TULOSTUS

Parhaat tulostimet valokuvatulostukseen

Tässä ovat parhaat tulostimet jokaisessa koko- ja hintaluokassa laadukkaisiin valokuvatulosteisiin kotona ja tien päällä.
A top-down image of a Canon PIXMA printer outputting a large photo print. A phone displaying a camera roll is on the desk beside it.

Valokuva pystyy ikuistamaan hetken ja tekemään siitä kallisarvoisen muiston. Se kyky katoaa, kun kuvat hautautuvat kiintolevylle muiden digitaalisten tiedostojen sekaan.

Tulostamalla suosikkivalokuvasi saat niistä fyysiset kappaleet, jotka voit kehystää ja laittaa esille kotona, antaa lahjaksi, liittää leikekirjaan tai valokuva-albumiin, tai jopa tulostaa tarroiksi, joilla voit merkitä omat tavarasi.

Saatavilla on laaja valikoima tulostimia omia tulosteita varten, ajasta ja paikasta riippumatta – retkille, lomille ja erityisiin tapahtumiin mukaan otettavista pienikokoisista tulostimista suurkuvatulostimiin, joilla voi tuottaa suuria tulosteita kehystettäviksi ja seinälle ripustettaviksi.

Miten sitten valitset parhaan valokuvatulostimen kotikäyttöön? Tässä tutustumme siihen, mitä Canon-tulostinvalikoima tarjoaa.

Parhaat monipuoliset valokuvatulostimet

Tulostettua valokuvakollaasia pitelevä nainen seisoo puukuvioisella pinnalla olevan Canon PIXMA -tulostimen vieressä

Canon PIXMA TS7450a -sarjan tulostimella voi tulostaa reunuksellisia tai reunuksettomia valokuvia 91 x 55 mm:n koosta ja neliönmuotoisista vaihtoehdoista A4-kokoon. Se on täydellinen valinta, kun halutaan tulostaa valokuvakollaasi, tai sarja erikokoisia kuvia galleriaseinälle tai kiinnitettäväksi samaan suureen kehykseen.

Pariskunta istuu sohvalla katsomassa puhelimia ja tabletteja. Heidän takanaan sivupöydällä on PIXMA-tulostin.

Laadukkaiden valokuvatulosteiden tulostamisen lisäksi Canon PIXMA TS7650i on ehdoton valinta asiakirjojen tulostamiseen ja askarteluprojekteihin, joten se sopii erinomaisesti erilaisiin kiireisten perheiden tarpeisiin.

Monitoimilaitteella voit muuttaa digitaaliset muistot nopeasti ja helposti kauniiksi tulosteiksi kodin koristelemiseen tai läheisiä varten. Käsinkosketeltavissa kuvissa on jotakin erityistä, ja lahjana annettu kuva päihittää digikuvat milloin tahansa.

Monikäyttöistä Canon PIXMA TS7450a -sarjaa on helppo käyttää, ja siinä on sisäinen skanneri ja Wi-Fi-yhteys tietokoneeseen tai älypuhelimeen. Se on yhteensopiva maksuttoman Canon PRINT -sovelluksen kanssa ja pystyy tulostamaan värillisiä 10 x 15 cm:n reunuksettomia valokuvatulosteita jopa 43 sekunnissa.

Laadukas ja samalla edullinen valokuvatulostimien PIXMA TS7450a -sarja käyttää terävän ja tahriintumattoman tekstin tulostamiseen pigmenttipohjaista mustaa mustetta ja valokuviin väriainepohjaista syaania, magentaa ja keltaista mustetta.

Jos etsit vielä nopeampaa vaihtoehtoa valokuvien tulostamiseen, esimerkiksi merkittäviin projekteihin, vaikka oman hääalbumin luomiseen, Canon PIXMA TS7650i pystyy tulostamaan täysvärisiä reunattomia tulosteita vain 19 sekunnissa1.

PIXMA TS7450a -sarjan tavoin Canon PIXMA TS7650i on pienikokoinen mutta erittäin monipuolinen tulostin, joka käyttää pigmenttimustaa ja kolmivärikasettia. Sen käyttäminen on helppoa ja intuitiivista, sillä ohjauspaneelissa on ylös kääntyvä värinäyttö, jonka saa aina selvästi näkyviin.

