LUOVAA TULOSTUSTA

Kotitekoisten lappujen tulostaminen

Olivatpa kyseessä hillotölkit tai pakettikortit, Canon-tulostimen avulla tehdyt kotitekoiset laput voivat auttaa sinua arkesi, kotisi ja harrastustesi järjestämisessä.
Tulostettu omatekoinen tarralappu vihreällä leikkuulaudalla saksien ja Canon SELPHY Square QX10 -tulostimen vieressä.

Vaatekaapin, kuiva-ainekaappien tai askartelutarvikkeiden järjestely, tyylikkäät kattaukset, liikeyritystarrat tai kotitekoiset pakettikortit – käsintehdyt tarralaput eivät ole pelkästään hyödyllisiä, vaan niiden avulla voit myös osoittaa luovuutta.

Kysyimme kahdelta askartelijalta ja verkkotaiteilijalta, miten he tekevät järjestämisestä tyylikästä ja kaunista tarralapuilla. Caroline Prudhon pitää Linea's Papers -nimistä askartelublogia (@lineaspapers), ja Laetitia Lazerges taas (@Vert_Cerise) on tee-se-itse-bloggaaja, ammattimainen askartelija ja 19 askartelu- ja tee-se-itse-kirjan kirjoittaja.

”Olen kova järjestelemään kaikenlaista aina papereista ruoka-aineisiin, koska pyrin tekemään arjestani helpompaa ja säästämään aikaani”, kertoo Laetitia, joka perusti askartelubloginsa vuonna 2007. ”Lappujen lisääminen on paras tapa yhdistää järjestelmällisyys ja luovuus.”

Mihin tarralappuja kannattaa laittaa ja miten ne helpottavat elämääsi

Työtasolla olevissa pesuainepullossa ja ruokasoodapurkissa on käsintehdyt laput ja niiden vieressä on kukkamaljakko ja kulhollinen juustoraastetta.

Järjesteleminen ei välttämättä tarkoita tavaroiden piilottamista. Voit tehdä purkkeihin käsintehtyjä lappuja ja pitää niitä esillä keittiön hyllyillä ja työtasoilla. ”Minusta avohyllytrendi kodinsisustuksessa on ihana”, sanoo Laetitia. ”Se näyttää hyvältä sosiaalisessa mediassa ja tekee huoneen ilmeestä rennon ja yksinkertaisen.” © Laetitia Lazerges

Toimistotilan mustat säilytyslaatikot on merkitty värikkäillä, omatekoisilla tarralapputulosteilla.

”Halusin järjestellä ja merkitä yhden huonekalun itse suunnittelemillani lapuilla”, Caroline kertoo. ”Järjestely voi olla aika tylsää, mutta värikkäiden tarralappujen luominen tuo työhön vähän iloa ja persoonallisuutta.” © Caroline Prudhon

Rauhaisan siistit huoneet ja järjestetyt tavarat auttavat meitä nauttimaan enemmän sisätiloistamme, selkeyttävät ajatuksemme ja edistävät hyvinvointiamme. ”Hyvin järjestetty koti auttaa mieltä rentoutumaan”, Laetitia toteaa. ”Sinun ei enää tarvitse viettää aikaa tavaroita etsien tai yrittää muistaa, mihin laitoit kunkin esineen.”

Pienestä asti askartelua harrastanut Caroline hoitaa pientä yritystään Ranskassa sijaitsevasta työpajastaan käsin. Hän päätti lisätä omaperäistä ilmettä työtilaansa liimaamalla tarralappuja työhuoneen laatikkoihinsa. ”Haluan, että työtilani on järjestelmällinen ja toimiva ja samalla myös inspiroiva”, hän selittää. ”Uskon, että siisti tila selkeyttää myös ajatuksia. Järjestely ja tilan siistiminen auttaa näkemään asiat selkeämmin ja tukee tuotteliaisuutta. Tunnen usein stressiä ja panikoin päivittäisistä askareistani, jos kotini on sotkuinen, mutta kun kaikki on paikallaan, tuntuu kuin aloittaisin puhtaalta sivulta.”

Itsetehdyt tarrat auttavat pitämään tavarat järjestyksessä

Omatekoinen tulostettu tarra, jossa on auringonkukkakuvioita ja kursiivilla kirjoitettu teksti, tulee ulos Canon SELPHY Square QX10 -tulostimesta.

Valitse yhtenäinen tyyli ja ilme omatekoisiin tarralappuihisi ja luo omaperäinen ja yhteensopiva tyyli. ”[Käsikirjoitusta muistuttava] kursiivifontti on helppolukuinen ja hauska”, Caroline selittää. © Caroline Prudhon

Punatukkainen nainen kiinnittää omatekoista tarraa mustan säilytyskaapin laatikkoon.

