LUOVAA TULOSTUSTA

Villiä elämää: tulosta oma eläinseikkailusi

Tuo huimanhauska paperisafari kotiin Canonin Creative Parkin leijonien, tiikereiden, kirahvien ja karhujen avulla ja opi luonnonsuojelusta yhdessä perheen kanssa.
Kolme lasta leikkimässä kirahvi-, virtahepo- ja karhupaperinukella.

Eläimet voivat tarjota lapsille loputtomasti mahdollisuuksia kekseliäisiin leikkeihin, jotka ovat sekä hauskoja että opettavaisia. Jos etsit tekemistä, joka päästää luovuuden valloilleen ja auttaa lapsia oppimaan maailman söpöimmistä ja mahtavimmista olennoista, kokeile askartelemista.

Canonin Creative Park on maksuton verkkoresurssi, jossa on runsaasti ladattavia, eläinteemaisia askarteluprojekteja, jotka tarjoavat viihdykettä perheen yhteisiin hetkiin kotona. Luo oma safari tulostimen ja innokkaiden askartelijoiden avulla. Gepardeja,koaloita,kultapandoja ja keisaripingviinejä – löydät paljon erilaisia eläimiä eri puolilta maailmaa. Niiden parissa viihtyy koko perhe, ja samalla voi oppia lisää luonnosta.

Bloggaaja Fariba Soetan asuu Lontoossa yhdessä aviomiehensä ja kolmen lapsensa kanssa. Hän kertoo, miten hän käytti perheensä kanssa Creative Parkia ja Canon PIXMA TS8350 -sarjan tulostinta hauskojen eläinseikkailujen luomiseen.

1. Kerää askartelutarvikkeet

Askartelumallien sarja tulostettuina A4-arkeille, joita perhe ojentaa toisilleen.

Creative Parkin askartelumallit ovat helppoja tehdä ilman erikoistyökaluja. Tarvitset vain sakset, liimaa, tilaa työskentelyyn ja innokkaita pikku askartelijoita.

Tarvitset oman kotisafarin askartelemiseen vain tarpeeksi saksia kaikille, tulostimen, paperia ja liimapuikkoja tai teippiä.

”Monimutkaisempien eläinten askartelemiseen tarvitaan luultavasti lasten saksia terävämpikärkiset sakset, sillä niissä on joitain todella pieniä osia, joiden ympäri pitää leikata”, sanoo Fariba, joka suosittelee, että aikuiset auttavat lapsia leikkaamaan malleja.

JokaiselleCreative Park -sovelluksen1 tai -verkkosivuston mallille suositellaan tiettyä paperia. Suositusta kannattaa noudattaa, jotta tulokset olisivat parhaat mahdolliset. Laadukas paperi, kuten Plus Glossy tai mattapintainen valokuvapaperi, sopii loistavasti eloisiin eläintulosteisiin. Lisäksi Fariba käyttää Canon PIXMA TS8350 -sarjan tulostinta selkeiden ja eloisien tulosteiden tulostamiseen. ”Tilasimme paksumpaa paperia, joka ei ollut tavallista tulostuspaperia. Se pysyi paikallaan taitettuna”, hän sanoo.

2. Valitse malli.

Äiti ja kaksi lasta lasipöydän äärellä kannettavan tietokoneen ympärillä.

Creative Parkin valikoima on runsas, joten lapset löytävät varmasti suosikkieläimensä mallin, joka on tarpeeksi haastava. "Eläinhahmoja on todella paljon", sanoo Fariba, Mixed.Up.Mama-blogin vetäjä.

Koko perhe istumassa olohuoneessa leikkaamassa paperimalleja.

Kun projektin idea syttyy, on aika tulostaa. Jos koko perhe osallistuu projektiin, eläinsafari on valmis hujauksessa.

Creative Parkissa on tarjolla monenlaisia malleja. Lapset voivat siis valita haluamansa eläinmallin aina eksoottisista villieläimistä kotoisampiin otuksiin.

Sinun tarvitsee vain käyttää Creative Park -sovellusta tai vierailla Creative Park -sivustossa, ladata eläinmallit ja tulostaa ne kotitulostimellasi. Kun valitset vaikeusasteeltaan oikeat mallit, koko perhe voi puuhailla malliensa parissa ja pitää hauskaa yhdessä.

"Vierailimme sivustossa, ja tytöt katselivat erilaisia eläimiä. Autoin heitä valitsemaan vaikeusasteeltaan oikeat mallit. Tytöt olivat todella innostuneita, ja he ovat sen ikäisiä, että heillä kaikilla on oma suosikkieläin", sanoo Fariba, jonka tyttäret ovat iältään kuusi, kahdeksan ja kymmenen.

"Vanhempana tunnet omat lapsesi ja heidän kykynsä. Valittavana on runsaasti erilaisia eläimiä", hän jatkaa.

"Neuvoisin valitsemaan sellaisen mallin, jonka työstämiseen lapset jaksavat keskittyä. Jos vanhemmat lapset haluavat sitten siirtyä monimutkaisempiin malleihin, kuten gepardiin, se onnistuu.

3. Leikkaa ja askartele paperieläimiä

Perhe leikkaamassa paperisia eläinhahmoja.

