TULOSTUS

Parhaat tulostimet graafisille suunnittelijoille

Työskenteletpä sitten kotona tai studiossa, näin valitset omiin tarpeisiin sopivan graafisen suunnittelijan tulostimen.
Canon PIXMA TR150 tulostaa kuvaa pienestä sinisestä maljakosta, jonka inspiraatio on asetettu sen viereen.

Työskentelytapojen muuttuessa entistä joustavammaksi on yhä tärkeämpää, että kotitoimistossa tai studiossa on tehokkaaseen työskentelyyn tarvittavat graafisen suunnittelun työkalut. Luovilla aloilla työskenteleville, ja erityisesti graafisille suunnittelijoille, tulostin on keskeinen työkalu. Kun oikoluet taittoja, tulostat paperikopioita asiakkaan hyväksyttäväksi ja hoidat päivittäisiä hallintatöitä, laadukas tulostin voi säästää aikaa ja auttaa sinua saamaan toimeksiantoja. Mihin ominaisuuksiin kannattaa kiinnittää huomiota?

Tekstin ja yksityiskohtien selkeys, tasaiset liukuvärit, väritarkkuus ja tulosteiden tasainen laatu ovat keskeisien tärkeitä vaatimuksia asiakkaiden vedoksille. Monipuolisuus on toinen tärkeä tulostimen piirre. Graafisena suunnittelijana saatat suunnitella kaikkea käyntikorteista ja mainoslehtisistä julistekokoisiin tulosteisiin, joten tulostin, joka tukee monenlaisia materiaalityyppejä ja -kokoja, tarjoaa enemmän luovia vaihtoehtoja ja vähentää käyntejä paikallisessa painopalvelussa. Myös luotettavuus ja helppokäyttöisyys ovat tärkeitä, samoin kuin käyttömukavuutta lisäävät ominaisuudet, kuten langattomat yhteydet, automaattinen paperinsyöttö ja nopea tulostus.

Canon on koonnut tämän luovan alan tulostustekniikan oppaan tukemaan päätöksentekoa omiin tarpeisiin parhaiten sopivan ammattitason tulostuslaitteen valinnassa. Opas kattaa valikoiman huippuluokan PIXMA-tulostimia ja kustannuksia säästäviä MAXIFY-malleja, joilla kaikilla saadaan aikaan korkealaatuista jälkeä. Näistä löytyy napakka laite joka lähtöön.

Parhaat tulostimet graafisille suunnittelijoille

Yrityslehtinen tulee ulos Canonin PIXMA-tulostimesta.

Canon PIXMA TS7650i -tulostimessa on värillinen kosketusnäyttö, jonka innovatiivisen Switch UI -liittymän avulla toimintoja voidaan räätälöidä tarpeiden mukaan ja nopeuttaa työnkulkua.

Osa Canonin uusimmista PIXMA- ja MAXIFY-tulostimista on suunniteltu hybridityöskentelyä ajatellen. Kustannustehokkuuden ohella avainominaisuuksia ovat myös pieni koko, vaivaton käyttöönotto, kätevät toiminnot ja intuitiiviset säädöt. Canon PIXMA TS7650i on edullinen tulostin, joka on tarpeeksi pieni mahtuakseen ahtaisiin tiloihin, mutta jonka suuremmat, seuraavan sukupolven tulostuspäät tulostavat nopeasti, noin 15 mustavalkoista1 ja 10 värillistä mallisivua minuutissa. Parannettu kuvankäsittely maksimoi tulostuslaadun.

Suunnittelultaan yksinkertaisena laitteena se käyttää vain kahta mustekasettia, joissa molemmissa on integroitu tulostuspää: kolmivärinen kasetti väriainepohjaisilla musteilla vastaa erinomaisesta jäljestä valokuvia tulostettaessa, kun taas musta kasetti toimii pigmenttipohjaisella väriaineella. Kyseessä on Canonin ensimmäinen ”kotitulostin”, jossa käytetään tahriintumatonta pigmenttimustaa mustetta, joka kestää hyvin korostuskynien käyttöä. Wi-Fi-etuja ovat suora kaksisuuntainen tulostus ja skannaus älylaitteiden kanssa. PIXMA TS7750i -tulostimessa on lisäksi 35 arkin automaattinen arkinsyöttölaite, joka helpottaa monisivuista skannausta ja kopiointia.

