LUOVAA TULOSTUSTA

Rajaton määrä sateenkaariaiheisia askartelutöitä

Lisää väriä kotiin opettelemalla tekemään sateenkaariaiheisia askartelutöitä Canon PIXMA -tulostimen ja Canon Creative Parkin avulla.
Suoraan ylhäältä otettu kuva puisesta työpöydästä, jolla on värikäs paperista tehty tuulimylly ja kuumailmapallo sekä paketti Canonin valokuvapaperia.

Myrskyn jälkeen taivaalle ilmestyvä sateenkaari on vahva toivon, onnen ja kauneuden symboli, joka on myös kaikenkattavan rakkauden ja moninaisuuden merkki. Kun olet nähnyt sellaisen kaukaisuudessa, onko koskaan käynyt mielessä, että miten sen voisi saada omaksi ja vietyä kotiin? Nyt tämäkin nimittäin onnistuu.

Sateenkaariaiheiset askartelutyöt piristävät huonetta kuin huonetta, ja niistä saa hienoja juhlakoristeita, joita on ihana tehdä etukäteen hyvien ystävien kanssa. Eikä asiassa kannata niinkään kuunnella Canonia, vaan jotakuta henkilöä, joka rakastaa kaikkea kirkasta ja värikästä – vaikkapa Helen Cookea, Britanniasta käsin toimivaa käsityöläistä ja jalokivikauppiasta, henkilöä @CraftyCooke-tunnisteen takana.

"Rakastan värejä. Olen aina ollut melko pulppuileva, ja pukeudun persoonallisuuteni mukaan”, Helen sanoo. ”Rakastan värien käyttöä ja sääntöjen rikkomista. Etenkin askartelussa voi kokeilla eri värejä ja nähdä, miten esineen persoonallisuutta voidaan muuttaa yhdistelemällä värejä.”

Aloittamiseen tarvitaan Canon PIXMA -tulostin ja Canon Creative Park -sivusto tai -sovellus. Tässä Helen kertoo, kuinka hän sai sateenkaarenvärisen tuulimyllyn ja kuumailmapallon eloon kuin taikaiskusta käyttämällä Canon PIXMA TS5350a -sarjan tulostinta, Creative Parkia ja askartelutyökaluja.

Mallipohjien valitseminen ja tulostaminen

Kädessä oleva älypuhelin, jonka näytössä on Canon Creative Parkista peräisin oleva tuulimyllyn mallipohja. Taustalla pöydällä on Canon PIXMA -tulostin.

Canon Creative Park -sovelluksella ja yhteensopivalla Canon PIXMA -tulostimella mallipohja voidaan tulostaa suoraan älypuhelimella.

Puupöydällä olevasta Canon PIXMA -tulostimesta tulee ulos paperi, jossa on värikkään tuulimyllyn mallipohja.

Helen piti Canon PIXMA TS5350a -sarjan tulostimen merkkivalorivistä ja OLED-näytöstä. ChromaLife100-mustetta käyttävien FINE-patruunoiden ansiosta tulostetut värit ovat eloisia, joten tämä tulostin on ehdoton apu askartelussa.

Canon Creative Parkia on tosi helppo käyttää. Voit joko ladata iOS- tai Android-laitteeseen tarkoitetun sovelluksen tai selata sivuston valtavaa mallipohjien ilmaisvalikoimaa. Valittavana on erilaisia sateenkaarimalleja, kuten kohokuvakortti ja origami. Helen valitsi sateenkaarituulimyllyn ja kuumailmapallon. Kullakin mallipohjalla on omat tulostettavat ohjeet ja myös likimääräinen kokoamisaika sekä vaikeusaste samoin kuin paras paperityyppi.

Helen arvostaa sivuston käytettävyyttä. ”Ohjeet olivat hyvät ja sivusto todella helppokäyttöinen”, hän sanoo. ”On mukavaa, että ladattavat mallipohjat ovat kaikki yhdessä paikassa."

Kun mallipohja on valittu, se voidaan tulostaa suoraan älypuhelimesta, kunhan käytössä on yhteensopiva Canon PIXMA -tulostin. Helen käytti omien töidensä tulostamiseen Canon PIXMA TS5350a -sarjan tulostinta. ”Yhteyden muodostaminen Wi-Fin kautta oli todella helppoa”, hän innostuu. ”Tulostuslaatu on upea.”

Helen käytti Canon Matte -valokuvapaperia ja totesi, että paperitöiden kannalta se on laadultaan täydellistä. ”Värit ovat kauniit ja paksuus juuri sopiva”, hän selittää. ”Ei liian taipuisaa eikä liian korttimaista: juuri niin kuin pitää.”

Mallipohjien kokoaminen

Henkilö kumartuu pöydän yli leikkaamaan mutkikasta mallipohjaa askarteluveitsellä.

Paperityö on edullinen tapa pitää hauskaa, rentoutua ja käyttää omaa luovuutta. ”Ei tarvitse ostaa hienoja työkaluja, mutta askarteluveitsi on pidettävä terävänä”, Helen sanoo. ”Eikä kannata pitää kiirettä. Jos haluaa tehdä kauniin esineen, asiaan on varattava aikaa ja otettava ilo irti sen tekemisestä.”

