LUOVAA TULOSTUSTA

Vie luovat projektisi uudelle tasolle SELPHY Square QX10 -tulostimella tulostetulla kollaasilla

Kollaasi on hyvä keino herättää luovat ideat eloon. Näytämme tässä, miten voit tulostaa kollaasin nopeasti Canon SELPHY Square QX10 -tulostimella.
Nainen tulostaa kuvan Canon SELPHY Square QX10 -tulostimella. Hänen edessään työpöydällä on pystyasentoon asetettu asuideoita sisältävä kollaasi.

Kollaaseja käyttävät yhtä lailla suunnittelijat, taiteilijat kuin ne, joiden on joskus pitänyt suunnitella luova projekti tai löytää ideoita tapahtumaa tai lomaa varten. Kollaasi on kokoelma ideoita, joiden avulla voit tarkentaa luovaa visiotasi ja herättää suunnitelmasi eloon.

Olipa projektisi huoneen sisustaminen tai muotisuunnittelun lopputyö, tärkeää on inspiraation etsiminen. Saatat löytää inspiraation huoneen sisustuksen kollaasiin keraamisen ruukun täydellisestä sinisestä sävystä tai inspiroitua näyttävästä kuviokankaasta, joka voi viedä pukusuunnittelun uudelle tasolle.

Tutustumme nyt kollaasin tekemiseen, annamme ideoita sen käyttämiseen ja kerromme parhaista työkaluista inspiroivien kuvien tulostamiseen.

Inspiroivan kollaasin luominen

Canon SELPHY Square QX10 tulostamassa kuvia sisustusaiheista kollaasia varten.

Valitse valokuvat kamerasta ja tulosta ne Canon SELPHY Square QX10 -tulostimella reunuksellisiksi neliönmuotoisiksi tarrakuviksi, jotka sopivat monenlaisiin luoviin tarkoituksiin.

Henkilö tekemässä sinisävyistä kollaasia, ja työpöydän taakse valkoiselle seinälle on kiinnitetty kuvia.

Kollaasin pohjana voi käyttää mitä tahansa pintaa, vaikkapa tyhjää seinää, liitutaulua tai leikekirjan sivuja.

Kamerassasi tai puhelimessasi voi olla jo paljon kuvia, joita voit käyttää kollaasin lähtökohtana. Kun olet liikkeellä, muista ottaa kuvia kaikesta, mikä inspiroi sinua. Pohdi värejä ja kuvioita sekä sitä, miten ne voisivat toimia yhdessä. Jos aiot sisustaa huoneen uudelleen, jokin yksityiskohta voi olla sinulle tärkeä, kuten esimerkiksi ruukku, jonka sininen sävy on suosikkivärisi. Käytä kuvaa lähtökohtana ja rakenna kollaasi sen ympärille, esimerkiksi lisäämällä kuvia värikartoista, sisustustekstiileistä tai muista tarvikkeista, jotka voivat toimia suunnitelmasi kanssa.

Miksi tulostetut projektit voivat toimia digitaalisia paremmin

Henkilö irrottamassa SELPHY Square QX10 -tarratulosteen taustapaperia.

Canon SELPHY Square QX10 -tarrojen avulla voit tulostaa kuvat ja kiinnittää ne suoraan kollaasiin.

Kuvat kertovat enemmän kuin pelkät sanat, ja fyysinen kollaasi – seinälle kiinnitettyinä, muistitaululle järjesteltyinä tai leikekirjaan koottuina valokuvina – tekee välittömän visuaalisen vaikutuksen (sen sijaan, että olisi käytettävä joka kerta useita minuutteja puhelimen tai tietokoneen valokuvakirjaston selaamiseen). Canon SELPHY Square QX10 on ihanteellinen työkalu, kun haluat laadukkaita tulosteita sinua inspiroivista väreistä ja tyyleistä. Se tuottaa 6,8 x 6,8 cm:n neliönmuotoisia tarrakuvia, joissa on reunus kuvatekstiä varten, jotta voit lisätä muistiinpanoja tai kommentteja ideoistasi. Tulosteissa on tarkat yksityiskohdat ja upea värintoisto. SELPHY Square QX10 -tulostimen väri ja paperi toimitetaan sarjana, joten ne on helppo vaihtaa tarvittaessa.

Kollaasin laajentaminen ja tarkentaminen

Nainen tekemässä asuideoita sisältävää kollaasia kiinnittämällä SELPHY Square QX10 -kuvia piirrosten ja kangastilkkujen viereen.

Tulosteiden lisäksi kollaasissa voi olla kangastilkkuja, lehtileikkeitä, kasvien lehtiä, kukkia ja paljon muuta.

Suunnitteluideoissa voi olla muutakin kuin valokuvia. Muotisuunnitteluprojektin kollaasissa voi olla myös kangastilkkuja, värikkäitä lankoja ja nappeja tai kiinnittimiä. Kun yhdistät tekstuurit ja nopeat tulosteet suosikkimalleistasi ja -tyyleistäsi, voit keskittyä aiheeseen ja päästä oikeaan tunnelmaan. Mieti, miten voit esitellä kollaasin osat niin, että saat aikaan parhaan vaikutelman, ja miten voit järjestellä ne toimimaan yhtenä kokonaisuutena.

