LUOVAA TULOSTUSTA

Tulosta aarrekartta ja lähde hauskalle seikkailulle

Katso miten voit luoda PIXMA-tulostimellasi aarrekartan ja lähteä koko perheen voimalla huimalle seikkailulle.
Canon PIXMA -tulostin pöytätasolla. Sen vieressä on taiteltuja paperirasioita ja käsinpiirretty kartta.

Aarrejahti onnistuu helposti vaikka omalla kotipihalla tai lähipuistossa. Lapset nauttivat erilaisten pelien pelaamisesta – ja iloa riittää vielä enemmän, jos luvassa on hyviä palkintoja! Aarteenetsintä onnistuu helposti kotonakin, tarvitset vähän mielikuvitusta, muutaman valmiin mallipohjan Creative Parkista, Canon-tulostimen ja kaksipuolista mattapintaista valokuvapaperia. Aarrekarttasi johdattaa etsijät kohti herkullisilla suklaakolikoita täytettyä arkkua – muutaman jännittävän kiertotien kautta.

Kun olet valinnut hyvän paikan aarrejahdille, käy piilottamassa aarrearkut lähipuistoon tai omalle takapihalle ja tulosta omat aarrekartat perheenjäsenille ja ystävillesi. Aarteenetsintä on hauska synttärijuhlien ohjelmanumero, tai voit vaikka piristää aarrejahdilla pitkää kuumaa kesäpäivää – ehkäpä aarrearkkusi onkin kylmälaukku täynnä jäätelötuutteja. Koko perhe voi osallistua leikin valmisteluihin – tulostaminen onnistuu näppärästi vain seitsemässä vaiheessa.

1. Suunnittele oma kartta

Kaksi tyttöä värittää karttaa. Heidän vierellään pöydällä on PIXMA-tulostin.

Anna lasten auttaa kartan suunnittelussa. Jos he ovat vielä kovin pieniä, piirrä mustalla kynällä ääriviivat ja anna heidän värittää kartta puuväreillä tai väriliiduilla.

Kun olet valinnut aarteenetsinnän paikan, luo alueesta jännittävä kartta. Kartan aidosta ulkonäöstä ei kannata huolehtia liikoja, tärkeintä on, että siitä on lapsille iloa. Lisää karttaa maamerkkejä, jotka lapset tunnistavat helposti: puutarhassa oleva kasvihuone tai lähipuiston suurin puu. Käytä runsaasti värejä, jotta kartta näyttää houkuttelevalta.

2. Kopioi ja tulosta

Nuori tyttö nojautuu pöydän päälle ja painaa PIXMA-tulostimen kosketusnäytön painikkeita.

Canon PIXMA -tulostimien, kuten PIXMA TS8350 -sarjan laitteiden kopiointitoiminnolla voit helposti tehdä kopioita aarrekartastasi.

Äiti näyttää tyttärilleen tulostetta näiden värittämästä kartasta.

Voit tallentaa karttasi digitaaliseen muotoon valitsemalla "Skannaa". Tämän jälkeen voit siirtää karttasi tietokoneeseen tai suoraan älypuhelimeen Canon PRINT -sovelluksella ja jakaa sen ystävillesi ja perheenjäsenillesi sähköpostitse, jotta he voivat valmistautua seikkailuun.

Tarvitset ehkä useita karttoja, ainakin jos järjestät aarteenetsinnän synttärijuhlissa. Onneksi Canon-tulostimella, kuten Canon PIXMA TS8350 -sarjan laitteilla, voit kopioida karttasi kätevästi ja tulostaa niin monta kappaletta kuin haluat. Aseta kartta skanneriin, lisää paperia, valitse kosketusnäytössä "Kopioi" ja seuraa näyttöön tulevia ohjeita. Varmista vain, että olet valinnut tulostusasetuksissa oikean tulostusmateriaalin. Tässä esimerkissä käytämme mattapintaista valokuvapaperia.

3. Käytä Creative Park -sovellusta

Henkilö käyttää Creative Park -sovellusta älypuhelimessaan.

Kaikkien Creative Park -sovelluksen mallipohjien mukana saat myös tulostettavat käyttöohjeet.