Värikkääseen raidalliseen yläosaan pukeutunut hymyilevä nainen istuu työpöydän ääressä viimeistelemässä paperista tehtyä sateenkaarituulimyllyä.

Itse tehtyjä sateenkaaritöitä voi myös antaa lahjaksi ystäville. Helen sanoo olevansa ylpeä töistään, kun hän saa palautetta ihmisiltä, jotka pitävät hänen luomuksistaan.

Helen leikkasi omat mallipohjansa askarteluveitsellä. ”Kuumailmapallon kanssa saa olla tarkkana, joten parasta on käyttää askarteluveistä”, hän sanoo. ”Tuulimylly on enemmän saksittavaa hommaa.”

Ennen taittamista mallipohjiin kannattaa tehdä taittourat. ”Paperiin tehdään metalliviivaimella taittourat, muuten kuvioiden taittaminen menee liian vaikeaksi, varsinkin jos käyttää paksumpaa paperia”, hän selittää. ”Tarkoitus on saada siistejä taitoksia. Tätä vaihetta ei kannata jättää väliin.”

Kun paperiin on tehty taittourat, mallipohja kasataan liimapuikolla. Kuumailmapallo on mutkikas, siinä on paljon pieniä osia, joten sen rakentaminen vaatii paljon kärsivällisyyttä. Mutta osa paperitöiden hauskuudesta on kaiken muun unohtaminen ja keskittyminen itse tekemiseen.

”Minulle askartelu on mindfulness-toimintaa”, Helen sanoo. ”Jotkut löytävät saman kirjoista tai urheilusta, mutta itselleni tässä toimii askartelu. Minulle ainoa vaihtoehto on unohtaa maailma ja keskittyä tekemiseen. Vain sinä itse ja tuo hetki.

”Minusta on kivaa nähdä, miten jutut rakentuvat”, hän jatkaa. ”Aloitat kaikista pienistä paloista, kokoat ne yhteen ja saat aikaan tunteen tai jotain, johon ihmiset kiinnittävät huomiota tai josta itse tykkäät.”

Omien sateenkaarikäsitöiden asettaminen esille

Hymyilevä nainen, jolla on yllään värikäs raidallinen neule, ripustaa sateenkaarenvärisen kuumailmapallon keltaiseen valaisimeen.

Oman kodin piristämisen lisäksi näillä askartelutöillä voi käyttää juhlistaa Pride-kuukautta. ”Queer-yhteisön tukeminen ja tuominen esille on tärkeää”, Helen sanoo.

Suoraan ylhäältä otettu kuva puisesta työpöydästä, jolla on värikäs paperista tehty tuulimylly ja kuumailmapallo sekä useita makeis- ja hedelmäkulhoja.

Tuulimyllyyn saa myös erilaisia keskiöitä – kuten kukan ja tähden – joten sitä voi muokata mieleisekseen.

Kun on kyse sateenkaaritöiden asettamisesta esille – olipa kyse sitten ikkunalaudalle laittamisesta, tuen esittämisestä LGBTQ+-yhteisölle tai sateenkaarimakeisten asettamisesta pöydälle – rajana on vain oma mielikuvitus. Helen ripusti kuumailmapallon lankaan ja laittoi sen poikansa makuuhuoneeseen. ”Se on hauska pikku juttu, joka tuo väriä mihin tahansa huoneeseen”, hän sanoo.

Ja sateenkaarityöt eivät ole kertakäyttöjuttuja. ”Niitä voi laittaa minne haluaa, ja niillä voi myös leikkiä; tuulimylly oikeasti pyörii!” Helen lisää.

”Värien ei tarvitse olla vain lapsia varten”, hän jatkaa. "Se, että on enemmän ikää, ei tarkoita, että pitää olla hillitympää. Värit voivat vaikuttaa mielialaan, joten niiden lisääminen ympäristöön voi parantaa oloa.”

Creative Parkilla on runsaasti tarjottavaa, halusitpa juhlistaa Pridea, isännöidä juhlia tai tapahtumaa tai vain nauttia uudesta väriläikästä kotona.

Jos kiinnostuit asiasta, seuraa Canonia Pinterestissä, ja muista jakaa työsi sosiaalisessa mediassa käyttämällä #MadeWithPIXMA-tunnistetta.

Nikita Achanta

Vastaavat tuotteet

Aiheeseen liittyvät artikkelit

 • TULOSTUS JA ASKARTELU

  Parhaat vinkit mietittyihin paperilahjoihin

  Tutustu tapoihin, joilla Canonin Creative Parkin ja PIXMA-tulostimen avulla voidaan tehdä merkityksellisiä lahjoja.

 • LUOVAA TULOSTUSTA

  Maamerkkejä paperista

  Juhlista erityisiä matkakohteita Canon PIXMA -tulostimen ja Creative Parkin avulla.

 • LUOVAA TULOSTUSTA

  Rakenna itse Canon Zoemini -valokuvauskoppi

  Luo hauska lisä seuraaviin juhliin Canon Zoemini S2 -kameralla ja Mini Print -sovelluksella ja ikuista muistot valokuvauskopissa.

 • LUOVAA TULOSTUSTA

  Tee dinosaurusaiheinen sisustus Creative Parkin avulla

  Sisusta lastenhuone edullisesti esihistoriallisilla paperikoristeilla.