Fariban perheen askartelemiin käsinukkeihin on muokkausvaihtoehtoja, joten jokainen voi päästää oman persoonallisen luovuutensa valloilleen.

Tyttö leikkaamassa A4-paperille tulostettua gepardikuviota.

Vaikeammat mallit, kuten tämä gepardi, tarjoavat mielenkiintoista tekemistä vanhemmille lapsille.

Yksi jännittävimmistä asioista paperiaskartelussa on mallin taittaminen ja liimaaminen. Näin oma eläinsafari tai nukketeatteri herää eloon. Fariba arvelee, että tämä voi olla loistavaa viikonlopputekemistä perheille.

"Se on mainio aktiviteetti, jossa hyödynnetään monenlaisia taitoja. Se kehittää lapsen hienomotoriikkaa, kun hän leikkaa ja liimaa keskittyneesti ja kokoaa 3D-mallia.”

"Se antaa lapsille mahdollisuuden luovalle tekemiselle lauantaisin, kun ollaan sisällä”, hän sanoo. "He voivat myös puuhailla itsekseen, kun sinä siemailet vieressä teetä valmiina auttamaan tarvittaessa. On todella mukavaa, että he saavat mieluisaa puuhaa ja pystyvät sen jälkeen leikkimään eläimillä.

”Käsinukkeihin voi liimata erilaisia askartelusilmiä, hattuja ja asusteita. Lapset nauttivat asusteiden ja erilaisten askartelusilmien valitsemisesta ja haluavat tehdä jokaisesta eläimestä omanlaisensa. Se on todella suloista."

4. Pidä hauskaa

Paperinen virtahepokäsinukke pyöreällä pöydällä Canon PIXMA-tulostimen vieressä.

Fariba kertoo, että hauskanpidon lisäksi tämä aktiviteetti vahvistaa sitä, mitä hänen tyttärensä oppivat koulussa. "He oppivat 3D-muodoista sekä ensimmäisellä että kolmannella luokalla, joten tämä liittyy siihen."

Olohuoneen sinisen sohvan takaa näkyy kolme pientä kättä, jotka pitelevät paperisia eläinnukkeja. Kuvan vasemmalla puolella näkyy suuri kani.

Fariban lapset päättivät järjestää nukketeatteriesityksen eläinhahmoillaan. Jopa perheen kani pääsi mukaan leikkiin.

Olitpa sitten tulostanut ja askarrellut joukon villieläimiä Afrikasta, eläimiä Euroopan metsien ihmemaasta tai hauskan ja luovan nukketeatterin, leikkihetki tarjoaa lapsille mainion tilaisuuden käyttää luovuuttaan.

Fariban lapset halusivat tehdä nukketeatterin, jossa oli mukana myös perheen lemmikki. Heillä oli hauskaa saadessaan kuvitella, millaisia ääniä askarrellut eläinhahmot pitäisivät. "He halusivat esittää pienen nukketeatterin ja käyttää eläinhahmoja esimerkiksi leikeissään kanin kanssa”, Fariba sanoo. "Keskustelimme siitä, mitkä eläinten nimet olisivat, ja se oli heistä hauskaa. He esittivät myös oman vähintäänkin huvittavan versionsa siitä, miten kirahvi ääntelee!"

5. Opi leikkimällä

Sinisen sohvan takana kolme hymyilevää lasta, jotka pitävät käsissään paperinukkeja.

Eläinaiheinen paperiaskartelu on hyvä tapa kannustaa lapsia tutustumaan luontoon.

Eläintensuojelun kaltaisista teemoista puhuminen lapsille voi olla haastavaa, mutta tällaisen vuorovaikutteisen aktiviteetin kautta oppiminen on helppoa ja mukavaa. Luonto-oppimisesta tulee helposti osa leikkiä askartelun ohessa käytyjen eläinaiheisten tietovisailujen, kerrottujen eläintarinoiden ja eläinten elinympäristöstä ja käyttäytymisestä jutustelemisen kautta.

"Pohdimme sitä, olisivatko nämä eläimet samalla alueella yhdessä, kun askartelimme panda-, virtahepo-, tiikeri- ja kirahvikäsinukkeja. Kävimme siis keskustelua siitä, onko näillä eläimillä sama elinympäristö", Fariba sanoo.

Se on myös hyvä tapa keskustella ehkä arkaluontoiselta tuntuvista aiheista, kuten elämän kiertokulusta, ja samalla vanhemmat voivat selittää, miksi jotkin eläimet näyttävät tietynlaisilta piiloutuakseen vihollisilta tai päästäkseen käsiksi ravintoon.

Creative Parkissa sinä ja perheesi voitte yhdessä tutustua loputtomaan eläinmallivalikoimaan ja löytää uusia ideoita. Mallit sopivat täydellisesti luoville lapsille, jotka rakastavat luontoa.

Voitte myös luoda oman luontopuistonne puutarhaan viemällä paperihahmot ulos ja sijoittamalla ne eläimille soveltuviin elinympäristöihin puiden alle, pitkän ruohon sekaan tai kiville.

Teksti: Lorna Dockerill

  1. Jos tulostintasi ei tueta, käy Creative Park -sivustossa.

Muita samankaltaisia tuotteita

Aiheeseen liittyvät artikkelit