Molemmat mallit ovat yhteensopivia Canonin PIXMA Print Plan -palvelupaketin kanssa. Kyseessä on tilauspohjainen palvelu, joka seuraa mustemääriä ja toimittaa uudet kasetit kotiovelle heti havaittuaan musteen käyvän vähiin. Näin mustekuluissa2 voidaan säästää jopa 50 prosenttia.

Kuten monien muiden Canonin tulostimien kohdalla, tukisovelluksia ovat valokuvien muokkaamiseen sekä kollaasien, julisteiden ja muiden luomiseen useiden mallipohjien avulla tarkoitettu Easy-PhotoPrint Editor sekä useiden kuvien yhdistämiseen, asetteluun ja tulostamiseen suunniteltu Canon Easy-Layout Editor. Canon PRINT -sovellus antaa reaaliaikaiset tiedot tulostimen tilasta, mustemääristä ja mahdollistaa ylläpitotehtävät sekä antaa mahdollisuuden tulostaa, skannata ja kopioida suoraan omalta älylaitteelta. Lisäksi on myös Canon PosterArtist, joka tarjoaa paljon muokattavissa olevia mallipohjia, joiden avulla voidaan luoda ja tulostaa mitä tahansa lentolehtisistä julisteisiin ja bannereihin.

Niin ikään kotitoimistoon erinomaisesti sopivaa huomattavan kompaktia tulostinvalikoimaa edustaa Canon PIXMA TS8750 -sarja, josta esimerkkinä on PIXMA TS7750i. Tämä nimenomainen malli on tulostuslaadultaan erinomainen niin mustavalko- ja väriasiakirjoissa kuin valokuvissakin. Kyseessä on 3-in-1-monitoimitulostin, jossa on kuusi yksittäistä värikasettia, joissa on pigmenttipohjainen musta ja väriainepohjaiset CMYK sekä harmaa, joka parantaa mustavalkovalokuvien tulostumista ja laajentaa väriasteikkoa. Mustavalkoista tekstiä sisältävät asiakirjat näyttävät teräviltä aina pieneen tekstiin asti, kun taas valokuvat tulostuvat täyteläisinä ja eloisina. Tulostusnopeuksiltaan laite on yhtä nopea kuin PIXMA TS7650i, mutta siinä on suurempi 4,3 tuuman kallistettava värillinen kosketusnäyttö, jossa on mukautettava liittymä niin, että usein tarvittavia toimintoja ja asetuksia voidaan käyttää nopeasti ja helposti. Asennus on erityisen helppo, sillä laitteen värillisellä kosketusnäytöllä näkyy QR-koodi Wi-Fi Direct -yhteyttä varten.

Parhaat graafisen suunnittelun tulostimet suuriin projekteihin

Canon PIXMA TS9550 -sarjan tulostin työpöydällä kannettavan tietokoneen, muistikirjan, valokuvien ja lyijykynien vieressä.

Canon PIXMA TS9550 -sarjan tulostin pystyy tuottamaan reunuksettomia A3-tulosteita, vaikka se ei ole juurikaan tavallista A4-tulostinta suurempi. © Natasha Alipour

Naisen käsi kääntämässä paperiarkkia ja esittelemässä Canon PIXMA TS9550 -sarjan kaksipuolista tulostusta.

Automaattinen kaksipuolinen tulostus ja 20 arkin automaattinen syöttölaite ovat kaksi Canon PIXMA TS9550 -sarjan monista ominaisuuksista. © Natasha Alipour

Canon PIXMA TS9550 -sarjan monitoimilaite vie saman tilan kuin A4-tulostin, mutta se pystyy tuottamaan reunuksettomia A3-tulosteita ja siinä on joukko ominaisuuksia, joiden ansiosta graafiset suunnittelijat voivat käyttää aikansa tuottavammin. Tulostimen 10,8 cm:n LCD-kosketusnäytön avulla on helppo säätää tulostusasetuksia, ja automaattinen kaksipuolinen tulostus ja 20 arkin automaattinen syöttölaite A4-paperille vähentävät tarvetta lisätä paperia. Mallissa on myös hyvät yhteydet, sillä siinä on sekä Ethernet-yhteys että langaton vaihtoehto, tuki AirPrintille (iOS) ja Moprialle (Android) sekä Canon PRINT -sovellukselle, jotta voit tulostaa, skannata ja kopioida ideoita ja inspiraatiota suoraan älylaitteesta.

