LUOVAA TULOSTUSTA

Paperista askarreltu jalkapallopeli tarjoaa hauskaa tekemistä koko perheelle

Lataa Creative Parkista kesän hittipeli – askartele paperista jalkapallopeli ja näytä taitosi maailman suosituimmassa urheilulajissa.
Pieni tyttö leikkaa mallipohjaa jalkapallopeliä varten.

Kesälomalla vanhemmat yrittävät usein keksiä uusia tapoja viettää aikaa yhdessä. Canon Creative Park tarjoaa paljon edullisia ja helppoja askartelutehtäviä, kuten paperista valmistettavia pelejä, joiden kokoaminen yhdessä on yhtä hauskaa kuin niiden pelaaminen.

Creative Park on täynnä maksuttomia värikkäitä mallipohjia paperiaskarteluun. Etsi valikoimasta sopiva mallipohja ja tulosta se omalla tulostimellasi.

Bloggaaja Fariba Soetan asuu Lontoossa yhdessä aviomiehensä ja kolmen lapsensa kanssa. Hänen bloginsa nimi on Mixed.Up.Mama. Tässä artikkelissa Fariba kertoo miten hän järjesti perheelleen urheilupäivän Creative Parkin ja Canon PIXMA TS8350 -tulostimen avulla.

1. Valitse varusteet ja mallipohjat

Kaksi tyttöä käyttää kannettavaa tietokonetta pöydän äärellä.

Creative Park tarjoaa valmiita mallipohjia sekä vasta-alkajille että paperiaskartelua pidempään harrastaneille.

Canon-tulostin kirjahyllyssä vierellään huonekasveja.

Käytä korkealaatuista paperia, jotta peli kestää käyttöä pidempään.

Valitse ensin riittävän tukeva paperi, jotta peli kestää käyttöä pidempään. Canonin mattapintainen valokuvapaperi sopii hyvin askarteluun, koska sen mattapintaan on helppo piirtää värikkäitä kuvia.

"Paperin täytyy olla riittävän paksua, jotta irtileikatut osat pysyvät hyvin kiinni toisissaan", kertoo Fariba, jolla on 6-, 8- ja 10-vuotiaat tyttäret. Canon PIXMA TS8350 on paras valinta, mutta kaikki PIXMA-tulostimet sopivat hyvin paperiaskarteluun.

Tarjolla on useita eritasoisia pelejä, joten aluksi perhe voi yhdessä päättää mikä niistä sopii parhaiten heille eikä ole liian vaikea koota ja pelata perheen pienimmillekään.

"Tytöt selasivat Creative Parkin valikoimaa todella innoissaan", kertoo Fariba. "Jokaiseen mallipohjaan on merkitty kuinka kauan sen kokoamiseen kuluu aikaa, ja mikä on sen vaikeustaso.

"Päädyimme koripallo- ja jalkapallopeleihin, koska ne vaikuttivat hauskoilta ja niiden vaikeustaso oli sopiva meille ensikertalaisille – halusimme saada hieman päänvaivaakin pelkän paperin leikkaamisen sijaan."

2. Tee oma minipeli

Perhe on kokoontunut pöydän ympärille askartelemaan jalkapallopeliä.

Creative Parkin pelien ja askartelutehtävien mukana saat yksinkertaiset ohjeet.

Perhe leikkaa yhdessä mallipohjia ja askartelee jotakin paperista.

Paperiaskartelu on hauskaa koko perheen puuhaa. Vanhemmat voivat auttaa hankalissa kohdissa.

Voit ladata haluamasi mallipohjat Creative Park -sovelluksella tai suoraan Creative Park -sivustosta. Tulosta mallipohjat omalla tulostimellasi.

Tarvitset innokkaiden askartelijoiden lisäksi muutamat sakset, liimaa, viivoittimen taitoksien tekemiseen, kuulakärkikynän ja kokoamisohjeet. Kokoaminen on helppoa: leikkaa viivoja pitkin, tee taitokset ohjeiden mukaan ja levitä liimaa merkittyihin kohtiin.

Kaksi tyttöä liimaa maaleja jalkapallopeliin.

"Lapseni ovat todella luovia, ja nämä pelit ovat hyvä tapa toteuttaa itseään", sanoo Fariba.

Kaksi tyttöä esittelee jalkapalloluomuksiaan.

Tutustu koko perheen hauskoihin paperista askarreltaviin peleihin – pelin askarteleminen omin käsin on lähes yhtä hauskaa kuin sen pelaaminen.

Varmista, että jokainen saa osallistua ja tehdä oman osansa. "Tulostettujen mallipohjien kuvat olivat upean värikkäitä ja kokoamisohjeet todella yksinkertaiset", kertoo Fariba. "Tytöt osallistuivat innolla mallipohjien leikkaamiseen. Vaikeustaso oli juuri sopiva, joten pieninkin lapsemme saattoi osallistua askarteluun. Vaikea osa oli jalkapallo, joten 10-vuotiaamme sai tehtäväkseen sen leikkaamisen. Kuusivuotias tyttäremme sai leikata irti isoimmat palat, kuten maaliverkon.

