaita, ja niissä todellakin näkyivät kaikki sävyt, joiden halusinkin näkyvän. Tulostin yhdestä jopa pienen värikaavion, josta näkyi, että värit todellakin vastasivat näytössä näkyviä", Emma sanoo.

"Pidin siitä, miten nopeasti SELPHY CP1300 toimi. Kuvan lähettäminen sovelluksesta suoraan tulostimeen käy nopeasti ja helposti. Kuvien muuttaminen ja asioiden poistaminen kuvista kävi myös nopeasti – tulostin sitten vain toisen version. Pidän 6x4-kokoisesta paperista, koska siinä yhdelle arkille saa useampia kuvia."

SELPHY Photo Layout -sovellus toimii myös kannettavan Canon SELPHY Square QX10 -tulostimen kanssa.

4. Askarteluprojektin inspiraation löytäminen

Meikkipussi, jonka päällä on kimalteleva arkki, naru ja paljetti, vieressä on kuva valkoisista, kiiltävistä, holografisista jalkineista.

Luovat projektit voi aloittaa yhdestä inspiroivasta kuvasta, kuten tästä holografisten jalkineiden kuvasta. "Homma alkoi kengistä, joissa oli holografinen elementti", Emma selittää. "Esimerkki sellaisesta asusta, johon tämä meikkipussi sopisi."

Emman huippuvinkki aloitteleville askartelijoille on aloittaa projekti hauskalla teemalla ja katsoa sitten, mihin se johtaa. "Kerää mahdollisimman paljon inspiraatiota", hän sanoo. "Valitse sitten lähtökohdaksi sopiva kuva. Pääasia voi olla väri, räätälöitävä kohde tai vaikka kengät."

Emman ideat lähtevät tavallisesti liikkeelle, kun hän ratkoo ongelmia ja haluaa luoda jotain omaa sen sijaan, että ostaisi ratkaisun kaupasta. "Minulla on aina mukanani muistikirja, johon kirjoitan mieleeni tulevat ideat", hän sanoo. "Mietin vaatteita, joita haluaisin pitää itse, ja asioita, joita voisin käyttää kotona. Sen sijaan, että ostaisin mitään, miten voisin tehdä sen itse."

SELPHY Photo Layout -sovellus auttaa näyttämään luovuutesi kuvakollaaseissa, kun käytät kannettavaa Canon SELPHY CP1300- tai SELPHY Square QX10 -tulostinta.

Lisää askarteluinspiraatiota perhosista kollaaseihin saat napsauttamalla tätä.

Teksti: Lorna Dockerill

Vastaavat tuotteet

Aiheeseen liittyvät artikkelit

 • LUOVAA TULOSTUSTA

  Luovuutta vuoden ympäri

  Tutustu Jesus Sauvagen ideoihin SELPHY Square QX10 -tulostinta varten.

 • ASKARTELE JA TULOSTA

  Yllätyslaatikon tekeminen

  Lini Trinh kertoo, miten yllätyslaatikko tehdään käyttämällä Canon SELPHY CP1500 -tulostinta.

 • ASKARTELE JA TULOSTA

  Valokuvakoristeet virittävät juhlatunnelmaan

  SELPHY-askartelukerhon toisessa projektissa Duygu Turgut Gokpinar jakaa kokemuksiaan Canon SELPHY Square QX10 -tulostimesta.

 • LUOVAA TULOSTUSTA

  Tee omasta elämästä visiotaulu

  Yhdistä oma tila ja tyyli Canon SELPHY Square QX10 -tulostimella.