A father and son flick through the pages of a recipe book together.

TULOSTUSVINKKEJÄ

Kaikki mitä tarvitset oman reseptikirjasi luomiseen

Useimmilla meistä on valikoima luottoreseptejä. Ne voivat olla muunnelmia klassikkoruoista tai perheen omia perinneruokia sukupolvien takaa. Näiden luottoruokalajien tallentaminen omaan reseptikirjaan on hauska ja luova tulostusprojekti, jonka voi toteuttaa helposti ja mukavasti kotona.

Lontoolainen ruoan ja juoman kuvaamiseen erikoistunut valokuvaaja Natasha Alipour-Faridani on houkuttelevien valokuvien mestari. Hänellä on paljon hyödyllisiä vinkkejä vaikuttavien ruokakuvien ottamiseen. Kun olet valmis tulostamaan kuvasi ja kasaamaan kuvakirjasi, Canon PIXMA TS3350 Series -tulostimella on helppo valita kuvat ja luoda niistä korkealaatuisia tulosteita.

Reseptien valitseminen

Valitse mahdollisimman näyttäviä ruokalajeja ja ainesosia. Nämä mustikat ovat muffinien ainesosa. Eivätkö ne näytäkin houkuttelevilta lähikuvassa?

Natasha valitsi reseptikirjaansa muffinireseptin, koska hän halusi mukaan kuvia myös ainesosista. "Kirjastasi tulee värikäs ja monipuolinen, jos et keskity kuvaamaan vain lopputulosta", hän neuvoo. "Muffinireseptin osalta halusin keskittyä mustikoihin. Rakastan ruuan kuvaamista läheltä."

Hän valitsi myös rucolalla koristellun myskikurpitsa-ricottapiirakan reseptin. "Halusin valita kirkkaanvärisiä ruokalajeja", hän perustelee.

Kuvauksissa Natasha käytti Canon EOS 5D Mark IV -kameraa sekä Canon EF 50mm f/1.8 STM- ja Canon EF 100mm f/2.8L Macro IS USM -objektiiveja. "Makro-objektiivi on erinomainen lähikuvauksessa", hän kertoo. EF 100mm f/2.8L Macro IS USM -objektiivin suurin suurennussuhde on 1:1 (suurennuskerroin 1), mikä tarkoittaa, että kohteet piirtyvät luonnollisen kokoisina kameran kennolle. Lähikuvauksen ja suurella aukolla kuvaamisen yhdistelmä mahdollistaa todella kapean terävyysalueen luomisen. Esimerkiksi Canon EF 50mm f/1.8 STM -objektiivilla voi valita todella pienen f-arvon. "Tämän ansiosta silmän oman tarkennuspisteen ympäriltä alkavan sumeuden voi tallentaa myös valokuviin, jolloin tarkennuspisteen ympärillä oleva sumeus sulautuu kauniisti taustaan", Natasha selittää.

Canon EF 100mm f/2.8 Macro USM -objektiivilla voi ottaa veitsenteräviä kuvia ja se on edullisempi vaihtoehto Canon EF 100mm f/2.8L Macro IS USM -objektiiville.

Kuvien ottaminen

Kuva tuntuu osalta suurempaa kokonaisuutta, kun asetelmassa on mukana vesilasi ja esimerkiksi ruokailuvälineitä.

Natasha käytti jalustaa ja yhdisti kameransa tietokoneeseen, joten hän pystyi tarkastelemaan kuvia välittömästi ja mukauttamaan sommittelua tarvittaessa. Suurimmassa osassa kuvia hän käytti aukon arvoa f/8 tai f/9, joten kohteet näkyivät selkeinä ja tarkkoina.

"Tutki käyttämiäsi ainesosia kaikista kuvakulmista ennen kuin aloitat kuvaamisen", hän neuvoo. "Jos ruoka näyttää muuten lattealta, kuvaaminen lintuperspektiivistä voi olla hyvä idea. Sisällytän aina sommitelmiini jotakin, joka ulottuu kuvausalueen ulkopuolelle – vaikkapa vain lautasen reunan. Tämän ansiosta kuva näyttää osalta suurempaa kokonaisuutta."

