TULOSTUS

Vapauta oma luova potentiaali Canonin tulostussovelluksilla ja -ohjelmistoilla

Canon tarjoaa valikoiman tulostusratkaisuja – leikekirjan pitämiseen, paperitöiden tulostamiseen, yrityksen mainostamiseen ja moneen muuhun. Katso, mikä sopii seuraavaan omaan projektiin.
Pöydällä on auki kannettava tietokone, jonka näytöllä on Canon Easy-PhotoPrint -ohjelmisto, vasemmalla on Canon-paperia ja oikealla Canon-tulostin.

Tulostamalla voidaan saada aikaan todella paljon oman luovuuden ilmaisemisesta uusilla jännittävillä tavoilla jonossa olevien paperitöiden selättämiseen. Canonilla on valikoima tulostussovelluksia ja -ohjelmistoja, joita käyttämällä Canon-tulostimesta saadaan paras mahdollinen hyöty irti olipa kyse sitten tärkeistä työasiakirjoista, taide- ja paperitöistä tai loppusilauksen antamisesta arvokkaille valokuville.

Koska kaikki sovellukset eivät sovellu jokaiseen tarkoitukseen tai sovi yhteen kaikkien tulostimien kanssa, mistä tietää, mitä kannattaa käyttää? Canon on koonnut tämän kätevän oppaan, jossa käydään läpi eri tulostustehtäviä sekä sovelluksia ja ohjelmistoja, joilla tehtäviä voidaan nopeuttaa, helpottaa ja tehdä niistä luovempia. Tarkoitus on auttaa päättämään, mikä Canon-sovellus sopii parhaiten omiin tarpeisiin.

Mallikasta valokuvatuotantoa: Canon PRINT

Canon-tulostimen päällä on tablet-laite, jossa on auki Canon PRINT -sovellus. Tulostimesta tulee valokuva, ja sen vieressä pöydällä on hajallaan muita valokuvia.

Canon PRINT -sovellusta ei ole tarkoitettu vain langattomaan tulostamiseen – sitä voidaan käyttää myös kopioimiseen ja skannaamiseen. Skannaukset voidaan lähettää suoraan älypuhelimeen käytettäväksi tai jaettavaksi halutulla tavalla.

Yhteensopivat tulostimet: Canon PIXMA- ja MAXIFY-mallit

Tuetut laitteet: iOS ja Android

Paras tapa näyttää edustava valokuva on tehdä siitä yhtä näyttävä tuloste. Niin ikään huono tulostusjälki voi tehdä tyhjäksi kaiken kovan työn ja luovuuden, joka kuviin on panostettu, joten asiat on saatava nappiin, kun kuvakokoelmaa ryhdytään muuttamaan fyysiseksi portfolioksi. Kun tulostetaan valokuvia älypuhelimesta, Canon PRINT -sovellus on ehdoton työkalu, jolla digitaaliset kuvat voidaan muuttaa näyttäviksi taideteoksiksi. Sovellusta voidaan käyttää myös tulostimen tilan ja mustetasojen tarkistamiseen sekä sen varmistamiseen, että tulosteet onnistuvat täydellisesti kerta toisensa jälkeen.

Askartelu: Canon Creative Park

Käsi pitelee älypuhelinta, jossa on avoinna Creative Park -sovellus. Vieressä on askartelupaperia ja malleja.

Canon Creative Park on aivan ehdoton paikka niille, jotka haluavat tehdä asioita itse. Voidaan tehdä synttärikoristeita, omia joulukortteja tai vain etsimässä perheen kanssa tekemistä sadepäivänä – sovelluksessa on paljon malleja ja valinnanvaraa.

Yhteensopivat tulostimet: tuetut Canon Inkjet -mallit

Tuetut laitteet: iOS ja Android

Askartelussa ainoa todellinen raja on oma mielikuvitus, mutta asiaa helpottaa, jos käytettävissä on reilu resurssipakki täynnä ideoita ja paljon erilaisia malleja tulostustyön pohjaksi. Canon Creative Park -sovellus on lähtökohta kaikille paperiaskartelusta pitäville, yksin tai perheen kanssa. Helppo käyttää ja hyvät hakutoiminnot, yli 4 000 vapaasti käytettävää mallipohjaa ja design-kuviota korteista origami-malleihin. Mikä parasta, design-kuvioita voidaan muokata ja mukauttaa sekä tulostaa ne suoraan Canon-tulostimella.