Viimeinen asia, jonka haluaa tapahtuvan, kun työskentelee tulostusprojektin parissa, on musteen loppuminen, ja tässä suhteessa Canon PIXMA TS7650i hyötyy yhteensopivuudestaan PIXMA Print Plan -palvelupaketin kanssa2. Tämä tilauspohjainen palvelu tarkkailee musteiden määriä ja toimittaa uudet värikasetit kotiovelle heti havaitessaan musteiden käyvän vähiin, mikä säästää asiakkaan aikaa ja vaivaa ja maksaa jopa 50 %3 vähemmän kuin tavalliset musteet. Kyseessä on kustannustehokas vaihtoehto, jos tulostaa paljon valokuvia, sillä sekä asiakirja että valokuva lasketaan yhdeksi sivuksi.

Paras valokuvatulostin mobiilitulostukseen ja leikekirjoja varten

Käsipari pitelee tulostettua vauvakuvaa Canon SELPHY CP1500 -tulostimen yläpuolella, ympärillä muita tulostettuja valokuvia.

Pienikokoinen tulostin, kuten Canon SELPHY CP1500, sopii täydellisesti lapsen ensimmäistä vuotta kuvaavan albumin kokoamiseen. Aloita raskauskuvista ja lisää mukaan ultraäänikuvat tai syntymätodistuksen ja korttien kuvat, jotta voit ikuistaa koko ajanjakson. Tulosta kuvia erikokoisina ja kokeile erilaisia asetteluja ja järjestyksiä.

Nainen istuu sohvalla ja kiinnittää Canon SELPHY Square QX10 -tulostimen valokuvatulosteita leikekirjaan.

Akkukäyttöisellä Canon SELPHY Square QX10 -tulostimella voit tulostaa valokuvia missä tahansa. Wi-Fi Direct helpottaa yhteyden luomista älypuhelimeen, tablettiin tai yhteensopivaan kameraan, ja liimapinnan ansiosta tulosteet sopivat erinomaisesti leikekirjoihin tai minne tahansa kiinnitettäviksi.

Tähän saakka käsittelemämme tulostimet ovat olleet pöytämalleja, joissa on sisäinen Wi-Fi, joten voit sijoittaa ne kotona minne tahansa. Jos kuitenkin haluat tulostaa muualla, Canonin pienikokoiset mobiilitulostimet voi ottaa mukaan kaikkialle, jotta voit tulostaa suoraan älypuhelimesta tai yhteensopivasta kamerasta. Se on hyvä keino antaa muistoja perheelle ja ystäville, tai jopa tulostaa omia postikortteja matkoilla kotiin lähetettäviksi.

Pienikokoinen Canon SELPHY CP1500 tukee useita paperityyppejä postikorttikokoisesta paperista (RP-108 ja KP-36IP) luottokorttikokoiseen (KC-36IP ja KC-18IF) ja neliönmuotoiseen (KC-18IS) paperiin sekä minitarroihin (KC-18IL). Jokaiseen paperipakkaukseen sisältyy mustekasetti, jossa on juuri tarvittava määrä mustetta. Valokuvatulostuksen nopeus on noin 41 sekuntia 10 x 15 cm:n postikorttikokoiselle tulosteelle.

Canon SELPHY Square QX10 on mobiilitulostin, jossa on sisäinen ladattava akku ja joka tuottaa neliönmuotoisia 68 mm:n valokuvia hiukan suuremmalle 72 x 85 mm:n tarrapaperille, jotta valokuvatulosteiden alareunaan voi kirjoittaa kuvatekstin. Aivan kuten suuremmassa Canon SELPHY CP1500 -tulostimessa, voit käyttää erilaisia asetteluvaihtoehtoja ja lisätä leimoja, reunuksia ja erikoistehosteita Canon SELPHY Photo Layout -sovelluksella.

Kun siirrytään vieläkin pienempään kokoon, kannettava Canon Zoemini 2 -tulostin mahtuu taskuun ja sopii siksi erinomaisesti matkaleikekirjan tekemiseen tai festivaaleille mukaan otettavaksi selfieiden nopeaan tulostamiseen.