Viime kädessä ratkaiseva tulostintesti on tietenkin itse tulostuslaatu. Canon PIXMA TS9550 -sarjassa käytetään viittä yksittäistä ChromaLife100-mustepatruunaa, mukaan lukien pigmenttimusta terävää tekstiä varten sekä neljä yksittäistä väriainepohjaista CMYK-mustetta, joilla saadaan aikaan tarkkaa jälkeä. Albumissa kuvien kestoikä on jopa 100 vuotta.3 Laite tukee useita eri luovan alan materiaaleja, mukaan lukien kiiltävät, hohtopintaiset, matta- ja taidepaperit sekä tulostettavat levyt. Käyttökustannusten pienentämiseksi on vakiovaihtoehtojen lisäksi saatavana suuria XL-patruunoita. Laite tukee myös Canonin automaattista mustetoimituspalvelua. Liittymällä palveluun saat vaihtokasetit kotiin aina, kun väri alkaa olla vähissä. Näin muste ei pääse loppumaan tärkeän työn aikana.

Jos tulostin ei tarvitse sisäänrakennettua skanneria, varteenotettava vaihtoehto on Canon PIXMA iX6850. Tämä niin ikään pienikokoinen A3+-tulostin käyttää samaa viiden pigmentti- ja väriainepohjaisen musteen yhdistelmää, kun taas kuuden musteen A3+ PIXMA iP8750 käyttää lisäksi harmaata väriainepohjaista mustetta, mikä laajentaa väriasteikkoa ja parantaa entisestään mustavalkotulostuksen laatua.

Graafisille suunnittelijoille, jotka eivät tarvitse A4-kokoa suurempia tulosteita, Canon PIXMA TS8750 -sarjan monitoimilaite on yhtä kaunis katsella kuin sen tuottamat tulosteet. Tyylikäs muotoilu täydentää graafisten suunnittelijoiden työtilaa, ja laite vie tulostamisen uudelle tasolle kuuden erillisen musteen järjestelmällä, joista yksi on rakeisuutta vähentävä harmaa.

Parhaat tulostimet, kun halutaan laskea käyttökustannuksia

Canon PIXMA G6050 -tulostin tulostamassa logon kuvaa

Canon PIXMA G6050 pystyy tulostamaan jopa 18 0004 sivua vain kolmesta mustasta mustepullosta, joten se on edullinen valinta. © Jake Baggaley

Pienen pöydän ääressä istuva henkilö työskentelee kannettavalla tietokoneella. Kannettavan tietokoneen takana pöydällä on Canon PIXMA -tulostin.

Virtaviivainen Canon PIXMA GX1050 on suunniteltu mahtumaan kotitoimistoon, sillä MegaTank-tulostimeksi se on erittäin kompakti. Kuten muissakin uudelleentäytettävissä Canon-tulostimissa, mustepullot on värikoodattu niin, että kutakin väriä vain kaadetaan vastaavaan säiliöön. Sisäänrakennettu venttiili estää ylitäytön ja mahdollisen läikkymisen.

Luovan alan suunnittelijoiden, joiden on tuotettava suuri määrä koevedoksia, kannattaa aivan käytännön syistä tutustua Canon PIXMA G -sarjan MegaTank-tulostinmalliston malleihin. Canon PIXMA G6050 -tulostimessa on neljä riittoisaa täytettävää mustesäiliötä, ja sillä voi tulostaa jopa 18 0004 sivua kolmesta mustasta mustepullosta tai 7 700 sivua väriainesarjalla. Siinä on myös peräti 350 arkin kapasiteetti tavalliselle paperille ja automaattinen kaksipuolinen tulostus, joten sinulta kuluu vähemmän aikaa PIXMA G6050 -tulostimen paperin ja musteen lisäämiseen ja voit keskittyä luovaan työhön.

