LUOVAA TULOSTUSTA

Sisusta dinosaurusaiheinen lastenhuone kierrätettävillä paperikoristeilla

Kodin sisustaminen ei ole vain aikuisten tehtävä. Canon Creative Parkin ansiosta koko perhe voi osallistua lastenhuoneen sisustamiseen edullisilla ja kierrätettävillä paperikoristeilla.
Pöydällä on Canon Creative Parkista tulostettuja dinosaurusmalleja, ja käsi ojentuu poimimaan yhtä malleista.

Aivan kuten aikuisista, lapsistakin on hauska ilmaista luovuuttaan ja persoonallisuuttaan heitä ympäröivissä tiloissa. Lapselle oma huone ei ole vain paikka, jossa hän nukahtaa pitkän päivän päätteeksi. Huoneessa tehdään läksyjä, leikitään ja ollaan kavereiden kanssa – se on lapsen oma pieni maailmankaikkeus. Mikä olisi parempi keino tehdä tilasta omannäköinen kuin askartelemalla jotakin itselle mieleistä? Kun saatavilla on Canon Creative Park, PIXMA-tulostin, paperia ja sakset, se on helpompaa kuin koskaan.

Valitse teema

Aikuinen ja lapsi rakentamassa Canonin Creative Park -sivustosta ladattuja ja Canon PIXMA -tulostimella tulostettuja paperisia dinosauruksia.

Chee-isä ja vanhempi poika Okkie pitivät dinosaurusten leikkaamisesta yhdessä. ”Se oli mukavaa puuhaa koko perheelle, ja isossa valikoimassa oli helppoja malleja Elonille ja todella haastavia malleja, joissa riitti meille kiinnostavaa tekemistä”, Chee sanoo.

Lastenhuoneen sisustusta voi muokata monella tavalla, esimerkiksi kuviollisilla verhoilla tai vuodevaatteilla, seinämaalauksilla tai kehystetyillä valokuvatauluilla. Voi kuitenkin olla vaikeaa pysyä selvillä siitä, mikä lapsia kulloinkin kiinnostaa. Joskus heitä kiinnostavat avaruus ja astronautit, sitten merirosvot ja hetken päästä dinosaurukset. Huoneen maalaaminen ja uusien tekstiilien tai taulujen ostaminen joka kerta voi olla kallista, mutta nyt voit tehdä lastenhuoneeseen esihistoriallisen muodonmuutoksen edullisemmin.

Haluatko kokeilla paperikoristeita? Kun lapsesi kiinnostuksen kohteet muuttuvat, voit kierrättää koristeet ja tehdä niitä lisää. Canon Creative Park -sovelluksessa ja -sivustossa on tuhansia maksuttomia mallipohjia, kuten monenlaisia lapsille sopivia askarteluvinkkejä, mutta aloittelevat paleontologit innostuvat erityisesti dinosaurusmalleista. Valitse koko pään kokoinen maski, esimerkiksi Pteranodon tai Triceratops, tai Apatosauruksen paperihahmo. Jos lapsesi haluavat täydellisen ponnahduskortin ystävän syntymäpäiville, tehkää vaikkapa Tyrannosaurus rex -kortti. Chee-Chiu Lee ja hänen kaksi poikaansa, 7-vuotias Elon ja 11-vuotias Okkie, kokeilivat erilaisia malleja sivustolta.

Tee dinosaurustaidetta seinälle

Dinosaurusaiheinen paperiaskartelumalli tulostuu Canon PIXMA -tulostimesta, jonka vieressä on valmis Tyrannosaurus rex -malli ja ruukkukasveja.

Canon PIXMA TS5350a -sarjan tulostin sopii erinomaisesti askartelutöihin ja tarrojen tekemiseen, ja sen avulla voit tulostaa suoraan älypuhelimesta.

Lapsi leikkaa saksilla Canonin Creative Parkista ladattua ja Canon PIXMA -tulostimella tulostettua dinosaurusmallia.

Askartelu on todella palkitsevaa, ja kun opetat lapset tekemään esineitä itselleen jo pienestä pitäen, voit samalla opettaa heille itsenäisyyttä ja sinnikkyyttä, joka voi auttaa heitä myöhemmin elämässä.

Yksi parhaista puolista dinosaurusaiheisessa paperiaskartelussa on se, että uusia tai monimutkaisia välineitä ei tarvita. Tutustu kunkin mallipohjan ohjeisiin, sillä joissakin saatetaan tarvita muita materiaaleja, kuten narua, kumilenkkejä, askarteluliimaa tai värikyniä, mutta yleensä tarvitaan nämä:

Valitse dinosauruskoristeet

Lapsi värittää dinosauruspiirrosta ruskealla kynällä.

Creative Parkissa on myös dinosaurusaiheisia väritysmalleja, joista lapset saavat luovaa puuhaa, kun aikuiset huolehtivat rakentamisen ja kiinnittämisen monimutkaisemmista osista. Tässä seitsemänvuotias Elon piristää dinosaurusaiheista tulostetta.

