LUOVAA TULOSTUSTA

Räätälöi, tulosta, järjestele ja luo oma valokuvakalenterisi

Kokoa vuoden parhaat muistot yhteen ja tulosta oma räätälöity kalenterisi kotiin tai lähetä se lahjaksi läheisellesi.
Nainen pitelee Canon PIXMA -tulostimesta tulostuvaa kalenterisivua.

Päivät lyhenevät ja vietämme enemmän aikaa sisällä, joten tämä on täydellinen tilaisuus käydä läpi vuoden kuvat ja valmistautua tulevaan 12 kuukauteen. Mikä olisi parempi tapa laittaa asiat järjestykseen kuin kaikki perheesi suosikkihetket sisältävä räätälöity kalenteri?

Canon PIXMA -tulostimellatulostettu kotitekoinen kalenteri on mahtava tilaisuus kaivella puhelimella tai kameralla napattuja kuvia perheen yhteisistä hetkistä ja löytää kuvia, jotka kuvastavat täydellisesti jokaista kuukautta. Tai ehkä voit valita kuvia paikoista, joissa olet käynyt, jotka kuvaavat vuodenaikaan sopivaa mielialaa ja matkakohdetta?

Britannian lounaisosassa asuva valokuvaaja, vaikuttaja ja tuore äiti Rafaella Poncella on yli 19 tuhatta seuraaja Instagramissa, jossa hän jakaa kuvia elämästään miehensä ja lapsensa kanssa sekä muuta luovaa sisältöä. Hän pyörittää myös vaikuttajien markkinointisovellusta, jonka avulla brändit ja vaikuttajat voivat olla yhteydessä toisiinsa.

Tässä hän koettaa onneaan askartelussa ja näyttää, miten oman, vuoden mittaan kerätyillä muistoilla täytetyn, kalenterin luominen on hauskaa ja yksinkertaista tekemistä: tarvitset vain tulostimen ja ripauksen luovuutta.

1. Aloita luova kalenteriprojektisi

Nainen lisää paperia tulostimeen, joka on pöydällä Canon-paperipakkauksen ja kannettavan tietokoneen vieressä.

Rafaella tykkää päästää luovuutensa valloilleen ja etsii jatkuvasti inspiraatiota. ”Nautin kaikesta askarteluun liittyvästä”, hän sanoo. ”Skräppäys on minun juttuni. En ole tehnyt sitä hetkeen, sillä sain juuri vauvan, mutta pidän siitä.”

Kalenterin tekemistä varten tarvitaan vain vähän tarvikkeita, joten se sopii täydellisesti rentouttavaan iltapäiväaskarteluun. Tarvitset Rafaellan käyttämän Canon PIXMA -tulostimen, kuten langattoman Canon PIXMA TS7450 -sarjan, lisäksi valokuvapaperia, joka on tarpeeksi vahvaa, jotta se kestää ripustusta ja esillä oloa.

Canonin Matte Photo Paper MP-101 sopii erinomaisesti askarteluun ja tuottaa huippulaadukkaita ja eloisia mattapintaisia valokuvia. Kiiltävä paperi, kuten Canon Plus Glossy II PP-201, toimii myös hyvin, sillä se korostaa kirkkaita värejä ja viimeistelee digitaaliset valokuvat täydellisesti. Molempiin paperityyppeihin voidaan kirjoittaa, joten voit ympyröidä päiväyksiä tai kirjoittaa ylös muistettavia asioita. Rafaella valitsi kalenteriinsa kiiltävän Plus Glossy -paperin, joka lisää kalenteriin hienostunutta hohtoa.

2. Valitse haluamasi kuvat

Nainen pitelee lokakuun kalenterisivua, jossa on raskaana oleva nainen, joka pitelee kurpitsaa mahansa vieressä.

Inspiraation löytämisen jokaiselle kuukaudelle ei pitäisi olla vaikeaa. Aloita läheistesi kuvista, joita voit käyttää heidän syntymäpäiväkuukausiensa kuvina ja käytä jouluista perhekuvaa joulukuun kuvana ja jatka siitä.