Lue lisää luovasta tulostuksesta kompaktilla valokuvatulostimella.

Paras valokuvatulostin suuriin projekteihin

Canon PIXMA -tulostin värikkäiden valokuvatulosteiden ympäröimänä, yksi tuloste tulostimen tasolla.

Canon PIXMA G650 -tulostimessa käytetään kuutta syaania, magentaa, keltaista, punaista, mustaa ja harmaata väriainepohjaista mustetta, joilla saadaan laaja sävyalue ja väriavaruus sekä parempi mustavalkoisten valokuvien tulostus.

MegaTank-mustesäilöitä asennetaan Canon PIXMA -tulostimeen.

PIXMA G650 -tulostimen riittoisissa MegaTank-mustesäiliöissä on etupuolella ikkunat, jotta mustetasoja on helppo seurata.

Jos työn alla on pitkä projekti, jossa tarvitset useita valokuvatulosteita ja erityisesti suuria kokoja, mustekasettien säännöllinen vaihtaminen voit tuntua työläältä. Canonin MegaTank-tulostimissa on riittoisat mustesäiliöt, joten mustekasetteja ei tarvita.

Canon PIXMA G650 on erityisen hyvä valinta, joka tuottaa loistavaa valokuvalaatua kuudella väriainepohjaisella musteella. Jokainen edullinen väriainesarja riittää jopa 3 800 värilliseen 10 x 15 cm:n valokuvatulosteeseen, ja reunuksetonta tulostusta tuetaan A4- ja Letter-kokoihin saakka. Säiliöiden täyttäminen onnistuu helposti ja ilman sotkuja.

Aivan kuten jo mainituissa PIXMA-tulostimissa, G650-mallissa on sisäinen Wi-Fi ja tuki pilvipohjaiselle skannaukselle ja tulostukselle, ja lisäksi sen tarkka sisäinen skanneri helpottaa valokuvien skannausta ja kopiointia.

Paras tulostin ammattitasoisille valokuvatulosteille

Canon PIXMA -tulostimen edessä istuva henkilö, jolla on suuri valokuvatuloste kaupunkimaisemasta.

Canon PIXMA TS8750 -sarja hyödyntää pigmenttipohjaista mustaa mustekasettia ja viittä väriainepohjaista kasettia eli syaania, magentaa, keltaista, harmaata ja mustaa. Näillä saadaan parempi värintoisto ja lisää yksityiskohtia kirkkaasti valaistuihin kohtiin sekä tummiin varjoihin.

Nainen seisoo lähellä Canon PIXMA -tulostinta, joka on työpöydällä tietokoneen näytön vieressä. Takana näkyvällä seinällä on kehyksissä olevia tulostettuja valokuvia.

Väriainepohjaisia musteita käyttävä Canon PIXMA PRO-200 -valokuvatulostin on vertaansa vailla, kun halutaan ammattitasoisia väri- ja mustavalkotulosteita. Tulostimeen sopivat parhaiten kiiltävä- ja hohtavapintaiset valokuvapaperit, mutta sillä saa kauniita tulosteita myös matta- ja taidepapereille.

Yleisesti ottaen mitä enemmän mustetta tulostin käyttää, sitä parempi kuvanlaatu on. Canon PIXMA TS8750 -sarja toimii kuudella yksittäisellä kasetilla, joista viidessä on väriainepohjaista mustetta, mikä takaa erinomaisen valokuvalaadun sekä parannetun väriavaruuden ja sävyalueen. Kuudes on pigmenttipohjainen musta, jolla saadaan terävää ja tahriintumatonta mustavalkotekstiä. Todella oikeuksiinsa sarja pääsee kaikissa valokuvauksen lajityypeissä elävistä ja eloisista maisemakuvista muotokuvien ihon kauniin hienovaraisiin sävyihin.

Tämä 3-in-1-monitoimitulostin sisältää myös korkearesoluutioisen skannerin, intuitiivisen värilliseen kosketusnäyttöön perustuvan käyttöliittymän ja pystyy tulostamaan täysvärisiä ja reunattomia 10 x 15 cm:n valokuvatulosteita vain 13 sekunnissa1.