Aikuisen kädet rakentamassa Canonin Creative Parkin paperista dinosaurusmallia, joka on tulostettu Canon PIXMA -tulostimella, ja taustalla näkyy pakkaus Canonin valokuvapapereita.

Tiesitkö, että kaikilta seitsemältä mantereelta on löydetty dinosaurusten fossiileja? Ja että Stegosauruksella sanotaan olleen saksanpähkinän kokoiset aivot? Kun rakennat dinosauruskoristeita lastenhuoneeseen, voit kertoa näitä hauskoja asioita lapsillesi.

Kun olet koonnut välineet, valitse haluamasi mallit Canon Creative Parkista, lataa mallit ja tulosta ne PIXMA-tulostimella. Saatavilla on paljon erilaisia malleja suloisesta paperimobilesta, josta pienet lapset pitävät, julisteisiin, joissa Tyrannosaurus rex paljastaa isot hampaansa ja jotka sopivat pelottavista asioista pitäville isommille lapsille. Yksitoistavuotias Okkie piti askartelua erityisen mielenkiintoisena. "Hänestä oli hienoa nähdä, miten paperin kielekkeiden avulla sai aikaan kolmiulotteisia taikoja!”, Chee sanoo.

Kun puhutte lasten kanssa mallien valinnasta, voitte jutella erilaisista dinosauruksista ja siitä, mitkä ovat lasten suosikkeja ja miksi. Saatat yllättyä siitä, kuinka paljon he voivat opettaa sinulle!

Askartelu voi myös saada lapset miettimään värien luovaa käyttöä. He haluavat ehkä valita oman väripaletin tai täydentää huoneensa seinien ja verhojen värejä. Voit myös johdatella keskustelun väriympyrään ja siihen, miten vastavärit, kuten sininen ja oranssi, sopivat yhteen. Vaikka ajattelemme usein dinosaurusten olevan tietynvärisiä, tutkijat eivät tiedä, minkä värisiä ne olivat. Creative Park -sivustossa on lapsille värityskuvia, jotta he voivat päästää mielikuvituksensa valloilleen. Kuka sanoo, ettei voi olla kimaltavaa sateenkaaridinosaurusta?

Jos lapsesi rakastavat selfieitä, voit tulostaa Jurassic-sarjan valokuvarekvisiittaa, pyytää kaikki poseeraamaan ja ottaa leikkisiä esihistoriallisia muotokuvia, jotka voi kiinnittää seinälle tai valokuvatauluun.

Canon-kamera Canon PIXMA -tulostimen päällä. Taustalla näkyy valokuvia.

CANON CLUBIIN

Ainutlaatuinen yhteisö sisällöntuottajille. Inspiraatiota, jäsenetuja, tukipalveluita ja paljon muuta. Liittyminen on helppoa. Hanki Canon-tuote. Rekisteröidy. Liity Canon Clubiin.

Kutsu koko perhe askartelemaan

Aikuisen kädet rakentamassa Tyrannosaurus rexin päätä ja lapsen kädet leikkaamassa yksinkertaista origami-dinosaurusta.

Canon Creative Parkissa on valikoima yksinkertaisia origami-dinosauruksia, jotka sopivat hyvin pienemmille lapsille, koska niissä ei ole kiinnitettäviä osia eikä niitä tarvitse leikata. Silloin aikuiset voivat rakentaa lastensa seurana vaativampia malleja, kuten tämän Tyrannosaurus rexin pään.

Aikuinen kiinnittää paperista askarrellun Tyrannosaurus rex -yövalon makuuhuoneen valkoiselle seinälle.

Canon Creative Parkissa on valikoima monimutkaisempia malleja, jotka vievät dinosaurusaiheisen askartelun uudelle tasolle, jotta saat ideoita sisustukseen. Tämän Tyrannosaurus rexin pään voi kiinnittää seinälle paristokäyttöiseksi yövaloksi. ”Elon rakastaa huoneessaan olevaa dinosauruksen päätä, jonka sisällä on valo”, Chee sanoo. ”Hän näyttää sen kaikille ystävilleen, kun he tulevat käymään.”

Jokaisen mallipohjan mukana on tulostettava vaiheittainen ohje, jota voit seurata kokoamisen aikana, vaikeustason osoittava tähtiluokitus ja arvio siitä, kuinka kauan mallin tekeminen kestää. Koska osa malleista on helpompia koota kuin muut, kaikille löytyy tekemistä – juuri koulun aloittavista lapsista alakouluikäisiin ja isovanhempiin. ”Kun valitsimme ja tulostimme dinosaurukset, pojista tuntui, että he tekivät jotakin aivan alusta alkaen”, Chee sanoo.