Lisäsitpä kalenteriisi kynttilöiden valaiseman kuvan, joka on otettu lapsen syntymäpäiväjuhlissa, kesälomakuvan, toimintakuvan syksyn lehtien läpi juoksevasta koirasta tai lumen peittämästä suosikkipaikastasi, kalenterin luominen rakkaimpien hetkiesi kausittaisista kuvista on tämän askarteluprojektin ytimessä.

”Tähän aikaan viime vuonna olin raskaana, ja otin valokuvia vauvamahani ja kurpitsan kanssa”, Rafaella selittää. ”Oli kiva tulostaa se kuva lokakuulle, koska se muistuttaa minua siitä hetkestä ja siitä, miten aika lentää – vauvani on nyt lähes vuoden vanha.

”Minulle tärkeintä ovat muistot, joita valokuvilla voi luoda. Valitsen siis joka kuukaudelle kuvan, joka palauttaa mieleen hyviä muistoja siltä ajalta.

”Jos vierailet Instagramissani, huomaat, että pidän luonnollisesta valosta , enkä pidä siitä, että kuvassa tapahtuu liikaa”, hän sanoo. ”Vähemmän on enemmän. Valitse siis kuvasi huolella, käytä paljon luonnollista valoa ja siistiä taustaa.”

3. Valmistele kuvasi tulostusta varten

Nainen istuu sohvalla vauvan kanssa ja muokkaa valokuvakalenteria puhelimella Canon Easy-PhotoPrint Editor -sovelluksella.

”Canon Easy-PhotoPrint Editor -sovellusta voi käyttää tietokoneella tai puhelimella”, Rafaella, joka käytti sovellusta kalenterimallilleen, kertoo.

On tärkeää valmistella kuvat ennen tulostusta. Monissa kuvankäsittelysovelluksissa voi valita kuvatiedostotyypin ja -laadun viennin aikana. Rafaella kehottaa käyttämään mahdollisimman korkealaatuista kuvaa. ”Kun suoritat viennin mahdollisimman korkealaatuisena, saat parempilaatuisen kuvan”, hän sanoo.

Jos viet kuvat JPEG-muodossa, valitse mahdollisimman korkea laatu. Voit myös viedä ne PNG-tiedostoina, koska niiden laatu ei heikkenee yhtä paljon pakattaessa, jolloin kuvat näyttävät paremmilta. Jos otat kuvia RAW-muodossa, kuvien laatu on paras mahdollinen ja kuvien jälkikäsittely on joustavampaa , kun käytät kuvankäsittelyohjelmistoa, kuten Canonin Digital Photo Professional (DPP) -ohjelmistoa.

Muista, että kuvat voivat näyttää erilaisilta tulostettuna kuin näytöllä, joten kokeile testitulosteita, niin saat käsityksen siitä, miltä lopulliset kalenterikuvat näyttävät.

Rafaella käytti Canon Easy-PhotoPrint Editor -sovellusta, jossa on useita kalenterimalleja. Voit tuoda kuvia suoraan malleihin tai käyttää niitä inspiraationa omiin suunnitelmiisi.

4. Käytä mielikuvitusta luodessasi mallia

Nainen istuu kannettavan tietokoneen ääressä ja asettelee perhekuvia valokuvakalenteriin Canon Easy-PhotoPrint Editor -sovelluksella.

Canon Easy-PhotoPrint Editor -sovelluksella voit lisätä kalentereihin tekstiä, leimoja ja kehyksiä tai käyttää kuviisi luovia suotimia. Sovelluksessa olevien mallien lisäksi Creative Parkissa on useita kalenterivaihtoehtoja aina joulukalentereista ja syntymäpäivälaskureista3D-kalentereihin ja kalenteritarroihin.

Omista kädentaidoistasi riippuen voit yrittää luoda oman kalenterimallisi alusta alkaen, mutta Rafaella valitsi klassisen yhden kuukauden mallin Canon Easy-PhotoPrint Editor -sovelluksesta, jonka avulla voit lisätä valokuvan kunkin kuukauden sivulle. Valitse tulostimeesi sopiva paperikoko, tuo valokuvat ja lisää omaa tyyliäsi luovien suotimien, leimojen ja kehysten avulla. Voit myös muuttaa tekstin fonttia ja väriä ja tehdä kalenterista oman näköisesi.