”Hauskin osuus on tarrojen kiinnittäminen, kun suunnitelmasi heräävän eloon”, Caroline toteaa. © Caroline Prudhon

Caroline aloittaa järjestelyn miettimällä, mitä hän haluaa järjestellä, ennen kuin aloittaa tarralappujen valmistuksen. ”Järjestelyn aloittaminen voi tuntua ylitsepääsemättömän vaikealta”, hän selittää. ”Mieti siis, mikä on kaikkein tärkeintä, mitä tarvitset käden ulottuville ja mitkä asiat voi säilyttää yhdessä paikassa. Näin tiedät täsmälleen, millaisia lappuja tarvitset ja kuinka monta niitä tarvitaan, ja voit nauttia niiden luomisprosessista huoletta.

”Tarvitset myös kestävän tarralapun, joka sietää auringonvaloa, kastumista ja kestää aikaa”, hän jatkaa. ”Sellaisen, jonka koskemista likaisilla käsillä ei tarvitse varoa ja jota ei tarvitse vaihtaa usein.”

Myös Laetitia on sitä mieltä, että tiettyjä kysymyksiä kannattaa pohtia ennen suunnittelun aloittamista. ”Millaisia lappuja tarvitset?” Minkä kokoisia niiden pitäisi olla? Säilytysastian koko, muoto ja tyyppi määrittävät tarralapun mallin”, hän sanoo.

Miten käsintehdyt laput ja tarrat suunnitellaan

Punatukkainen nainen käyttää Canon SELPHY Photo Layout -sovellusta puhelimellaan. Canon SELPHY SQUARE QX10 -tulostin on pöydällä naisen edessä.

Caroline loi omat tarralappunsa Canon SELPHY Photo Layout -sovelluksella, joka toimii hyvin hänen SELPHY Square QX10 -tulostimensa kanssa. ”Muokkausvaihtoehdot tekevät kauniiden tarralappujen suunnittelusta helppoa”, hän sanoo. ”Se on helppoa ja tyydyttävää.” © Caroline Prudhon

Konttorikoneeseen kiinnitetty, tulostettu, omatekoinen tarralappu, jossa lukee ”You got this”.

Caroline sanoo: ”Pidin sommitteluvaihtoehdoista, sillä niiden avulla voin tehdä pienempiä tarroja eikä paperia mene hukkaan. Tein sovelluksessa yksilöllisiä tarroja ja lisäsin inspiroivia lainauksia kaikkialle.” © Caroline Prudhon

”Yleensä tarvitsemme useampia lappuja, joten yksittäisten lappujen suunnitteluun ei kannata käyttää liikaa aikaa”, Caroline toteaa.

Voit luoda omat käsintehdyt lappusi tai valita valmiiden mallien joukosta ja ladata ja tulostaa mallit Canon Creative Park -sovelluksella, jossa on ilmaisia askartelumalleja Canon-tulostimille. Sovelluksesta löydät useita muokattavia askartelumalleja, joihin voit lisätä omia tekstejä tai kuviasi, kuten viestitarroja tai japaniaiheisia malleja – hakusanalla ”Stickers” löydät saatavilla olevia vaihtoehtoja.

Laetitian mukaan erilaisia kontrasteja, fonttikokoja ja -tyylejä kannattaa kokeilla, ja niiden avulla voit luoda oma leimasi sisustukseesi. ”Varmista, että lapussa on kaikki tarvittavat tiedot eikä tekstiä ole liikaa”, hän ohjeistaa. ”Älä pelkää jättää valkoista tilaa. Leikittele kontrasteilla. Käytä erilaisia, erikokoisia ja -paksuisia fontteja – korkeintaan kaksi tai kolme erilaista – herättämään katsojan huomion. Irrottele ja lisää malliisi luovuutta väreillä, piirroksilla ja kuvilla.”

Kotitekoisten lappujen tulostus

Arkillinen omatekoisia lappuja tulostumassa tulostimesta, jonka vieressä on sakset ja valmiiksi leikattuja lappuja sekä kosmetiikkapurkin kansi, jossa on tulostettu lappu.

Canon PIXMA TS7450 -sarjan tulostin on täydellinen langaton tulostin kotikäyttöön arjen taiteellisten hankkeiden toteuttamiseen ja luovien materiaalien tulostamiseen. © Laetitia Lazerges

Nippu tulostuspaperia työtasolla omatekoisen tarralapputulosteen vieressä ja useita pieniä kosmetiikkapurkkeja, joissa on tulostetut tarralaput.