Yritysviestintä: Canon PosterArtist

Maria's Cakes -nimisen yrityksen juliste on kiinnitetty seinälle, keskellä on yrityksen logo ja sen ympärillä on kuvia kakuista.

Mitä tahansa yrityksesi tekee, haluat sen erottuvan kilpailijoista. Canon PosterArtist -sovelluksella saadaan käyttöön satoja ammattityyliin suunniteltuja mallipohjia, joita voidaan muokata lisäämällä tekstiä ja kuvia.

Yhteensopivat tulostimet: Canon MegaTank-, MAXIFY- ja PIXMA-mallit

Yhteensopivat laitteet: macOS- ja Windows-tietokoneet

Canon Easy-PhotoPrint Editor -sovelluksella voidaan purkaa pienempiä rästiin jääneitä paperitöitä, mutta yrityksen tai omaan mainostamiseen kannattaa käyttää Canon PosterArtistia. Tämän web-sovelluksen kautta päästään tuhansiin kuviin ja suunnitteluideoihin, joiden avulla voidaan erottua joukosta.

Kiinnitä uusien asiakkaiden huomio tulostamalla julisteita, bannereita ja lentolehtisiä tai tuo esiin uusimmat tarjoukset laatimalla kylttejä. Mukauta mallipohjia ja luo design-kuvioita, jotka ilmentävät omaa liiketoimintaa ja persoonallisuutta, käyttämällä intuitiivisia muokkaustyökaluja. Voit tehdä myös QR-koodeja – ehdoton tapa tarjota potentiaalisille asiakkaille helposti omia palveluita koskevaa lisätietoa.

Kollaasit, leikekirjat ja kalenterit: Canon Easy-PhotoPrint Editor

Nainen pitelee Canon-tulostimen edessä kalenterin sivua, hänen vierellään on kannettava, jossa on auki Canon Easy-PhotoPrint Editor.

Canon Easy-PhotoPrint Editor -ohjelmisto on suunniteltu koko perheen käyttöön. Kalenteri-vaihtoehdon avulla voidaan suunnitella oma kalenteri, näyttää perhekuvia ympäri vuoden tai antaa rakkaalle henkilökohtainen lahja.

Yhteensopivat tulostimet: tuetut Canon PIXMA -mallit ja suuren koon mallit

Yhteensopivat laitteet: iOS ja Android; macOS- ja Windows-tietokoneet

Tallenna rakkaiden kanssa vietettyjen hetkien muistot yhteen paikkaan luomalla kuvista kollaasi tai leikekirja – tämä onnistuu asentamalla älylaitteeseen tai tietokoneeseen Canon Easy-PhotoPrint Editor -ohjelma.

Asettelueditoria ja mallipohjia käyttämällä Easy-PhotoPrint Editorilla voidaan suunnitella tulostettavia kollaaseja tai tulostaa tarroja suoraan leikekirjaan tai puhelimen kuoren selkään. Voit käyttää sovellusta myös omiin suosikkikuviin perustuviin kalentereihin.

Sana ”Easy” ei ole sovelluksen nimessä turhaan – Easy-PhotoPrint Editor on helppo ja suoraviivainen käyttää, joten itse voit keskittyä rakkaiden muistojen esittämiseen ja tulostamiseen.

Paperityösuman purkaminen: Canon Easy-PhotoPrint Editor

Kuvakaappaus Canon Easy-PhotoPrint Editor -sovelluksesta, jossa näkyy mallipohjia, kuten käyntikortteja, henkilökuvia, leikekirjoja ja kollaaseja.

Canon Easy-PhotoPrint Editor tarjoaa erilaisia vaihtoehtoja, joiden avulla saat projektisi henkiin käyntikorteista ja henkilökuvista leikekirjoihin ja kollaaseihin.

Sohvalla hymyilevän lapsen vieressä istuu nainen, joka käyttää puhelimellaan Canon Easy-PhotoPrint -editorisovellusta.

Voit valita kuvia ja asiakirjoja suoraan laitteesta, pilvitallennustililtä tai sosiaalisen median tileiltä sekä muokata, mukauttaa ja tulostaa.