Kun kartta on valmiina, etsi Creative Parkista seuraavaksi sopivat mallipohjat aarrearkkuja varten. Voit käyttää työpöytäversiota tai Creative Park -sovellusta1, jonka voit ladata App Storesta ja Google Play Kaupasta. Luo itsellesi maksuton Creative Park -tili, ellei sinulla jo ole sellaista. Sen kautta saat käyttöösi satoja mallipohjia ja lukemattomia luovia ideoita tulostamiseen. Etsi aarrearkkuja vaikka kirjoittamalla hakukenttään "box". Päivän teeman mukaisesti käytimme erilaisia laatikoita, kuten lehtikuvioita kuution mallista rasiaa ja merirosvotyylistä aarrearkkua.

4. Tulosta mallipohja

Kaksi nuorta tyttöä katsoo miten paperirasiaa tulostetaan Canon PIXMA -tulostimella.

Canon PIXMA -tulostimet on todella helppo yhdistää älylaitteisiin ja Creative Park -sovellukseen.

Canonin langattomien tulostimien, kuten PIXMA TS8350 -sarjan laitteiden, avulla voit tulostaa valitsemasi mallipohjat suoraan sovelluksesta. Näet tulostimen kuvakkeen näytön vasemmassa alareunassa. Napauta sitä ja Canon PRINT -sovellus neuvoo sinua eteenpäin eikä sinun tarvitse pohtia paperikokoa tai materiaalityyppiä. Kun olet valmis, Creative Park -sovellus lähettää tiedot tulostimeen langattomasti ja tulostus voi alkaa!

5. Tee oma aarrearkkusi

Henkilö leikkaa saksilla mallipohjasta irti paperirasiaa.

Creative Parkin valmiista mallipohjista on helppo ja nopea askarrella käteviä rasioita ja pieniä aarrearkkuja.

Äiti ja hänen tyttärensä taittelevat ja liimaavat pieniä paperirasioita.

Leikkaamisen jälkeen lapset voivat osallistua taittamiseen ja liimaamiseen. Aarrearkkujen tehtailu on hauska tapa valmistautua tulevaan ulkoseikkailuun.

Kun olet tulostanut mallipohjat, on aika askarrella niistä aarrearkkuja. Leikkaa aarrearkun osat irti mallipohjasta – lapset voivat auttaa, jos sinulla on sopivat askartelusakset, mutta muista valvoa heidän turvallisuuttaan. Suurin osa aarrearkuista voidaan taittaa kokoon, ja joissain tarvitaan lisäksi hieman liimaa. Creative Park -sovelluksesta saat yksinkertaiset ohjeet jokaista mallipohjaa varten.

6. Palkinnot arkkuun ja arkku piiloon

Paperirasiaan asetettuja suklaakolikoita. Rasian vieressä on värikäs käsinpiirretty kartta.

Mitäpä jos täyttäisit aarrearkun erilaisilla yllätyslahjoilla? Aarrejahtiin kuuluu kunnon palkinto rankasta etsinnästä.

Paperista valmistettu aarrearkku kukkaruukkujen vieressä.

Piilota valmiit aarrearkut eri puolille pihaa tai puutarhaa, ja muista että pienimmät lapset eivät ylety kovin korkealle.

Aarrearkut ovat valmiina – ja lapset todennäköisesti jo hyppivät innostuksesta – joten täytä ne herkuilla ja muilla yllätyksillä ja piilota aarteet puutarhaan tai lähipuistoon. Yritä toimia ripeästi ja varo pieniä vakoilijoita! Kun aarrearkut ovat paikoillaan, merkitse aarteen sijainti karttoihin.

7. Aloita aarteenetsintä!

Äiti tyttärineen tutkii aarrekarttaa suuressa puutarhassa.

Tämä on hauskin osa! Voit rauhassa seurata, kun lapset etsivät innoissaan salaperäistä aarretta.

Nuori tyttö kurottaa paperista tehdyn aarrearkun kukkaruukusta.

Aarteenetsintä on loistava tapa piristää lasten päivää, ja samalla saat heidät liikkeelle raikkaaseen ulkoilmaan.

Jaa kartat lapsille ja auta heitä tarpeen mukaan aarteenetsinnässä. Varmista, että sinulla on mukanasi Canon-kamera ja ota ikimuistoisia kuvia, jotka voit jakaa myöhemmin!

Kirjoittanut Phil Hall

  1. Lisätietoja tuetuista Canon-mustesuihkutulostinmalleista on tällä sivulla.

Muita samankaltaisia tuotteita

Aiheeseen liittyvät artikkelit