Ammattimaiseen valaistukseen ei vaadita erityisiä varusteita. "Otin nämä kuvat kotona suuren ikkunan valossa. Lisäksi käytin heijastinta valaisemaan muutamia tummempia kohtia", hän kertoo. "Rakastan luonnonvalon käyttämistä. Auringonvalon kauniin ja kirkkaan loisteen voi vangita kuviin, kun se virtaa sisälle huoneeseen. Jos haluat, että kuvasi on pehmeämpi ja tunnelmallisempi, aamun tai illan heikompi valaistus toimii täydellisesti. Seuraa, kuinka valo kulkee kodissasi päivän mittaa, jotta voit sitten hyödyntää sitä kuvissasi.”

Tulosta kuvasi

A PIXMA printer prints an image of a sweet potato tart. A child takes the image from the printer.
Natasha käytti Canon PIXMA TS3350 Series -tulostimen reunatonta tulostusta, joten hänen valokuvansa olivat valmiita liimattavaksi suoraan tulostamisen jälkeen – ilman leikkaamista.

Natasha tulosti kuvansa Canon PIXMA TS3350 Series -tulostimella, jonka langaton tulostus on nopeaa ja tehokasta. "Tämä tulostin on mahtava", hän hehkuttaa. ”Se on nopea ja helppo ottaa käyttöön Mustekasetit on helppo asentaa ja niiden ansiosta kuvissa on eloisat ja tarkat värit."

Natasha valitsi Canonin laadukkaan Photo Paper Plus Glossy II -valokuvapaperin ja löysi itselleen sopivan paperikoon kokeilemalla. ”Tulostin useita kuvia, jotka olivat kokoa 13x18 cm, 10x15 cm ja 13x13 cm. Reunattoman tulostuksen ansiosta reunoja ei tarvinnut erikseen leikata.” Canon PIXMA TS3350 Series -tulostimen reunaton tulostus on saatavilla kuvakokoon 13x18 cm asti ja tulostin tukee useita eri paperikokoja aina kokoon A4 asti. Kaikki paperikoot syötetään tulostimeen sen säädettävän takasyöttötason kautta.

Kuten kaikki Canonin langattomat PIXMA-tulostimet, PIXMA TS3350 Series on yhteensopiva useiden Canonin tulostussovellusten kanssa. Canon Easy-PhotoPrint Editor -sovellus on yhteensopiva älypuhelimien ja tablettien kanssa. Sen suuri valikoima asettelu- ja mallipohjia auttaa sinua päästämään luovuutesi valloilleen, kun kokoat reseptikirjaasi. Saatavilla on myös työpöytäversio Mac- tai Windows-tietokoneeseen.

"Canon Easy-PhotoPrint Editor -sovelluksella tulostaminen on helppoa ja nopeaa", Natasha vinkkaa. "Etsin ruokakuvat tietokoneeltani käyttämällä sovelluksen Selaa-toimintoa.” Sovelluksella voi myös yhdistää lukuisiin pilvipalveluihin ja yhteisöpalveluihin, kuten Google Drive ja Instagram.

Lopullinen tuotos

A top-down shot of a printer, a recipe book and muffins on a cooling rack.
Herkullinen reseptikirja on täydellinen tapa säilyttää lempireseptisi ja ruokaluomuksesi myös tuleville sukupolville.

Ensi kerralla keittiöön suunnatessasi voit jo pohtia, mitkä lempiresepteistäsi haluaisit ikuistaa ja jakaa läheisillesi. Reseptikirjan tekeminen on hauskaa puuhaa, ja sen houkuttelevista kuvista ja maukkaista resepteistä riittää iloa vielä tulevillekin sukupolville.

Teksti: Claire Gillo

Aiheeseen liittyvät artikkelit
A hollow chocolate ball filled with ice cream and garnished with petals and chocolate sprinkles.

RUOKAKUVAUS

Parhaat objektiivit ruokakuvaukseen

Ota herkullisia ruokakuvia tarkkaan valikoiduilla Canon-objektiiveilla.

A low-light shot, featuring a table of cakes and flowers.

RUOKAKUVAUS

Huippuvinkit ruokakuvaukseen

Valokuvaaja ja ruokabloggari Lina Lomelino paljastaa parhaat niksinsä onnistuneeseen ruokakuvaukseen.

Vastaavat tuotteet

Vastaavat tuotteet

Vastaavat tuotteet

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Inspirointiosiostamme löydät parhaat kuvausvinkit, osto-oppaat ja haastattelut – eli kaiken mitä tarvitset löytääksesi juuri sinulle sopivan kameran tai tulostimen ja herättääksesi seuraavan ideasi henkiin.

Palaa vinkkeihin ja tekniikkoihin