LUOVAA TULOSTUSTA

Luo upeita yksilöllisiä onnittelukortteja kuudessa helpossa vaiheessa

Jos sinulla on paperia, tulostin ja askarteluintoa, kokeile luoda omia yksilöllisiä onnittelukortteja.
Valikoima käsintehtyjä onnittelukortteja pöydällä Canon-tulostimen vieressä.

Käsintehdyt onnittelukortit ovat loistava yksilöllinen lahjaidea, mutta niiden avulla on helppo myös opetella uusia askartelutaitoja. Persoonallinen onnittelukortti sopii elämän eri tilanteisiin, kuten perheenjäsenen syntymäpäivään, hyvän ystävän hääpäivään, vastasyntyneen vanhemmille tai opiskelijan valmistumispäivään. Yksilöllisten onnittelukorttien tekemiseen ei vaadita erikoistaitoja – riittää, että annat mielikuvituksesi laukata.

Tania Ahmed muutti 13-vuotiaana Isoon-Britanniaan Pakistanista, ja askartelu auttoi häntä sopeutumaan uuteen kotimaahansa. "Pakistanissa ei ollut kovin helppoa löytää materiaaleja paperiaskarteluun", kertoo Tania. "Tein kirjontatöitä, koruja ja helmikirjontaa. Isossa-Britanniassa löysin YouTubesta videoita paperiaskartelusta ja onnittelukorttien tekemisestä. Lähellä kotiani oli askarteluliike, josta löysin tarvitsemani välineet, ja verkosta oli helppo tilata lisää materiaaleja. Se oli tavallaan minun tapani kotiutua uuteen maahan."

Tania Ahmed omistaa yrityksen, joka on erikoistunut käsintehtyihin kortteihin. Hän opettaa verkossa erilaisia askartelutekniikoita ja erilaisten materiaalien käyttöä. Tässä artikkelissa Tania kertoo miten voit tehdä onnittelukortteja Canon PIXMA TS7450 -sarjan tulostimella.

1. Kokoa tarvikkeet

Varmista ennen aloittamista, että kaikki tarvittavat tarvikkeet ja välineet ovat käden ulottuvilla. Tarvitset ainakin:


Lisäksi saatat tarvita:
 • Tarroja ja muita koristeita
 • Vaahtokumiarkkeja
 • Askarteluveitsi

2. Valitse haluamasi kuva

Nainen selaa tulostettavia korttimalleja älypuhelimessa.

Canonin Creative Park -palvelussa on satoja maksuttomia mallipohjia. Palvelusta löytyy mallipohjia moniin eri tilanteisiin: syntymäpäiväkortteja, kutsukortteja, joulukortteja ja onnittelukortteja.

Nainen tulostaa älypuhelimen sovelluksella onnittelukortin Canon PIXMA -tulostimella.

Tanian mielestä Canon PIXMA TS7450 -sarjan tulostin on helppokäyttöinen. "Tulostin oli käyttövalmiina 15–20 minuutissa, ja älypuhelimen sovellus oli todella helppo yhdistää tulostimeen."

Kun olet hankkinut oikeat välineet ja materiaalit, valitse sopiva mallipohja. Canonin maksuton Creative Park -palvelu tarjoaa paljon ladattavia ja tulostettavia mallipohjia: minikortteja, ylösponnahtavia kortteja, teeman mukaisia kirjekuoria ja paljon muuta erilaisiin käyttötilanteisiin. Näin joulun lähestyessä palvelusta löytyy joulukorttimalleja ja ylösponnahtavia kortteja, joissa on lumiukko tai joulupukin reki.

Kokeile yhdistää eri mallipohjia yksilölliseksi kortiksi tai yhdistä oma suunnitelmasi johonkin Creative Park -palvelun monista askartelumalleista. Tania valitsi valmiin mallipohjan, jota hän lähti työstämään oman ideansa mukaiseksi. "Valitsin kukkaseppelemallin, jonka päätin muokata onnittelukortiksi", sanoo Tania. "Tulostin mallipohjan Canon PIXMA TS7450 -sarjan tulostimella, leikkasin kukan osat irti ja lisäsin mukaan itsetekemiäni osia.

"Jos haluat luoda yksilöllisiä kortteja, etsi jatkuvasti uusia ideoita", kertoo Tania. "Internet tarjoaa paljon hyviä mallipohjia, joita on helppo muokata vastaamaan omia kortti-ideoitasi."

3. Valitse sopiva paperi

Pöydällä oleva tulostin tulostaa Creative Park -palvelusta ladatun mallipohjan. Tulostimen vieressä on Canon-paperia.

Valitse riittävän tukeva paperi, joka säilyttää hyvin muotonsa, jos haluat kokeilla 3D-koristelua.

Onnittelukortteihin sopii parhaiten vahva ja kestävä paperi. Mattapintainen paperi korostaa värejä ja kuvioita.

Tania käyttää onnittelukortteihin Canonin kaksipuolista mattapaperia – siinä on valmiiksi keskitaitos ja mukana toimitetaan kirjekuori – ja koristeluun mattapintaista valokuvapaperia. Paperi on helppo leikata ja se antoi Tanialle mahdollisuuden lisätä uusia ulottuvuuksia kortteihin. "Ennen kuin kiinnitin kukat, käpristin terälehtiä hieman", kertoo Tania. "Paperi on niin tukevaa, että se säilyy hyväkuntoisena, jos lähetän onnittelukortin postitse."

4. Tulosta kortin osat

Hymyilevä nainen leikkaa saksilla kukkakuvioita.