Muistikorttipaikan ansiosta valokuvat voidaan tulostaa suoraan yhteensopivilta SD-korteilta, ja liitettävyyttä parantaa myös Canon PRINT -sovelluksen uusin versio, jossa on uusittu, intuitiivisempi ylätason valikko, ja joka nopeuttaa sekä helpottaa pilvipalvelujen käyttöä.

Jos haluat viedä valokuvatulostuksen uudelle tasolle, Canon PIXMA PRO-200 -tulostimella saat A3+-koon (329 x 483 mm:n) reunuksettomia tulosteita vain 90 sekunnissa. Sillä voit tulostaa myös enintään 990 mm:n pituisia panoraamatulosteita, joista todella näkee kokonaiskuvan ja jotka sopivat erinomaisesti maisemakuviin.

PIXMA PRO-200 käyttää kahdeksaa erillistä väriainepohjaista mustekasettia, joiden muste on suunniteltu tuottamaan ammattitason valokuvatulosteita. Siksi se on täydellinen tulostin kaikkein vaativimmille luoville valokuvaajille, jotka haluavat parasta valokuvalatua ja suuria tulosteita.

Useiden syöttölokeroiden ansiosta on mahdollista käyttää melko paksuja taidemateriaaleja sekä tavallisia valokuvapapereita, jotta voit kokeilla erilaista tuntumaa tulostettaviin kuviin. Canonin maksuton Professional Print & Layout -ohjelmisto auttaa tässä helpottamalla useita kuvia sisältävien sivujen suunnittelua ja tarjoamalla helppoja asetuksia värintoiston, kirkkauden ja kontrastin mukauttamiseen.

Näin saat hyvät valokuvat näyttämään upeilta

Canon PIXMA -tulostimen edessä istuva henkilö selaa valikoimaa valokuvatulosteita.

Sekä Canon PIXMA TS7650i- että PIXMA TS8750 -sarjan laitteissa on paperin kaksoissyöttö, jolloin etuosan sisäiseen kasettiin voidaan lisätä tavallista paperia ja takana olevalle pystytasolle valokuvapaperia tai muuta erikoismateriaalia.

Ennen ja jälkeen -kuva hääparista järvenrannassa, vasemmalla pimeä, muokkaamaton kuva, oikealla Digital Photo Professional -ohjelmistolla muokattu vaaleampi versio.

On hyvä tietää, miten voit muokata valokuviasi, jotta voit korjata virheitä, parantaa sommittelua ja säätää asetuksia. Katso, miten voit käsitellä kuvia esimerkiksi Digital Photo Professional -ohjelmistolla, tutustumalla helppoihin valokuvien muokkausvinkkeihin.

Kun halutaan laadukkaita ja kestäviä valokuvatulosteita, paperi on yhtä tärkeä kuin muste. Canonin tulostinohjainten profiilivalikoimalla varmistetaan, että prosessi on hienosäädetty tarjoamaan erinomainen värien, kirkkauden ja kontrastin tarkkuus, ja että tulosteet eivät tahriinnu tai haalistu ajan mittaan.

Kiiltävä paperi sopii erityisen hyvin eloisiin ja näyttäviin värivalokuviin. Heijastamattomat mattapaperit voivat toimia paremmin dramaattisissa mustavalkoisissa valokuvatulosteisissa ja hillitymmissä värivalinnoissa, esimerkiksi muotokuvissa ja hääkuvissa.

Canonilla on laaja valikoima valokuvapapereita, esimerkiksi edullinen Glossy Photo Paper "Everyday Use”, paksumpi ja ylellisempi Photo Paper Plus Glossy II, Photo Paper Plus Semi-Gloss samettisella viimeistelyllä ja Matte Photo Paper, joka sopii sekä mattapintaisiin valokuvatulosteisiin että onnittelukortteihin ja askarteluprojekteihin. Kaikkia näitä valokuvapapereita on saatavilla eri kokoisina. Kannattaa kokeilla muutamia eri valokuvapapereita ja etsiä niistä oma suosikki.