Jos tekemättömien töiden lista näyttää hieman sotkuiselta, Canon Easy-PhotoPrint Editor -sovellus mallivalikoimineen voi auttaa säästämään aikaa ja vaivaa nopeuttamalla paperitöiden tulostamista. Jos olet juuri aloittanut yrittäjänä, voit tuoda nimeäsi esiin käyttämällä käyntikorttimallia, tai hoitaa henkilöstökortit käyttämällä kuvallisen henkilöllisyystodistuksen mallia. Pitääkö varasto järjestää? Fyysisten levytallenteiden järjestämiseen voidaan käyttää myös Easy-PhotoPrint Editorin levyetikettipohjia.

Työnkulkujen yksinkertaistaminen: Canon Easy-Layout Editor

Kuvakaappaus Canon Easy-Layout Editorista, jonka vasemmalla puolella on kenttä tiedostojen pudottamista varten ja oikealla eri valintoja, mm. Collect and print, Free layout ja Tiling/Poster.

Canon Easy-Layout Editor on nopea ja helppo tapa koota erityyppisiä asiakirjoja yhteen paikkaan, jolloin tiedostoja, vaikkapa PDF-tiedostoja ja kuvia, voidaan yhdistää yhdelle sivulle.

Kuvakaappaus Canon Easy-Layout Editorista, jossa näkyvä koiran kuva on jaettu neljään käyttämällä Tiling/Poster-toimintoa.

Canon Easy-Layout Editorissa on myös kätevä Tiling/Poster-valinta, jonka avulla kuva voidaan jakaa useille arkeille ja tulostaa yhtenä suurena kuvana.

Yhteensopivat tulostimet: Canon Inkjet -mallit

Yhteensopivat laitteet: Windows-tietokoneet

Jos olet tekemässä monisteita työpaikan suurta esitystä varten tai järjestämässä fyysistä asiakirja-aineistoa, Windows-tietokoneille tehty Canon Easy-Layout Editor -ohjelmisto mahdollistaa PDF-tiedostojen, Word-asiakirjojen, kuvien ja verkkosivujen järjestämisen nopeasti ja helposti ilman, että tulostamiseen tarvitaan useita sovelluksia.

Easy-Layout Editorin avulla voidaan lajitella ja järjestää useita tiedosto- ja asiakirjatyyppejä, mikä auttaa säästämään paperia ja aikaa pitämällä kaiken tärkeän yhdessä paikassa.

Hauskanpitoa minikuvilla: Canon SELPHY Photo Layout

Työpöydällä Canon SELPHY Square QX10 -tulostimen ja käsintehdyn kännykkäkorun vieressä on puhelin, jonka ruudussa näkyy Canon SELPHY Photo Layout -sovellus.

Nopea ja intuitiivisen helppokäyttöinen Canon SELPHY Photo Layout -sovellus on täydellinen pari Canon SELPHY -tulostimille, kuten SELPHY Square QX10:lle. Tulosta älypuhelimella otetut valokuvat suoraan sovelluksesta, lopputuloksena saat täydellisen tasapainoisia tulosteita kuvista, jotka on optimoitu lennossa.

Canon SELPHY Photo Layout -sovelluksen näyttö, jossa oikealla on valokuva koirasta ja vasemmalla eri tulostuslaatujen valinnat.

Sovelluksessa on valikoima viimeistelyjä ja pinnoitteita, joiden avulla kuvia voidaan muokata niin, että ne saavat halutun ulkoasun.

Yhteensopivat tulostimet: Canon SELPHY CP1500, SELPHY CP1300 ja SELPHY Square QX10

Tuetut laitteet: iOS ja Android

Jos käytössä on jokin Canonin SELPHY-tulostin, iOS- ja Android-alustoille tarkoitettu Canon SELPHY Photo Layout -sovellus on ehdoton valinta valokuvien muokkaamiseen ja hauskanpitoon. Siinä valittavana on useita malleja, jolloin voit itse keskittyä asetteluun ja yksittäisten tai useiden kuvien tulostamiseen kerralla – valikoimaan kuuluu myös pystysuora kirjanmerkkimalli, joten omien kirjanmerkkien tekeminen ei ole temppu eikä mikään1.