Luova yhteistyö SELPHY Square QX10 -tulostimen avulla

Henkilö pitelee Canon SELPHY Square QX10 -tulostinta, joka tulostaa projektin logoa.

Kollaasit voivat myös olla hyvä keino esittää ideoita työprojektissa, sillä samaan paikkaan kootut kuvat voivat kertoa enemmän kuin sanat.

Jos kehittelet ideaa muiden kanssa, haluat ehkä kertoa ajatuksiasi. Ehkä työn alla on uusi logo, ja teidän on päätettävä värimalli, kuvat ja fontit, tai ehkä haluatte vain keskustella teemoista juhlaa varten. Canon SELPHY Square QX10 on pieni, helposti mukana kulkeva ja langaton, joten voit ottaa sen mukaasi ja tulostaa siellä, missä sinä ja ystäväsi/yhteistyökumppanisi olette. Sinun ei tarvitse huolehtia johdoistakaan, sillä SELPHY Square QX10 on helppo ladata USB:n kautta ja tuottaa jopa 20 tulostetta yhdellä latauksella. Jos jollakulla muulla on kuva, jonka hän haluaa lisätä projektiin, hän voi jakaa sen kanssasi verkossa ja voit tulostaa sen saman tien.

Useita asetteluvaihtoehtoja

Nainen pitelee Canon SELPHY Square QX10 -tulostinta älypuhelimensa vieressä. Näytöllä näkyy kuva, jonka hän aikoo tulostaa.

Canon SELPHY Square QX10 sopii täydellisesti kaikenlaisten kollaasien luontiin, koska voit tulostaa kuvat suoraan älypuhelimesta ja lisätä asetteluja, kuvakkeita ja tekstiä Canon SELPHY Photo Layout -sovelluksessa.

Canon SELPHY Photo Layout -sovelluksen avulla voit räätälöidä tulosteita käyttämällä leimoja, suotimia, reunuksia, tekstiä ja peittokuvia. Sovelluksessa, jonka voi ladata maksutta App Storesta iOS-laitteille tai Google Play Kaupasta Android-laitteille, on useita asetteluvaihtoehtoja. Voit luoda kollaasin sekoittamalla kuvia, joissa on eri kuvasuhde, tai jakaa paperin tasaisesti kahdelle, neljälle tai kahdeksalle kuvalle sivua kohti.

Kollaaseja huviksi ja hyödyksi

Marokkoon liittyvä matkailuaiheinen kollaasi, jossa on laattakuvioita ja lippuja, Canon SELPHY Square QX10 -tulostimen vieressä.

Mitä jos kokeilisit Canon SELPHY Square QX10 -tulostintasi hauskan kollaasin tekemiseen? Voit käyttää aiheena jotakin omaa suosikkiasi, kuten väriä, lomakohdetta tai ruokaa.

Kollaaseilla on monia hauskoja käyttötapoja. Uuteen kohteeseen suuntautuvan matkan odotus voi usein olla yhtä jännittävää kuin itse matkustaminen. Voit kerätä kuvia nähtävyyksistä, jotka haluat nähdä, tai ruoista, joita aiot kokeilla. Jokin, mikä kuvaa ideaa tai tunnetta, kuten marokkolaisen laatan geometrinen kuvio tai kuva koristeellisesta maurilaisesta arkkitehtuurista, auttaa luomaan käsityksen paikasta.

Kollaaseja PIXMA-tulostimella

Voit lisätä tulosteita kollaaseihisi, vaikka sinulla ei olisi Canon SELPHY Square QX10 -tulostinta. Canon PIXMA TS -mallin tulostimilla, kuten PIXMA TS5350a, TS6350 ja TS8350, voi tulostaa neliönmuotoisia valokuvia käyttämällä Easy-PhotoPrint Editor -sovellusta ja neliönmuotoista paperia, kuten Canon Photo Paper Plus Glossy II -paperia, jota on saatavilla 13 x 13 cm:n ja 8,9 x 8,9 cm:n koossa. Tai entä jos kokeilisit tulostaa Canonin magneettiselle valokuvapaperille ja luoda kollaasin keittiösuunnitteluideoista jääkaapin oveen? Yhdistät vain älylaitteesi AirPrintin (iOS) tai Moprian (Android) kautta, ja voit tulostaa valokuvia suoraan puhelimestasi.

Mikä tahansa seuraava luova projektisi onkin, kollaasin kokoaminen on täydellinen tapa kerätä ideat ja hienosäätää visiota – kokeile kollaasia ja anna sen viedä sinut inspiroivalle matkalle.

Teksti: Andrea Ball

Vastaavat tuotteet

 • Tulostimet kotikäyttöön

  SELPHY SQUARE QX10

  Ikuista tärkeät muistot upeiksi tulosteiksi langattomasti missä ja milloin tahansa.
 • Tulostimet kotikäyttöön

  PIXMA TS5350a -sarja

  Vapauta luovuutesi PIXMA TS5350a -sarjan monipuolisen materiaalinkäsittelyn, hienojen luovien sovellusten ja saumattoman älypuhelinyhteyden ansiosta.
 • Mustesuihkutulostimet

  Magnetic Photo Paper MG-101

  Paranna valokuvatulosteiden käytettävyyttä Canonin magneettisella valokuvapaperilla (MG-101).
 • Aiheeseen liittyvät artikkelit