Valittavana on myös runsaasti kokovaihtoehtoja. Canon Photo Cube on hauska tapa säilyttää 127 x 127 mm:n neliömäisiä valokuvia tai tehdä valokuvatulosteiden kokoelmasta lahja. Mukana tulee kaksi mustekasettia ja 40 arkkia nelikulmaista Plus Glossy II -valokuvapaperia. Photo Cubea voidaan myös muokata koristelemalla se ulkopuolelta omilla suosikkikuvilla. Neliönmuotoinen valokuvapaperi sopii yhteen Canon PIXMA TS7650i- ja PIXMA TS8750 -sarjan tulostimien kanssa, samoin kuin PIXMA TS7450a -sarjan, PIXMA G650:n ja PIXMA PRO-200:n kanssa.

Canonin tulostin- ja paperivalikoiman ansiosta valokuvaajat voivat olla varmoja siitä, että valokuvatulosteet tekevät oikeutta heidän kuvilleen riippumatta siitä, missä ja miten niitä esitellään. Valikoimassa on mobiilitulostimia, joilla on hauska tulostaa perheen ja ystävien kanssa tärkeinä hetkinä, pöytätulostimia, jotka sopivat yhtä hyvin sekä asiakirjojen että valokuvien tulostamiseen, ja MegaTank-tulostimia, jotka ovat käteviä ja edullisia suuremmissa projekteissa. Jos haluat todella tehdä vaikutuksen, Canon PIXMA PRO-200 -tulostimella saat ammattitasoisia suurkuvatulosteita kohtuuhintaan.

Matthew Richards

Vastaavat tuotteet

Aiheeseen liittyvät artikkelit

 • ASKARTELE JA TULOSTA

  Paperityyppien esittely

  Tämä kätevä ostajan opas tutustuttaa Canonin erityyppisiin papereihin.

 • MUOKKAUKSEN PERUSTEET

  Erityisten valokuvien muokkaaminen

  Paranna erityisissä tilaisuuksissa ottamiasi valokuvia näillä helpoilla valokuvien muokkausvinkeillä.

 • TULOSTAMINEN

  Valokuvien muokkaaminen tulostusta varten

  Laita valokuvatulosteet näyttämään paremmilta Canonin vaiheittaisen tulostamisen editointioppaan ja parhaiden tulostusasetusten avulla.

 • PERUSTEET

  Tulostettavaksi kuvaaminen

  Seitsemän parasta vinkkiä muistojen ikuistamiseen tulostettavassa muodossa.

  1. Valokuvien tulostusnopeus perustuu ISO/JIS-SCID N2 -tulostukseen Photo Paper Plus Glossy II -valokuvapaperille vakioasetuksilla. Ei sisällä isäntäkoneen tietojenkäsittelyaikaa.
  2. PIXMA Print Plan -palvelu on saatavilla vain seuraavissa maissa: Itävalta, Belgia, Tanska, Suomi, Ranska, Saksa, Italia, Luxemburg, Norja, Alankomaat, Espanja, Ruotsi, Sveitsi, Portugali, Irlanti ja Iso-Britannia.
  3. Perustuu keskimääräisiin sivukohtaisiin kustannuksiin verrattuna alkuperäisiin vakiomusteisiin, joita myydään 20 suosituimpaan mustesuihkutulostimeen Länsi-Euroopassa (Key Point Intelligence – tammikuu 2022). Print Plan -palvelun sivuhinta (200 sivun sopimus) ilman lisäsivuja verrattuna ISO/IEC 24711 -standardin mukaisten sivujen hintaan 20 suosituimmalla alle 200 euron mustesuihkutulostimella Länsi-Euroopassa vakiokapasiteetin värikaseteilla. Keskimääräinen sivuhinta, jolla määritetään säästöprosentti verrattuna Canon PIXMA Print Plan -palvelun (200 sivun sopimus) sivuhintaan. Musteen riittoisuus ja hinnat perustuvat valmistajien verkkosivujen tietoihin. Tässä tutkimuksessa ei oteta huomioon musteen myyntihintoja. Keypoint Intelligence -tutkimus perustuu tammikuussa 2022 julkisesti saatavilla oleviin tietoihin. Tulostimet, jotka on valittu yksikkömyynnin perusteella. Lähde: IDC Quarterly Hardcopy Peripherals Tracker – Final Historical 2021Q4, Western Europe.