Saat yksilöllisiä lopputuloksia yhdistelemällä erilaisia materiaaleja ja tekniikoita. "Olen nähnyt joitain todella upeita "hybridikortteja" viime aikoina", kertoo Tania.

Nainen leikkaa saksilla vaaleanpunaisia paperikukkia.

Kun hallitset korttien luomisen perusasiat, voit lisätä kortteihisi yksilöllisiä piirteitä. Askartelu voi myös toimia hyvänä mindfulness-harjoituksena.

Kun sopiva paperi on valittu, voit tulostaa haluamasi mallipohjan. Valitse mallipohja Creative Park -sivustosta tai Creative Park -sovelluksesta ja yhdistä laitteesi Canon-tulostimeen. Tania käyttää langatonta yhteyttä, jonka avulla tietokone tai älypuhelin on helppo yhdistää Canon PIXMA TS7450 -sarjan tulostimeen.

Tulosta tuhansien vaihtoehtojen joukosta valitsemasi mallipohja. Etsitkö korttia tiettyyn tilaisuuteen? Creative Park -palvelu on täynnä mallipohjia, jotka on suunniteltu elämän tärkeisiin hetkiin.

5. Muokkaa, muokkaa, muokkaa

Nainen pitää kädessään paperikukkaa. Hänen edessään pöydällä on värikkäitä kortteja, askarteluvälineitä ja tulostin.

Yksi parhaista puolista onnittelukorttien askartelemisessa on, että saat varmasti juuri sellaisen onnittelukortin kuin halusit – ja lisäksi niiden tekeminen on hauskaa ja rentouttavaa.

Nainen koristelee onnittelukortissa näkyvää lastenvaunua hopeanvärisillä helmillä.

Creative Park -palvelusta Tania löysi uusia ideoita kortintekoon. "Palvelu oli minulle iloinen yllätys, koska en yleensä käytä digitaalisia mallipohjia. Yleensä luon kortit itse tyhjälle arkille, johon piirrän kuvia, väritän ne ja lisään kuvioita esimerkiksi leimasimilla. Creative Park pakotti minut ajattelemaan uudella tavalla. Vaihtoehtoja on valtavasti, ja ohjeet on helppo ladata ja tulostaa."

Kun tulosteet ovat valmiit ja olet leikannut jokaisen osan huolellisesti irti mallipohjasta, voit aloittaa onnittelukortin kokoamisen. Voit tehdä onnittelukortista yksilöllisen monella eri tavalla, kuten lisäämällä niihin kimalletta, askartelukangasta tai tarroja.

"Tein kukkien keskiosat tarroilla ja kullanvärisillä korteilla", kertoo Tania. "Kiinnitin ne toisiinsa ja lisäsin niiden päälle helmikoristeita."

Tania kertoo, että korttiin saa helposti lisäsyvyyttä. "Jos haluat tehdä kortista kolmiulotteisen ja siinä on helposti leikattavia osia, tulosta niitä kaksi kappaletta", neuvoo Tania. "Voit lisätä syvyyttä ja kerroksia myös erilaisten vaahtokumiarkkien avulla."

6. Koko perheen hauskaa puuhaa

Pöydällä on kolmiulotteinen kukkakortti ja kaksi laatikollista Canon-paperia. Nainen taustalla askartelee.

Tanialle luovuus ja kädentaidot ovat osa verenperintöä. "Äitini valmisti minulle – ja myös myytäväksi – hameita ja mekkoja, ja muutkin perheenjäseneni toteuttivat luovia ideoitaan eri tavoin. Isäni on taidokas puuseppä ja hän teki minulle nukketalon, oman kirjahyllyn ja muitakin huonekaluja. Osa sukulaisistani on taiteilijoita, joten luova työ on aina ollut minulle iso osa elämääni", kertoo Tania.

Tarvitset vain tulostimen, paperia, liimaa ja sakset, joten korttien tekeminen on helppoa ja hauskaa puuhaa vaikka koko perheelle.

Tai voit kutsua ystäväsi askartelemaan joulukortteja ja nauttimaan samalla jouluherkkuja.

Jos kaipaat inspiraatiota, Tania kehottaa tutustumaan Pinterestin erilaisiin kortti-ideoihin ja upeisiin väriyhdistelmiin. "Kannattaa myös katsoa muutama video väriteoriasta", ehdottaa Tania.

Muista jakaa omat luomuksesi tunnisteella #MadeWithPixma.

Teksti: Lorna Dockerill

Muita samankaltaisia tuotteita

Aiheeseen liittyvät artikkelit

 • Itsetehty joulukortti, omatekoiset koristeet ja Canonin kaksipuolista mattapaperia.

  TULOSTUS JA ASKARTELU

  Joulukorttien tulostus

  Kuvaa itse jouluisia valokuvia ja tulosta omia joulukortteja.

 • Itse tehty paperikukkakimppu siirtyy olohuoneessa käsiparilta toiselle.

  TULOSTUS JA ASKARTELU

  Parhaat vinkit mietittyihin paperilahjoihin

  Tutustu tapoihin, joilla Canonin Creative Parkin ja PIXMA-tulostimen avulla voidaan tehdä merkityksellisiä lahjoja.

 • LUOVAA TULOSTUSTA

  Paperista askarrellut pöytäkoristeet

  Tee kauniit koristeet kaikkiin kattauksiin Creative Parkin avulla.

 • LUOVAA TULOSTUSTA

  Halloween-aiheisia tulostusideoita

  Syksyisiä ideoita hauskoihin ja pelottaviin koristeisiin, asuihin, herkkuihin ja muuhun.