LUOVAA TULOSTUSTA

Koko maailma ulottuvillasi: Askarteluhaaste

Kokeile luovia taitojasi ja ikuista kaupungit Canon PIXMA -tulostimen ja Creative Parkin avulla.
Askarteluammattilainen Paula Milner ja hänen aviomiehensä Dan Holding esittelemässä Canon Creative Park -askartelumallien pohjalta luotua japanilaista linnaa ja Big Ben -kellotornia.

Mitkä ainutlaatuiset matkailuhetket ovat jääneet mieleesi erityisen hyvin? Työskentely ulkomailla, kulttuuriin tutustuminen ystävien kanssa, perhelomat ja sooloseikkailut kaupungeissa. Kaikki luomamme muistot ja niiden verestäminen on tärkeä osa matkailua. Parhaat kokemukset eivät kuitenkaan katoa kotiin palattaessa.

Askartelua on saatettu pitää lapsille suunnattuna leikkinä, mutta Canon Creative Parkissa on saatavilla myös haastavampia malleja, kuten maailman kuuluisimpia maamerkkejä.

Nämä paperiset rakennukset sopivat erinomaisesti matkailuteemaisiin juhliin tai tapahtumiin, joissa tarvitaan erityisiä koristeita, tai niistä voi myös rakentaa muistoasetelman merkittävästä matkasta. Leikkaamiseen ja askartelemiseen keskittyminen on myös loistava mindfulness-harjoitus. Kun yhdistät aktiviteettiin paikallista ruokaa ja musiikkia, askartelutuokio voi muuttua oivaksi muisteluhetkeksi.

Askarteluhaaste pariskunnille

Taiteilija Paula Milner ja hänen aviomiehensä Dan rakentamassa Canonin Creative Park -askartelumalleja.

Taitelija Paula Milner ja hänen aviomiehensä Dan ovat todenneet, että yhdessä askarteleminen on oiva tapa rentoutua.

Ammattiaskartelija Paula Milner, joka tunnetaan myös nimellä Crafty Lass ja hänen aviomiehensä Dan, Formula 1 -insinööri, ottivat haasteen vastaan ja loivat omat suosikkimaamerkkinsä Canon PIXMA TS7450a Series -tulostimella. Paula on ollut kiinnostunut askartelusta aivan lapsesta asti, mutta erityisesti heidän häänsä toimivat todellisen innostuksen herättäjänä. Hän käytti kokonaisen vuoden koristeiden tekemiseen käsin, servietinpidikkeistä ja juhlalipuista satoihin käytäville ja pöytiin asetettaviin kangaskukkiin. Nykyisin hän suunnittelee kankaita ja pitää askartelutyöpajoja sekä -tapahtumia.

"Dan on myös erittäin luova, ja hän nauttii saamistaan projekteista todella paljon", Paula sanoo.

”Elämä voi olla kiireistä”, Dan lisää. "Rentoutuminen voi olla vaikeaa, etenkin kahden lapsen pyöriessä jaloissa. Askartelun kautta löysimme ratkaisun.”

Jos haluat haastaa itsesi ja rakentaa omia arkkitehtonisia ihmeitä, tästä artikkelista löytyy kaikki tarvittava sekä vinkkejä Paulalta ja Danilta.

Näyttö, jossa on ohjeet japanilaista linnaa esittävän Canon Creative Park -mallin rakentamiseen.

Canon Creative Parkissa on askarteluprojektien lisäksi myös ylösponnahtavia kortteja, onnittelukortteja, kalentereita ja seinäkoristeita. Jokaisessa mallissa on ohjeet yksinkertaisesta edistyneeseen, jotta voit luoda jotain kaunista taitotasostasi riippumatta.

Valitse suosikkimatkahetkesi

Kannettavan tietokoneen näyttö, jossa näkyy alankomaalaisen tuulimyllyn malli, joka on ladattavissa Canonin Creative Parkista.

Big Benin lisäksi Paula päätti rakentaa myös hollantilaisen tuulimyllyn muistuttamaan häntä matkoistaan. "Asuin Amsterdamissa vain hetken, mutta tarpeeksi pitkään ikuisten muistojen luomiseksi”, hän muistelee. "Rakastan sikäläistä kulttuuria. Myös äitini asui nuorempana Amsterdamissa, joten tämän tyylimyllyn rakentaminen oli hyvin merkityksellistä."

