A child sat at a table with a parent creating colourful papercrafts using a Canon printer.

ASKARTELE JA TULOSTA

Hauskoja ja opettavaisia askartelutehtäviä Creative Parkista

Paperiaskartelu on loistavaa viihdykettä sadepäivinä, kun lapset eivät pääse ulos leikkimään. Ne auttavat lapsia myös kehittämään omia luovia ideoitaan ja oppimaan uusia asioita. Paperiaskartelu on hauskaa koko perheen puuhaa, joka auttaa keskittymään ja rauhoittumaan. Canonin Creative Park on maksuton verkkopalvelu, jossa on tarjolla satoja erilaisia kiinnostavia askartelutehtäviä. Tutustu Family Fun Time -osioon, jossa on tarjolla muun muassa pelejä, kisailuja, arvoituksia, matematiikkatehtäviä ja monikielisiä aakkosia. Käynnistä tulostimesi ja pidä hauskaa!

Tarvittavat varusteet:

Lautapelejä

A colourful, customisable printed board game, with papercrafted characters on a tabletop.
Tämä seikkailupeli antaa lasten mielikuvitukselle siivet. Voit lisätä pelin haastavuutta muuttamalla sääntöjä ja vaiheita.

Kaikki pitävät lautapeleistäSugoroku antaa sinulle mahdollisuuden luoda oma pelisi. Tässä lautapelissä enintään kahdeksan eläinseikkailijan on kuljettava monenlaisten elinympäristöjen läpi ja löydettävä pelin lopussa heitä odottava aarrearkku. Sääntöjä ja pelin vaiheita voi vapaasti keksiä lisää, joten voit tehdä tästä lautapelistä aivan ainutlaatuisen. Voit vaikka lisätä peliin tietovisailun tai matematiikkatehtävän, jotta lapset oppivat samalla uutta.

Askarteluvinkki: voit tulostaa pelin tavalliselle paperille tai käyttää mattapintaista valokuvapaperia, jos haluat kestävämmän pelilaudan.

Käsinukkien valmistaminen

Paper fortune tellers puppets that resemble fictional characters.
Näiden nukkehahmojen salaviestit ja kinkkiset kysymykset päästävät lapsien mielikuvituksen valloilleen.

Satujen ystävät ihastuvat ikiajoiksi näihin paperinukkeihin, joiden avulla voitte yhdessä esittää pientä punahilkkaa, hänen isoäitiään ja isoa pahaa sutta. Leikkaa ja taittele hahmot ohjeiden mukaisesti. Voit mukauttaa hahmoja ja lisätä tarinaan omia juonenkäänteitä.

Askarteluvinkki: Käytä pinsettejä, kun nostat ja kiinnität pieniä osia. Näin saat siistimmän lopputuloksen ja voit kehittää lapsen hienomotoriikkaa.

Sateenkaaren värinen tuulimylly

A papercraft colourful windmill.
Hauskaa tekemistä pitkäksikin aikaa, kuten tämä sateenkaaren värinen tuulimylly.

Creative Parkin hauskojen askartelutehtävien parissa aika kuluu kuin siivillä, mutta lapset oppivat myös paljon uusia asioita vuorovaikutteisesti. Tämä sateenkaaren värinen tuulimylly sopii hauskoihin leikkeihin, mutta sen avulla lapsi oppii miten tuulivoima toimii ja miten energia siirtyy muodosta toiseen.

Askarteluvinkki: Tee taitokset viivoja pitkin ennen liimaamista.

Silitettävät siirtokuvat

A white t-shirt with cacti iron on transfers (left). Two pages of different cacti images to be used as iron on transfers (right).
Aloita muotitaiteilijan urasi suunnittelemalla oma t-paita tai kangaskassi.

Aloita muotitaiteilijan urasi luomalla oma t-paita tai kangaskassi Creative Parkin silitettävillä siirtokuvilla. Valikoimasta löytyy jotain jokaiseen makuun, kuten eläimien ja kasvien kuvia ja piktogrammeja. Jos et löydä valikoimasta mitään omaan tyyliisi sopivaa, voit suunnitella omia siirtokuvia. Tulosta kuva Canonin vaalealle tai tummalle siirtopaperille ja kiinnitä se silittämällä kankaaseen.

Askarteluvinkki: tarkista vaatekaappisi sisältö, sieltä voi löytyä unohtunut vanha vaate, jolle voit antaa siirtokuvilla uuden elämän.

Upeita laatikoita

Papercraft boxes folded to resemble sweet treats.
Creative Parkin värikkäät säilytyslaatikot pitävät aarteesi tallessa.

Voit säilyttää vaikka koruja tai karkkeja näissä itse askartelemissasi kätevissä laatikoissa. Valitse haluamasi muoto, kuten cupcake, jäätelötuutti, hedelmä ja ajoneuvo. Nämä kauniit laatikot sopivat myös lahjapakkauksiksi ystävillesi. Tai sitten voit pitää ne kaikki itselläsi.

Askarteluvinkki: Käytä kuulakärkikynää, lyijykynää tai muuta teräväkärkistä esinettä ja viivainta, jotta taitokset ovat terävämpiä ja siistimpiä.

Rauhoittavia värejä

A printed colouring in page showing spot the difference.
Värittäminen inspiroi mielikuvitusta ja auttaa keskittymään. Peli ovat hauska tapa viettää aikaa yhdessä.

Värittäminen on yksi rauhoittavimmista ja luovimmista lasten harrastuksista. Lapsi keskittyy nykyhetkeen ja pysyy rauhallisena ilman stressin häivääkään. Creative Parkissa on suuri valikoima värityskuvia – kuten tämä dinosaurus – lapsille. Lisäksi tarjolla on upea kokoelma etsi erot -tehtäviä, arvoituksia ja yhdistä pisteet -tehtäviä, jotka viihdyttävät ja rauhoittavat lapsia.

Askarteluvinkki: Creative Parkin Play-osiossa on erityinen 'Educational-alue, jossa on suuri valikoima erilaisia tulostettavia tehtäviä.

Teksti: Natalie Denton

Aiheeseen liittyvät artikkelit
Create a papercraft safari

LUOVAA TULOSTUSTA

Askartele paperisafari

Tulosta oma eläinaiheinen perheaktiviteetti Canonin Creative Parkissa ja inspiroidu luonnosta.

Create your own family treasure hunt

LUOVAA TULOSTUSTA

Luoda oman aarrekarttasi ja lähde seikkailulle

Katso miten voit luoda PIXMA-tulostimellasi aarrekartan ja lähteä koko perheen voimalla huimalle seikkailulle.

Aiheeseen liittyvät tuotteet

Aiheeseen liittyvät tuotteet

Aiheeseen liittyvät tuotteet

Aiheeseen liittyvät tuotteet

Suositellut sovellukset

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Inspirointiosiostamme löydät parhaat kuvausvinkit, osto-oppaat ja haastattelut – eli kaiken mitä tarvitset löytääksesi juuri sinulle sopivan kameran tai tulostimen ja herättääksesi seuraavan ideasi henkiin.

Palaa vinkkeihin ja tekniikkoihin