PIXMA G6050 -tulostimen tulostuspäätekniikka takaa selkeät ja yksityiskohtaiset tulosteet, ja tarjoaa myös reunuksettoman tulostuksen 89 x 89 mm:n neliöistä A4-kokoon. Monikäyttöisessä laitteessa on sekä kopiokone että A4-skanneri, jonka avulla voit tuoda kuvia ja muuta lähdemateriaalia suunnitteluprojektiin ilman muita laitteita. PIXMA G6050 -tulostimessa on myös pilvitoiminnot, joten työt voi tulostaa sijainnista riippumatta käyttämällä yhteensopivia palveluja, kuten Google Drivea ja Dropboxia.

MAXIFY GX3050 MegaTank 3-in-1 -monitoimitulostin painaa käyttökustannukset entistäkin alemmas tarjoamalla luokkansa parhaan sivuhinnan ja omistamisesta aiheutuvat kokonaiskustannukset. Yhdellä pigmenttipohjaisten mustepullojen sarjalla laite pystyy tulostamaan 6 0004 mustavalkosivua tai jopa 14 000 värisivua, mikä säästötilassa voidaan nostaa noin 9 000 ja 21 000 sivuun. MAXIFY GX4050 -mallissa on lisäksi 35 arkin automaattinen arkinsyöttölaite ja värillinen kosketusnäytöllinen liittymä, ja molemmat pystyvät tulostamaan nopeasti 18 mustavalkoista ja 13 värillistä mallisivua minuutissa. Näiden kahden tulostimen lisäetu on, että niissä on takana ylimääräinen, kolmas paperinsyöttölaite. Manuaalisen lokeron lay-flat-rakenne mahdollistaa tulostamisen jopa 0,7 mm:n paksuiselle kartongille ja enintään 1,2 metrin pituisten bannerien luomisen.

MAXIFY GX1050 on erityisen pienikokoinen 3-in-1 MegaTank -tulostin, joka on suunniteltu hybridityöntekijöille. Laitteessa on mukautettava värillinen kosketusnäyttö, joka mahdollistaa saumattoman integroinnin kotona työskenteleville suunnittelijoille. Laitteen kapasiteetti riittää 3 0004 mustavalkoiseen tai jopa 3 000 värisivuun yhdellä mustepullosarjalla, ja PIXMA G6050:n tapaan kaikki sen pigmenttipohjaiset musteet kestävät erittäin hyvin tahriintumista ja korostuskynien käyttöä niin mustavalkoisten kuin värillistenkin asiakirjojen osalta. Canon MAXIFY GX2050 -tulostimessa on lisäksi 35 arkin automaattinen arkinsyöttölaite.

Parhaat tulostimet liikkuville suunnittelijoille

Pöydän ääressä istuva mies tarkastelee kuvaa, jonka Canon PIXMA TR150 -tulostin on juuri tuottanut.

Hybridimustejärjestelmän ja jopa 5,5 mallisivun minuuttinopeuden ansiosta Canon PIXMA TR150 -tulostimella saadaan aikaan näyttävää jälkeä nopeasti. © Jake Baggaley

Henkilö pitää kädessään Canon SELPHY Square QX10 -tulostinta, joka tulostaa projektin logoa.

Canon SELPHY Square QX10 on riittävän pieni niin, että sen voi ottaa mukaan minne vain. Laite saa virtansa ladattavasta akusta ja on ehdoton valinta, kun työskennellään syrjäisissä paikoissa ilman verkkovirtaa.

Jos olet graafinen suunnittelija ja haluat tuottaa vedokset tarjousta varten liikkeellä tai etätöissä ollessasi, tai haluat vain tehdä tilaa kotitoimistoon, kätevä ja kevyt Canon PIXMA TR150 -tulostin on oivallinen valinta. Voit tulostaa asiakirjoja ja reunuksettomia valokuvia A4-kokoon saakka tällä kannettavalla tulostimella, joka voi käyttää verkkovirtaa tai lisävarusteena saatavaa akkua, kun tarvitaan todellinen mobiiliratkaisu.