Anna lasten tehdä itsenäisesti helpompia malleja, kuten suloinen origami-Triceratops tai helppo minidinosaurus, ja auta heitä haastavammissa malleissa, kuten kolmiulotteisessa Stegosauruksessa. Eri malleja on helppo muokata lasten osaamistasoon sopiviksi. ”Okkie osasi leikata monimutkaisia osia ja kiinnittää ne yhteen”, Chee sanoo.

Joissakin malleissa, kuten Tyrannosauruksessa, jossa on nivelet, ja kuminauhalla liikkuvassa Stegosauruksessa, on liikkuvia osia, jotka lisäävät opetukseen fysiikan ja insinööritaidon osaamista.

Sisusta huone ja esittele luomuksesi

Käsipari kiinnittämässä väritettyä piirrosta kahdesta dinosauruksesta seinälle, jonka edessä on pöydällä erilaisia koottuja Canonin Creative Parkin dinosaurusmalleja.

Dinosaurusaiheinen paperiaskartelu voi herättää mielenkiintoisia keskusteluja historiasta, luonnontieteistä ja ilmastonmuutoksesta, ja se on erinomainen keino täydentää koulussa opittuja asioita.

Koottu Canonin Creative Parkin dinosaurusmalli on laitettu ruukkukasviin, jonka ympärillä on muita kasveja.

Voi olla hankalaa löytää muovittomia leluja ja koristeita. Näiden paperisten dinosaurusmallien avulla voit uudistaa huoneen ilman huolta ympäristövaikutuksista ja kierrättää kaikki leikeissä revenneet mallit. Voit laittaa niitä jopa ruukkukasveihin, jotta paperiset kasvinsyöjät saavat elinympäristön, jossa ne viihtyvät.

Kysy lapsiltasi, miten paperista askarreltuja dinosauruksia kannattaisi heidän mielestään esitellä. Ehkä he haluavat tehdä galleriaseinän upeista dinosaurusten kuvista. Voitte suunnitella yhdessä, missä kukin niistä näyttäisi parhaalta. Lapset ovat saattaneet koota paljon dinosauruksia tai rakentaa oman minikokoisen dinosaurusdioraaman. Ne näyttävät upeilta hyllylle, työpöydälle tai lipastolle aseteltuina, jotta lapset saavat ne nopeasti leikkeihinsä. ”Pojat halusivat laittaa dinosaurukset ruukkukasvien sekaan”, Chee kertoo.

Aikuinen ja lapsi ihailemassa Canon Creative Park -mallipohjasta rakennettua Tyrannosaurus rexin päätä.

Seuraavan kerran, kun lapsella on tylsää, kokeile paperiaskartelua sen sijaan, että avaisit television tai pelikonsolin. Askartelu voi olla perheen yhteistä puuhaa, ja se myös auttaa rentoutumaan, voi parantaa keskittymiskykyä ja auttaa ilmaisemaan tunteita, ja olla sellaisenaan palkitseva kokemus.

Seuraavan kerran, kun sataa kaatamalla tai etsit tekemistä iltapäivälle viikonloppuna, sinun ei tarvitse käyttää rahaa kalliisiin harrastuksiin. Dinosaurusaiheinen askartelu on hauskaa, ja sen avulla lapset voivat kehittää monenlaisia taitoja, kuten luovuutta, keskittymiskykyä, ohjeiden noudattamista ja tiimityötä. He ilahtuvat nähdessään työnsä tuloksen – ainutlaatuisen lastenhuoneen tai leikkitilan, jonka he voivat ylpeänä sanoa sisustaneensa itse. Kun heidän makunsa muuttuu, voitte palata Canon Creative Parkiin etsimään muita paperimalleja, jotka liittyvät heitä kiinnostaviin aiheisiin.

Canonin Creative Parkin esihistoriallisten askartelutöiden avulla voit nyt koristella lapsesi makuuhuoneen edullisesti. Kun olet valmis, ota kuva ja jaa se tunnisteella #MadeWithPixma, jotta voit inspiroida muita, jotka haluavat kokeilla samaa. Nyt sinun tarvitsee enää päättää, minkä dinosauruksen haluat herättää eloon!

Rachel Segal Hamilton

Vastaavat tuotteet

Aiheeseen liittyvät artikkelit

 • ASKARTELE JA TULOSTA

  Taidepaperitöitä

  Taiteilija Zack McLaughlin innostui Canonin Creative Parkin kuningaskalastaja-mallipohjasta.

 • LUOVAA TULOSTUSTA

  Tee omat stressilelut

  Paperisilla stressileluilla on hauska leikkiä ja ne rauhoittavat kiireistä mieltä.

 • LUOVAA TULOSTUSTA

  Anna värien loistaa

  Lisää väriä kotiisi näillä kauniilla sateenkaarikäsitöillä.

 • LUOVAA TULOSTUSTA

  Aurinkokunnan askarteleminen

  Yhteistä aikaa, uuden oppimista ja leikkejä Creative Parkin avaruusaiheisella paperiaskartelulla.