Mies ihailemassa koottua Canon Creative Park -mallia, joka esittää Japanissa sijaitsevaa Nagoyan linnaa.

Dan valitsi tähän haasteeseen historiallisen Nagoyan linnan, mutta saatavilla on muitakin Japanin monumentteja, kuten Matsuyaman linna, Matsumoton linna, Shurin linna ja jopa pienoisversio National Museum of Western Art -museosta.

Paula ja Dan päätyivät luomaan maamerkkirakennukset, joista heillä oli henkilökohtaisia muistoja. Paula valitsi Lontoon Big Benin, ja tuulimyllyn edustamaan Alankomaita, koska hän asui ennen Amsterdamissa. "Big Ben kuvastaa brittiläisyyttä ja on jokseenkin ikoninen rakennus. Vein myös vähän aikaa sitten poikamme Freddien katsomaan sitä, mikä tekee rakennusta entistä merkityksellisemmän. Kun olin rakentanut sen, hän tiesi, mikä se oli ja se muistutti häntä hauskasta Lontoon-matkastamme", Paula sanoo.

Dan valitsi japanilaisen linnan, koska hän oli Japanissa töissä, sattumalta juuri samaan aikaan kuin Paula asui Amsterdamissa. "Japanilla on erityinen paikka sydämessäni", hän selittää. ”Olin onnekas saadessani urani alkuvaiheessa kaksi Japanin-komennusta, koska niistä jäi käteen rakkaus japanilaista kulttuuria ja yleistä tunnelmaa kohtaan”, hän muistelee. ”Käyskentely puistoissa kirsikankukkasesongin aikana ja vierailut historiallisilla paikoilla, kuten Nikkossa, ovat hetkiä, joita muistelen vielä vanhanakin.”

Valitse maamerkkisi

Canon Creative Park -askartelumalli Big Ben -kellotornista tulostuu Canon PIXMA -tulostimesta.

Big Ben ei ole ainoa Creative Parkissa saatavilla oleva Lontoon maamerkki – valikoimasta löytyy myös Tower Bridge -silta. Jos haluat herättää valitsemasi ympäristön eloon, voit taiteilla joukkoon myös paikallisia kukkia tai eläimiä.

Valittavana on niin paljon maksuttomia malleja, että löydät varmasti itsellesi merkityksellisen kohteen. Rooman Colosseum ja Pariisin Eiffel Tower, Barcelonan Sagrada Familia ja Pisan kalteva torni ovat joitakin valittavissa olevista askartelumalleista.

Paula ehdottaa mallin yhdistämistä esimerkiksi syntymäpäiväjuhliin, häämuistoihin ja morsiusjuhliin. "Ne ovat hieno idea juhlia varten. Ne sopivat jopa häihin kertomaan merkittävistä muistoista tai vaikka esittelemään häämatkakohdetta. Se olisi hieno yksityiskohta hääparilta, ja projektiin saisi varmaan muutaman ystävänkin mukaan”, hän luonnehtii.

Paperinen maamerkki voi olla myös hyvä tapa juhlistaa läksiäisiä, vuosipäivää tai toivottaa joku tervetulleeksi matkaltaan.

Leikkaa, taita ja rakenna

Kädet paloittelemassa Canon Creative Park -askartelumallia saksien ja viivoittimen avulla.

Paula ja Dan nauttivat maamerkkien rakentamiseen liittyvistä haasteista. Monimutkaisempien mallien rakentaminen voi kestää useita tunteja, ja puuhailuun keskittyminen voi auttaa kohottamaan mielialaa ja vähentämään stressiä sekä ahdistusta.

Kädet leikkaamassa Canonin mattapintaiselle valokuvapaperille tulostettua Canon Creative Park -mallin Big Ben -kellotornia.

Canonin matta valokuvapaperi teki Paulaan vaikutuksen. "Tulosteen laatu oli uskomaton", hän sanoo. ”Kuva oli todella yksityiskohtainen. Tavallinen kopiopaperi ei sovellu askartelemiseen, koska se ei säilytä muotoaan kovin hyvin.”

Kun olet ladannut mallisi, käytä oikeaa tulostusmateriaalia, kuten suositeltua Canonin mattaa valokuvapaperia, joka voi todella vaikuttaa lopulliseen rakenteeseen.