Canonin maksuttomassa askartelumateriaalivalikoimassa Creative Park -sovelluksessa on myös useita kalenterivaihtoehtoja. Valitse kalenterimalli, valitse tulostettava koko ja lataa tiedosto. Tartu saksiin, liimaan, lyijykynään, kuulakärkikynään, hammastikkuun ja pinsetteihin ja valmistaudu leikkaamaan, taittelemaan, liimaamaan ja kokoamaan kalenterisi.

5. Tulosta ja pane esille

Nainen hymyilee ja pitelee juuri tulostettua kalenterisivua.

Voit muodostaa yhteyden suoraan Canon PIXMA TS7450 -sarjan tulostimeen tietokoneesta tai älypuhelimesta. Tulostimen mustekasetit on helppo asentaa ja vaihtaa.

Nainen pitelee vauvaa keittiön tasolla. Naisen takana olevaan kaappiin on kiinnitetty valokuvakalenteri.

Keittiö on yleensä kodin sydän, joten voit kiinnittää räätälöidyn kalenterisi esimerkiksi seinällä olevaan kaappiin, niin et koskaan unohda tärkeitä tapahtumia.

Kun kaikki on valmista, on aika aloittaa tulostaminen. Edullisessa ja helppokäyttöisessä Canon PIXMA TS7450 -sarjan tulostimessa on laaja valikoima lisävarusteita, joiden ansiosta se sopii käytettäväksi sekä töissä että vapaa-ajalla. Voit kopioida ja skannata useita arkkeja nopeasti ja käyttää niitä luovana apuvälineenä lasten kanssa tehtäviin aktiviteetteihin. Canonin laajaan luovan materiaalin valikoimaan sisältyy magneettinen valokuvapaperi, jonka avulla voit halutessasi jopa kiinnittää tulostetun kalenterin suoraan jääkaapin oveen.

6. Anna luomuksesi lahjaksi

Vauvaa kantava nainen ripustaa kehystettyä valokuvakalenteria seinälle muiden kehystettyjen valokuvien ja kuvien viereen.

Räätälöity kalenteri täynnä muistoja on erinomainen syntymäpäivälahja isovanhemmille tai läheisille ystäville.

Räätälöity kalenteri täynnä iloisia yhteisiä muistoja on huomaavainen lahja ystävälle tai perheenjäsenelle. Oman kalenterinsa lisäksi Rafaella loi myös kehystetyn kalenteritulosteen, jossa on valokuva hänen siskonsa häistä.

”Siskoni meni naimisiin elokuussa ja tyttäreni kantoi sormuksia, joten meillä on kuva tyttärestäni ja minusta sisareni ja lankoni kanssa”, hän sanoo. ”Käytin joitakin sovelluksen taustamalleja ja ne näyttivät todella hyvältä. Lähetän sen siskolleni. Hän tulee ihastumaan siihen.”

”Minulle on tärkeintä, että kuviin voi tallentaa muistoja. Kaikki on nykyään digitaalista, mutta luulen, että meiltä puuttuu niin sanottu kosketus. Kalenteri on ehdottomasti lahja, jonka haluaisin saada. Se tekee muistoista konkreettisia.”Teksti: Lorna Dockerill

Vastaavat tuotteet

Aiheeseen liittyvät artikkelit

 • TULOSTAMINEN

  Valokuvien muokkaaminen tulostusta varten

  Laita valokuvatulosteet näyttämään paremmilta Canonin vaiheittaisen tulostamisen editointioppaan ja parhaiden tulostusasetusten avulla.

 • LUOVAA TULOSTUSTA

  Tulosta luetteloita, suunnitelmia ja aikatauluja

  Vapauta luovuutesi Canon PIXMA -tulostimella ja pidä asiat järjestyksessä ympäri vuoden.

 • TULOSTUS

  Canon PosterArtist

  Luo ammattitasoisia julisteita nopeasti, helposti ja maksutta.

 • TULOSTUSVINKKEJÄ

  Henkilökohtainen lahja

  Canon Photo Cubesta voi askarrella lahjan, joka on täynnä iloisia muistoja.