Kun haluat kuvista todella ainutlaatuisia, lisäät niihin sovelluksella tekstiä, reunuksia tai vaikka leimoja. Tulosteiden loppusilaus on itse valittavissa, voit muokata lopputuloksen ulkoasua ja tulostaa tarroja leikekirjaa varten tai vaikka tarroja omien laitteiden merkitsemiseen.

SELPHY Photo Layout -sovelluksella töihin voidaan lisätä QR-koodeja1 ja luoda näin linkkejä verkkosivulle, online-albumeihin tai videoihin. Tämä on aivan yliveto, kun haluat antaa ystäville ja perheelle lahjaksi kuvia, sillä näin voit yllättää heidät koko joukolla lämpimiä muistoja. Kuten arvata saattaa, SELPHY Photo Layout -sovellus on intuitiivinen käyttää ja tarjoaa nopean ja saumattoman tavan tulostaa suoraan älypuhelimesta SELPHY-tulostimella.

Persoonallisen silauksen antaminen: Canon Mini Print

Kädet pitelevät älypuhelinta ja Canon Zoemini 2 -tulostinta, Canon Mini Print -sovelluksessa on tekeillä kollaasi.

Canon Mini Print -sovelluksella Canon Zoemini 2 -taskutulostimen tai Canon Zoemini S2 -kameratulostimen liikuteltavuus pääsee todella oikeuksiinsa. Muokkaa kuvia nopeasti liikkeellä ollessasi, kuvat voit ottaa joko älypuhelimella tai Canon Zoemini S2:lla, ja tulosta suoraan sovelluksesta lahjaksi ystäville ja perheelle.

Yhteensopivat tulostimet: Canon Zoemini -mallit

Tuetut laitteet: iOS ja Android

Jos käytössä on jokin Canon Zoemini -malli, haluat todennäköisesti mukauttaa tuokiokuviasi. Canon Mini Print -sovelluksen avulla voit tuoda esiin oman luovuutesi lisäämällä perheestä, ystävistä ja seikkailuista otettuihin kuviin vuodenajasta kertovia tarroja, kehyksiä, suodattimia ja tekstiä – aivan hillitön loppusilaus ennen tarrakuvien tulostamista. Innokkaille leikekirjojen pitäjille Canon Mini Print -sovellus antaa myös mahdollisuuden päästää oma yksilöllisyys valloilleen ja herättää kuvat henkiin lisäämällä niihin piirroksia ja muistiinpanoja.

Mini Print -sovellus muodostaa saumattoman yhteyden kameran rullaan ja voidaan linkittää myös sosiaalisiin medioihin sekä pilvitallennustileihin, minkä jälkeen älypuhelimen ja kameran kuvia voidaan myös muokata, personoida ja tulostaa. Sovelluksella voidaan ottaa myös valokuvia, joihin voidaan lisätä live-tehosteta ja lisättyä todellisuutta – tuloksena saadaan selfieitä, jotka ovat yhtä ainutlaatuisia kuin niiden ottajakin.


Teksti: Peter Wolinski ja Claire Gillo


macOS on Apple Inc:n tavaramerkki, joka on rekisteröity Yhdysvalloissa ja muissa maissa.

 1. Ominaisuus ei ole käytettävissä kaikissa tulostimissa. Lisätietoja on ominaisuuksien yhteensopivuustaulukossa.

Vastaavat tuotteet

Aiheeseen liittyvät artikkelit

 • TULOSTUS

  Parhaat Canon-tulostimet valokuvia varten

  Halusitpa esitellä valokuvia kehyksessä, leikekirjassa tai tarrassa, etsi paras tulostin käyttötarpeisiisi.

 • ASKARTELE JA TULOSTA

  Paperityyppien esittely

  Tämä kätevä ostajan opas tutustuttaa Canonin erityyppisiin papereihin.

 • TULOSTUS

  Parhaat tulostimet askarteluun

  Canonilta löydät tulostimen koko perheen projekteihin ja ammattimaiseen viimeistelyyn.

 • LUOVAA TULOSTUSTA

  Tulosta luetteloita, suunnitelmia ja aikatauluja

  Vapauta luovuutesi Canon PIXMA -tulostimella ja pidä asiat järjestyksessä ympäri vuoden.