PIXMA TR150 -tulostin käyttää hybridimustejärjestelmää, jossa on pigmenttimusta muste ja dye-pohjaiset värilliset musteet eloisan värikkäitä arkistotulosteita varten. Tulostin on myös nopea: laite tuottaa jopa 5,51 värillistä ja 9 mustavalkoista mallisivua minuutissa. Tulostin tukee kirjekuoria ja erikoispapereita, kuten Canonin korkearesoluutiopaperia, mattaa valokuvapaperia ja kaksipuolista mattapaperia.

Kaikki liitännät ja johdot ovat tulostimen samalla puolella, joten laite mahtuu pieniin tiloihin, ja siinä on 2,4 GHz:n ja 5 GHz:n Wi-Fi-yhteyden tuki5 sekä Wi-Fi Direct, jotta voit jatkaa tulostusta langattomasti ilman internetreititintä. Lisäksi tulostimessa on 1,44-tuumainen OLED-näyttö, josta voit tarkistaa suoraan myös yhteyden tilan, käyttöasetukset ja mustetasot.

Jos mobiilitulostukselta ei vaadita sen enempää, ladattavalla akulla toimiva Canon SELPHY Square QX10 tulostaa 68 x 68 mm:n kuvia, joissa on reunus kuvatekstiä varten niin, että kuviin voidaan lisätä muistiinpanoja tai kommentteja vaikkapa ideakollaasin luontia varten.


Teksti: Marcus Hawkins ja Matthew Richards

 1. Asiakirjojen tulostusnopeudet ovat yksipuolisten asiakirjojen vakiotulostustilalle tarkoitetussa toimistoluokan ESAT-testissä (ISO/IEC 24734) mitattuja keskiarvotuloksia. Valokuvien tulostusnopeus perustuu ISO/JIS-SCID N2 -tulostukseen Photo Paper Plus Glossy II -valokuvapaperille vakioasetuksilla. Ei sisällä isäntäkoneen tietojenkäsittelyaikaa.
 2. PIXMA Print Plan -palvelu on saatavilla vain seuraavissa maissa: Itävalta, Belgia, Tanska, Suomi, Ranska, Saksa, Italia, Luxemburg, Norja, Alankomaat, Espanja, Ruotsi, Sveitsi, Portugali, Irlanti ja Iso-Britannia.
 3. ChromaLife 100 -yhteensopivia valokuvapapereita ovat Photo Paper Pro Platinum, Photo Paper Plus Glossy II, Photo Paper Plus Semi-Gloss ja Photo Paper Glossy. Perustuu Canonin nopeutettuun testausmenetelmään, jossa tuloste säilytetään pimeässä tilassa, jonka lämpötila, kosteus ja ilman pitoisuus pysyvät samoina. Tämä simuloi tulosteen säilytystä albumin muovitaskussa. Canon ei voi taata tulosteiden pitkäikäisyyttä. Kestävyys voi vaihdella tulostetun kuvan, kuivumisajan, käyttö- ja säilytysolosuhteiden ja ympäristön mukaan.
 4. Riittoarvo perustuu Canonin testimenetelmään, jossa käytetään ISO/IEC 24712-standardin mukaista kaaviota ja jatkuvaa tulostussimulaatiota, jossa mustepullot vaihdetaan käyttöönoton jälkeen.
 5. 5 GHz:n yhteyttä ei ehkä tueta alueellasi.

Vastaavia tuotteita

Aiheeseen liittyvät artikkelit

 • TULOSTUS

  Sopiva Canon-tulostussovellus

  Canonin tulostussovelluksilla voit heittäytyä luovaksi ja kurinalaiseksi – sopiva sovellus löytyy joka lähtöön.

 • TULOSTUS

  Parhaat tulostimet kotitoimistoihin

  Tee kotona työskentelystä saumatonta Canonin PIXMA- ja MAXIFY-tulostimilla.

 • TULOSTUS

  Langattoman tulostimen käyttäminen

  Ota kaikki älykkäästi irti tulostimestasi.

 • ASKARTELE JA TULOSTA

  Paperityyppien esittely

  Tämä kätevä ostajan opas tutustuttaa Canonin erityyppisiin papereihin.