"Kaikki saivat tehdä osan pelistä, ja jokaisella oli mukavaa puuhaa. Kun kaikki ovat mukana yhteisessä askartelussa, aika kuluu kuin siivillä!"

3. Järjestä oma turnaus

Tyttö valmistautuu heittämään paperipallon.

"Kun saimme kaiken valmiiksi, pidimme välipalatauon, jonka jälkeen aloimme pelata jalkapallopeliä", kertoo Fariba.

Tyttö juhlii maalia seinään kiinnitetyn jalkapallopelin vieressä.

Hän tekee mahtavan maalin! Omin käsin tehdyn pelin pelaaminen on palkitsevaa.

Kun kaikki on valmista, voidaan pelata! Pyydä mukaan ystäviä ja järjestä oma jalkapalloturnaus. Voit myös askarrella oman tulostaulun, jotta pelinkulkua on helpompi seurata.

Creative Park tarjoaa runsaasti erilaisia mallipohjia, kuten valokuvauskopin rekvisiittaa ja bannereita, hauskoja hattuja ja megafoneja, joilla voit kannustaa omaa joukkuettasi.

Itse tehdyn pelin pelaaminen on palkitsevaa ja innostaa perheen pienempiäkin, jotka oppivat pelin kokoamisessa ja pelaamisessa paljon uutta. "Tytöt todella nauttivat leikkaamisesta, liimaamisesta ja värittämisestä. Ja pelaaminen oli todella hauskaa ja jännittävää", kertoo Fariba. "Saksilla leikkaaminen edistää motorisia taitoja, ja onnistuminen pelin kokoamisessa antaa pikkulapsille luottamusta omiin kykyihin.

"Vanhin lapsemme oli todella tyytyväinen onnistuttuaan hankalan kolmiulotteisen jalkapallon leikkaamisessa ja kokoamisessa täysin ilman vanhempien apua. Ja itsetehdyn jalkapallon heittäminen maaliin oli hänestä todella hauskaa."

4. Järjestä urheilupäivä

Perhe on kerääntynyt kameran ympärille katsomaan kuvia.

Paperiaskartelu on edullinen ja hauska tapa viettää aikaa yhdessä koko perheen kanssa. "Saimme paljon hyviä ideoita, joita haluamme kokeille seuraavalla kerralla", kertoo Fariba. "Paperiaskartelu on mainio tapa viettää aikaa yhdessä vaikkapa sadepäivinä, kun ulkona puuhailu ei oikein innosta."

Kolme nuorta tyttöä potkii jalkapalloa puutarhassa.

Askartele koko perheen hauska ja jännittävä jalkapallopeli, joka innostaa varmasti lähtemään ulos ja kokeilemaan oikeaa jalkapalloa.

Jalkapallopelin askarteluun on helppo yhdistää vaikka kokonainen urheilupäivä puoliaikatarjoiluineen – ja voittajan kuuluu tietenkin saada päivän päätteeksi upea palkinto. Muista myös ottaa paljon kuvia jalkapallopelin kokoamisesta ja yhdessä pelaamisesta.

Jos joku perheenjäsenistä innostuu todella paperiaskartelusta, mallipohjaan on helppo tehdä omia muutoksia, joiden suunnittelussa ja toteuttamisessa aika kuluu kuin siivillä.

"Jalkapallomaali on edelleen käytössä", kertoo Fariba. "Aika ajoin tytöt etsivät paperipallonsa ja alkavat pelata. Jalkapallopelin maalivahdista näkyy vain siluetti, mutta siihen on helppo piirtää kasvot tai värikkäät maalivahdin varusteet. Ja muitakin pelin osia voi muuttaa ja värittää."

Creative Park tarjoaa runsaasti erilaisia mallipohjia luovaan paperiaskarteluun, joiden parissa viihtyy koko perhe ja jotka ovat hyvä keino vähentää lasten (ja aikuisten) ruutuaikaa.

Teksti: Lorna Dockerill

Vastaavat tuotteet

Aiheeseen liittyvät artikkelit

 • Pöydällä on Canon Creative Parkista tulostettuja dinosaurusmalleja, ja käsi ojentuu poimimaan yhtä malleista.

  LUOVAA TULOSTUSTA

  Tee dinosaurusaiheinen sisustus Creative Parkin avulla

  Sisusta lastenhuone edullisesti esihistoriallisilla paperikoristeilla.

 • TULOSTA JA ASKARTELE

  Juhlat Creative Parkissa

  Tulosta koristeet ja rekvisiitta kotona Creative Park -sovelluksella.

 • Lapsi istuu hymyilevän naisen polvella värittämässä Canonin PIXMA-tulostimen tulosteita. Taustalla näkyy kädet pitelemässä älypuhelinta.

  TULOSTUSVINKKEJÄ

  Tulostusvinkkejä kouluun paluuta varten

  Löydä luovia tapoja järjestää kouluvuotta Canonin tulostimella.

 • ASKARTELE JA TULOSTA

  Creative Park -sovellus

  Creative Park -sovellus sisältää runsaasti hauskoja askarteluprojekteja.