"Suosittelen tosissaan Canonin mattapintaisen valokuvapaperin käyttöä", Paula lisää: "Sitä on helppo taittaa ja se pitää muotonsa melko hyvin. Suosittelen myös, että käytät taitoksiin tarpeeksi aikaa, jotta saat reunoista teräviä ja siistejä, koska kokonaisuus on sitten helpompi koota, kun osia ei tarvitse pakottaa paikalleen.

Dan on myös samaa mieltä siitä, että perheen ja ystävien kanssa askarteluun kannattaa varata tarpeeksi aikaa, jotta siitä pystyy nauttimaan kunnolla. "Varaa puuhailuun aina hieman suunniteltua enemmän aikaa", hän sanoo. "Näin varmistat, ettei rakennelmaa tarvitse kiirehtiä valmiiksi ja samalla virheitäkin tapahtuu vähemmän. Kasaile rauhassa niin jälkikin on sen mukaista – eli upeaa.”

Tulosta ihmeessä ohjeet paperille ja jaa projekti useammalle illalle – näin saat haastettua itsesi tekemään parasta mahdollista jälkeä ja projektin valmistuminen vaihe vaiheelta tuntuu todella hienolta saavutukselta.

Näytä oma luomuksesi

Creative Park -askartelumallista valmistettu tuulimylly, vieressä myös Alankomaiden lippu, pieni polkupyörä ja puukengät.

Askartelemasi taideteokset voivat toimia muistoesinenä matkamuistojen ja muiden tavaroiden ohella.

Askartelumalli Big Ben -kellotornista Union Jack -lipun päällä.

Paulan mielestä askartelu voisi olla hyvä tapa opettaa lapsille eri maista ja kulttuureista. "Mielestäni koulut voisivat hyötyä tällaisesta puuhasta", hän sanoo. "Viime lukuvuonna poikani luokalla oli Rakasta lähialueitasi -projekti. Se kertoi Britanniasta, Lontoosta ja kylästämme. Big Ben -pienoismalli olisi loistava oppimiskohde.”

Kun kova työ on tehty ja olet saanut koottua tulostetun maamerkkisi, on aika ihailla työn hedelmiä. Voit ripustaa arkkitehtonisen mestariteoksesi seinälle tai käyttää sitä pöytäkoristeena, vaihtoehtoja on vaikka millä mitalla.

"Meillä on vitriini täynnä kirjoja ja muistoesineitä, joten ajattelimme, että sinne sopisi hyvin joitain Japanista muistuttavia tavaroita. Siten sinne saisi luotua omanlaisensa teeman”, Paula kertoo.

Danin ja Paulan mielestä tällainen puuhastelu on oiva työkalu itsensä ilmaisemisen lisäksi myös eri kulttuureista oppimiseen. ”Meillä kaikilla on niin paljon opittavaa toisiltamme,” painottaa Dan. "On olemassa paljon kauniita maisemia ja ääniä, ja jokainen kokemus vahvistaa ihmisyyden yhteenkuuluvuuden tunnetta ja ymmärrystä siitä, kuinka upeassa paikka elämme.”

Kiinnostaako kokeilla? Etsi lisää luovia ideoita aihetunnisteella #MadeWithPixma ja jaa käsintehdyt taideteoksesi koko maailmalle – muista myös merkitä @canonemea.

Teksti: Lorna Dockerill

Vastaavat tuotteet

Aiheeseen liittyvät artikkelit

 • LUOVAA TULOSTUSTA

  Aurinkokunnan askarteleminen

  Yhteistä aikaa, uuden oppimista ja leikkejä Creative Parkin avaruusaiheisella paperiaskartelulla.

 • LUOVAA TULOSTUSTA

  Ammattilaistasoinen matkapäiväkirja

  Muuta Canon Zoemini S2 -lomakuvasi persoonallisen luovaksi matkapäiväkirjaksi.

 • TULOSTUS

  Parhaat tulostimet graafisille suunnittelijoille

  Tulostin on tärkeä työkalu graafiselle suunnittelijalle – autamme sinua valitsemaan oikean mallin omiin tarpeisiisi.

 • TULOSTUS JA ASKARTELU

  Parhaat vinkit mietittyihin paperilahjoihin

  Tutustu tapoihin, joilla Canonin Creative Parkin ja PIXMA-tulostimen avulla voidaan tehdä merkityksellisiä lahjoja.