”Käytän mieluusti valokuvapaperia”, kertoo Laetitia. ”Sen kiiltävä pinta näyttää upealta ja ammattimaiselta.” © Laetitia Lazerges

Kun laput on luotu, on aika siirtyä hauskimpaan osuuteen, eli tulostukseen. Laetitia käytti Canon PIXMA TS7450 -sarjan tulostinta ja tulosti tarralaput suoraan puhelimestaan Canon PRINT -sovelluksen avulla, joka toimii suurimmalla osalla Wi-Fi-tulostimista. ”Minusta on hauska tulostaa langattomasti, ja tulosteet ovat laadukkaita ja eloisan värisiä”, hän sanoo.

Canon PIXMA TS7450 -sarjan tulostimella voi luoda monia erilaisia materiaaleja, ja Laetitia käytti erityisen hyvin purkkien kaltaisiin esineisiin sopivia Canon Red Label Superior -tulostuspaperia ja Canonin Photo Paper Plus Glossy II -valokuvapaperia pakettikorttiensa ja kosmetiikkalappujensa tulostukseen.

Caroline käytti kannettavaa Canon SELPHY SQUARE QX10 -tulostinta omaan tarralappuprojektiinsa, sillä tulostin tuottaa rikkaan yksityiskohtaisia nelikulmaisia tarrapaperitulosteita. ”Tulostin Canon SELPHY Square QX10 -tulostimella neljä tarralappua yhdelle arkille”, hän selittää. ”Tulos oli täydellinen – värit ovat eloisat ja rikkaat, muste kuivuu välittömästi ja laput oli helppo leikata irti.”

Canon SELPHY CP1300 on toinen kotitekoisten pikkutarrojen tulostukseen sopiva Wi-Fi-tulostin. Nopea ja kannettava tulostin sopii monien erilaisten materiaalien tulostukseen aina studiolaatuisista tulosteista kotitekoisiin tarroihin ja toimii myös SELPHY Photo Layout -sovelluksen kanssa.

Voit luoda kotitekoisia tarralappuja myös taskukokoisella Canon Zoemini S2 -2-in-1-minitulostinkameralla tai Canon Zoemini -pikatulostimella. Molemmissa voi käyttää pyöreitä 1,3 tuuman Canon ZINK -tarroja, joten suunnittelu, tulostus ja tarrojen kiinnittäminen käy käden käänteessä. Lisää oma leimasi Canon Zoemini -tulostimella tulostettuihin tarralappuihin Canon Mini Print -sovelluksella.

Käsintehtyjen lappujen luominen lahjoihin ja paketointiin

Työpöydällä Canon SELPHY Square QX10 -tulostimen ja käsintehdyn rannekorun vieressä on puhelin, jonka ruudussa näkyy Canon SELPHY Photo Layout -sovellus.

Ilmainen Canon SELPHY Photo Layout -sovellus tarjoaa mahdollisuuksia lisätä suotimia, tekstiä ja grafiikkaa, joiden avulla voit tehdä lapuista juuri omaan hankkeeseesi sopivia, olivatpa kyseessä purkit tai nimikortit, ja tulostaa laput puhelimesi kautta Canon SELPHY SQUARE QX10 -tulostimesta. © Caroline Prudhon

Työpöydällä tulostimen vieressä on erilaisia tulostettuja lappuja ja nimikortteja, jotka on viimeistelty rusetilla.

Omatekemät laput luovat täydellisen viimesilauksen käsintehdyille lahjoille. ”Lahjojen antaminen on täydellinen tapa osoittaa perheelle, ystäville ja sukulaisille, että välität”, Laetitia toteaa. ”Paketoi lahja ajatuksella – viimesilaukset vetävät usein huomion puoleensa.” © Laetitia Lazerges

Ajatuksella paketoitu lahja tuo takuuvarmasti hymyn kaverisi kasvoille, kun ojennat lahjan hänelle. Miksipä et lisäisi myös käsintehtyä pakettikorttia? Creative Park -sivustolta löydät hyviä vinkkejä esimerkiksi pakettikortteihin ja paketointitarvikkeisiin.

"Paketointi on yksi suosikkivaiheistani lahjan antamisessa”, sanoo Caroline. ”Haluan tehdä myös paketin avaamisesta osan lahjaa, joten lisään pakettiin koristeellisia yksityiskohtia, kuten kauniin narun ja nimikortin. Voit tulostaa oman nimikortin ja lisätä siihen kuvan tai hauskan vihjeen lahjasta”, hän lisää.


Teksti: Lorna Dockerill

Vastaavat tuotteet

Aiheeseen liittyvät artikkelit